Wat ga je leren in deze online digitale fotografie cursus?

Deze uitgebreide cursus Digitale Fotografie bestaat uit 20 video’s en 20 ebooks. Elke les begint met een inleidende video over het in de les behandelde onderwerp, gepresenteerd door erkende vakfotograaf Peter van Veen. Hij behandelt niet alleen op speelse wijze de theorie van de les, maar laat je ook de praktijk zien.

Hij leert je hoe je met het grootste gemak foto’s kunt bewerken op de computer, hoe je met kunstlicht fotografeert en neemt je ook mee naar buiten om in de natuur prachtige foto’s te maken. Hij laat je zien wat de effecten zijn van bepaalde filters, welke instellingen het beste zijn voor o.a. landschaps-, architectuur-, dieren en macrofotografie.

Hoe bouw je een toegankelijk foto-archief op? Hoe zorg je dat je je dierbare foto’s nooit kwijtraakt, maar veilig bewaart? Peter legt het leuk en laagdrempelig uit, zodat je zelf ook snel het geleerde in de praktijk kunt brengen.

 

Hoe ziet de cursus eruit?

Elke video wordt vervolgd met een ebook (ca. 30 pagina’s per ebook), waar met tekst, illustraties en foto’s dieper wordt ingegaan op het onderwerp dat behandeld wordt. Deze ebooks zijn fraai vormgegeven, rijkelijk voorzien van illustraties en voorbeeldfoto’s en zeer gebruiksvriendelijk te lezen op je PC/Mac, tablet en zelfs smartphone.

We laten zien hoe fotograferen niet moet, én hoe het wél moet. Je zult versteld staan welke prachtige professionele foto’s jijzelf straks maakt met onze uitgebreide tips en trucs.

 

Wat kun jij na deze online cursus:

 Welke camera het meest geschikt is voor de door jou gewenste fotografie.

 Hoe je je camera optimaal bedient. En waar elke knop precies voor is.

 Hoe je het maximale resultaat haalt uit je camera.

 Hoe je optimaal gebruik maakt van natuurlijk licht.

 Je leert de mooiste foto’s maken van dieren thuis, in de natuur en in de dierentuin. Voor geslaagde foto’s hoeft het geen belemmering te zijn dat veel dieren achter tralies of gaas zitten.

 Jij weet straks indrukwekkende dichtbij/macrofoto’s maken. Met vrijwel alle camera’s is dit mogelijk, maar slechts weinig fotografen maken gebruik van die fascinerende mogelijkheid.

 Hoe je eenvoudig je foto’s op de computer kunt archiveren, bewerken en op slaan. Je komt alles te weten over optiek en beeldvorming.

 Architectuurfotografie, landschapsfotografie, natuurfotografie hebben voor jou geen geheimen meer.

 Jij weet straks alles wat je wilt weten over objectieven, filters, diafragma, witbalans en compositie.

Voor wie is deze cursus geschikt?

Je hebt geen voorkennis nodig over fotografie om met deze cursus te starten. De cursus is heel toegankelijk gemaakt. Ook als je al wel bezig bent met fotografie is deze cursus van bijna onschatbare waarde. Als je alle lesstof hebt doorgenomen dan weet je bijzonder veel over alle aspecten van fotografie. Dus ben jij een beginnende hobbyfotograaf, wil jij meer over fotografie weten of wil je zelf van fotografie jouw beroep maken? Dan is deze cursus echt iets voor jou!

Over de Instructeur

Profielfoto
Peter van Veen & Herman Rouwenhorst
Deze online cursus wordt uitgegeven door DigitaleFotografie.nu. De video's en uitgebreide lessen zijn gemaakt door twee professionele fotografen. De auteur van de ebook-lessen is Herman Rouwenhorst. Herman is vakfotograaf en heeft jaren ervaring als docent. Hij heeft gewerkt voor de krant en voor een fotovakblad. Les geven geeft hem veel plezier en hij is een ervaren schrijver op het gebied van fotografie en educatie. De instructeur van de video’s is Peter van Veen. Peter is in het dagelijks leven vakfotograaf en legt daarnaast zijn accent op het schrijven over fotografie en het geven van fotografieworkshops. Kennis overdragen is zijn passie. Peter haalt er veel voldoening uit om alles uit te leggen op een plezierige en zo begrijpelijk mogelijke manier.

Bekijk meer cursussen van Peter van Veen & Herman Rouwenhorst →

Cursusoverzicht

Les 1: Introductie 01:15:00
Les 2: De keuze van uw camera 01:13:00
Les 3: De digitale camera in gebruik 01:09:00
Les 4: Het fotograferen van kinderen 01:10:00
Les 5: Bediening en werking van de digitale camera 01:13:00
Les 6: Landschapsfotografie 01:13:00
Les 7: Selectief scherpstellen 01:11:00
Les 8: Het fotograferen van dieren 01:10:00
Les 9: Licht en kleur 01:11:00
Les 10: Filtertechnieken 01:12:00
Les 11: Compositie in de fotografie 01:11:00
Les 12: Compositie in de fotografie (Deel 2) 01:09:00
Les 13: Optiek en beeldvorming 01:10:00
Les 14: Fotograferen in tuinen en parken 01:14:00
Les 15: Objectieven PROEFLES 01:09:00
Les 16: Macrofotografie 01:11:00
Les 17: Praktijk van de macrofotografie 01:13:00
Fotografie en computers
Les 18: De hardware 01:09:00
Les 19: De software 01:17:00
Les 20: Architectuurfotografie 01:18:00

Reviews

5

5
3 beoordelingen
 • 5 Sterren3
 • 4 Sterren0
 • 3 Sterren0
 • 2 Sterren0
 • 1 Sterren0
 1. 5

  Goede cursus met veel inhoud en vol praktische tips. Heel leuk om door heen te lopen en af en toe weer terug te kijken. Dank voor de leuke lessen.

 2. 5

  Super cursus! Ongelofelijk hoeveel kennis er in deze cursus zit. Ik heb het met veel plezier doorlopen. De video’s sluiten goed aan bij de ebooks. Ga alle tips zeker in de praktijk brengen! Als je meer wil weten van fotografie is dit zeker een aanrader!

 3. 5

  Ik was zelf al een tijdje bezig met fotografie, maar vond het tijd er eens wat dieper in te duiken. Ik kwam deze cursus tegen en ben er mee aan de slag gegaan. Ik ben er erg tevreden over. Er komt heel veel aan bod en het wordt op een duidelijke en beeldende manier overgebracht. Veel nuttige tips waarvan je direct de kriebels krijgt om ze zelf te gaan proberen. Aanrader om echt wat meer uit je foto’s te gaan halen!

VOLG DEZE CURSUS

99 (incl. BTW)In winkelmandje

  Geef cursus cadeau
 • 99 (incl. BTW)
 • Cursus Certificaat
 • Levenslange toegang
 • 20 lessen
 • 23 uren, 58 minuten
 • Nederlands gesproken
 • Leer op alle apparaten
 • 14 dagen geld terug garantie
54 cursisten volgen nu deze cursus
top
© 2018 Soofos B.V.