Volg een Online Cursus over de Creative Cloud

Ontdek de mogelijkheden van Adobe Creative Cloud in een online cursus. Leer efficiënter werken met Adobe door gebruik te maken van de Creative Cloud. Til je creatieve vaardigheden naar een hoger niveau!

Uitgelicht

 • Quickstart Kleuren van illustraties

  9,99
  2
  11

  Leer alles over kleur, zodat je zelf een (harmonieus) kleurenpalet kunt samenstellen voor jouw ontwerp. Van de kleurencirkel, monochromatisch inkleuren, het verschil tussen warme en koele kleuren, tot de psychologische werking van kleuren.

 • Quickstart Patronen maken in Adobe Illustrator

  9,99
  0
  11

  Met patronen transformeer je de wereld in een canvas vol kleur en textuur, waardoor elk project, van mode tot interieur, een persoonlijke en unieke uitstraling krijgt. Ze voegen diepte toe aan je creaties en maken van elk ontwerp een visueel feest.

 • Illustrator QuickStart: Snel leren illustreren

  47
  3
  63

  Wil je snel aan de slag met Illustrator? Dan zit je met deze cursus helemaal goed.

 • Cursus Photoshop voor beginners – een snelstart

  47
  1
  63

  In deze cursus Photoshop voor beginners leer je binnen 3 uur werken met dit krachtige programma. Ideaal voor de startende Photoshopper.

 • Adobe After Effects CC (2023)

  99
  4
  128

  In deze overcomplete cursus After Effects leer je alles over het ontwerpen van animaties, speciale effecten toevoegen aan je videos, karakteranimatie om flitsende en visueel interessante content te maken.

Opleidingen over Creative Cloud

Leer alles over Adobe After Effects in deze opleiding en leer hoe je animaties, flitsende video-overgangen, animaties in 3D en special effects kunt toevoegen aan jouw videos

After Effects

Alle niveaus
60 uur
4

Leer alles over animaties, flitsende video-overgangen, animeren in 3D, karakteranimatie en special effects.

995
In deze opleiding leer je alles over grafische vormgeving, van logo's en huisstijlen tot infographics en fotobewerking

Grafisch Vormgever worden

Gevorderd
85 uur
18

Leer alles over grafische vormgeving. Van het ontwerpen van logo's en huisstijlen tot infographics en fotobewerking.

995

Wat is de Adobe Creative Cloud?

Adobe Creative Cloud is een verzameling van meer dan 20 desktop- en mobiele apps en diensten voor fotografie, ontwerp, video, web, UX en meer. Het biedt gebruikers cloudgebaseerde toegang tot een breed scala aan tools voor creatieve projecten. Van geavanceerde beeldbewerking tot professionele videoproductie, Creative Cloud biedt alles wat je nodig hebt om je ideeën tot leven te brengen.

Gebruikers hebben toegang tot een suite van desktop- en mobiele apps zoals Photoshop, Illustrator, en Premiere Pro, aangevuld met cloudopslag en extra services.

Voor wie is de Creative Cloud bedoeld?

Creative Cloud is ontworpen voor creatieve professionals in diverse disciplines. Of je nu een grafisch ontwerper, fotograaf, videoproducent, webontwikkelaar of iemand anders in de creatieve industrie bent, de tools van Creative Cloud kunnen essentieel zijn voor je werk. Studenten en hobbyisten vinden er ook waardevolle resources om hun vaardigheden te ontwikkelen en hun creatieve expressie te verrijken.

Welke programma’s zijn onderdeel van de Creative Cloud?

De Creative Cloud omvat bekende programma’s zoals Photoshop, Illustrator, InDesign, Premiere Pro en After Effects. Daarnaast biedt het toegang tot minder bekende, maar even nuttige tools zoals Adobe XD voor UX/UI design, Lightroom voor fotobewerking, en Adobe Audition voor audiobewerking. Deze gevarieerde suite van programma’s dekt nagenoeg elk aspect van digitaal creatief werk. Deze programma’s vormen de standaard in de creatieve industrie en zijn essentieel voor een professional in deze sector.

Welke alternatieven zijn er voor de Creative Cloud?

Hoewel Adobe Creative Cloud veelgebruikt is, bestaan er alternatieven zoals Affinity Suite (Photo, Designer, Publisher) en CorelDRAW voor grafisch ontwerp, DaVinci Resolve voor videobewerking, en Sketch en Figma voor UI/UX design. Deze alternatieven kunnen voordeliger zijn of beter aansluiten bij specifieke projecteisen of persoonlijke voorkeuren.

Deze bieden echter geen cloud oplossing aan op dit moment. Is het opslaan van jouw materialen in de cloud dus een must? Dan is de Adobe Creative Cloud de beste oplossing.

Volg een online cursus over de Creative Cloud op Soofos

Om je creatieve carrière een boost te geven, is het volgen van een online cursus over Adobe Creative Cloud een slimme stap. Soofos biedt uitgebreide cursussen die zijn ontworpen om je te helpen de volledige suite van tools en applicaties onder de knie te krijgen. Schrijf je in en begin met het uitbreiden van je creatieve vaardigheden vandaag nog.

Deze instructeurs geven les over Creative Cloud

Blogs over Creative Cloud

adobe vs affinity

Affinity Designer vs Adobe Illustrator: wie wint de troon?

In dit artikel analyseren we de wedstrijd tussen Affinity Designer vs Adobe Illustrator: welke is de beste optie voor jou?

16 oktober 2023

Lees wat is Grafische Vormgeving eigenlijk en waarom moet je het leren.

Grafisch vormgever worden? Dit moet je weten

Goede grafische vormgeving is tegenwoordig een van de skills die je nodig hebt voor online succes. Aan de slag met design? Dit moet je weten.

17 mei 2021

Lees wat je met het programma Adobe Animate kan.

Zelf animaties maken? Check Adobe Animate

Met Adobe Animate maak je animaties die je bijvoorbeeld kan gebruiken op het internet, in games of als reclame. Lees over de mogelijkheden van Animate!

10 mei 2021

Hoe wijzig je de taal in de Adobe Creative Cloud? (Windows/Mac)

Taal van je Creative Cloud-Apps wijzigen naar het Nederlands! (Windows en Mac OS 10.13.1)

Altijd al willen weten hoe je je taal wijzigt op Adobe Creative Cloud? In dit simpele stappenplan leer je snel en eenvoudig hoe je stapsgewijs…

8 april 2021

Leer een keuze maken tussen Lightroom en Photoshop Elements

Kiezen tussen Adobe Lightroom en Adobe Photoshop Elements

Een keuze maken tussen fotobewerkingsprogramma’s Om het meeste uit je foto’s te halen, is nabewerking vaak (dus niet altijd) nodig. Om dit te doen gebruik…

28 mei 2019

Wat is de Creative Cloud van Adobe?

De Creative Cloud is onmisbaar in de ontwerp en online wereld, maar wat kan je ermee en welke applicaties moet jij echt gaan leren gebruiken?

10 september 2018

10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.