Online Cursus Lightroom – Professionele Fotobewerking

Peter van Veen · 28 Februari 2024
Wil jij jouw fotografievaardigheden naar een hoger niveau te tillen? In deze online cursus Lightroom behandel ik op een heldere, praktische en no-nonsense manier hoe je Adobe Lightroom kunt toepassen om jouw foto’s sensationeel te bewerken. Alles wat je moet weten wordt in deze cursus besproken!
 • Beginner
 • 62 Lessen
 • 16u 37min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Alles over fotobewerking met Lightroom.
 • De geheimen van Adobe Lightroom kennen.
 • Leer fotobewerking kennen en te doen.
 • Aan de hand van videolessen en opdrachten.

Cursus inhoud

Vouw uit
Hoofdstuk Inhoud
0% Voltooid 0/1 Stappen

Wat leer je in deze online cursus Lightroom?

In deze online cursus Lightroom gaan we het hebben over hoe je foto’s bewerkt met Lightroom. Lightroom is een programma van Adobe dat zowel beschikbaar is op Mac als op Windows. Het programma’s is volledig ingericht op foto’s. Zo kun je er foto’s mee beheren, bewerken en afdrukken.

Vooral wanneer je professioneel fotografeert of opdrachten voor klanten doet kan Lightroom veel werk besparen. Lightroom is betrekkelijk eenvoudig te leren maar heeft voldoende functionaliteiten dat je Photoshop (bijna) niet nodig hebt. Het grote voordeel van Lightroom is dan ook dat je er gemakkelijk, snel maar ook zeer effectief foto’s mee kunt bewerken.

Heb je nog geen Creative Cloud abonnement of Adobe Lightroom? Bekijk dan hier de website van Adobe!

Leer werken met alle soorten foto’s

In deze online cursus ga jij mij aan het werk zien met een grote diversiteit aan beelden in de verschillende lessen. Dat varieert van portretten tot landschappen, architectuur, macro en meer.

We gaan allerlei bewerkingen uitvoeren, zoals hoe een zwart/witomzetting in zijn werk gaat, een sepiatoning en nog veel meer andere speciale effecten.

Deze cursus werkt met alle versies van Lightroom

Met deze online cursus Lightroom kun je uit de voeten in de versies Lightroom 4, 5 en 6/CC. De basismogelijkheden en -functies van Lightroom zijn door de versies heen grotendeels gelijk gebleven. Deze cursus is gemaakt op basis van Lightroom 5 en iedere keer wanneer Adobe een update deed heb ik nieuwe videolessen toegevoegd. Zo blijft de cursus actueel!

Dus welke Lightroom versie je ook hebt, ik houd je altijd up-to-date!

Wat leer je in deze online cursus Lightroom?

Deze online cursus bestaat uit 64 lessen en meer dan 16 uur aan video materiaal. Ik leer je alles wat je moet weten. We gaan onder andere het volgende behandelen:

Organiseer en vind je foto’s in no time

Verbluffende zwart wit conversies

Creëer dramatische wolkenluchten

Retoucheer portretten

Verwijder ruis en oneffenheden

Leer op de juiste manier lenscorrecties toe te passen

En nog veel meer!

Voorbeelden:

Benieuwd naar wat voor resultaat we streven? Bekijk dan de video bovenaan de pagina of bekijk een van de onderstaande foto’s (deze foto’s zien we ook terug in de cursus!).

Wat biedt deze online cursus Lightroom:

Organiseer en bewerk jouw foto’s

Meer dan 60+ video lessen

Volledig Nederlands gesproken

24/7 toegang tot al het materiaal

Direct beginnen!

Disclaimer: Deze pagina bevat een affiliate link, dat wil zeggen dat als jij je aanmeldt via deze link, Soofos hier een kleine bijdrage voor ontvangt.

Over de instructeur

Peter van Veen

12 Cursussen

Peter is in het dagelijks leven fotograaf en legt zijn accent op het schrijven over fotografie en het geven van workshops. Naast het uitvoeren van allerlei fotografie opdrachten, houdt hij zich ook bezig met personal development en internet marketing. Peter heeft zijn eigen website waar hij veel schrijft over fotograferen. Naast schrijven is kennis overdragen een van zijn passies. Peter haalt er veel voldoening uit om kennis over te dragen op een plezierig en zo begrijpelijke manier. Leer meer van Peter met zijn no-nonsense methode in een van zijn online fotografie cursussen.

Beoordelingen

4.5 Gemiddelde beoordeling

17 Beoordelingen

 • 5
  9
 • 4
  7
 • 3
  1
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Ik bewerk mijn foto’s al een jaar of 5-6 in lightroom/photoshop maar wist gewoon niet alles te vinden of te gebruiken waardoor ik deze cursus heb gedaan. Ik heb bewust gekozen voor deze cursus, omdat die de meeste lessen bevatte. Alles is besproken wat er in dit programma te vinden is. Ondanks dat mijn kennis al aardig groot was, heb ik echt nog een hoop bijgeleerd en ben Peter van Veen dankbaar dat hij de moeite en tijd heeft genomen om dit te willen uiteggen. Ik hoop dat hij photoshop ook gaat behandelen, want die ga ik nu doen!
  Superbedankt! Gr Corien

 2. Duidelijke lessen, duidelijke voorbeelden. Veel aan gehad

 3. Als je nog geen kennis of weinig kennis hebt van Lightroom, dan is dit echt een super cursus.
  Peter heeft een fijne duidelijke manier van uitleggen en ook de voorbeelden die hij gebruikt maken het makkelijk om alles te volgen.
  de video’s zijn wel lang maar raad het aan om echt alles af te kijken, ieder puntje wordt behandeld.
  ontzettend blij met de cursus, heb er heel veel aan gehad!

 4. De video’s zijn zeer duidelijk. Soms is het wel wat langdradig, maar dit kan komen, doordat ik al wat kennis heb van Lightroom.

 5. Prima cursus, vooral de compleetheid maakt het erg leerzaam.

 6. Zeer duidelijke online cursus, er wordt voor elke apart onderwerp ruim de tijd genomen zodat je het ook goed kan volgen.
  Zeker een aanrader !!!

 7. Als beginnende gebruiker zonder enige kennis van lightroom lijkt me dit de perfecte cursus. Alles komt aan bod en wordt uitgelegd aan de hand van veel voorbeelden! Wel vond ik de video’s persoonlijk vaak erg langdradig, ik had zelf de stiltes / denkmomenten weggehaald zodat het wat korter en wat krachtiger was geweest.

 8. Jammer dat je eerst een review moet achterlaten om dan pas het certificaat te krijgen waarvan jullie wel aangeven dat hij bij de curcus hoort!!! (althans, ik heb al 2 weken geleden de curces afgerond en nog (steeds) geen certificaat ontvangen.)

  Dat gezegd hebbende, Peter van Veen geeft een goede uitleg (soms wat te lang, maar dat is mij mening), en de stof is soms erg langdurig waardoor het langdradig lijkt, maar ik denk dat het allemaal goede informatie is, vooral als iemand totaal geen ervaring met het programma heeft.

 9. Alle onderwerpen zijn helder uitgelegd en ik heb er erg veel van geleerd. Veel knopjes die ik eerst niet durfde te gebruiken hebben nu weinig geheimen meer voor me. Een aanrader als je echt verder wil gaan om je foto’s nog mooier te maken.

 10. Heel duidelijk uitgelegd, met voldoende voorbeelden. Heb er veel van opgestoken!

Oorspronkelijke prijs was: €127.Huidige prijs is: €67.Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 365 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.