Subsidie

Ontdek of je een subsidie of vergoeding kunt krijgen voor het volgen van een opleiding op Soofos. Check hieronder welke regelingen er zijn en of je in aanmerking komt.

Voor studenten / werknemers / individuen / ondernemers 🧑‍🎓

DOORZAAM Scholingsvoucher

Ben jij werkzaam als uitzendkracht en niet hoger opgeleid dan MBO-4? Dan kun je een opleiding, cursus of training uitkiezen van maximaal €500 incl. BTW. Je kunt hem bijv. gebruiken voor een cursus digitale vaardigheden, Engels, assertiviteit etc. Elk kalenderjaar mag je er opnieuw gebruik van maken.

PPO-financiering

Ben jij werkzaam in de creatieve of culturele sector (in loondienst of als ZZP’er)? Dan kom je wellicht in aanmerking voor PPO-financiering. Met PPO-financiering kun je een financiering krijgen die maximaal 1/3e van de opleidingskosten dekt.

De Startversneller Gelderland

Is jouw onderneming gevestigd in Gelderland en sta je maximaal 5 jaar ingeschreven bij de KvK? Dan kun je mogelijk een voucher voor een opleidingstraject aanvragen. Je krijgt 80% van de kosten vergoed met een maximum van €1000. Een intake gesprek zal uitwijzen of je voor deze voucher in aanmerking komt.

Scholingsregeling Blik Vooruit

Werk jij 3 jaar of langer in dezelfde functie bij het Rijk? Dan kun je een subsidie ontvangen van €1000 incl. BTW voor de kosten van een cursus of opleiding.

Jouw werkgever

Als je in loondienst werkt, kun je aan je werkgever vragen of je de kosten van een opleiding vergoedt kunt krijgen. Vaak is er een regeling hierover opgenomen in de collectieve arbeidsovereenkomst (CAO). Werkgevers die hun werknemers opleidingskansen aanbieden, kunnen soms aanspraak maken op een financiering vanuit opleidingsfondsen. Daarnaast bevatten steeds meer CAO’s afspraken over een persoonlijk ontwikkelbudget.

Voor werkgevers 🏢

Opleidings- en Ontwikkelingsfondsen (O&O-fondsen)

Deze fondsen bieden financiële middelen voor scholing van werknemers in specifieke branches. De werkgever neemt het initiatief en kiest een cursus uit de lijst cursussen die te vinden is op de website van het betreffende fonds. De werkgever kan de kosten achteraf declareren. 30% tot 100% van de kosten wordt vergoed. Wil jij een cursus op Soofos volgen en staat deze niet in de lijst van het fonds? Dan moet het fonds vooraf toestemming geven.

DOORZAAM Ontwikkelbudget voor uitzendorganisaties

Hiermee kunnen uitzendbureaus budget aanvragen voor een cursus, training of opleiding ter ondersteuning van uitzendkrachten die maximaal MBO-4 geschoold zijn. Het maximum budget is €2500.

DOORZAAM Persoonlijk Kansberoepbudget

 Dit budget is een tegemoetkoming van maximaal €1500 excl. BTW voor het omscholen van uitzendkrachten (niet hoger geschoold dan MBO-4) naar een kansrijk beroep. Hier vind je de lijst met kansrijke beroepen. Opleidingen op Soofos die bijdragen aan omscholing naar een kansrijk beroep zijn bijvoorbeeld Hands-on React, Programmeren en Online Marketing.

Heb je een uitkering?

Ontvang je een WW, WIA, WAO of Wajong uitkering? Ga dan met jouw adviseur of arbeidsdeskundige in gesprek over jouw mogelijkheden m.b.t. het volgen van een opleiding. Je adviseur of arbeidsdeskundige bepaalt of het UWV de opleidingkosten betaalt.

Klaar om aan de slag te gaan?

Kan je een subsidie krijgen? Bekijk dan een van onze opleidingen en meld je aan.

10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.