Wat leer je in deze online digitale fotografie cursus?
Elke les bestaat bestaat uit een rijkelijk geillustreerd e-book volop voorbeeldfoto’s én een bijbehorende instructievideo.

Vakfotograaf Peter van Veen leert je fotograferen in 20 video’s, aangevuld met 20 e-books. Met Peter leer je hoe je met natuurlijk licht en kunstlicht fotografeert. En hoe je binnenshuis en in de natuur prachtige foto’s maakt. Hij laat je zien wat de effecten zijn van bepaalde filters, welke instellingen het beste zijn voor o.a. landschaps-, architectuur-, macrofotografie en het fotograferen van kinderen en dieren. Je leert een toegankelijk foto-archief maken. Zodat je je dierbare foto’s nooit kwijtraakt, maar veilig bewaart.

Peter legt het je allemaal op een leuke manier en laagdrempelig uit. Ieder onderwerp dat je leert kun je direct succesvol in de praktijk toepassen. Je vrienden en familie zullen versteld staan van je foto’s!

 

Waar bestaat de cursus uit?

Elke les begint met een inleidende video over het in de les behandelde onderwerp, gepresenteerd door erkende vakfotograaf Peter van Veen. Hij behandelt niet alleen op speelse wijze de theorie van de les, maar laat je ook de praktijk zien.

Elke video wordt vervolgd met een e-book (ca. 30 pagina’s per e-book), waar met tekst, illustraties en foto’s dieper wordt ingegaan op het onderwerp dat behandeld wordt. Deze e-books zijn fraai vormgegeven, rijkelijk voorzien van illustraties en voorbeeld-foto’s en zeer gebruiksvriendelijk te lezen op je PC/Mac, tablet en zelfs smartphone.

 

Wat weet jij na het volgen van deze online fotocursus?

Hoe je je camera optimaal bedient. En waar elke knop precies voor is.  Zodat je het maximale resultaat haalt uit je eigen camera.

Als je een nieuwe camera wilt kopen, welke dan het meest geschikt is voor de door jou gewenste fotografie.

Hoe je optimaal gebruik maakt van natuurlijk licht. Maar ook met kunstlicht en flitslicht kun je dan goed overweg.

Je maakt boeiende portretten en de leukste kinderfoto’s.

Je weet hoe je dieren fotografeert. Thuis, in de natuur en in de dierentuin.

Je maakt indrukwekkende dichtbij/macrofoto’s. Met vrijwel alle camera’s is dit mogelijk, maar slechts weinig fotografen maken gebruik van die fascinerende mogelijkheid.

Architectuurfotografie, landschapsfotografie, natuurfotografie, hebben voor jou geen geheimen meer.

Je maakt hele goede composities. Je weet welke regels daarvoor gelden.

Je weet alles wat je wilt weten over objectieven, filters, diafragma, sluitertijden, witbalans.

Je kan je foto’s op de computer archiveren, bewerken en opslaan.

 

Voor wie is deze cursus geschikt?

Je hebt geen voorkennis nodig over fotografie om met deze cursus te starten. De cursus is heel toegankelijk. Maar ook als je al bezig bent met fotografie is deze cursus van onschatbare waarde. Als je alle lesstof hebt doorgenomen dan weet je bijzonder veel over alle aspecten van de fotografie. Ben jij een beginnende hobbyfotograaf, wil jij meer over fotografie weten of wil je van fotografie jouw beroep maken? Dan is deze cursus voor jou bestemd!

Over de Instructeur

Profielfoto
Peter van Veen & Herman Rouwenhorst
Deze online cursus wordt uitgegeven door DigitaleFotografie.nu. De video's en uitgebreide lessen zijn gemaakt door twee professionele fotografen. De auteur van de e-booklessen is Herman Rouwenhorst. Herman is vakfotograaf en heeft jaren ervaring als docent. Hij heeft gewerkt voor de krant en voor een fotovakblad. Les geven geeft hem veel plezier en hij is een ervaren schrijver op het gebied van fotografie en educatie. De instructeur van de video’s is Peter van Veen. Peter is in het dagelijks leven vakfotograaf en legt daarnaast zijn accent op het schrijven over fotografie en het geven van fotografieworkshops. Kennis overdragen is zijn passie. Peter haalt er veel voldoening uit om alles uit te leggen op een plezierige en zo begrijpelijk mogelijke manier.

Bekijk meer cursussen van Peter van Veen & Herman Rouwenhorst →

Cursusoverzicht

Introductie en fotografie
Les 1: Introductie 01:15:00
Les 2: De keuze van uw camera 01:13:00
Les 3: De digitale camera in gebruik 01:09:00
Les 4: Het fotograferen van kinderen 01:10:00
Les 5: Bediening en werking van de digitale camera 01:13:00
Les 6: Landschapsfotografie 01:13:00
Les 7: Selectief scherpstellen 01:11:00
Les 8: Het fotograferen van dieren 01:10:00
Les 9: Licht en kleur 01:11:00
Les 10: Filtertechnieken 01:12:00
Les 11: Compositie in de fotografie 01:11:00
Les 12: Compositie in de fotografie (Deel 2) 01:09:00
Les 13: Optiek en beeldvorming 01:10:00
Les 14: Fotograferen in tuinen en parken 01:14:00
Les 15: Objectieven PROEFLES 01:09:00
Les 16: Macrofotografie 01:11:00
Les 17: Praktijk van de macrofotografie 01:13:00
Fotografie en computers
Les 18: De hardware 01:09:00
Les 19: De software 01:17:00
Les 20: Architectuurfotografie 01:18:00

Reviews

4.6

4.6
17 beoordelingen
 • 5 Sterren12
 • 4 Sterren4
 • 3 Sterren1
 • 2 Sterren0
 • 1 Sterren0
 1. 4

  duidelijke tips en goeie opstap om verder te gaan met fotografie. leuke cursus

 2. Een aanrader.

  5

  Voor mij als beginnende fotograaf is er een heel nieuwe wereld opengegaan. Heel duidelijke tips in een verstaanbare taal ga ik zeker in praktijk proberen te brengen.

 3. Het totale lessenpakket

  4

  Er zijn een aantal voordehand liggende onderwerpen verteld, (dit heeft misschien wel te maken met mijn grafische opleiding) dit neemt niet weg dat er ook veel leerrijke dingen zijn opgenomen in de cursus die ik zeker meeneem in de toekomst.

 4. Super

  5

  Heerlijke cursus om je eerste stappen in fotografie te zetten.
  Ik ben er nog lang niet, maar ik heb met deze cursus ontzettend veel geleerd en heb nu al een heel andere kijk op mijn omgeving.

 5. Goede Cursus!

  5

  Ik was al aan het fotograferen, beetje dingen opgezocht en in het ‘wilde weg’ foto’s gaan maken. Via internet op deze curus uitgekomen en gaan volgen. Ik heb heel veel nieuwe dingen er bij geleerd, erge handige tips wat me zeker heeft geholpen in het fotograferen, want ik zie duidelijk vooruitgang in mijn foto’s. Zeker een aanrader!

 6. Prima beginnerscursus

  4

  Ik kreeg deze cursus kado, bij de aanschaf van mijn nieuwe DSLR. Als beginner ben ik erg tevreden over de cursus. Een tip die ik heb is dat het niveau nogal kan wisselen van heel erg basic, naar toch wat meer gevorderd. Ik heb de cursus over 2 periodes gedaan, de tweede keer had ik al meer kennis, waardoor sommige dingen die de eerste keer onduidelijk waren, wel duidelijk werden. Wat dat betreft ook fijn dat de cursus levenslang toegankelijk is! De tweede tip die ik mee zou willen geven, is iets meer verbinding tussen de videolessen en het handboek. De video’s zijn zo gemaakt, dat je het handboek bijna zou kunnen vergeten, achterwege laten. Ik heb het meer als naslagwerk, dan studiemateriaal gebruikt. Wanneer dit wat meer met elkaar verbonden wordt, zou je er nog meer uit kunnen halen, denk ik.

 7. 5

  De moeite om door te nemen. Duidelijk geschreven en veel handige tips

 8. 5

  Zeer leerzaam voor een beginnende hobbyfotograaf ik heb er enorm veel van opgestoken. Een echte aanrader

 9. 5

  Ik was gewend foto’s te nemen op de “automaat”. Na het volgen van deze cursus is echt een wereld voor mij opengegaan. Het maken van foto’s heeft voor mij een andere dimensie gekregen. Prettig te volgen cursus waarin het materiaal helder is beschreven. Wel had van mij de interpretatie van de histogram wat meer aandacht mogen krijgen.

 10. 4

  Ik vond het een leerzame cursus, goede presentatie met veel tips die ik kan gebruiken

 11. Mooie duidelijke cursus

  5

  Duidelijke taal, die iedereen kan begrijpen.
  Door deze cursus ben ik mij veel bewuster bezig gaan houden met fotografie.

 12. Prima voor de beginner, niet bruikbaar voor de gevorderde.

  3

  Het is ongetwijfeld een goede instapcursus voor de beginnende hobbyist. Jammer genoeg heb ik als meer gevorderde niets nieuw kunnen opsteken en hield deze cursus niet meer dan een bevestiging in van wat ik als autodidact opgestoken had.
  M.a.w. een quotatie geven is dan ook heel moeilijk en ik zou ze als volgt willen opdelen:
  Beginner 4,5/5
  Het beginnersstadium éénmaal voorbij 2,5/5
  Gevorderde 0/5

 13. Leerzaam

  5

  Na de cursus gevolgd te hebben ben ik er achter gekomen dat de mogelijkheden en werking van je camera belangrijk zijn.
  Kortom een leuke en leerzame cursus.

 14. 5

  Ik was zelf al een tijdje bezig met fotografie, maar vond het tijd er eens wat dieper in te duiken. Ik kwam deze cursus tegen en ben er mee aan de slag gegaan. Ik ben er erg tevreden over. Er komt heel veel aan bod en het wordt op een duidelijke en beeldende manier overgebracht. Veel nuttige tips waarvan je direct de kriebels krijgt om ze zelf te gaan proberen. Aanrader om echt wat meer uit je foto’s te gaan halen!

 15. 5

  Super cursus! Ongelofelijk hoeveel kennis er in deze cursus zit. Ik heb het met veel plezier doorlopen. De video’s sluiten goed aan bij de ebooks. Ga alle tips zeker in de praktijk brengen! Als je meer wil weten van fotografie is dit zeker een aanrader!

 16. 5

  Goede cursus met veel inhoud en vol praktische tips. Heel leuk om door heen te lopen en af en toe weer terug te kijken. Dank voor de leuke lessen.

  © 2019 Soofos B.V.