Jouw kennis kan anderen helpen motiveren inspireren

Maak een eigen online cursus en deel jouw kennis online. Jij bent de expert, wij hebben het netwerk. 

Geef online les op Soofos

Dit kan jij zijn!

Instructeurs
0 +
Cursussen
0 +
Cursisten
0 +

Samen staan we sterk 💪

Een online cursus maken en verkopen hoeft niet moeilijk te zijn. Jij hebt jouw expertise, wij hebben het bereik en systeem. Jij focust je op de inhoud, wij regelen de rest. Samen maken we online leren toegankelijk voor iedereen.

Eerst even kennismaken? Plan een gratis belafspraak in →

Geef les op het grootste open online leerplatform in Nederland

💡

Alles wat je nodig hebt om anderen te inspireren

Als instructeur bij Soofos krijg je toegang tot een makkelijk te gebruiken systeem. Alles wat jij hoeft te doen, is je lesmateriaal erin plaatsen. Wij zorgen voor de techniek, zoals beveiliging en betaling – zodat jij je kunt focussen op je cursus.

En je cursisten? Die kunnen zonder afleiding jouw cursus volgen in een leeromgeving die op mobiel, tablet en laptop werkt.

🤝

Word onderdeel van het Soofos netwerk

Vragen over lesgeven? Wil je successen delen met gelijkgestemden? In onze actieve en positieve community kom je in contact met alle andere Soofos instructeurs. Deel ervaringen, vind inspiratie en maak samen Soofos nog beter!

Ook geven we je talloze gratis resources en uiteraard cursussen die je helpen om je cursus nog beter te maken en verkopen.

💶

Verdien écht geld met jouw passie

Het verdienmodel is simpel: we delen de helft van de opbrengsten van elke verkochte cursus met jou als instructeur. Haal je zelf je eigen cursisten binnen? Dan zijn tot wel 96% van de opbrengsten voor jou!

Jij hebt de kennis in huis, wij de techniek. Je cursus op Soofos plaatsen en verkopen is gratis. Je krijgt ook toegang tot ons netwerk en onze community.

Professioneel jouw cursus verkopen!

Wij hebben Soofos gemaakt voor mensen zoals jij

Het maakt niet uit wie je bent, als je maar jezelf bent. Onze groeiende groep instructeurs is ontzettend divers, en daar zijn we trots op.

Word onderdeel van onze community en kom in contact met de andere instructeurs van Soofos. Leer van hun ervaringen, raak geïnspireerd door elkaar en wie weet wat het je gaat brengen in de toekomst.

Eerst even kennismaken? Plan een gratis belafspraak in →

Veelgestelde vragen

Ja! Wil je in je vrije uurtjes een cursus te maken voor de fun? Of wil je van online lesgeven je werk maken? Op Soofos kan het allemaal.

Dat betekent echter niet dat we elke cursus zomaar plaatsen. Iedere cursus moet namelijk wel aan onze kwaliteitseisen voldoen. Welke dat zijn, lees je hieronder!

Elke cursus wordt door ons gecontroleerd voordat deze online komt. Uiteindelijk houden we bij Soofos de vrijheid om jouw cursus niet te publiceren, als deze niet door onze keuring komt.

Dit zijn de belangrijkste eisen die we stellen aan een online cursus:

  • De cursus bestaat voornamelijk uit eigengemaakt videomateriaal;
  • Het is een volledige cursus, je leert echt iets;
  • Audio en video zijn hoge kwaliteit (minimaal 720p resolutie);
  • Je weet waar je het over hebt, jouw kennis sluit aan bij jouw cursus;
  • De cursus is Nederlands gesproken.

Bekijk hier de cursus checklist (vol nuttige tips!) →

Wil je van te voren feedback of horen of jouw cursus geplaatst kan worden? Neem dan contact met ons op via onze supportkanalen!

Helaas kunnen we daar geen inschattingen of garanties op geven. Cursussen kunnen tussen de €0 en een paar duizend euro per maand op brengen. Hier heb je zelf ook veel invloed op. Ga er, zeker als je nieuw bent, niet vanuit dat je gelijk rijk wordt, op de automatische piloot. Daar zul je ook wat moeite in moeten steken. Wel kan het verkopen van een cursus een leuke aanvulling zijn op je reguliere inkomen.

Bij de losse verkoop is het eenvoudig. Je ontvangt 50% van de verkoopprijs van jouw online cursus. 

Op Soofos kunnen cursisten ook gebruik maken van een abonnement (Soofos Plus). Met Soofos Plus verdien je geld op basis van hoeveel en hoe lang abonnees jouw cursus volgen. Hoe meer er naar jouw cursus wordt gekeken, hoe meer je verdient. Een uitgebreid rekenvoorbeeld vind je hier.

Ja! Alles wat je maakt is van je zelf. Door jouw cursus te plaatsen op Soofos geef je ons het recht om het door te verkopen en te tonen aan onze cursisten. 

Je bent en blijft altijd eigenaar van jouw materialen. Het staat je dan ook vrij om jouw cursus op meerdere plekken en platformen aan te bieden. 

Uiteraard! Je kunt natuurlijk altijd een berichtje naar ons sturen maar je kan ook een gratis belafspraak met ons inplannen.

Ja dat kunnen wij zeker! En nu tijdelijk zelfs helemaal gratis.

Hoe werkt het?

Klik hier en vul het formulier in. Voldoet je cursus aan onze criteria?

  • Nederlandstalig
  • 70% videomateriaal
  • Hoogwaardige kwaliteit
  • Duidelijk leerdoel
  • Helder begin en eind

Is dat het geval? Dan staat jouw cursus binnen 2 weken op Soofos.

🔥 Bonus: Als extra service lopen wij je cursus en de teksten grondig na, zodat jouw cursus de best mogelijke start heeft. Begin vandaag en bereik meer cursisten!

Heb je al een cursus? En wil je deze moeiteloos op Soofos plaatsen? Check onze Cursus Plaatsing service

100% gratis en binnen 2 weken online

Gratis leren hoe je een goede online cursus maakt? 🧑‍🏫
Gratis leren hoe je een goede online cursus maakt? 🧑‍🏫

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.