Ontdek de online opleidingen op Soofos.

Volg de online Photoshop Opleiding

In deze online Photoshop opleiding leer je afbeeldingen professioneel en tot in de perfectie bewerken. Krijg alle krachtige gereedschappen van het fotobewerkingsprogramma van Adobe goed onder de knie.

995

Of betaal 4 × 249

Registreer
 • Duurt 6 maanden
 • 9,2 beoordeling
 • Incl. begeleiding
 • Incl. certificaat
In het tweede onderdeel gaan we werken met Camera RAW
In dit traject leer je hoe je jouw foto's het beste kunt bewerken met Adobe Photoshop
In dit traject leer je alles over Adobe Photoshop

Dit ga je leren in de Photoshop opleiding👨‍🎓

Eerst beginnen we met de basis van Adobe Photoshop. Hoe stel je je werkruimte in en welke tools zijn er? Al snel gaan we door naar geavanceerdere onderwerpen zoals camera RAW fotobewerkingen en het maken van cinemagraphs (GIF’jes) met Photoshop. Tijdens de Photoshop opleiding ga je zelf aan de slag met het bewerken van foto’s in de diverse praktische opdrachten.

Zo zit deze online opleiding in elkaar

Nog meer weten over deze opleiding? Download de brochure en lees alles rustig door.

Krijg les van Belinda

Mijn naam is Belinda Kampf. Ik ben al jaren actief in de grafische sector en weet alles van de programma’s waarmee jij grafisch kunt ontwerpen.

Na lang zelf actief te zijn geweest als grafisch ontwerper geef ik nu voornamelijk les over alles wat met design te maken heeft. Ik heb veel ‘offline les’ gegeven en heb nu de belangrijkste kennis gebundeld in online cursussen. Met deze kennis kun je zelf snel aan de slag. Met behulp van video’s en oefenbestanden kun je op je eigen tempo leren door te doen.

Ik hoop ook jou enthousiast te krijgen en help je met veel plezier op weg in de grafische sector.

Dit kun je na afloop van deze opleiding 💪

Zo werkt een opleiding op Soofos 🚀

Een online photoshop opleiding op Soofos werkt anders dan een online cursus. Aan de hand van zelfstudiematerialen, live-sessies en een afsluitende opdracht, word jij opgeleid tot een volwaardig expert op dit gebied. Haal je een voldoende op de eindopdracht? Dan ontvang je een certificaat waarmee je kunt aantonen dat je de stof beheerst.

Bekijk uitlegvideo

Stap 1 Aanmelden

Betaal de opleiding via jouw werkgever of maak gebruik van een opleidingsbudget. Betaal je zelf? Dan kun je ook kiezen voor gespreid betalen.

Stap 2 Begin met leren

Zodra de betaling verwerkt is kun je starten met de opleiding. Ga aan de slag met de zelfstudie materialen, neem deel aan een live sessie en stel vragen.

Stap 3 Maak de eindopracht

De eindopdracht is dé manier om te laten zien dat je de nieuwe kennis beheerst. Je levert deze in en de begeleider zal jouw eindopdracht beoordelen.

Stap 4 Behaal jouw certificaat

Behaal je een voldoende voor de eindopdracht? Dan krijg je een certificaat voor de opleiding waarmee je kunt aantonen dat je de skills beheerst.

995

Of betaal 4 × 249

Registreer
 • Duurt 6 maanden
 • 9,2 beoordeling
 • Incl. begeleiding
 • Incl. certificaat

Deze onderdelen leer je in de photoshop opleiding

Nog meer weten over deze opleiding? Download de brochure en lees alles rustig door.

Leer slim werken met lagen in adobe photoshop in dit stap traject op soofos

Werken met lagen in Photoshop

Een van de basisprincipes van Photoshop ligt in het gebruik van lagen in afbeeldingen. We gaan hier in dit onderdeel uitgebreid op in. Je leert werken met lagen en laagmaskers en hoe je hier slim mee om kunt gaan.

Leer gedetailleerde selecties maken met Photoshop in dit online leertraject op soofos dat je met je stap budget kunt volgen

Gedetailleerde selecties maken in Photoshop

Door selecties te maken in afbeeldingen kun je effecten toepassen op verschillende onderdelen van een afbeelding. Verschillende selectiegereedschappen komen aan bod, zodat je hier goed mee kunt werken.

In dit onderdeel leer je alles over de verschillende transformaties in Photoshop

Transformaties toepassen

Een afbeelding transformeren als een professional. In dit onderdeel gaan we dieper in op de verschillende transformaties en hoe je deze kunt toepassen.

Aan de hand van voorbeelden leer je hoe je afbeeldingen kunt retoucheren of repareren met Adobe Photoshop

Retoucheren en reparatie

Aan de hand van voorbeelden gaan we afbeeldingen retoucheren. Ook gaan we bijvoorbeeld witte tanden maken en dit echt in de praktijk inzetten. 

In dit onderdeel van het photoshop traject op soofos leer je werken met lagen

Werken met Vectorvormen

Ook vectorvormen kun je in Photoshop gebruiken. In de opleiding behandelen we het manipuleren en wijzigen er van, evenals het toepassen van laagmaskers op vectorvormen.

In dit onderdeel van het Photoshop traject leer je jouw creaties goed voorbereiden voor publicatie

Exporteren en publicatie

Jouw creaties moet je voorbereiden om te publiceren. In dit onderdeel van de opleiding gaan we in op het exporteren en publiceren van jouw afbeeldingen. Hoe doe je dit efficiënt en waar moet je op letten?

In het tweede onderdeel gaan we werken met Camera RAW

Camera Raw

Werken met Camera Raw in Photoshop geeft jou meer flexibiliteit en mogelijkheden als je gaat werken met foto’s. In dit onderdeel gaan we hier dieper op in.

Vervolgens kijken we naar hoe je GIFjes kunt maken met Photoshop

Cinemagraphs (GIF) maken

Met Adobe Photoshop kun je veel meer dan afbeeldingen maken en bewerken. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om Cinemagraphs (GIF’jes) te maken. We zullen hier verder op in gaan, zodat je ook hier mee kunt werken.

Tijdens de webinars kun je meekijken met een professional of vragen stellen

Bonus: Webinars

Regelmatig worden er live sessies gegeven over dit onderwerp door professionals in hun vakgebied. Hier kun je eventueel vragen stellen of wordt een bepaald onderwerp besproken.

995

Of betaal 4 × 249

Registreer
 • Duurt 6 maanden
 • 9,2 beoordeling
 • Incl. begeleiding
 • Incl. certificaat

Dit maakt de Photoshop opleiding zo uniek

Live sessies en feedback

Bij een opleiding zijn er meer mogelijkheden om vragen te stellen en om begeleiding te krijgen. Naast de online live sessies is er ook een groep waar je jouw vragen kunt stellen.

Krijg les van echte experts

Opleidingen gaan nog een stapje verder dan cursussen. Je krijgt les van alleen de allerbeste instructeurs. De instructeurs worden gecontroleerd op kwaliteit, ervaring en behaalde kwalificeringen.

Ga recht op jouw doel af

Aan de hand van opdrachten en videolessen leer je alles wat je moet weten. Je werkt stapsgewijs toe naar een eindopdracht waarmee je al je kennis in de praktijk gaat brengen. 

Projecten van cursisten van deze opleiding

Klik op een van de voorbeelden hieronder om te zien wat cursisten hebben gemaakt tijdens deze opleiding.

Dit vinden cursisten van de opleiding

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de uitlegvideo over hoe een opleiding op Soofos werkt.

Deze opleiding duurt 6 maanden vanaf jouw startdatum. Binnen deze termijn dien je een voldoende voor de eindopdracht te halen om de opleiding succesvol af te ronden.

Mocht het door omstandigheden je toch niet lukken om de opleiding binnen 6 maanden af te ronden, dan kun je het best contact met ons opnemen via [email protected]. We zullen dan samen kijken naar de beste oplossing.

Als je direct betaald krijg je direct toegang. Je kunt ook kiezen voor een latere startdatum. Je ontvangt dan een mail met de mogelijkheid om eerder te starten als dat gewenst is.

Deze opleiding duurt 6 maanden. Het ligt grotendeels aan jezelf hoe snel je er doorheen gaat, en wanneer je er aan werkt. Houd er rekening mee dat je, naast het kijken van de video’s en het bijwonen van live-sessies, ook bezig bent het maken van de eindopdracht of -toets. Neem hier dus voldoende tijd voor.

De belangrijkste verschillen tussen opleidingen en cursussen zijn:

 1. De videolessen van een opleiding zijn gemaakt door de allerbeste instructeurs op Soofos, met relevante werkervaring of certificeringen. De opleidingen zijn dus van de hoogste kwaliteit.
 2. Tijdens de opleiding worden meerdere live sessies gegeven waar je aan deel kunt nemen.
 3. Een opleiding werkt toe naar een einddoel met een afrondende opdracht, waar je ook een speciaal certificaat voor behaald.
 4. Tijdens de opleiding heb je de mogelijkheid om feedback te krijgen van echte professionals in het vakgebied.
Zeker. Tijdens het afrekenen kan je de bedrijfsgegevens van jouw werkgever invullen. Je kunt direct zelf betalen en de kosten terugvragen bij je werkgever, of je kunt kiezen om op rekening te betalen. De factuur wordt dan direct naar jouw werkgever gestuurd. Je krijgt dan toegang zodra de betaling van jouw werkgever verwerkt is.

Er zijn verschillende mogelijkheden en subsidies beschikbaar. Helaas is vanaf 2024 het STAP-budget afgeschaft. Echter zijn er nog veel andere subsidies beschikbaar, die je ook voor de opleidingen bij Soofos kunt gebruiken. Zo zijn er mogelijkheden in samenwerking met het UWV, kun je gebruik maken van het omscholingsbudget in Rotterdam en zijn er andere budgetten beschikbaar. Dit is vaak afhankelijk van jouw eigen situatie.

Klik hier om een overzicht van beschikbare subsidies te bekijken

Wil jij meedoen aan de opleiding "Professioneel Photoshoppen" en dit leren:

Volg deze complete opleiding op Soofos

995

Of betaal 4 × 249

Registreer
 • Duurt 6 maanden
 • 9,2 beoordeling
 • Incl. begeleiding
 • Incl. certificaat

995

Of 4 × 249

Registreer
 • Duurt 6 maanden
 • 9,2 beoordeling
 • Incl. begeleiding
 • Incl. certificaat
Meer weten over de opleiding?
Vraag de brochure aan 📘
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.