Ontdek de online opleidingen op Soofos.

Leren programmeren voor beginners met JavaScript

JavaScript is de programmeertaal van de browser en daarom één van de meestgebruikte programmeertalen van de wereld. Leer programmeren in Modern JavaScript, met deze opleiding gericht op beginners.

995

Of betaal 4 × 249

Registreer
 • Duurt 6 maanden
 • 9,2 beoordeling
 • Incl. begeleiding
 • Incl. certificaat
In dit online leertraject dat je met jouw stap budget kunt volgen ga je leren programmeren in javascript
In dit traject ga je leren programmeren vanaf het begin
volg dit traject gratis met jouw stap budget en leer programmeren

Dit ga je leren 👨‍🎓

Dit is een hands-on, praktische opleiding. We starten met het opzetten van jouw ontwikkelomgeving die je nodig hebt om te kunnen oefenen met de stof. Vervolgens krijg je uitleg over de belangrijkste concepten bij het programmeren, zoals loops, variabelen, arrays en objecten. Tijdens de opleiding ga je praktisch aan de slag met het maken van een aantal programmeer-opdrachten. We ronden de opleiding af met geavanceerde JavaScript onderwerpen zoals proxies, generators, modules en promises en een praktische eind-opdracht.

Zo zit deze opleiding in elkaar

Nog meer weten over deze opleiding? Download de brochure en lees alles rustig door.

Krijg les van Maarten Hus

Mijn naam is Maarten en ik ben gespecialiseerd in front-end development. Ik ben begonnen met programmeren na mijn middelbare schooltijd en eigenlijk nooit meer gestopt. Inmiddels zit ik nu zo’n 16 jaar in het vak en programmeer ik in verschillende talen zoals TypeScript, Ruby, Java, PHP en natuurlijk JavaScript.

Programmeren is een echte superpower die je nooit meer loslaat 💪. Wat er zo leuk aan is, is dat je begint met niets meer dan een idee, en dit dan tot leven wekt op een leeg canvas. Het is pure creatie maar dan niet met een kwast, maar met logica.

Ik hoop ook jou het programmeer plezier te mogen laten ervaren.

Dit kun je na afloop van deze opleiding 💪

Zo werkt een opleiding op Soofos 🚀

Een opleiding op Soofos werkt anders dan een online cursus. Aan de hand van zelfstudiematerialen, live-sessies en een afsluitende opdracht, word jij opgeleid tot een volwaardig expert op dit gebied. Haal je een voldoende op de eindopdracht? Dan ontvang je een certificaat waarmee je kunt aantonen dat je de stof beheerst.
Bekijk uitlegvideo

Stap 1 Aanmelden

Betaal de opleiding via jouw werkgever of maak gebruik van een opleidingsbudget. Betaal je zelf? Dan kun je ook kiezen voor gespreid betalen.

Stap 2 Begin met leren

Zodra de betaling verwerkt is kun je starten met de opleiding. Ga aan de slag met de zelfstudie materialen, neem deel aan een live sessie en stel vragen.

Stap 3 Maak de eindopracht

De eindopdracht is dé manier om te laten zien dat je de nieuwe kennis beheerst. Je levert deze in en de begeleider zal jouw eindopdracht beoordelen.

Stap 4 Behaal jouw certificaat

Behaal je een voldoende voor de eindopdracht? Dan krijg je een certificaat voor de opleiding waarmee je kunt aantonen dat je de skills beheerst.

995

Of betaal 4 × 249

Registreer
 • Duurt 6 maanden
 • 9,2 beoordeling
 • Incl. begeleiding
 • Incl. certificaat

Dit zijn alle onderdelen

Nog meer weten over deze opleiding? Download de brochure en lees alles rustig door.

Voordat we beginnen aan de cursus moeten we eerst je ontwikkelomgeving opzetten, daarna kunnen we ons eerste programma schrijven.

Introductie

Voordat we beginnen met de opleiding moeten we eerst je ontwikkel-omgeving opzetten. Daarna kunnen we ons eerste programma schrijven.

Een computer kan heel goed rekenen, in dit onderdeel zie je hoe dat werkt. Je ziet welke soort berekeningen een computer kan maken, en hoe je hiermee een programma maakt.

Operatoren en variabelen

Een computer kan heel goed rekenen, in dit onderdeel zie je hoe dat werkt. Je ziet welke soort berekeningen een computer kan maken, en hoe je hiermee een programma maakt.

Leer je programma opbreken in hapklare stukken, maar ook hoe je condities kunt programmeren: “Als dit dan dat”. Als laatste kijken we naar hoe je een loop (herhaling) kan programmeren.

Functies, conditionals en loops

Leer je programma opbreken in hapklare stukken, maar ook hoe je condities kunt programmeren: “Als dit dan dat”. Als laatste kijken we naar hoe je een loop (herhaling) kan programmeren.

In dit onderdeel gaan we kijken naar de verschillende datastructuren. De datastructuren zijn verschillende manieren om data in het geheugen van een computer te structureren.

Arrays, objecten en classes

In dit onderdeel gaan we kijken naar de verschillende datastructuren. De datastructuren zijn verschillende manieren om data in het geheugen van een computer te structureren. 

In dit onderdeel behandelen we een aantal moeilijke onderwerpen. Om zo je begrip van het programmeren te vergroten.

De tricky bits

In dit onderdeel behandelen we een aantal moeilijke onderwerpen. Om zo je begrip van het programmeren te vergroten.

JavaScript zelf komt met allerlei handige toeters en bellen, zodat je dit niet zelf hoeft te programmeren. In dit onderdeel nemen we een tour door wat JavaScript ons aanbied.

Standaard API

JavaScript zelf komt met allerlei handige toeters en bellen, zodat je dit niet zelf hoeft te programmeren. In dit onderdeel nemen we een tour door wat JavaScript ons aanbiedt.

JavaScript werkt vaak asynchroon, asynchroon betekent niet "achter elkaar". Je moet vaak wachten tot de gebruiker iets doet, of een netwerk request klaar is. In dit blok gaan we kijken hoe dit precies werkt.

Async

JavaScript werkt vaak asynchroon, asynchroon betekent niet “achter elkaar”. Je moet vaak wachten tot de gebruiker iets doet, of een netwerk request klaar is. In dit blok gaan we kijken hoe dit precies werkt.

JavaScript is de taal van de browser, in dit blok gaan we kijken hoe we JavaScript kunnen gebruiken om een webpagina interactiever te maken.

DOM

JavaScript is de taal van de browser, in dit blok gaan we kijken hoe we JavaScript kunnen gebruiken om een webpagina interactiever te maken.

In dit blok kijken we hoe je een groot JavaScript projecten kan structuren in verschillende bestanden, om zo het overzicht te bewaren.

Modules

In dit blok kijken we hoe je een groot JavaScript projecten kan structuren in verschillende bestanden, om zo het overzicht te bewaren.

Volg live sessies om je te verdiepen en stel al je vragen live!

Bonus: Live sessies

Tijdens de opleiding zijn er meerdere interactieve live sessies over de verschillende onderdelen. Duik verder de diepte in en stel je vragen.

995

Of betaal 4 × 249

Registreer
 • Duurt 6 maanden
 • 9,2 beoordeling
 • Incl. begeleiding
 • Incl. certificaat

Dit maakt een opleiding zo uniek

Live sessies en feedback

Bij een opleiding zijn er meer mogelijkheden om vragen te stellen en om begeleiding te krijgen. Naast de online live sessies is er ook een groep waar je jouw vragen kunt stellen.

Krijg les van echte experts

Opleidingen gaan nog een stapje verder dan cursussen. Je krijgt les van alleen de allerbeste instructeurs. De instructeurs worden gecontroleerd op kwaliteit, ervaring en behaalde kwalificeringen.

Ga recht op jouw doel af

Aan de hand van opdrachten en videolessen leer je alles wat je moet weten. Je werkt stapsgewijs toe naar een eindopdracht waarmee je al je kennis in de praktijk gaat brengen. 

Dit vinden cursisten van de opleiding

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de uitlegvideo over hoe een opleiding op Soofos werkt.

Deze opleiding duurt 6 maanden vanaf jouw startdatum. Binnen deze termijn dien je een voldoende voor de eindopdracht te halen om de opleiding succesvol af te ronden.

Mocht het door omstandigheden je toch niet lukken om de opleiding binnen 6 maanden af te ronden, dan kun je het best contact met ons opnemen via [email protected]. We zullen dan samen kijken naar de beste oplossing.

Als je direct betaald krijg je direct toegang. Je kunt ook kiezen voor een latere startdatum. Je ontvangt dan een mail met de mogelijkheid om eerder te starten als dat gewenst is.

Deze opleiding duurt 6 maanden. Het ligt grotendeels aan jezelf hoe snel je er doorheen gaat, en wanneer je er aan werkt. Houd er rekening mee dat je, naast het kijken van de video’s en het bijwonen van live-sessies, ook bezig bent het maken van de eindopdracht of -toets. Neem hier dus voldoende tijd voor.

De belangrijkste verschillen tussen opleidingen en cursussen zijn:

 1. De videolessen van een opleiding zijn gemaakt door de allerbeste instructeurs op Soofos, met relevante werkervaring of certificeringen. De opleidingen zijn dus van de hoogste kwaliteit.
 2. Tijdens de opleiding worden meerdere live sessies gegeven waar je aan deel kunt nemen.
 3. Een opleiding werkt toe naar een einddoel met een afrondende opdracht, waar je ook een speciaal certificaat voor behaald.
 4. Tijdens de opleiding heb je de mogelijkheid om feedback te krijgen van echte professionals in het vakgebied.
Zeker. Tijdens het afrekenen kan je de bedrijfsgegevens van jouw werkgever invullen. Je kunt direct zelf betalen en de kosten terugvragen bij je werkgever, of je kunt kiezen om op rekening te betalen. De factuur wordt dan direct naar jouw werkgever gestuurd. Je krijgt dan toegang zodra de betaling van jouw werkgever verwerkt is.

Er zijn verschillende mogelijkheden en subsidies beschikbaar. Helaas is vanaf 2024 het STAP-budget afgeschaft. Echter zijn er nog veel andere subsidies beschikbaar, die je ook voor de opleidingen bij Soofos kunt gebruiken. Zo zijn er mogelijkheden in samenwerking met het UWV, kun je gebruik maken van het omscholingsbudget in Rotterdam en zijn er andere budgetten beschikbaar. Dit is vaak afhankelijk van jouw eigen situatie.

Klik hier om een overzicht van beschikbare subsidies te bekijken

Wil jij meedoen aan de opleiding "JavaScript" en dit leren:

Volg deze complete opleiding op Soofos

995

Of betaal 4 × 249

Registreer
 • Duurt 6 maanden
 • 9,2 beoordeling
 • Incl. begeleiding
 • Incl. certificaat

995

Of 4 × 249

Registreer
 • Duurt 6 maanden
 • 9,2 beoordeling
 • Incl. begeleiding
 • Incl. certificaat
Meer weten over de opleiding?
Vraag de brochure aan 📘
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.