Online Cursus Digitale Fotografie

Leer stap voor stap hoe je prachtige foto's maakt. Voor iedereen geschikt vanwege de leerzame video's en de aanvullende e-books met heldere uitleg in tekst en prachtige fotovoorbeelden. Dat geldt voor ieder behandeld onderwerp, waardoor je fotograferen tot op professioneel niveau onder de knie krijgt. De ideale fotocursus voor zowel hobbyfotografen als voor mensen die van fotografie hun beroep willen maken.

 • 2 Hoofdstukken
 • 20 Lessen
 • 37u 18min
 • Incl. Certificaat

Dit staat je te wachten:

 • Alles over fotografie, uitgelegd door vakfotografen.
 • De hoogst gewaardeerde fotocursus op Soofos!
 • Leer jouw camera kennen en gebruiken.
 • 20 HD-videolessen en 20 fraaie, bijbehorende e-books.

Leer in deze cursus alles over digitale fotografie

Voorbeeld van een hoofdstuk uit de online cursus digitale fotografie
Elke les bestaat bestaat uit een rijkelijk geïllustreerd e-book vol met voorbeeldfoto’s én een bijbehorende instructievideo.

Vakfotograaf Peter van Veen leert je fotograferen in 20 video’s, welke zijn aangevuld met 20 e-books. Met Peter leer je hoe je met natuurlijk licht en kunstlicht fotografeert. Maar ook hoe je binnenshuis en in de natuur prachtige foto’s maakt. Hij laat je zien wat de effecten zijn van bepaalde filters, welke instellingen het beste zijn voor onder andere landschap-, architectuur- en macrofotografie, maar ook het fotograferen van kinderen en dieren. Oftewel, de kern van digitale fotografie. Je leert een toegankelijk foto-archief maken, zodat je jouw dierbare foto’s nooit kwijtraakt, maar veilig bewaart.

Peter legt het je allemaal op een leuke manier en laagdrempelig uit. Ieder onderwerp dat je leert kun je direct succesvol in de praktijk toepassen. Je vrienden en familie zullen versteld staan van je foto’s!

 

Waar bestaat de cursus uit?

Elke les begint met een inleidende video over het in de les behandelde onderwerp, gepresenteerd door erkend vakfotograaf Peter van Veen. Hij behandelt niet alleen op speelse wijze de theorie van de les, maar laat je ook zien hoe het in de praktijk.

Elke video wordt vervolgd met een e-book (ongeveer 30 pagina’s per e-book), waarin met tekst, illustraties en foto’s dieper wordt ingegaan op het onderwerp dat behandeld wordt. Deze e-books zijn fraai vormgegeven, rijkelijk voorzien van illustraties en voorbeeldfoto’s en zeer gebruiksvriendelijk te lezen op je PC/Mac, tablet en zelfs smartphone.

 

Wat weet jij na het volgen van deze digitale fotografiecursus?

Hoe je je camera optimaal bedient en waar elke knop precies voor is,  zodat je het maximale resultaat haalt uit je eigen camera.

Als je een nieuwe camera wilt kopen, welke dan het meest geschikt is voor de door jou gewenste fotografie.

Hoe je optimaal gebruik maakt van natuurlijk licht, maar ook met kunstlicht en flitslicht leer je overweg kunnen.

Je maakt boeiende portretten en de leukste kinderfoto’s.

Hoe je dieren fotografeert, zoals thuis en in de natuur, maar ook in de dierentuin.

Je maakt indrukwekkende dichtbij/macrofoto’s. Met vrijwel alle camera’s is dit mogelijk, maar slechts weinig fotografen maken gebruik van die fascinerende mogelijkheid.

Architectuurfotografie, landschapsfotografie, natuurfotografie, hebben voor jou geen geheimen meer.

Je maakt hele goede composities. Je weet welke regels daarvoor gelden.

Alles wat je wilt weten over objectieven, filters, diafragma, sluitertijden en de witbalans.

Je kan je foto’s op de computer archiveren, bewerken en opslaan.

 

Voor wie is deze cursus digitale fotografie geschikt?

Je hebt geen voorkennis nodig over fotografie om met deze cursus te starten. De cursus is heel toegankelijk. Maar ook als je al bezig bent met fotografie is deze cursus van onschatbare waarde. Als je alle lesstof hebt doorgenomen dan weet je bijzonder veel over alle aspecten van de fotografie. Ben jij een beginnende hobbyfotograaf, wil jij meer over fotografie weten of wil je van fotografie jouw beroep maken? Dan is deze cursus voor jou bestemd!

 

Ga vandaag nog aan de slag met een cursus fotografie!

Over de instructeur

Deze online cursus wordt uitgegeven door DigitaleFotografie.nu. De video's en uitgebreide lessen zijn gemaakt door twee professionele fotografen. De auteur van de e-booklessen is Herman Rouwenhorst. Herman is vakfotograaf en heeft jaren ervaring als docent. Hij heeft gewerkt voor de krant en voor een fotovakblad. Les geven geeft hem veel plezier en hij is een ervaren schrijver op het gebied van fotografie en educatie. De instructeur van de video’s is Peter van Veen. Peter is in het dagelijks leven vakfotograaf en legt daarnaast zijn accent op het schrijven over fotografie en het geven van fotografieworkshops. Kennis overdragen is zijn passie. Peter haalt er veel voldoening uit om alles uit te leggen op een plezierige en zo begrijpelijk mogelijke manier.

Ratings and Reviews

4.4 Avg. Rating

114 Ratings

 • 5
  53
 • 4
  53
 • 3
  8
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Vond het een fijne cursus. Lang geleden eens een fotografiecursus gedaan, maar veel was weggezakt.
  Leuk uitgelegd met praktijkvoorbeelden erbij.
  Wat ik wel jammer vind is dat het niet mogelijk is om het lesboek uit te printen. Ik vind het echt veel prettiger om van een hardcopy te lezen dan van mijn tablet. Daarom 4 sterren, anders had de cursus voor mij 5 sterren gekregen.

 2. Geachte heer,

  Op 31 augustus heb ik de cursus ‘Digitale fotografie’ beëindigd.
  Het is een interessante cursus waarbij ik veel heb geleerd. De macrofotografie was mij nog onbekend.
  Ik heb vroeger gefotografeerd met een ROLLEI met manuele bediening. Nu zie ik wat we nog zoveel meer kunnen met de digitale camera’s. De soorten objectieven spraken mij enorm aan.
  Heden fotografeer ik met een Nikon Coolpix 5 compact. Met de macrostand heb ik mooie foto’s gemaakt, binnen en buiten.
  Later koop ik nog een andere camera.
  Hoelang kan ik mijn cursus nog raadplegen?
  Bedankt.
  Hoogachtend

  Myriam

 3. Duidelijke uitleg, en voorbeelden. Dat geldt zowel voor de video’s als voor de syllabi.

 4. Mooie cursus heel erg leerzaam!
  Best een flinke cursus.
  Zeker de moeite waard!

 5. Ik heb heel veel nuttige info gekregen tijdens deze cursus.
  De video’s zijn duidelijk, de presentatie is vlot, houdt je aandacht vast.
  De info over de computer is ietwat achterhaald, maar dat vind ik niet storend.
  Ik ga zeker aan de slag met deze tips en zal zeker af en toe bepaalde lessen terugkijken.

 6. Op zich een leerzame cursus. Er worden veel aspecten uitgelegd, ook duidelijk en genoeg voorbeelden gegeven. Ook de afwisseling tussen video en e-book vind ik fijn. Wel merk ik dat sommige informatie behoorlijk verouderd is.

 7. Opzich een goede cursus maar je merkt met sommige dingen (zoals foto bewerking) dat het niet meer helemaal up to date is. Ook is het jammer dat je nergens een foto in kan sturen voor feedback en tips. Overall wel veel geleerd over ISO waarden en diafragma, helemaal als je van 0 start.

 8. Leerzame cursus! Ook als je al veel ervaring hebt en al veel weet is het nog steeds leuk om deze cursus te volgen!

 9. Was een heel fijne cursus om alles weer eens een keer op te pakken. Heb er ook wel weer wat nieuwe dingen van geleerd en leuke ideeen opgedaan. Zeker een aanrader voor de beginnende fotograaf.

 10. Fantastische cursus, heel informatief. Veel bijgeleerd door zowel de video’s als de cursusboek. Eerste klas lesgevers.
  Dank u wel !

 11. Voor iemand die geen ervaring heeft met goede foto’s nemen is dit een ideale manier om de basis te leren en je creativiteit te prikkelen.

 12. Ik heb er weer veel uit kunnen halen. Een van mijn hobby’s is fotografie. Nu lekker mee verder aan de slag.
  Bedankt!

 13. Praktische cursus met een prettige presentator. Veel goede tips opgedaan. Het extra lesmateriaal heb ik gebruikt om wat dingen uit te halen, die ik nog wilde weten.

 14. Dit is een zeer ruime cursus, zo goed als alles komt hierin aan bod.
  Verschillende soorten fotografie, verschillende technieken.
  Zowel theoretisch uitgelegd als met praktijkvoorbeelden.
  Heel leuke cursus!

 15. Mijn eerste review was nogal laag ,omdat ik dus het naslag werk niet had gezien.
  Nu dat ik het naslag werk heb gevonden is er veel informatie te vinden .

 16. Goede cursus voor de beginnende hobbyfotograaf. Er wordt een zeer breed scala aan onderwerpen aangesneden, waardoor het noodzakelijkerwijze af en toe een beetje oppervlakkig blijft. Zoals anderen reeds suggereerden, zou bijvoorbeeld de hardware weggelaten kunnen worden, ook al omdat deze informatie snel veroudert. Software zou ik ook eerder in aparte cursussen behandelen, waar specifiek met een bepaald pakket gewerkt wordt (er is meer op de markt dan Lightroom). Maar ik heb zeker veel opgestoken en ben dus erg tevreden.

 17. Je krijgt heel veel informatie wat ik goed vond. Anderzijds was het echt enorm veel om te verwerken. De video’s erbij waren leuk, maar ik had meer hiervan verwacht, meer uitleg die ook in de lesmappen staat. Dan kan ik de uitleg makkelijker begrijpen.

 18. Ben eraan begonnen als niet echte beginnend fotograaf.
  Maar je leert altijd wel iets nieuws.
  De opzet is leuk , een inleidende film en een naslagwerk in de vorm van een e-book.
  Al ben ik van dit laatste niet een echte fan , had het liever als PDF gehad.
  Beter handelbaar waar er geen tot weinig verbinding is.

 19. Ben eraan begonnen als niet echte beginnend fotograaf.
  Maar je leert altijd wel iets nieuws.
  De opzet is leuk; Een inleidende film en een naslagwerk in de vorm van een E-book.
  Alben ik ik van dit laatste niet een echte fan , Had het liever als PDF gehad.
  Beter handelbaar waar er geen tot weinig verbinding is.

 20. Een leuke cursus die veel uitdaging biedt. Je moet even door de theorie heen, maar uiteindelijk krijg je mooie resultaten te zien!

 21. Fijne cursus. Ondanks dat ik al een basiscursus fotografie heb gevolgd, heb ik hier toch weer nieuwe dingen geleerd.

 22. goede cursus voor beginnende (hobby)fotograaf, waarbij de de basisbegrippen en -principes duidelijk uitgelegd worden!

 23. Ik vind de cursus heel waardevol. Ik begin net met fotograferen maar heb hier zoveel uit geleerd! Je krijgt zoveel informatie. Informatie die je gebruikt en ook informatie die ik minder zal gebruiken. Maar ook dit is gewoon goed om te weten. Ik kan het iedereen aanraden en ga nu door voor het 2e deel.

 24. Hele leerzame cursus! Was zelf onbekend met de stof en het was dus ideaal voor mij om als nieuwkomer de basis van fotografie te leren. De combinatie van de lesboeken en de videos hebben de truc gedaan.

  Verder ook goeie docenten en een zeer behulpzaam service team. Heel klantgericht!

 25. Duidelijk uitgelegd met veel voorbeelden. De documenten naaste de videolessen zijn ook erg handig en nuttig!

 26. Een zeer boeiende cursus die in deze format (online aangeboden) op eigen tempo kan worden gevolgd. Ik heb al geruime tijd een DSLR-camera (Canon EOS met extra zoomobjectief Canon 70-300mm) en met het volgen van deze cursus de camera beter leren kennen. Deze cursus bevat veel praktische tips toepasbaar op zowel de camera als op fotografie. De laatste drie lessen vond ik persoonlijk iets minder interessant, was niet echt fotografie maar meer gericht op computergebruik voor fotobewerking.
  Ik heb alvast veel opgestoken tijdens deze cursus.

 27. Zeer goede en duidelijke cursus. Bij elke cursus ook een geschreven gedeelte wat erg goed uitgewerkt is. Enige minpuntje is de les ‘backup’ die een beetje gedateerd is.

 28. voor een beginnende fotograaf is dit zeker een leerrijke cursus. je krijgt heel wat handige tips die in de toekomst zeker van pas zullen komen.

 29. Heel interessant en veel geleerd over hoe je het best een foto kan nemen. Nu goed oefenen in de praktijk… had al wel wat technieken onder de knie, maar hoop ze nog goed te kunnen bijschaven. Nuttige tips en veel zin om nu weer aan de slag te gaan!

 30. Goede cursus voor een beginnende fotograaf. Duidelijk uitgelegd in de video’s, en het bijbehorende ebook.
  Zelfs als een beetje gevorderde fotograaf, kan je er nog wel enkele nuttige tips uithalen.

 31. Dit was een goede en vrij duidelijke cursus. Ik heb heel wat geleerd. Toch ben ik wat op mijn honger blijven zitten. Bepaalde lessen leken me overbodig. Ik heb het dan vooral over de lessen hardware en software. Daarnaast miste ik een les over photoshop. Dit werd tussendoor verschillende keren vermeld (en naar verwezen als ‘komt verder aan bod’). Persoonlijk zou ik een les hierover veel interessanter hebben gevonden dan een les over hardware.

  De cursus is goed als een algemene inleiding tot fotografie.

 32. Leuke aanvulling op de cursus “Basiscursus Fotografie – Werken met Spiegelreflexcamera”. He er weer
  een boel van opgestoken, en tegelijkertijd een erg leerrijke herhaling.

 33. Fijne, duidelijke uitleg. Veel extra informatie in de diverse bijbehorende documenten. Erg nuttig en bruikbaar!

 34. Heb met veel enthousiasme cursus doorgeworsteld. Was best wel veel, diepgaand en pittig voor een 73-jarige “fotografie leek”.
  Alle theorie onthouden zal mij bij lange na niet lukken. Hoop toch door veel te oefenen en met veel tijd en geduld leuke foto’s te kunnen maken.
  Is een wereld voor mij open gegaan, waarvoor dank!

 35. Ik heb de cursus met heel veel plezier gevolgd. Door deze cursus heb ik mijn camera leren kennen en gebruiken op een manier die ik daarvoor niet beheerste. Ik fotografeerde volledig vanuit de groene stand. En nu vind ik het leuk om mijn eigen instellingen te kiezen en daarmee te experimenteren.
  Er is voor mij een hele nieuwe (fotografische) wereld open gegaan. Dank daarvoor.
  Met vriendelijke groet Gea de Boer.

 36. Zeer complete cursus waarin diverse aspecten vooral in de handleiding uitvoerig behandeld worden. Het niveau varieert van zeer eenvoudig tot gevorderd waardoor sommige onderdelen weinig nieuws toevoegen en andere onderdelen zo uitgediept worden waardoor ze meer geschikt zijn voor meer ervaren fotografen.

 37. Super cursus met veel goede en praktische tips. Zelf heb ik er enorm veel van opgestoken en de video’s zijn erg fijn om naar te kijken en te luisteren. Alles is heel duidelijk uitgelegd. Kortom geweldig!!!

 38. Ik vond de cursus heel compleet. Naar mijn idee worden all facetten voor een beginnen fotograaf behandeld. Ik vind het prettig dat ik alle tijd kon nemen om door alle hoofdstukken heen te gaan. Ook is het een prettig idee dat het cursus materiaal beschikbaar blijft.
  Nu is de belangrijkste volgende stap, op pad gaan en foto’s maken!

  Bedankt voor de inspiratie.

 39. Hele leerzame goede cursus met heel veel onderwerpen.De instructiefilmpjes maken de cursus leuker en zijn zeker niet saai,maar heel duidelijk en begrijpelijk,zorgen voor aan afwisselende cursus die je aandacht blijft trekken.

 40. Omdat ik een slechte review achter had gelaten alsnog een objectief nieuwe review.
  Het cursus martiaal wat geboden wordt is zeker voor de beginnende fotograaf een mooi begin.
  Voor de wat gevorderde fotograaf kan het een opfrissing zijn en aanvulling van kennis.
  De video’s nogmaals bekeken (niet allemaal) en deze sluiten aan op het geschreven cursus martiaal.

  Zeer benieuwd naar de uitbreiding die volgt op deze cursus.

 41. Komt veel aan bod in de cursus. Ik wist al behoorlijk wat basis, maar heb er toch dingen bij geleerd. Ook ben ik bewuster geworden van waarom je dingen op een bepaalde manier doet/“moet” doen.
  De cursus is echt een aanrader als je een stukje theorie wilt over datgene dat je doet of wilt gaan doen.

 42. Bij veel cursussen leer je wel degelijk wat, maar ik mis het enthousiasme voor het onderwerp.
  U legt alles over fotografie praktisch en goed uit.
  Bedankt!

 43. Een aantal jaren heb ik me beziggehouden met productfotografie voor een webshop. Verder had ik altijd wel een digitale compactcamera, maar meer dan het maken van een leuke vakantiefoto (toevalstreffer) was het niet. Nu heb ik een systeemcamera aangeschaft en ik ben benieuwd wat ik daar allemaal mee kan.

  Dankzij de cursus digitale fotografie, heb ik meer inzicht gekregen in de werking van de camera, de belichtingsdriehoek, objectieven, en het daadwerkelijke schieten van een mooi plaatje in bijvoorbeeld “de gouden uren” en nog veel meer.

  Het nabewerken van foto’s (RAW) met Photoshop heb ik in een andere cursus op Soofos.nl geleerd. Het een vult zo het ander aan. Het is fijn om af en toe terug te kijken om de stof nog eens te herhalen. Op naar de volgende cursus (en aanschaf van de software).

  Tip: ik zou aanraden om een laseraanwijzer te gebruiken tijdens de presentatie. Het kwam nogal eens voor dat er een hand voor de tekst/afbeelding zat als ik het beeld stopzette om een notitie van “het bord” over te nemen. Met een laseraanwijzer kun je dit voorkomen. Verder top!

 44. Super leuke en goede cursus. Zelfs al heb je al een zekere basiskennis; het is een leerzame cursus. Men kan nog steeds veel bijleren door deze cursus te volgen. Hij mag voor mij nog worden uitgebreid met een aantal specifieke thema’s zoals product fotografie en stilleven.

 45. Ik vond het een zeer interessante cursus als beginnend hobbyfotograaf. sommige zaken waren compleet nieuw, andere niet. Het hoofdstuk over de hardware vond ik persoonlijk het minste omdat daar naar mijn gevoel veel dingen in geduid staan die nogal voor de handliggend zijn. Allesinds heb ik uit de cursus zeker wat nieuwe zaken geleerd en tips meegekregen om toe te passen.

 46. Ik heb veel geleerd over de fotograferen en de fijne kneepjes van de werking van de camera. Tijdens deze cursus heb ik geleerd wat ik verwacht had te leren.

  Als tip wil ik jullie nog meegeven dat de uitleg en de voorbeelden vaak niet op dezelfde bladzijden staan. Dit maakt het soms verwarrend, omdat je zo de theorie niet meteen aan de praktijk kan koppelen.

 47. Leuke cursus. begrijp veel instellingen en fototechniek beter. Was zeer leerzaam

 48. No nonsense basic cursus, maar toch zeer leerzaam en pragmatisch. Een aanrader voor de beginnende en gevorderde amateur fotograaf!

 49. Fijn en duidelijke cursus!
  Fijn dat je het ook altijd terug kunt kijken.
  Als je even iets vergeten bent is het makkelijk terug te zoeken.

 50. Duidelijke uitleg
  Leuke onderwerpen
  Interessante onderwerpen

  Goede startcursus hobby fotografie.

 51. leuke leerzame cursus.
  Wordt allemaal goed uitgelegd met juiste en mooie voorbeelden.
  Heb er veel van opgestoken.

 52. Ik ben zoveel wijzer geworden, over het instellen van mijn toestel, hoe een foto te nemen.
  en beslist te weten, dat ik macro fotografie wil gaan doen…zo mooi, en dan zeker natuur en bloemen.
  Ik vond het een fijne cursus, rustig, en fijn uitgelegd.
  Dank je wel.

 53. De cursus is inderdaad basic, maar voor iedereen perfect om meer te willen weten als beginnende fotograaf.
  De videopresentator is helder in zijn verhaal, soms zou het iets uitgebreider mogen.
  De e-books zijn een goed naslagwerk en aanvulling op de cursus. Wel moet je altijd ingelogd zijn om ze te bestuderen.
  Ook goede tips over standpunten en het gebruik van verschillende apps.
  Wil jij beginnen met fotografie, dan start je met deze cursus!

 54. Ik heb de cursus met veel plezier en enthousiasme gevolgd. Heerlijk op mijn eigen tempo, omdat je onbeperkt toegang hebt. Er wordt duidelijk uitgelegd hoe je bepaalde functies op je camera kunt gebruiken en dit allemaal zonder teveel technische vaktaal, waardoor het voor iedereen goed te volgen is. Ik wilde graag meer leren over het maken van minder doorsnee foto’s en de mogelijkheden van mijn camera. De cursus heeft mij hier goed mee op weg geholpen en ik merk duidelijk verschil in mijn foto’s!

 55. Nu ik mijn loopbaan heb afgerond ben ik gestart met fotografie . Ben heel wat wijzer geworden en vind de cursus een prima start goed uitgelegd en fijn beeldmateriaal .Had hier in belgie ook al online cursus gevolgd maar moet eerlijk toegeven dat deze er bovenuit steekt veel beter uitgelegd

 56. Ik heb zeer veel bijgeleerd door deze cursus
  ook de foto’s die ik maak verbeteren enorm veel!
  Als ik nog een probleem heb kan ik altijd terug kijken naar de cursus!
  Zeker een aanrader als beginner
  Na de Cursus behaal je ook een certificaat wat nog eens een extra pluspunt is !!

 57. Complete initiatie in de rijke wereld van de fotografie! Duidelijk en aangenaam om volgen – geen droge theorie, maar a.d.h van film en vele foto’s blijft men geboeid volgen.
  Had reeds verschillende opleidingen genoten, maar toch nog van vele dingen een grondige background-uitleg gekregen. Vele tips & tricks waar men in praktijk iets kan mee gaan doen.
  Ik ben lovend – een aanrader!!

 58. Voor mij als beginnende fotograaf is er een heel nieuwe wereld opengegaan. Heel duidelijke tips in een verstaanbare taal ga ik zeker in praktijk proberen te brengen.

 59. Er zijn een aantal voordehand liggende onderwerpen verteld, (dit heeft misschien wel te maken met mijn grafische opleiding) dit neemt niet weg dat er ook veel leerrijke dingen zijn opgenomen in de cursus die ik zeker meeneem in de toekomst.

 60. Heerlijke cursus om je eerste stappen in fotografie te zetten.
  Ik ben er nog lang niet, maar ik heb met deze cursus ontzettend veel geleerd en heb nu al een heel andere kijk op mijn omgeving.

 61. Ik was al aan het fotograferen, beetje dingen opgezocht en in het ‘wilde weg’ foto’s gaan maken. Via internet op deze curus uitgekomen en gaan volgen. Ik heb heel veel nieuwe dingen er bij geleerd, erge handige tips wat me zeker heeft geholpen in het fotograferen, want ik zie duidelijk vooruitgang in mijn foto’s. Zeker een aanrader!

 62. Ik kreeg deze cursus kado, bij de aanschaf van mijn nieuwe DSLR. Als beginner ben ik erg tevreden over de cursus. Een tip die ik heb is dat het niveau nogal kan wisselen van heel erg basic, naar toch wat meer gevorderd. Ik heb de cursus over 2 periodes gedaan, de tweede keer had ik al meer kennis, waardoor sommige dingen die de eerste keer onduidelijk waren, wel duidelijk werden. Wat dat betreft ook fijn dat de cursus levenslang toegankelijk is! De tweede tip die ik mee zou willen geven, is iets meer verbinding tussen de videolessen en het handboek. De video’s zijn zo gemaakt, dat je het handboek bijna zou kunnen vergeten, achterwege laten. Ik heb het meer als naslagwerk, dan studiemateriaal gebruikt. Wanneer dit wat meer met elkaar verbonden wordt, zou je er nog meer uit kunnen halen, denk ik.

 63. Zeer leerzaam voor een beginnende hobbyfotograaf ik heb er enorm veel van opgestoken. Een echte aanrader

 64. Ik was gewend foto’s te nemen op de “automaat”. Na het volgen van deze cursus is echt een wereld voor mij opengegaan. Het maken van foto’s heeft voor mij een andere dimensie gekregen. Prettig te volgen cursus waarin het materiaal helder is beschreven. Wel had van mij de interpretatie van de histogram wat meer aandacht mogen krijgen.

 65. Ik vond het een leerzame cursus, goede presentatie met veel tips die ik kan gebruiken

 66. Duidelijke taal, die iedereen kan begrijpen.
  Door deze cursus ben ik mij veel bewuster bezig gaan houden met fotografie.

 67. Het is ongetwijfeld een goede instapcursus voor de beginnende hobbyist. Jammer genoeg heb ik als meer gevorderde niets nieuw kunnen opsteken en hield deze cursus niet meer dan een bevestiging in van wat ik als autodidact opgestoken had.
  M.a.w. een quotatie geven is dan ook heel moeilijk en ik zou ze als volgt willen opdelen:
  Beginner 4,5/5
  Het beginnersstadium éénmaal voorbij 2,5/5
  Gevorderde 0/5

 68. Na de cursus gevolgd te hebben ben ik er achter gekomen dat de mogelijkheden en werking van je camera belangrijk zijn.
  Kortom een leuke en leerzame cursus.

 69. Ik was zelf al een tijdje bezig met fotografie, maar vond het tijd er eens wat dieper in te duiken. Ik kwam deze cursus tegen en ben er mee aan de slag gegaan. Ik ben er erg tevreden over. Er komt heel veel aan bod en het wordt op een duidelijke en beeldende manier overgebracht. Veel nuttige tips waarvan je direct de kriebels krijgt om ze zelf te gaan proberen. Aanrader om echt wat meer uit je foto’s te gaan halen!

 70. Super cursus! Ongelofelijk hoeveel kennis er in deze cursus zit. Ik heb het met veel plezier doorlopen. De video’s sluiten goed aan bij de ebooks. Ga alle tips zeker in de praktijk brengen! Als je meer wil weten van fotografie is dit zeker een aanrader!

 71. Goede cursus met veel inhoud en vol praktische tips. Heel leuk om door heen te lopen en af en toe weer terug te kijken. Dank voor de leuke lessen.

99Levenslange toegang
Of
Volg deze en alle andere cursussen gratis met Soofos Plus (vanaf €12,50 p/m)
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+1672 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 30 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag


Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account


Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les  in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.