Communicatie Cursussen

Verbeter je communicatieve vaardigheden. Leer effectief communiceren in elke situatie en bouw sterke relaties op. Start vandaag nog op Soofos.

 • Intervisiebegeleider

  Oorspronkelijke prijs was: €149.Huidige prijs is: €69.
  5
  21

  Leer hoe je groepen effectief kunt begeleiden in hun zelfreflectie en collectieve leerprocessen. Ontdek de kunst van intervisiebegeleiding, leer de verschillen tussen intervisie en intercollegiale toetsing, en ontwikkel je luistervaardigheden.

 • Wet op de ondernemingsraden voor nieuwe OR-leden

  95
  6
  11

  Deze inleiding in de Wet op de Ondernemingsraden geeft u als nieuw OR-lid de onmisbare kennis over de rechten en bevoegdheden van een OR.

 • Minicursus: Alles over Instagram Stories

  Gratis
  17
  201

  Wil je aan de slag met Instagram Stories en wil je alles uit deze functie halen? Deze minicursus is precies wat je nodig hebt. In slechts 3 videolessen leer je alle tips en tricks om boeiende en creatieve stories te maken.

 • Het levensverhaal als kracht: De narratieve methode

  149
  2
  19

  Ontdek de narratieve methode: Gebruik levensverhalen voor meer positiviteit, hoop en zelfvertrouwen. Verander het verhaal, verander het leven!

 • Taalcursus Frans voor beginners – Leer Frans spreken en schrijven 0.2

  50
  1
  18

  Kan je jezelf al voorstellen in het Frans en wil je je conversaties iets uitgebreider maken? Heb je de eerste cursus gevolgd en ben je klaar voor de volgende stap? Begin dan maar snel aan dit tweede deel van Frans voor beginners!

 • Waarom ben ik Accountant – Hoe accountants jongeren inspireren tot actie

  Oorspronkelijke prijs was: €29,99.Huidige prijs is: €19,99.
  2
  11

  Wil jij jongeren echt duurzaam inspireren voor het accountantsberoep en verbinden aan jouw accountantskantoor? In deze cursus geef ik jou handvaten hoe je dit moet doen.

 • Masterclass ‘Zakelijk tekenen’ voor docenten in het hoger onderwijs

  Oorspronkelijke prijs was: €120.Huidige prijs is: €90.
  2
  25

  Werk jij in het hoger onderwijs en zou je tekenen meer willen gebruiken, bijvoorbeeld tijdens de lessen? Dan is deze cursus perfect voor jou! ✍️ Ontwikkel je tekenvaardigheden, verhoog je zelfvertrouwen en oefen met verschillende manieren om tekenen in te zetten in je werk!

 • Een overzicht van communicatiehulpmiddelen voor personen die niet of moeilijk spreken

  30
  6
  44

  Wanneer je niet of moeilijk kan praten, kan je gebruik maken van hulpmiddelen om toch te kunnen communiceren. In deze cursus geven we een overzicht van mogelijkheden.

 • ICT-hulpmiddelen inzetten bij lees- en schrijfmoeilijkheden

  30
  2
  21

  Vlot kunnen lezen en schrijven heb je nodig om deel te kunnen nemen aan onze samenleving. Maar wat als je op dit gebied blijvende en hardnekkige moeilijkheden ervaart?

 • Digitale toegankelijkheid voor personen met een motorische beperking

  30
  1
  17

  Personen met een motorische beperking hebben vaak moeilijkheden met de bediening van pc, smartphone, tablet enzovoort. In deze cursus leer je hoe je digitale toegankelijkheid kan verbeteren.

 • Leads genereren met LinkedIn posts

  Oorspronkelijke prijs was: €49.Huidige prijs is: €7.
  2
  38

  Wil je opvallen op LinkedIn en blijven hangen bij klanten/werkgevers? In deze cursus ontdek je hoe je authentiek netwerkt, kennis deelt en met 1 klik nieuwe klanten aantrekt!

 • Effectief Projectmanagement: Maak jouw project succesvol

  Oorspronkelijke prijs was: €89.Huidige prijs is: €49.
  6
  69

  Leer effectief projectmanagement voor succes in teams, klantrelaties of eigen projecten. Voorspelbare resultaten en slimme aanpak voor onderscheidend werk. Voor beginners en carrièreboosters!

Opleidingen over Communicatie

In deze opleiding op Soofos leer je hoe je ontspannen en zelfverzekerd kunt acquireren, en kunt zorgen voor een stabiele stroom opdrachten voor jouw bedrijf

Succesvol acquireren voor adviseurs

Alle niveaus
30 uur

Leer om te ontspannen en zelfverzekerd te zorgen voor een stabiele stroom adviesopdrachten voor jouw bedrijf. Geen gladde verkooppraatjes, wel praktisch en persoonlijk.

995

Waarom is het goed om beter te communiceren?

Goede communicatie bevordert helderheid, voorkomt misverstanden en verbetert relaties. Het is fundamenteel voor succes in vrijwel elk gebied van het leven. In de professionele wereld kan effectieve communicatie leiden tot betere samenwerkingen, succesvollere projecten en een positievere werkomgeving. Op persoonlijk vlak kan het de basis leggen voor diepere en meer betekenisvolle relaties.

Hoe kun je effectiever communiceren

Effectieve communicatie omvat meer dan alleen duidelijk spreken of het schrijven van duidelijke teksten. Het gaat ook om actief luisteren, non-verbale signalen begrijpen, empathie tonen en helder en beknopt je ideeën en gevoelens uiten. Het ontwikkelen van deze vaardigheden kan je helpen om effectiever te communiceren in een breed scala aan situaties. Technieken zoals feedback geven en ontvangen, conflictresolutie en het stellen van open vragen zijn allemaal onderdeel van effectieve communicatie.

Voor wie is een communicatie cursus geschikt

Een communicatiecursus is geschikt voor iedereen die zijn of haar vermogen om te communiceren wil verbeteren. Dit kan variëren van professionals die efficiënter willen communiceren op de werkplek, tot individuen die hun persoonlijke relaties willen versterken. Een communicatiecursus is ook waardevol voor mensen in leidinggevende posities, leraren, klantenservicemedewerkers en in feite iedereen die regelmatig contact heeft met anderen.

Volg een online communicatiecursus op Soofos

Of je nu je professionele communicatievaardigheden wilt verbeteren of effectiever wilt worden in je persoonlijke relaties, een online communicatiecursus op Soofos kan je de hulpmiddelen bieden die je nodig hebt. Met flexibele leeropties en toegang tot deskundige instructeurs kun je leren hoe je je communicatiestijl kunt verbeteren en meer impact kunt maken met je woorden. Meld je vandaag nog aan voor een cursus en zet de eerste stap naar een toekomst van duidelijkere, meer doelgerichte communicatie.

Deze instructeurs geven les over Communicatie

Blogs over Communicatie

linkedin tips

LinkedIn tips: zo gebruik je LinkedIn Creators als online instructeur

Op zoek naar LinkedIn tips? Zorg dan dat de basis goed is, en begin bij je profiel. Lees je hoe je met LinkedIn Creators eruit springt!

31 juli 2023

In dit artikel lees je onze tips voor het maken van een sterke huisstijl

Zo ontwikkel je zelf een sterke huisstijl

Wat zijn de voordelen van een sterke huisstijl? Hoe kun je zelf een huisstijl ontwikkelen in Canva of Abobe? Ready, set, design!

8 juni 2021

Lees hoe je zelf gemakkelijk een goede promotievideo maakt

Hoe maak je een goede promotievideo voor een online cursus?

Na het maken van een online cursus begint de zoektocht naar cursisten. Om potentiële cursisten enthousiast te maken voor jouw online cursus is communicatie essentieel.…

9 februari 2017

10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.