Volg een Online Cursus Programmeren

Leer met behulp van onze online cursussen over Programmeren programmeertalen zoals Python en PHP en leer je eigen websites en apps creëren. Volg de cursus op je eigen tempo.

Gerelateerd

Adobe XD CSS Elementor Github HTML iOS JavaScript Joomla PHP Python Unity Website Maken Webwinkel Woocommerce WordPress Toon alle
 • Online cursus: Hands-on React

  Oorspronkelijke prijs was: €99,99.Huidige prijs is: €89,99.
  1
  49

  React is een framework waarmee het makkelijk wordt gemaakt om user intefaces te bouwen voor het web. In deze cursus leer je hands-on de ins-en-outs van React.

 • Jouw Webwinkel beginnen in 6 eenvoudige stappen met Woocommerce 2023

  Oorspronkelijke prijs was: €85.Huidige prijs is: €38.
  2
  43

  Een goed begin is het halve werk. In deze training leer je alles wat je minimaal nodig hebt om goed van start te kunnen gaan met jouw webwinkel. Alle aspecten komen aan bod van product fotografie tot opzetten van je wettelijke pagina's.

 • Leren programmeren: JavaScript voor beginners en gevorderden

  Oorspronkelijke prijs was: €99,99.Huidige prijs is: €24,99.
  11
  147

  JavaScript is de programmeertaal van de browser en daarom een van de meest gebruikte programmeertalen van de wereld. Je leert het met deze cursus voor beginners en ervaren developers.

 • Cursus Python: leren programmeren voor beginners

  Oorspronkelijke prijs was: €99,95.Huidige prijs is: €49,50.
  11
  197

  Wil je al langer leren programmeren, maar aarzel je omdat het te moeilijk en wiskundig lijkt? Met deze cursus kan iedereen leren programmeren! We gaan aan de slag met Python, de populairste programmeertaal van dit moment.

 • Zelf je website maken met WordPress 2021 en Elementor

  Oorspronkelijke prijs was: €79.Huidige prijs is: €34,99.
  4
  167

  Je wil zelf je website bouwen en onderhouden, maar je hebt geen idee hoe er aan te beginnen? In deze online videocursus help ik je om in no-time zelf je website te bouwen met Wordpress en Elementor. Je hebt tevens geen technische kennis nodig!

 • Cursus Versiebeheer met GitHub

  Oorspronkelijke prijs was: €10.Huidige prijs is: €5.
  3
  26

  Cursus Versiebeheer met GitHub. Beheer al je projecten in een centraal en overzichtelijk systeem waar je alle wijzigingen kan bijhouden.

 • Online Cursus WooCommerce Webwinkels

  67
  21
  204

  Ook jij kunt een eigen webshop bouwen en onderhouden. Jij ja, zonder kennis van code, HTML, CSS en andere technische moeilijkheden. In deze online cursus WooCommerce ga je het leren. Wil je ook in WordPress eenvoudig zelf een webwinkel bouwen? Dan is dit het perfecte startpunt.

 • Cursus Starten met Unity

  Oorspronkelijke prijs was: €34,95.Huidige prijs is: €24,95.
  8
  92

  Unity is een populaire game engine, gratis voor persoonlijk gebruik, om 2D en 3D games mee te maken. In dit uitgebreide en complexe pakket kun je vrijwel alles maken wat je maar kan bedenken op game gebied, maar dat zorgt er vaak ook voor dat je als nieuwkomer geen idee hebt waar je moet beginnen. In deze bijna 1,5 uur durende cursus neem ik je in vogelvlucht mee door alle beginstappen en basisprincipes, terwijl je bouwt aan je eerste eigen Unity product.

 • WordPress Cursus 2024. De beste en snelste manier om je website te bouwen.

  Oorspronkelijke prijs was: €347.Huidige prijs is: €197.
  31
  588

  Wil je een eigen website of blog starten maar weet je niet goed hoe en waar je moet beginnen? Deze unieke online videocursus WordPress helpt jou bij het ontwikkelen van een indrukwekkende website die gemakkelijk zelf te onderhouden is.

 • CSS in WordPress

  10
  26
  173

  Leer hoe je CSS stijlen in WordPress kunt gebruiken om snel en effectief aanpassingen in de vormgeving te maken. De perfecte werkwijze in combinatie met de nieuwe blokeditor Gutenberg.

 • Online Cursus WordPress (met Gutenberg)

  Oorspronkelijke prijs was: €99.Huidige prijs is: €49.
  99
  794

  Of je nou een blog of eigen bedrijf hebt, of je marketing skills wilt uitbreiden, WordPress is een van de belangrijkste tools om websites te bouwen en te beheren. In deze online cursus WordPress leer je hoe je je eigen website maakt, ga je aan de slag met het maken van pagina’s, het plaatsen van blogs en berichten en leer je de handige Gutenburg Editor gebruiken. Volledig online, in je eigen tempo, en met levenslange toegang.

 • Websites Maken met WordPress

  34,95
  5
  81

  In deze cursus WordPress leer je alles over het programma en maak je zelf je eerste website door middel van stap voor stap uitgeschreven opdrachten.

Opleidingen over Programmeren

Leer in deze opleiding op Soofos hoe je applicaties kunt maken in React

Hands-on React

Gevorderd
100 uur
4

React is een framework waarmee het makkelijk wordt gemaakt om user interfaces te bouwen voor het web. In deze opleiding leer je hands-on de ins-en-outs van React.

995
Leer hoe je kunt programmeren met Javascript in deze opleiding en leer een van de meest gebruikte programmeertalen ter wereld

Leren programmeren met JavaScript

Beginner
100 uur
3

Leer programmeren met JavaScript, een van de meest gebruikte programmeertalen ter wereld en leg de basis voor andere programmeertalen.

995

Waarom leren programmeren?

Met programmeren kun je ontzettend veel! In de beroepen van de toekomst is het een veelgevraagde skill. Een voordeel van programmeertalen is dat ze wereldwijd vrijwel hetzelfde zijn. Wil je een carrièreswitch maken of juist dieper in je technische kennis springen, dan is leren programmeren zeker een slimme zet. Leren programmeren opent dan ook de deur naar eindeloze mogelijkheden, ongeacht of je nu een beginnende ontwikkelaar bent of gewoon wilt begrijpen hoe het internet werkt. Ook jij kunt leren programmeren met onze online cursussen!

Wat kun je met programmeren?

Zie programmeren als het instructies geven aan een computer. Je spreekt als het ware de taal van de computer wanneer je in programmeertaal werkt. Hiermee kun je bijvoorbeeld websites, software en apps bouwen. Als programmeur zorg je ervoor dat het precies werkt zoals men het voor ogen had.

Hoelang duurt het om te leren programmeren?

Het echt onder de knie krijgen van een vaardigheid kost niet alleen veel tijd. Ook heb je er een flinke dosis motivatie voor nodig. Het leren van de basis kan je al in een of twee weken, maar de diepgaande kennis erachter, de manier waarop je leert programmeren en de toepassingen zal je veelal zelf moeten ontdekken. Hier spreken we nog maar over één programmeertaal, maar er zijn er zoveel meer en veel van de programmeertalen kan je samen combineren in een project.

Een eigen basis website opzetten kun je soms al in een dag. Maar echt een ervaren programmeur worden? Daar gaat een aantal jaar overheen.

Cursussen over diverse aspecten van programmeren

We hebben een divers aanbod aan programmeercursussen die aansluiten bij verschillende niveaus en interesses. Of je nu een beginner bent die wil leren coderen of een ervaren programmeur die nieuwe programmeertalen en technologieën wil ontdekken, ons assortiment heeft voor ieder wat wils:

Welke programmeertaal kun je het beste leren?

Er zijn veel programmeertalen die nú enorm relevant zijn. Denk bijvoorbeeld aan de code die schuilt achter de “gebruikelijke” dingen in het leven. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld websites of apps. Onderstaand lijstje bevat de meest gebruikte programmeertalen. Wanneer je er eentje kent, wordt het makkelijker om ook een tweede en derde te leren. Deze infographic kan je ook helpen kiezen.

  • PHP;

  • JavaScript en Java;

  • Swift;

  • C en C++;

  • C#;

5 redenen om te beginnen met programmeren

1. Programmeertalen behoren tot de wereldtalen

Net zoals gesproken talen hebben de programmeertalen beoefenaars. Het is uiteraard geen taal die je vanaf je geboorte leert, maar is wel een taal die wereldwijd geschreven wordt. Het maakt in principe niet uit of je van Nederlandse, Chinese of Russische afkomst bent, want programmeertalen zijn universeel.

2. Programmeren stimuleert de probleemoplossende vaardigheden

Het oplossen van problemen is een belangrijke vaardigheid. Het is er ook een die nog belangrijker gaat worden. Kijk maar eens naar het nieuws. Genoeg problemen en (blijkbaar) te weinig oplossingen. Het programmeren in code helpt je bij het denken in oplossingen. Er is namelijk iets dat je wil bereiken, iets dat werkt, maar je daarvoor moet je op systematische werken om tot de oplossing te komen.

3. Leer creëren, ook zonder artistieke aanleg

Door te leren programmeren, leer je hoe je zelf dingen kan gaan bouwen of maken. Hiervoor heb je geen aanleg nodig. Wanneer je hier gemotiveerd mee aan de slag gaat, leer je vanzelf hoe je dingen mooier kan maken, doordat je de programmeertalen beter leert kennen.

4. Meer toekomstperspectief

Veel banen verdwijnen, omdat er gewoon geen vraag meer naar is. Op het gebied van programmeren lijkt dit alleen maar te groeien. Met name de vraag naar vrouwen in deze sector is en blijf groot, omdat het vooral jongens en mannen zijn die meer voelen voor dit soort werk. Toch is het zeker een aanrader om voor deze sector te kiezen, omdat er veel vraag naar mensen is en deze zal blijven groeien.

5. Het zijn waardevolle vaardigheden, ook buiten de IT

Voor veel verschillende banen of functies is het handig om iets af te weten van code. Zo ben je als marketeer tegenwoordig veel waardevoller, wanneer je problemen op een website of in een database zelf kan oplossen, dan scheelt dat je veel tijd en scheelt het de rest van het bedrijf veel problemen. Dit maakt je op die manier meer waardevol.

Vind dé online programmeer cursus voor jou!

Of je nu je eerste stappen wilt zetten in de wereld van coderen, nieuwe programmeertalen wilt leren of je bestaande vaardigheden wilt aanscherpen, onze programmeer cursussen bieden de kennis en tools die je nodig hebt. Kies voor het gemak van een Soofos Plus abonnement waarmee je toegang krijgt tot al onze cursussen, of neem een enkele cursus om specifieke vaardigheden aan te leren.

Deze instructeurs geven les over Programmeren

10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.