Vind jouw nieuwe Online Cursus over Tekenen en Schilderen

Laat je creativiteit de vrije loop met onze teken- en schildercursussen. Leer hoe je prachtige kunstwerken creëert. Volg de cursussen op jouw eigen tempo.

Gerelateerd

Aquarelleren Art Journal Communicatie creativiteit Duurzaamheid Film Handletteren Interieur kinderen Kunst Leren Olieverf onderwijs Photoshop Portretbewerking Portrettekenen Schilderen Storytelling Tekenen Vloggen Zelfvertrouwen Toon alle

Uitgelicht

 • Cartoon in Popart stijl schilderen

  14,99
  5
  17

  Creëer je eigen kunstwerk! Leer een cartoon schilderen in popart stijl en verbreed je vaardigheden.

 • Abstract portret schilderen in acryl

  14,99
  12
  42

  Dompel je onder in abstract portret schilderen met acryl. Of je nu al ervaring hebt met tekenen en schilderen, of nog nooit een kwast hebt aangeraakt, deze cursus is ontworpen om je te begeleiden bij elke stap van schets tot schilderij.

 • Masterclass ‘Zakelijk tekenen’ voor docenten in het hoger onderwijs

  90
  2
  25

  Werk jij in het hoger onderwijs en zou je tekenen meer willen gebruiken, bijvoorbeeld tijdens de lessen? Dan is deze cursus perfect voor jou! ✍️ Ontwikkel je tekenvaardigheden, verhoog je zelfvertrouwen en oefen met verschillende manieren om tekenen in te zetten in je werk!

 • Het hele jaar lente in je huis

  27
  2
  22

  Ontdek hoe je het hele jaar door de vreugde en energie van de zon in huis haalt. Een cursus met 7 korte videolessen vol praktische en leuke tips voor een sprankelend huis, ongeacht het weer.

 • Schets je tuin

  29
  2
  44

  In deze cursus leer je snel en eenvoudig een fraaie ontwerp-tekening te maken voor een creatieve, ecologische tuin.

 • Portrettekenen Deel 2

  85
  4
  33

  Heb je deel 1 Portrettekenen gedaan en wil je verder? Ontdek deel 2: focussen op donker/licht contrast. Leer van meesters en pas dit toe op fotoportretten. Doe mee!

 • Cursus bloemen tekenen voor kinderen

  20
  7
  86

  In deze cursus leer je in kleine makkelijke stappen hoe je zelf leuke bloemen kunt tekenen. Leuk en leerzaam, voor jong en oud!

 • Een Art Journal maken / mixed media – Vervolg

  29
  1
  16

  Jij weet vast al hoe leuk het is om een Art Journal te maken en bij te houden. In deze cursus ontdek je verschillende technieken en mogelijkheden. Je merkt hoe heerlijk het is om bezig te zijn met kleuren en vormen, soms gedachteloos en instinctief een andere keer bewust gepland. Laat je dagelijkse beslommeringen even los met deze cursus.

 • Workshop vloggen voor kinderen

  17
  5
  115

  Vind je kind het ook zo leuk om filmpjes te maken? Of wil hij/zij zelfs wel een eigen YouTube account? De workshop Online Vlogfeest is een goede manier om hem/haar hierin te begeleiden.  Ook leuk voor een feestje!

 • Portrettekenen Deel 1

  65
  8
  251

  Leer realistisch portrettekenen, zelfs als beginner. Deze cursus verbetert je tekenvaardigheid en maakt het verschil tussen aardig en uitstekend portrettekenen!

 • Live Sessies Tekenen en Schilderen

  17
  1
  59

  In 14 live sessies demonstreert kunstenares en eerste graad docente Sasja Bork uiteenlopende teken- en schilder onderwerpen. Met duidelijke stap-voor-stap lesbrieven en handige tips & tricks.

 • Aquarel: Botanical Watercolor

  24
  5
  97

  Leer met een aantal simpele penseeltechnieken een mooi boeket bloemen te schilderen met aquarel verf!

Opleidingen over Tekenen en Schilderen

Leer in deze opleiding op Soofos hoe je met Adobe Illustrator je eigen logo of huisstijl kunt ontwerpen

Ontwerpen met Adobe Illustrator

Alle niveaus
85 uur
6

Leer alles over vormgeving, grafisch ontwerp, typografie, en het gebruik van kleuren met Adobe Illustrator en ontwerp jouw eigen logo en huisstijl.

800

Wat leer je met een cursus over tekenen en schilderen?

Tekenen en schilderen zijn tijdloze hobby’s waarmee je jouw creativiteit en visie kwijt kunt op papier of canvas. Een cursus in deze kunstvormen bij Soofos biedt je de tools en technieken om je talenten te ontwikkelen, of je nu een beginner bent of al ervaring hebt. Onze cursussen volg je waar en wanneer je wilt, dus je kunt op je eigen tempo beginnen met tekenen en schilderen.

Veelzijdige online teken- en schildercursussen bij Soofos

We hebben een breed scala aan praktische online cursussen die bijdragen aan jouw artistieke skills. Leer portrettekenen, duik in aquarelschilderen, of verken de wereld van handlettering. Maar ook voor de basis van tekenen en schilderen kun je bij ons terecht.

Vind dé online teken- of schildercursus die bij je past

Elke kunstenaar heeft een unieke stijl en bij Soofos willen we je helpen die te vinden. Check in ons gevarieerde aanbod en vind de cursus én instructeur die je inspireert. Of kies voor een Soofos Plus abonnement waarmee je onbeperkt álle cursussen kunt volgen.

Deze instructeurs geven les over Tekenen en Schilderen

Blogs over Tekenen en Schilderen

nieuwe hobby starten

Een nieuwe hobby starten? 5 online cursussen onder de 20 euro

Wil je aan maanden een nieuwe hobby starten maar weet je niet hoe je moet beginnen? Een online cursus geeft je de structuur die je zoekt!

8 februari 2024

tekenen voor volwassenen

De voordelen van tekenen voor volwassenen (en hoe je weer begint)

Wanneer speelde jij voor het laatst met een potlood op een stuk papier? Te lang geleden. Ontdek de voordelen van tekenen voor volwassenen.

27 november 2023

10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.