Fotobewerking cursussen

Wil jij beginnen met foto bewerking? Ontdekken welke fotobewerkingsprogramma’s er zijn? Met een cursus foto bewerking op Soofos leer je de belangrijkste principes zodat je zelf aan de slag kunt. Van basistechnieken tot geavanceerde bewerkingen, onze cursussen zijn ontworpen om je vaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

Gerelateerd

Affinity Affinity Photo Cinemagraphs creativiteit Geschiedenis GIMP Lightroom Luminar Photoshop Photoshop Elements Portretbewerking Toon alle
 • Quickstart Fotorestauratie en -retouche

  9,99
  1
  13

  Doe mee en blaas oude foto's nieuw leven in! Schrijf je nu in voor de cursus Quickstart fotorestauratie en -retouche en transformeer je oude foto's in meesterwerken.

 • Camera Raw met Photoshop

  75
  2
  25

  Leer hoe je Raw-foto’s nabehandelt tot de perfecte afdruk die het beste uit je foto haalt en leer om te gaan met instellingen als witbalans, belichting, contrast, kleur en scherpte.

 • Fotobewerking van zwart-wit naar kleur

  Oorspronkelijke prijs was: €19,50.Huidige prijs is: €15.
  3
  43

  Het inkleuren van zwart-witfoto's is al zo oud als het begin van de zwart-wit fotografie. Tegenwoordig kunnen we dit met Photoshop prachtig doen. Het is leuk, ontspannend, leerzaam en je verrast iedereen met het resultaat.

 • Vervolgcursus werken met Gimp – Deel 2

  75
  1
  10

  Je gaat in deze cursus allerlei interessante bewerkingen leren waarmee je je eigen foto’s kunt verbeteren of zelfs omtoveren naar creatieve hoogstandjes.

 • Spetterende retouche en trucs in Photoshop

  49
  4
  61

  Wil jij jouw foto's nóg mooier maken? Highlights in je haar en wittere tanden photoshoppen? In deze cursus leer je precies hoe je dat doet, en nog veel meer!

 • Camera Raw met Photoshop 2020

  Oorspronkelijke prijs was: €75.Huidige prijs is: €35.
  2
  59

  Let op: Er is een nieuwere versie van deze cursus beschikbaar! In deze cursus leer je hoe je raw-foto’s nabehandelt met Photoshop 2020, tot de perfecte afdruk die het beste uit je foto haalt.

 • Luminar 4 van A-Z

  Oorspronkelijke prijs was: €67.Huidige prijs is: €47.
  2
  13

  Complete online cursus Luminar 4 van A-Z. Ik neem je mee door Luminar 4 op een heel eenvoudige en vooral praktische manier. Wat kun je er mee en hoe bewerk je nu een foto?

 • Photoshop Elements 2021

  Oorspronkelijke prijs was: €67.Huidige prijs is: €40.
  3
  89

  Begin je net met grafisch design of ben je op zoek naar een fotobewerkingsprogramma dat vooral de essentials bevat? In deze megacomplete cursus leer jij Elements gebruiken als een pro – ongeacht je niveau.

 • Online cursus Lightroom CC 2021 – Leer zelf foto’s bewerken

  Oorspronkelijke prijs was: €99.Huidige prijs is: €39.
  10
  191

  Helemaal up to date zijn met je fotobewerking skills? Dan is deze online cursus Lightroom CC 2021 precies wat je zoekt. Het razendpopulaire Lightroom heeft nu naast de Classic ook deze versie gelanceerd, waarin je in een handomdraai je foto’s en afbeeldingen prachtig nabewerkt. En ook jij kunt het leren, zelfs als je nog nooit met Lightroom gewerkt hebt.

 • Bewerkingen maken in Affinity Photo

  Oorspronkelijke prijs was: €99.Huidige prijs is: €50.
  6
  67

  Leer Affinity Photo's basis tools begrijpen en creatief toepassen. Ontdek kleuroptimalisatie, zwart-wit met kleurverloop, twisten, spiegelen en laagtechnieken. Niet alleen de basis, maar ook plezier en creativiteit staan centraal.

 • Online Cursus Cinemagraphs (GIFjes) Maken met Adobe Photoshop

  19
  4
  55

  Leer zelf cinemagraphs maken met Adobe Photoshop in deze online cursus. Ga aan de slag met geanimeerde afbeeldingen voor jouw website of blog.

 • Online Cursus Lightroom CC – Fotobewerking

  Oorspronkelijke prijs was: €67.Huidige prijs is: €37.
  51
  539

  **Nieuwere versie beschikbaar** Leer foto’s bewerken als geen ander in deze complete online cursus Lightroom CC. Ontdek alle functies van deze krachtige software. Ook geschikt voor de overstap van Lightroom Classic.

Opleidingen over Fotobewerking

Productafbeelding complete fotografie opleiding op Soofos gegeven door Martijn van Weeghel

Complete fotografie opleiding

Alle niveaus
45 uur

Alles wat je moet weten om fotograaf te worden! Leer hoe je de mooiste foto's kunt maken, deze professioneel te bewerken en hoe je ze kunt publiceren op je eigen portfolio.

795
Leer in deze opleiding alle gereedschappen van Photoshop onder de knie te krijgen om professioneel fotos te kunnen bewerken

Professioneel Photoshoppen

Alle niveaus
85 uur
5

Krijg alle gereedschappen van Adobe Photoshop onder de knie om professioneel afbeeldingen en foto's te bewerken.

995

Wil jij leren hoe je foto’s kunt bewerken?

Of je nu een hobbyfotograaf bent of streeft naar een professionele carrière, goed bewerkte foto’s kunnen een wereld van verschil maken. In onze cursussen leer je niet alleen hoe je de belichting en kleurbalans kunt aanpassen, maar ook hoe je foto’s kunt retoucheren en creatieve effecten kunt toevoegen om je beelden echt te laten spreken.

Beste fotobewerkingsprogramma

De wereld van fotobewerkingssoftware is groot en divers, met opties die variëren van gebruiksvriendelijke mobiele apps tot professionele desktopprogramma’s. In onze cursussen verkennen we populaire tools zoals Adobe Photoshop, Lightroom, en GIMP. Met ons onbeperkt leren abonnement kun je álle cursussen uitproberen en ervaren wat het best bij jou past. 

Photoshop vs Gimp vs Lightroom

Elk fotobewerkingsprogramma heeft zijn eigen sterktes en zwaktes. Photoshop staat bekend om zijn uitgebreide functionaliteit, terwijl GIMP een krachtig gratis alternatief biedt. Lightroom, daarentegen, is ideaal voor het beheren van grote fotocollecties en het toepassen van bewerkingen op meerdere foto’s tegelijk. Er is dus niet één beste programma voor het bewerken van foto’s. Het hangt van jouw doelstelling en gebruik af welke het beste fotobewerkingsprogramma voor jou is.

Zo retoucheer je een foto

Retoucheren is een kunst op zich. Het kan gaan om het verwijderen van storende elementen, het gladstrijken van huidtinten of het aanpassen van de compositie voor een meer esthetisch resultaat. Onze cursussen bieden stapsgewijze instructies en praktische oefeningen om je retoucheervaardigheden te verbeteren, zodat je elke foto kunt omtoveren tot een meesterwerk.

Een cursus Foto bewerking voor beginners - waar moet je op letten?

Als beginner in de wereld van fotobewerking, is het belangrijk om een cursus te kiezen die begint bij de basis. Zoek naar cursussen die de fundamenten van fotobewerkingssoftware behandelen, basisbewerkingstechnieken introduceren, en je door het gehele bewerkingsproces leiden. Onze beginnerscursussen zorgen ervoor dat je op een solide fundament kunt bouwen.

Leer verschillende aspecten van foto bewerking

Fotobewerking omvat veel meer dan het aanpassen van contrast en verzadiging. Het gaat ook om het begrijpen van kleurtheorie, compositie, en licht. Verder verdiepen we ons in geavanceerde technieken zoals laagmaskers, blending modes, en meer. Meld je direct aan voor een cursus foto bewerken en ga zelf aan de slag.

Deze instructeurs geven les over Fotobewerking

Blogs over Fotobewerking

landschapsfotografie

Basisbeginselen van landschapsfotografie leren

Volg een basiscursus landschapsfotografie op Soofos en maak van elke wandeling die je maakt een creatief moment.

21 februari 2024

10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.