Online SEO-training – Scoren met SEO

SEO (zoekmachineoptimalisatie) maakt van je website pas écht een succes. Deze praktische cursus geeft je een compleet stappenplan om hoog in Google te komen. Verbeter de vindbaarheid van je website en geef een boost aan je bezoekersverkeer en omzet!
 • 9 Hoofdstukken
 • 53 Lessen
 • 9 Toetsen
 • 5u 53min
 • Incl. Certificaat

Dit staat je te wachten:

 • Het complete stappenplan om hoog in Google te komen.
 • Meer bezoekersverkeer en omzet halen met je website.
 • Alle SEO-geheimen: van zoekwoordenonderzoek en content tot techniek en linkbuilding.
 • Alles over lokale SEO: hoe je hoog kunt scoren in de lokale zoekresultaten.

Boost je traffic met deze online SEO-training!

Klaar voor de volgende stap en wil je je website echt succesvol maken? In de cursus Scoren met SEO leer je hoe je hoger komt in Google.

Verbeter de vindbaarheid van je website en geef een boost aan je bezoekersverkeer en omzet!

Het complete systeem om hoog in Google te komen

✅ SEO van A tot Z

Scoren met SEO geeft je het complete stappenplan om bovenaan in Google te komen.

Van zoekwoordenonderzoek en SEO-tekstschrijven tot technische optimalisatie en linkbuilding: je vindt het in deze cursus.

✅ Praktisch en to the point

De SEO-cursus is gericht op de praktijk. In uitgebreide modules met video’s, samenvattingen en checklists zie je precies hoe jij je website hoog in Google kunt krijgen.

Geen theoretische of overbodige info: de cursus is to the point en gericht op resultaat.

✅ Online succes door meer traffic en omzet

De cursus laat je niet alleen zien hoe je meer bezoekersverkeer naar je site haalt, maar ook hoe je die extra bezoekers omzet in klanten.

In een speciale bonusmodule leer je hoe je van je website een echte klantmagneet maakt.

✅ 100% online: inloggen en aan de slag

De SEO-cursus is volledig online. Je krijgt in één keer toegang tot de volledige cursus, zodat je in je eigen tempo kunt studeren.

Het is een kwestie van inloggen en beginnen!

Scoren met SEO: gericht op resultaat

In een serie van videolessen zie je precies hoe je hoog in Google kunt komen met je website. Heldere en praktische uitleg, gericht op resultaat.

In de cursus vind je video’s, tekstuitleg, links naar verdere info en handige tools. Maar ook samenvattingen, spreadsheets en checklists.

Direct toegang tot de volledige cursus en studeren in je eigen tempo. Scoren met SEO geeft je alles in handen om van je website een echt succes te maken!

Over de docent

Toen ik voor mezelf begon als tekstschrijver en vertaler, was een website maken een van de eerste dingen die ik deed. Voor een ondernemer is een website tegenwoordig onmisbaar om aan nieuwe klanten te komen. Maar bezoekers naar mijn website krijgen… dat bleek nog niet zo eenvoudig!

Op een gegeven moment ontdekte ik SEO (zoekmachineoptimalisatie). Een methode om gratis bezoekers naar je site te krijgen door hoog in Google te komen op belangrijke zoekwoorden. Ik ging intensief aan de slag met SEO door boeken te lezen, cursussen te volgen en mijn kennis in de praktijk toe te passen. En met succes. Met behulp van SEO wist ik al snel het verkeer naar mijn website te verzesvoudigen van 500 naar 3.000 bezoeken per maand.

Toen ik zag wat voor resultaten ik kon boeken met mijn eigen website, besloot ik om ook voor klanten aan de slag te gaan als SEO-specialist en -tekstschrijver. Inmiddels heb ik al vele ondernemers ​geholpen met het verbeteren van hun vindbaarheid op internet.

Met deze SEO-cursus wil ik graag mijn kennis delen en laten zien hoe je zélf je website hoger in Google kunt krijgen. Technische kennis of een groot marketingbudget is helemaal niet nodig. Iedereen kan met SEO aan de slag. Scoren met SEO brengt je snel op weg naar een beter vindbare site, meer bezoekers en meer omzet. Ik wens je veel succes met de cursus en je website!

Michiel Brand
www.tekstmeester.nl

Wat anderen over de SEO-cursus zeggen…

Een stevige basis voor online succes

Helder uitgelegd, actueel en compleet: deze cursus biedt webmasters een stevige basis voor online succes.

Ik draai al lang mee op internet, maar heb in deze cursus nieuwe tips en trucs opgedaan. Een aanrader!

André Gussekloo (SEO-tekstschrijver)
www.andregussekloo.nl

Voor iedereen die serieus werk wil maken van SEO

Over SEO kun je online enorm veel lezen, maar als beginner raak je al snel het spoor bijster. Het is te veel en structuur ontbreekt. Michiel brengt die structuur wél aan in zijn SEO-cursus en neemt de cursist letterlijk bij de hand.

Van het vinden van waardevolle zoektermen tot het logisch indelen van je site en het schrijven van SEO-teksten: alle aspecten komen aan bod. Daarbij toont hij gedetailleerd de werking van handige SEO-tools en deelt hij volop praktische tips en strategieën.

Na afloop van deze basistraining weet je echt hoe SEO werkt en kun je direct aan de slag met het beter vindbaar maken van je website. Een aanrader voor iedereen die serieus werk wil maken van SEO!

Rutger Steenbergen (tekstschrijver en SEO-trainer)
www.seozwolle.nl​

Voor wie is deze SEO-cursus geschikt?

Ondernemers en marketeers

Deze SEO-cursus is geschikt voor ondernemers met een eigen website. Maar ook voor marketeers die voor klanten werken en meer kennis willen opdoen over SEO.

Als je zelf aan de slag wilt met SEO

In deze cursus leer je hoe je zélf de vindbaarheid van je site kunt verbeteren. Technische kennis of een groot marketingbudget is niet nodig. Iedereen kan met SEO aan de slag.

Als je meer omzet wilt behalen met je website

Deze cursus is voor iedereen die meer rendement wil halen met zijn of haar website. Scoren met SEO maakt je website beter vindbaar en laat je zien hoe je een boost kunt geven aan je bezoekersverkeer én omzet!

Start direct met de SEO-cursus

Klaar om van je website een echt succes te maken?

Schrijf je dan vandaag nog in en doe mee met de cursus Scoren met SEO!

 • Direct toegang tot de hele cursus
 • Alle tips & tricks om hoger in Google te komen
 • Praktische en heldere uitleg, gericht op resultaat
 • 100% online, onbeperkt en 24/7 toegang

Eerst een voorproefje? Volg dan mijn gratis SEO-cursus!

Cursus Inhoud

Alles uitklappen

Over de instructeur

Michiel

2 Cursussen

Michiel is internetmarketeer met een specialisatie in SEO en content. Met zijn marketingbureau TekstMeester levert hij trefzekere (web)-content en helpt hij klanten bij het beter vindbaar maken van hun website.Michiel deelt graag zijn kennis via blogs, podcasts, trainingen en online cursussen.

Beoordelingen en Recensies

4.8 Gemiddelde beoordeling

102 Ratings

 • 5
  78
 • 4
  23
 • 3
  1
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Deze cursus heeft mij veel nieuwe inzichten gegeven wat betreft SEO. De cursus is erg leerzaam en door het gebruik van veel voorbeelden is alles snel duidelijk en makkelijk toe te passen.

 2. Beste,

  Ik heb heel veel opgestoken van de cursus. Ik ga deze cursus nog gebruiken als naslagwerk en nog enkele vragen die ik heb nog te stellen.
  Samengevat:
  – Super goede cursus
  – Heel leerrijk, veel tips
  – Duidelijk en helder uitgelegd
  – Goede video’s
  – Uitstekende powerpoint presentaties

  Ik wil meer van je zien in de toekomst

  1. Dank voor je positieve review Stephane! Leuk om te horen dat je de cursus met plezier hebt gevolgd. Ik ben momenteel bezig met een nieuwe cursus SEO-schrijven, die komt ook weer beschikbaar hier op Soofos!

 3. Wat een hoop inzichten heb ik met deze cursus gekregen. Deze kan ik zowel op mijn eigen website toepassen, als gebruiken voor teksten die ik voor klanten schrijf. Helder en een fijne stem om naar te luisteren.

 4. Een van de betere cursussen die in het Nederlands wordt gegeven om een eerste indruk te krijgen over SEO.

 5. Cursus geeft op een overzichtelijke manier inzicht in alle verschillende aspecten van SEO. Je krijgt tevens goede handvatten hoe je dit toe moet passen op je eigen website.

 6. Dit is echt een fijne cursus om meer grip te hebben op wat SEO is en hoe je dit effectief kunt inzetten.

 7. Nadat ik eerst een cursus had gevolgd van een andere instructeur die mij enorm tegenviel was ik bij deze cursus positief verrast. Goede opbouw, duidelijke taal, nuttige verwijzingen en professioneel vormgegeven met elke module een afsluitende toets. Geschikt voor marketeers met weinig SEO ervaring.

 8. Ik heb ontzettend veel geleerd tijdens deze cursus. Vooral als het gaat om de opbouw van een website. Ik ben heel blij en dankbaar om zoveel van SEO te mogen leren. Ik heb nu een beter begrip over SEO, websites opbouwen, wat ik niet moet doen en hoe ik van bezoekers klanten kan maken. ook ben ik blij met alle diverse tools die genoemd worden om aan de slag te kunnen gaan met online marketing.

 9. Deze cursus bespreekt alle facetten van SEO op een hele duidelijke, doch eenvoudige manier, waardoor het voor iedereen makkelijk is om ermee aan de slag te gaan. Veel tips gekregen waar je ook echt wat aan hebt!

 10. De cursus was heel goed, alle aspecten van SEO werden haarfijn uitgelegd. Daar bovenop werden er ook een aantal nuttige bijzaken uitgelegd zoals hoe je een hogere conversie moet krijgen. Al met al een goede mogelijkheid al wil je meer te weten komen over SEO.

 11. Interessante cursus!
  Toch handig om in de sector Grafisch/dtp allemaal te weten.

 12. De cursus was ook voor mij als ‘beginneling’ goed te doen. Fijn waren de filmpjes met uitleg. Genoeg afwisseling tussen stukken tekst en filmpjes. Ik heb er een hoop van geleerd.

 13. Dit is een fijne cursus, waarmee je veel te weten komt over SEO. De cursus is ingedeeld in verschillende modules, waardoor je een duidelijke verdeling krijgt van de verschillende onderwerpen. Aan het einde van iedere module krijg je een korte toets, zodat je kunt kijken of je het begrepen hebt. De video’s zijn niet te lang en ze zijn goed te volgen. Kortom, een echte aanrader!

 14. Eén van de beste cursussen die ik heb gevolgd. Geen super lange video’s, maar juist kort en krachtig (volgens mij max 15 min). Hierdoor is de spanningsboog ook beter en neem je alle info op. Daarnaast is de uitleg heel helder met goede voorbeelden en is het daardoor ook duidelijk te volgen!

 15. Deze cursus bespreekt alle facetten van SEO op een hele duidelijke, eenvoudige manier waardoor het voor iedereen makkelijk is om ermee aan de slag te gaan.

 16. Deze cursus is echt heel uitgebreid en alles wordt erg duidelijk uitgelegd. Onmisbaar als je een goede website wilt maken!

 17. Ik vond het een hele leuke, informatieve cursus. Je krijgt duidelijke uitleg via filmpjes. Na afloop van de les kun je de informatie nog eens doorlezen en eventueel aantekeningen maken. Door middel van links ben je snel op websites. Je krijgt veel handige tips. Je bent er wel een tijdje mee bezig, maar ik kan de cursus van harte aanbevelen.

 18. Zeer interessant en goed te volgen. Na elk filmpje kun je gelijk aan de slag om dingen in de praktijk te oefenen als je een website hebt. Het is een hele ontdekkingsreis waar ik veel van heb geleerd. Ik volgde de cursus om de website van een lokale politieke partij beter vindbaar te maken. SEO voor lokaal was daarom erg interessant en ook het leren van concurrentie is heel waardevol gebleken. Er is nog een wereld te winnen bij politieke partijen.

 19. Duidelijke en overzichtelijke cursus, stap voor stap meegenomen in de wereld van SEO met handige tips en tools.

 20. De cursus ‘Scoren met SEO’ van Michiel Brand belicht veel verschillende invalshoeken van SEO en de onderwerpen worden uitgebreid en duidelijk toegelicht.

 21. Fijne cursus waar alles stap voor stap wordt uitgelegd wat je moet doen om je site beter vindbaar te maken. Ik heb elders ook een SEO cursus gevolgd maar dit was een stuk minder uitgebreid dan deze.

 22. Deze cursus is duidelijk, leerzaam en biedt je veel handvaten om direct aan de slag te kunnen gaan om je website te optimaliseren voor Google. Alle building blocks om je eigen website gereed te maken zijn aanwezig en worden duidelijk en prettig uitgelegd, dat maakt deze cursus ook prettig om te volgen. Duidelijke voorbeelden en de links naar verschillende tools hebben mij geholpen om vanaf scratch te kunnen beginen met mijn website SEO proof te kunnen maken. Kort gezegd, ”Online SEO Training – Scoren met SEO” is een echte aanrader.

 23. Zo super waardevol!
  Niet alleen wordt er getoond WAT je moet doen (want dat doen al zovelen), maar ook HOE je het moet doen.
  Aan de hand van duidelijke voordelen.
  Goed te volgen.

  Echt een aanrader!

 24. Ik raad deze cursus aan iedereen die een boost willen geven aan hun website.
  Duidelijke uitleg zoals teksten en video’s, seo tools en aan het einde van elke onderwerp is er een toets.
  Top!!!

 25. Leerzame en duidelijk uitgelegde cursus. Fijne stem om naar te luisteren en goed te volgen. In een korte tijd veel nieuwe dingen kunnen leren.

 26. Zeer leerzaam met duidelijke uitleg! Het laat je handen jeuken om direct aan de slag te gaan!

 27. Uitgebreide cursus met duidelijke uitleg over alles wat te maken heeft met SEO en scoren met je bedrijf en/of website. Alle aspecten worden goed uitgelegd met pakkende en sprekende voorbeelden, waardoor je de cursus goed kunt volgen. Ik kan deze cursus zeker aanbevelen want je leert in korte tijd alles wat je moet weten over SEO, google en hoe je moet scoren met je bedrijf en/of website.

 28. Heel interessante cursus met een breed pakket aan leerstof voor het bouwen van een succesvolle marketingcampagne. Zelf had ik nog geen kennis van SEO maar deze cursus heeft mij op een eenvoudige manier alles geleerd om een succesvolle website te creëren. Hartelijk dank voor je cursus en de leuke manier van lesgeven. Doe zo verder !

 29. Na vele (gratis) filmpjes en artikelen te hebben bekeken heb ik gekozen om deze SEO cursus van Tekstmeester te volgen. Een perfecte keuze, want de cursus heeft mij het inzicht in SEO gegeven dat ik op een andere manier niet zou kunnen krijgen. De uitleg is uitgebreid, duidelijk, laagdrempelig en op het juiste tempo. De combinatie van filmpjes met tekst werkt goed en de opzet van de cursus maakt het makkelijk om op een later moment bepaalde dingen terug te zoeken. Ik raad de cursus dan ook zeker aan.

 30. Ontzettend fijne en duidelijke SEO cursus! Het is gewoon jammer dat ie afgelopen is.
  Michiel legt alles goed uit en heeft een fijne stem om naar te luisteren.
  Ook eventuele vragen zijn snel beantwoord.

  Bedankt voor de toffe cursus!

 31. Ik heb de cursus helemaal gevolgd inmiddels, in eerste instantie ging er meer tijd in zitten dan ik dacht, maar het heeft zeker goed geholpen. Ik weet niet of ik alles zelf ga toepassen of eea laat doen, maar ik weet nu in in ieder geval waar ik over praat.

 32. In de cursus komen veel verschillende onderwerpen aan bod en worden op een duidelijke manier uitgelegd met goede voorbeelden erbij.

 33. dit is een hele fijne en duidelijke cursus, je leert er veel van.
  ik zou de cursus zeker aanraden. de cursus is de moeite waard

 34. Veel informatie, uitgebreide cursus, met tips waar je direct mee aan de slag kunt. Veel waar voor je geld!

 35. In deze cursus worden de ins en out van SEO op een hele duidelijke manier uiteengezet. Goede opbouw in de lesstof. De opzet is praktisch, met veel voordoen, tips en tools, waardoor je direct ook zelf aan de slag kunt. Het enige dat soms een beetje hindert, is het bijzonder snelle spreektempo hier en daar. Matthijs van Nieuwkerk has found his match:).

 36. Veel andere bronnen, die ik tot nu toe heb geraadpleegd over het onderwerp SEO, blijven steken in theoretische exercities, of behandelen deelaspecten. Hierdoor hengelde ik wel veel SEO-gerelateerde kennis binnen, maar miste het totaaloverzicht en de handvatten om concreet aan de slag te gaan.

  Scoren met SEO van Michiel Brand heeft me (met excuses voor de flauwe woordspeling) uit de brand geholpen. De training behandelt alle relevante facetten van Search Engine Optimization, heeft een duidelijke structuur en is afwisselend door slim gebruik van tekst, filmpjes, handige tools e.d.

  Natuurlijk, het is een basiscursus. Maar dan wel een erg goede, die wat mij betreft absoluut vijf gele sterren verdient.

 37. door deze cursus krijg je super goed stap gewijs uitgelegd wat je allemaal moet doen om een goede SEO gezonde website te creëren

 38. We zijn net begonnen met een webwinkel en dus nog niet vindbaar in google.
  Alle gratis filmpjes en webinairs al doorlopen maar kwam niet verder. Met deze cursus is ook voor een beginner heel duidelijk (hopelijk) goede resultaten te behalen. Erg duidelijke uitleg, stappenplan, tools en formulieren. TOP!

 39. Geweldige cursus!!!! Ik heb er veel van geleerd en opgestoken!!!

 40. Duidelijke cursus die je stapsgewijs de basis van SEO leert. Erg toegankelijk, ook voor mensen die nog geen kennis van SEO hebben.

 41. Voor iemand die niks van SEO afwist voor de cursus, is het een duidelijke cursus met goede uitleg en voorbeelden.
  Ik heb veel geleerd en ga het zeker gebruiken!

 42. Een erg praktisch toepasbare cursus. Ook als interessant als jouw website wordt geoptimaliseerd door SEO-specialisten. Het helpt je met enkele tools te controleren of jouw website geoptimaliseerd is voor betere zoekresultaten.

 43. Ik ben een leek op het gebied van SEO en webdesign etc. Michiel heeft een rustige stem die goed en duidelijk uitleg geeft en daarbij ook bestanden aanlevert die handig kunnen zijn wanneer je met SEO bezig bent.
  Ik ga hier zeker nog veel aan hebben in de toekomst.

 44. Ik vond dit echt een top cursus. Ik ben een leek op dit gebied en alles werd mij duidelijk en stap voor stap uitgelegd. Goed te volgen zonder voorkennis. Ik heb hier enorm veel van geleerd en kan nu aan de slag met de toepassing ervan.

 45. Goed uitgelegde en duidelijke cursus over SEO. Weer wat meer geleerd over SEO. Bedankt.

 46. Heldere cursus met duidelijke filmpjes. Fijn dat er onder de filmpjes de platte tekst te vinden is zodat je gemakkelijk aantekeningen kan maken en rustig terug kan lezen wat er in een filmpje is besproken zonder steeds het stukje in het filmpje op te moeten zoeken. Af en toe wat te veel herhaling naar mijn idee, maar zo blijft de informatie wel lekker hangen.

 47. Hartstikke bedankt voor deze verhelderende cursus Michiel. Voor mijn klanten lukt het aardig om ze goed zichtbaar te maken, alleen met mijn eigen site ondervond ik een aardige knelpunt om goed gevonden te worden, vreemd! Maar door deze goed te volgen tips weet ik gelukkig waar ik één en ander moet aanpassen.

  Super thanks!

  Groetjes
  Laura
  (lauroozwebdesign.nl)

 48. Ik wilde altijd al meer weten over SEO, maar lastig om dit vanuit de boekjes te leren.
  Door deze cursus te volgen heb ik een duidelijker beeld gekregen, en de juiste tools om met mijn website verder te kunnen

 49. Ik wilde altijd al meer weten over SEO, maar lastig om dit vanuit de boekjes te leren.
  Door deze cursus te volgen heb ik een duidelijker beeld gekregen, en de juiste tools om met mijn website verder te kunnen.

 50. Als online marketeer wilde ik mezelf wat bijscholen in SEO. Deze cursus was erg leerrijk en duidelijk. Hij is logisch opgedeeld en de testjes op het einde waren handig om te kijken of je alles wel goed begrepen hebt. De spreker heeft een aangename stem om naar te luisteren en blijft up-to-date met de laatste veranderingen. Een aanrader!

 51. Boeiende cursus met heel veel waardevolle informatie. Met de praktische tips kun je zelf aan de slag om doelgericht aan de slag te gaan met SEO.

 52. Een duidelijke en leerzame cursus die je de ins- and outs van SEO leert. De checklists worden zeker gebruikt door mij.

 53. Leerzame cursus, daar kan ik voorlopig mee vooruit! Slim om te vragen om een review voordat ik mijn certificaat kan krijgen 🙂 Voor mij als cursist alleen wat minder leuk. Het lijkt mij dat ik ervoor betaald heb om een certificaat te krijgen, ook zonder review te hoeven schrijven.

 54. Ik had al veel gelezen over SEO, maar vond het moeilijk om daar een helder plan op te maken. Deze e-learning dekt in één keer al die dingen af, plaatst het in context en laat stap voor stap zien hoe je het doet. Aanrader voor iedere beginner! Maakt SEO heel overzichtelijk en geeft praktische tips om meteen aan de slag te gaan.

  Van een paar dingen vroeg ik me af of ze niet toe zijn aan een kleine update – het stukje over de Google Search Console & Analytics kon ik bijvoorbeeld een beetje lastig volgen, omdat dat er op mijn scherm anders uitzag (update geweest sinds live zetten van deze cursus?).

  Fijne stem om naar te luisteren, veel geleerd!

 55. Ik heb echt super veel geleerd in deze cursus van Michiel. Alles is goed uitgelegd en ik raad het zeker andere mensen aan die met internet marketing aan de slag gaan of al een website hebben. Dank je wel!

 56. Hele duidelijke en complete uitleg. Voor mij af en toe iets te langdradig en uitgebreid, maar beter te veel info dan te weinig! Heel fijn dat de tekst zowel te luisteren als te lezen is, en er diverse links naar handige websites, plugins en excel sheets instaan.

 57. Alles al gehoort en gezien over SEO als je er over google. Maar uiteindelijk bleek wat ik wist voornamelijk fout te zijn of achterhaald. Door deze duidelijke cursus ben ik weer helemaal up to date over de laatste SEO technieken. Eindelijk weet ik nu goed hoe ik SEO goed moet toepassen!

 58. Ik heb enorm veel geleerd van deze online SEO Training, scoren met SEO. En wat bovenal belangrijk is dat je er plezier in hebt, en dat geeft deze cursus zeker, omdat je resultaat ziet van wat je geleerd hebt! De instructeur sprak ook heel duidelijk in de video’s wat het prettig maakte om naar te luisteren, in een rustig tempo je doel behalen!

  Ik vindt deze cursus echt een aanrader op het gebied van SEO!

 59. Ik vond het een hele fijne cursus om te volgen. Alles zeer uitgebreid, maar goed ingedeeld en makkelijk om te volgen. Ik heb er nu echt zin in om aan de slag te gaan met mijn website(s)!

 60. Een geweldige cursus, met een goede uitleg en duidelijke taal.
  – inhoud van de cursus is goed.
  – kwaliteit van video en geluid zeer goed.
  Persoonlijk heb ik heel veel van geleerd, en je kan dat gelijk in de praktijk toepassen, kortom een aanrader voor iedereen die serieus met SEO wil beginnen.

 61. Fijne en duidelijke cursus. De uitwerkingen zijn heel fijn om nog even snel dingetjes te herhalen, ook als je op dat moment niet de video kan bekijken!

 62. De combinatie video-tekst is super. De enthousiaste stem houdt je bij de les en je kan alles ook nog even nalezen. Je krijgt verhelderende inzichten en handige tools aangereikt om meteen aan de slag te gaan.

 63. Alles wordt erg duidelijk en op een gestructureerde wijze uitgelegd. Ook zijn de voorbeelden goed en worden er hele handige tips gegeven.

 64. Deze cursus is elke euro dubbel en dwars waard! Met eenvoudige, heldere voorbeelden zie je meteen hoe je de theoretische SEO-handvatten kunt toepassen in de praktijk. Ook kun je zelf de volgorde van de verschillende onderdelen bepalen, wat ik erg prettig vond. Zo kon ik de voor mij actueel relevante onderdelen als eerste doorlopen, in plaats van alles in chronologische volgorde te moeten volgen. Veel dank aan de makers van deze SEO-cursus!

 65. Dit is écht een heel fijne cursus. Heel erg volledig. Fijn dat de video’s ook nog uitgelegd zijn in tekst, zodat je dingen ook even snel terug kan lezen. Ja, ben blij. Bedankt, Michiel! Ik ga je aanraden bij anderen.

 66. Binnen korte tijd heb ik veel geleerd over SEO en is alles duidelijk geworden.
  Zoals in veel andere reviews al wordt aangegeven geeft google heel veel en misschien wel te veel losse informatie, in deze cursus komt alles op een eenvoudige manier bij elkaar.
  Ik raad het aan om tijdens het bekijken van de video’s aantekeningen te maken om zo de stof beter op te slaan.

  Bedankt!

 67. Van SEO vindt je ernorm veel op het internet, om de juiste boom te vinden in het bos is een ander verhaal.
  Michiel neemt je mee in zijn cursus en legt de structuur van de SEO uit dat het allemaal logisch wordt. Zelfs voor een beginner als ik was alles zeer duidelijk.
  Uw sit logisch indelen tor de juiste zoekwoorden vinden, doordachte trukjes, alles komt aan bod.
  Na deze cursus kan je zeker als doe het zelfer aan de slag

 68. Ondanks mijn ervaring in SEO land, heb ik toch veel tips mogen ontvangen uit deze cursus.

  De cursus is compleet en super duidelijk zonder overbodige verhalen. De cursus is zo prettig dat ik niet wilde stoppen. De cursus heb ik dan ook in een dag gedaan.

  De video’s zijn zeer duidelijk:
  De stem is prettig, duidelijk en heeft een rustige tempo.

  De uitwerking onder de video is zeer handig. Op deze manier heb je een samenvatting van de video en kun je het rustig nalezen.

  De cursus bevat alle onderdelen over SEO en het analyserend hiervan. Want dit laatste is ook zeer belangrijk.

  Kortom: Aanbevolen voor iedereen die alles over SEO wilt weten.

 69. Handige info in de zeer duidelijke video’s. Ook fijn is dat de uitleg van de video’s er onder uitgewerkt was waardoor je zelf geen aantekeningen meer hoeft te maken.

 70. Op internet vind je veel informatie over SEO, maar je mist het totaalbeeld, de rationale en de relatie tussen de verschillende (Google) Tools met de eigen website. In deze cursus wordt op een gestructureerde manier alles uitgelegd over wat er bij komt kijken als je met SEO aan de slag wil.
  Michael Brand vertelt op een rustige en zeer duidelijke manier. Bij iedere les begint hij met een overzicht van wat hij gaat behandelen en aan het einde geeft hij een samenvatting. Wat heel fijn is, is dat je de video’s altijd terug kan zien en dat bij iedere video een handout aanwezig is zodat je de lesstof ook nog kan nalezen. Kortom, deze cursus is zeer zeker een aanrader!

 71. Ik heb de cursus Scoren met SEO: boost je traffic en omzet met veel plezier gevolgd. De lesstof is duidelijk, bevat veel nuttige links en goede voorbeelden. Een fijne verdieping in een onderwerp waar ik al langer meer over wilde weten, aanrader voor ieder ander met interesse in SEO.

 72. Duidelijke video’s met een fijne samenvatting onder de video’s. Goede informatie en handige tips!

 73. Helder uitgelegd, actueel en compleet: deze cursus biedt webmasters een stevige basis voor online succes.

  Ik draai al lang mee op internet, maar heb in deze cursus nieuwe tips en trucs opgedaan. Een aanrader!

 74. Over SEO kun je online enorm veel lezen, maar als beginner raak je al snel het spoor bijster. Het is te veel en structuur ontbreekt. Michiel brengt die structuur wél aan in zijn SEO-cursus en neemt de cursist letterlijk bij de hand.

  Van het vinden van waardevolle zoektermen tot het logisch indelen van je site en het schrijven van SEO-teksten: alle aspecten komen aan bod. Daarbij toont hij gedetailleerd de werking van handige SEO-tools en deelt hij volop praktische tips en strategieën.

  Na afloop van deze basistraining weet je echt hoe SEO werkt en kun je direct aan de slag met het beter vindbaar maken van je website. Een aanrader voor iedereen die serieus werk wil maken van SEO!

97Levenslange toegang
Of
Volg deze en alle andere cursussen gratis met Soofos Plus (vanaf €12,50 p/m)
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+562 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 30 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag


Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account


Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les  in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.