Quickstart Kleuren van illustraties

Anco Dijkman · 14 Februari 2024
Leer alles over kleur, zodat je zelf een (harmonieus) kleurenpalet kunt samenstellen voor jouw ontwerp. Van de kleurencirkel, monochromatisch inkleuren, het verschil tussen warme en koele kleuren, tot de psychologische werking van kleuren.
 • Gevorderd
 • 10 Lessen
 • 32min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • De kleurencirkel
 • Soorten kleurcombinaties: Complementair, analogon en triadisch
 • Psychologische werking van kleuren
 • Monochromatisch inkleuren

Quickstart cursus Kleuren van illustraties

Kleuren zijn meer dan alleen visuele elementen; ze zijn de taal van emoties, sferen en boodschappen. In deze cursus ontdek je hoe kleuren communiceren, sferen bepalen en verhalen vertellen. Je leert het belang van de juiste kleurkeuzes en hoe deze de perceptie van je illustraties kunnen veranderen.

Illustraties inkleuren

Kleur geeft leven aan je werk, brengt diepte aan, en helpt bij het overbrengen van de gewenste boodschap. Maar, het kan ook heel lastig zijn. Want niet alle kleuren passen bij elkaar! In deze cursus ontdek je hoe kleuren communiceren en hoe je jouw eigen (harmonieuze) kleurenpalet samenstelt.

Wat ga je leren?

Je gaat aan de slag met de kleurencirkel, leert over monochromatische, complementaire, analoge en triadische kleurcombinaties, en ontdekt de psychologische effecten van warme en koele kleuren.

De kleurencirkel
Monochromatisch inkleuren
Soorten kleurcombinaties, Compelementair, analogon en triadisch
Warme en koele kleuren
Psychologische werking van kleuren
Bewegwijzeren met kleuren

Voor wie is deze cursus?

Of je nu een kunstenaar, ontwerper, illustrator of gewoonweg een liefhebber bent met een passie voor kleur, deze cursus biedt je de kennis en hulpmiddelen om je illustraties naar een hoger niveau te tillen.

Let op: Om de cursus goed te kunnen volgen is het handig dat je kennis en ervaring hebt met een tekenprogramma zoals Photoshop, Krita, Affinity Photo of Gimp. Als je een afbeelding kunt openen in jouw programma naar keuze, en er gereedschappen zijn waarmee je kunt kleuren en schilderen, kun je meedoen.

Krijg les van een professionele striptekenaar

Anco Dijkman heeft tijdens zijn carrière als striptekenaar al heel wat mooie publicaties gemaakt. In deze cursus legt hij je een aantal simpele regels uit waarmee je een kleurenpalet kunt samenstellen. Hij laat je aan de hand van zijn eigen tekeningen zien hoe je kleuren kunt toepassen. Je mag zijn tekeningen downloaden en gebruiken om te oefenen!

Extra: Praktijkoefeningen

De cursus is niet alleen theoretisch; het biedt praktische oefeningen en downloadbaar materiaal om de geleerde concepten in praktijk te brengen. Door de opbouw van de cursus volg je een logische leerlijn, waardoor je stap voor stap bekend raakt met alle facetten van kleurgebruik in illustraties.

Dus, ben jij klaar om de wereld van kleuren te verkennen en je vaardigheden naar een hoger niveau te tillen? Schrijf je dan nu in voor deze cursus!

Over de instructeur

Anco Dijkman

13 Cursussen

Anco is van huis uit opgeleid als illustrator en tot op heden professioneel werkzaam als illustrator, maar ook gespecialiseerd in 3D-design. Na eerst jaren gewerkt te hebben als tekenaar/storyboard-designer voor diverse grote reclamebureaus met de traditionele tekengereedschappen, dus gewoon met pen, potlood, stift, gum en papier volgde de stap naar 3D. Tijdens de digitale opmars zag Anco een grote meerwaarde in de 3D pakketten naast zijn traditionele tekenwerk. Hij heeft zich vanuit dat perspectief dan ook bekwaamd in diverse 3D programma’s. Vooral Cinema 4D is bij uitstek het programma waarin hij zijn creatieve en artistieke talenten in kwijt kan.

Beoordelingen

5 Gemiddelde beoordeling

2 Beoordelingen

 • 5
  2
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Altijd wel met kleur geëxperimenteerd, maar heel leuk om er nu eindelijk eens wat over te leren! Gaaf om over de schouder van Anco mee te kunnen kijken

9,99Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 8 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.