Fotografie cursussen

Van portretfotografie tot landschapsfotografie, laat je creativiteit de vrije loop. Leer werken met jouw camera, maak betere composities en foto’s, en leer hoe je jouw foto’s kunt nabewerken. Start nu met een online cursus fotografie op Soofos.

 • Fotografie cursus – Van beginner naar pro

  Oorspronkelijke prijs was: €35.Huidige prijs is: €19.
  4
  17

  In vier modules leer je alles over de basis van fotografie en gaan we samen de diepte in. Je krijgt toegang tot exclusieve videocontent, illustrerende animaties met extra uitleg en individuele opdrachten om meteen jouw kennis toe te passen.

 • Quickstart Fotorestauratie en -retouche

  9,99
  1
  13

  Doe mee en blaas oude foto's nieuw leven in! Schrijf je nu in voor de cursus Quickstart fotorestauratie en -retouche en transformeer je oude foto's in meesterwerken.

 • Online cursus fotografie

  Oorspronkelijke prijs was: €179.Huidige prijs is: €49.
  3
  65

  In deze complete fotografie cursus leer je alles over hoe je camera werkt, werken met verschillende soorten composities, en leer je van 13 experts uit verschillende vakgebieden alle fijne kneepjes van het vak fotografie.

 • Camera Raw met Photoshop

  75
  2
  25

  Leer hoe je Raw-foto’s nabehandelt tot de perfecte afdruk die het beste uit je foto haalt en leer om te gaan met instellingen als witbalans, belichting, contrast, kleur en scherpte.

 • Fotobewerking van zwart-wit naar kleur

  Oorspronkelijke prijs was: €19,50.Huidige prijs is: €15.
  3
  43

  Het inkleuren van zwart-witfoto's is al zo oud als het begin van de zwart-wit fotografie. Tegenwoordig kunnen we dit met Photoshop prachtig doen. Het is leuk, ontspannend, leerzaam en je verrast iedereen met het resultaat.

 • Vervolgcursus werken met Gimp – Deel 2

  75
  1
  10

  Je gaat in deze cursus allerlei interessante bewerkingen leren waarmee je je eigen foto’s kunt verbeteren of zelfs omtoveren naar creatieve hoogstandjes.

 • Spetterende retouche en trucs in Photoshop

  49
  4
  60

  Wil jij jouw foto's nóg mooier maken? Highlights in je haar en wittere tanden photoshoppen? In deze cursus leer je precies hoe je dat doet, en nog veel meer!

 • Landschapsfotografie

  Oorspronkelijke prijs was: €79.Huidige prijs is: €59.
  7
  57

  Leer prachtige landschapsfoto's maken met deze complete online cursus. Van apparatuur tot beeldbewerking, alles wat je nodig hebt voor landschapsfotografie.

 • Camera Raw met Photoshop 2020

  Oorspronkelijke prijs was: €75.Huidige prijs is: €35.
  2
  59

  Let op: Er is een nieuwere versie van deze cursus beschikbaar! In deze cursus leer je hoe je raw-foto’s nabehandelt met Photoshop 2020, tot de perfecte afdruk die het beste uit je foto haalt.

 • Basiscursus Fotografie

  37
  6
  133

  Leer prachtige foto's maken zonder dure camera. Ontdek licht, compositie en all functies van je camera's in deze basis fotografie cursus.

 • Luminar 4 van A-Z

  Oorspronkelijke prijs was: €67.Huidige prijs is: €47.
  2
  13

  Complete online cursus Luminar 4 van A-Z. Ik neem je mee door Luminar 4 op een heel eenvoudige en vooral praktische manier. Wat kun je er mee en hoe bewerk je nu een foto?

 • Photoshop Elements 2021

  Oorspronkelijke prijs was: €67.Huidige prijs is: €40.
  3
  88

  Begin je net met grafisch design of ben je op zoek naar een fotobewerkingsprogramma dat vooral de essentials bevat? In deze megacomplete cursus leer jij Elements gebruiken als een pro – ongeacht je niveau.

Opleidingen over Fotografie

Productafbeelding complete fotografie opleiding op Soofos gegeven door Martijn van Weeghel

Complete fotografie opleiding

Alle niveaus
45 uur

Alles wat je moet weten om fotograaf te worden! Leer hoe je de mooiste foto's kunt maken, deze professioneel te bewerken en hoe je ze kunt publiceren op je eigen portfolio.

Oorspronkelijke prijs was: €795.Huidige prijs is: €695.
Leer in deze opleiding alle gereedschappen van Photoshop onder de knie te krijgen om professioneel fotos te kunnen bewerken

Professioneel Photoshoppen

Alle niveaus
85 uur
5

Krijg alle gereedschappen van Adobe Photoshop onder de knie om professioneel afbeeldingen en foto's te bewerken.

Oorspronkelijke prijs was: €995.Huidige prijs is: €895.

Wil jij leren fotograferen?

Wil jij meer uit jouw camera halen? Je fotografie skills naar een hoger niveau brengen? Professioneel aan de slag als fotograaf? Met onze online fotografie cursussen zet je de belangrijkste eerste stappen. Of je nou professioneel aan de slag wilt als fotograaf of gewoon graag betere plaatjes schiet, met onze online fotocursussen is het mogelijk. 

Fotografie cursus voor beginners: waar moet je op letten?

In een basiscursus fotografie moet je vooral gemotiveerd worden om zelf aan de slag te gaan. Niemand maakt betere foto’s door niet zelf een foto te nemen toch? Wat belangrijk is, is dat jij comfortabel wordt met jouw apparaat. Of dat nou een iPhone is of een DSLR-camera. Je moet begrijpen hoe deze werkt en welke instellingen er zijn. Dit moet allemaal aan bod komen in een goede online fotografie cursus.

Wat is essentieel in een goede fotografie cursus?

Je wilt natuurlijk gemotiveerd worden om zelf betere foto’s te maken. En de beste manier om dit te doen, is door veel te oefenen. Het is dus belangrijk dat een fotograaf je niet alleen goed kan laten zien hoe je dingen doet, maar ook jou motiveert om zelf betere foto’s te gaan maken. In de beste fotografie cursussen op Soofos zul je dan ook hands-on aan de slag gaan en veel oefenen met het maken van foto’s.

Online Fotografie Cursussen gemaakt door echte fotografen

Op Soofos vind je Nederlandstalige online cursussen gegeven door authentieke experts. In het geval van de fotografie cursussen vind je diverse beroepsfotografen die jou meer leren over dit mooie vak. Door hun jarenlange ervaring als fotograaf weten ze vaak de fijne kneepjes van het vak op een leuke manier over te brengen.

Voor wie zijn de online fotografie cursussen?

We hebben online cursussen die aansluiten op elk niveau. Of je nou betere vakantiefoto’s wilt maken, of professioneel aan de slag wilt als fotograaf – het is mogelijk met onze online cursussen.

Leer de meest uiteenlopende fotografie onderdelen

Op Soofos hebben we een divers aanbod aan online fotografie cursussen. Zo vind je cursussen over bijvoorbeeld Smartphone fotografie, natuurfotografie en macrofotografie. Ook als je liever start met een bredere aanpak, hebben we bijvoorbeeld de complete fotografie cursus. Daarin leer je de verschillende takken en komen fotografen en experts aan het woord, die laten zien hoe ze zelf tot dit niveau zijn gekomen. Wist je al dat je, naast het los aanschaffen van een cursus, ook toegang kunt krijgen tot ál onze cursussen, voor een vast bedrag per maand? Zoek jij dus een online cursus fotografie? Bij Soofos zit je goed.

Deze instructeurs geven les over Fotografie

Blogs over Fotografie

landschapsfotografie

Basisbeginselen van landschapsfotografie leren

Volg een basiscursus landschapsfotografie op Soofos en maak van elke wandeling die je maakt een creatief moment.

21 februari 2024

betere smartphone foto's maken

Betere smartphone foto’s maken: 3 verborgen camera-instellingen die je moet kennen

Leer snel betere smartphone foto's maken met deze snelle en simpele camera-instellingen die je misschien nog niet kent.

9 februari 2024

soorten fotografie

Ontdek verschillende soorten fotografie in dit handige overzicht

Ontdek diverse soorten fotografie met hun eigen technieken en esthetiek. Dit overzicht geeft dieper inzicht in de wereld van fotografie.

8 februari 2024

fotografie accessoires

Onmisbare fotografie accessoires voor professionele foto’s

Met de juiste fotografie accessoires wordt een gewone camera een tool voor meesterwerken. Met deze accessoires worden jouw foto's nog mooier.

7 februari 2024

10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.