Vectoren Cursussen

Ontdek de wereld van Vectoren met onze cursussen. Ga aan de slag met Vector bewerkingsprogramma’s en meer. Start vandaag nog gratis op Soofos!

 • Snel op weg met Adobe InDesign 2024

  75
  0
  4

  Ontdek Adobe InDesign en leer professionele ontwerpen maken voor print en digitaal. Beheers basisvaardigheden zoals tekst-, pagina-, en afbeeldingsopmaak in slechts 3 uur en 51 minuten.

 • Gratis cursus: Een icoon ontwerpen met Illustrator

  Gratis
  4
  67

  Leer documenten aanmaken, je werkruimte in te stellen en basisvormen te creëren zodat je een icoon kunt ontwerpen met Adobe Illustrator, in 6 korte lessen.

 • Illustrator QuickStart: Snel leren illustreren

  47
  3
  63

  Wil je snel aan de slag met Illustrator? Dan zit je met deze cursus helemaal goed.

 • Snel op weg met Adobe Illustrator

  75
  2
  91

  Maak kennis met de interface en de werking van de diverse gereedschappen in Adobe Illustrator en maak je eigen logo's en illustraties.

 • Ontwerpen met Adobe Illustrator!

  99
  9
  213

  Wil jij je eigen designs maken met Adobe Illustrator, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Dan is deze cursus wat voor jou! Deze praktische cursus leert je de volledige basis van Illustrator. Aan het eind heb jij je eigen illustraties, iconen, posters, logo's en social media posts ontworpen!

 • Isometrische illustraties maken met Adobe Illustrator 2020

  99
  2
  48

  Isometrische illustraties zijn de meest flexibele en creatieve illustratievorm voor designers en vormgevers. Doordat er geen verdwijnpunt is, bekijk je het altijd vanuit hetzelfde perspectief. Ideaal dus om te gebruiken voor infographics en animaties! In deze cursus leer je allerlei technieken om isometrische illustraties te kunnen maken in Adobe Illustrator.

 • Online Cursus Adobe Illustrator CC 2021

  Oorspronkelijke prijs was: €127.Huidige prijs is: €47.
  21
  605

  Wil jij leren grafisch ontwerpen in het beste tekenprogramma op de markt? Dan is deze online cursus Adobe Illustrator 2021 voor jou! Leer digitaal tekenen en illustreren en maak je mooiste ontwerpen werkelijkheid: van boekenleggers tot billboards.

 • Beginnerscursus Starten met Adobe Illustrator

  75
  23
  255

  Duik in de wereld van Illustrator, hét vector-tekenpakket voor top logo’s en illustraties! Deze cursus introduceert de kerngereedschappen en functies, zet je op het pad van creativiteit. Start nu en ontsluit je Illustrator-vaardigheden!

Opleidingen over Vectoren

Leer in deze opleiding op Soofos hoe je met Adobe Illustrator je eigen logo of huisstijl kunt ontwerpen

Ontwerpen met Adobe Illustrator

Alle niveaus
85 uur
6

Leer alles over vormgeving, grafisch ontwerp, typografie, en het gebruik van kleuren met Adobe Illustrator en ontwerp jouw eigen logo en huisstijl.

800

Wat zijn vectoren?

Vectoren zijn essentiële wiskundige concepten die worden gebruikt in verschillende vakgebieden, zoals natuurkunde, informatica en engineering. Ze worden gebruikt om zowel richting als grootte van een object of een fysieke grootheid te beschrijven. In de wiskunde worden vectoren vaak weergegeven als pijlen met een beginpunt en een eindpunt.

Lineaire algebra en vectorruimte

Om vectoren beter te begrijpen, is het belangrijk om kennis te hebben van lineaire algebra. Lineaire algebra is een tak van de wiskunde die zich bezighoudt met vectorruimtes en lineaire transformaties. Een vectorruimte is een verzameling vectoren waarin we kunnen optellen en vermenigvuldigen met een scalaire waarde, zoals een getal. Lineaire transformaties zijn wiskundige functies die vectoren van de ene vectorruimte naar de andere overbrengen.

Inproduct en toepassingen

Een belangrijk concept binnen vectoren is het inproduct. Het inproduct van twee vectoren geeft een maat voor de hoek tussen de twee vectoren en de grootte van de projectie van de ene vector op de andere. Dit concept wordt veel gebruikt in de natuurkunde, bijvoorbeeld bij het berekenen van krachten en het oplossen van kinematische problemen.

Het begrijpen van vectoren en hun toepassingen is van groot belang in verschillende vakgebieden. Of je nu geïnteresseerd bent in het begrijpen van de beweging van objecten, het oplossen van complexe wiskundige problemen of het ontwikkelen van algoritmes, een goede kennis van vectoren is essentieel.

Waarom zou je wachten? Start vandaag nog met het leren van vectoren en andere wiskundige concepten op Soofos! Met een abonnement op Soofos Plus kun je deze cursussen zelfs gratis volgen. Dus waar wacht je nog op? Ga naar Soofos en begin met leren!

Deze instructeurs geven les over Vectoren

Blogs over Vectoren

adobe vs affinity

Affinity Designer vs Adobe Illustrator: wie wint de troon?

In dit artikel analyseren we de wedstrijd tussen Affinity Designer vs Adobe Illustrator: welke is de beste optie voor jou?

16 oktober 2023

janneke

Zij maken een online cursus: Janneke van Ontwerpen Doe Je Zo!

Nieuwsgierig naar wie zoal een online cursus kan maken? In dit interview stellen we je voor aan de creatieve Janneke!

21 februari 2023

10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.