Content Marketing Cursussen

Het verbeteren van je vaardigheden in content marketing kan leiden tot verhoogde naamsbekendheid, betere klantbetrokkenheid en hogere verkoopcijfers. Het ontwikkelen van effectieve contentstrategieën stelt bedrijven in staat om hun doelgroep te bereiken en te beïnvloeden op een kostenefficiënte manier.

Uitgelicht

 • Cursus Webinars Maken

  Oorspronkelijke prijs was: €59.Huidige prijs is: €39.
  1
  7

  In deze online cursus webinars maken leer je wat webinars zijn, en leer je alle stappen die je moet zetten om een succesvolle webinar te organiseren. Van de voorbereiding tot de technische uitvoering inclusief praktische tips.

 • Geld verdienen met PLR (Private Label Rights)

  47
  6
  48

  Geld verdienen met PLR: Private Label Rights. In Amerika is dit al een mega populaire sidehustle, maar in Nederland is het nog niet zo bekend. Kortom: dit is een goed moment om in te stappen. ⏰

 • PODCAST KICK-OFF: in 7 stappen een eigen podcast

  Oorspronkelijke prijs was: €109,99.Huidige prijs is: €59,99.
  0
  18

  Met deze online podcast training krijg jij alle tools en kennis die je nodig hebt om in slechts 7 stappen een eigen podcast op te zetten en uit te voeren. Leer hoe je jouw verhaal deelt en een groter publiek naar jouw bedrijf trekt.

 • Minicursus: Alles over Instagram Stories

  Gratis
  17
  209

  Wil je aan de slag met Instagram Stories en wil je alles uit deze functie halen? Deze minicursus is precies wat je nodig hebt. In slechts 3 videolessen leer je alle tips en tricks om boeiende en creatieve stories te maken.

 • Meer klanten aantrekken door online marketing met ChatGPT

  97
  10
  104

  Dit is de meest complete Nederlandstalige videocursus over hoe je ChatGPT gebruikt voor je online marketing. Het is fantastisch hoeveel tijd je hierdoor bespaart aan je marketingtaken. Zo blijft er tijd over voor andere dingen die je graag wilt doen!

 • Succesvol SEO-schrijven – Meer bezoekers en klanten met je website

  127
  14
  112

  Het geheime recept voor meer bezoekers en klanten met je website? Supersterke SEO-teksten waar lezers en zoekmachines van smullen. Meld je aan voor de cursus en ontdek het complete systeem van Succesvol SEO-schrijven!

 • Authentiek SEO-proof bloggen voor kleine ondernemers (+AI)

  Oorspronkelijke prijs was: €79.Huidige prijs is: €29.
  10
  67

  In deze cursus leer je hoe je efficiënt authentieke, SEO-proof blogposts schrijft, waarmee je verbindt, inspireert en converteert. Bouw een loyale klantenkring op dankzij overtuigende verhalen en makkelijk vindbare content.    

 • LinkedIn Video – Klanten werven en opvallen op LinkedIn

  Oorspronkelijke prijs was: €149.Huidige prijs is: €99.
  1
  11

  Leer hoe je opvalt met LinkedIn Video: maak pakkende content, presenteer met zelfvertrouwen en boost je bereik! Vergroot je kansen op nieuwe klanten en val op in je netwerk.

 • Instagram cursus: Zo vergroot je je bereik

  Oorspronkelijke prijs was: €54,99.Huidige prijs is: €29,99.
  22
  201

  In deze cursus leer je alle ins & outs van Instagram en krijg je tips & tricks. Maar ook leer je hoe je op een gratis manier jouw bereik op Instagram kunt vergroten, de juiste volgers kunt aantrekken en deze volgers om kunt zetten in klanten.

 • Basis Cursus Online Marketing

  Gratis
  16
  290

  In deze basiscursus Online Marketing word je in 1 uur in vogelvlucht meegenomen en weet je wat de basisprincipes van Online Marketing zijn. Door middel van onze praktische tools en meer dan 10 jaar ervaring helpen we je snel op weg.

 • Content Marketing • Content Creatie voor ZZP’ers

  Oorspronkelijke prijs was: €89.Huidige prijs is: €53.
  34
  211

  Een laagdrempelige cursus over hoe je bezoekers naar jouw dienst of product haalt door bloggen, videomarketing, visuals of podcasts in te zetten.

 • Gratis cursus SEO – Maak je website vindbaar

  Gratis
  151
  884

  In deze gratis SEO-cursus leer je de basisvaardigheden om je website beter vindbaar te maken. Wil je hoog in Google komen, meer succes met je website, en precies weten hoe SEO (zoekmachineoptimalisatie) werkt? Schrijf je dan in voor de gratis cursus!

Opleidingen over Content Marketing

Leer in deze opleiding hoe je meer klanten krijgt door online zichtbaar te worden met social media

Social media marketing – Meer klanten door online zichtbaarheid

Alle niveaus
45 uur

Dit is hoe je je marketing winstgevender maakt. Meer klanten door online zichtbaarheid: Zó doe je dat.

695
In deze opleiding leer je hoe je door SEO meer bezoekers en klanten krijgt op jouw website

SEO: Meer bezoekers en klanten met je website

Alle niveaus
15 uur
2

Leer alles over SEO en verbeter je website zodat je meer bezoekers en klanten krijgt.

595
Leer in deze opleiding de basis van online marketing, van het opzetten van een funnel tot het maken van een e-mail campagne

Online Marketeer

Alle niveaus
100 uur
5

Leer de basis van online marketing. Van het opzetten van een funnel tot het maken van een e-mail campagne en het schrijven van SEO teksten.

800

Wat is content marketing?

Content marketing is een strategische marketingaanpak gericht op het creëren en distribueren van waardevolle, relevante en consistente content om een duidelijk gedefinieerd publiek aan te trekken en te behouden — en uiteindelijk, om winstgevende klantactie te stimuleren. Het is een langetermijnstrategie die de relatie tussen merk en consument versterkt en merkloyaliteit opbouwt.

Voor welke bedrijven is content marketing geschikt?

Content marketing is geschikt voor elk bedrijf dat zijn doelgroep wil bereiken en een relatie met hen wil opbouwen. Het is effectief voor zowel B2B- als B2C-bedrijven, variërend van kleine startups tot grote ondernemingen. De sleutel tot succesvolle content marketing is het begrijpen van de behoeften en interesses van je doelgroep en het leveren van inhoud die hen aanspreekt.

Hoe start je met content marketing?

Het starten met content marketing begint met het definiëren van je doelgroep, het vaststellen van je doelstellingen en het ontwikkelen van een contentstrategie. Dit omvat het plannen van de soorten content die je gaat creëren, de kanalen waarop je het gaat publiceren en hoe je je resultaten gaat meten en analyseren.

Waaruit bestaat content marketing?

Content marketing kan bestaan uit een verscheidenheid aan contenttypen, zoals blogposts, video’s, podcasts, infographics, nieuwsbrieven, casestudy’s en sociale media berichten. De beste strategieën gebruiken een mix van deze formaten om verschillende segmenten van het publiek aan te spreken en verschillende marketingdoelstellingen te bereiken.

Welke kanalen kun je inzetten voor Content marketing?

Je kunt verschillende kanalen inzetten voor content marketing, waaronder je eigen website, blogs, sociale media platforms, e-mailmarketing, en meer. De keuze van kanalen hangt af van waar je doelgroep zich bevindt en de soorten content die het meest effectief zijn voor jouw doelstellingen.

Volg een online cursus content marketing op Soofos

Door een online cursus content marketing te volgen op Soofos, kun je leren hoe je een effectieve contentstrategie ontwikkelt en uitvoert. Je leert over de verschillende typen content, hoe je content plant en produceert, en hoe je de resultaten meet. Schrijf je vandaag nog in en begin met het transformeren van je benadering van marketing, terwijl je je bedrijf helpt groeien.

Deze instructeurs geven les over Content Marketing

Blogs over Content Marketing

Tip: een podcast maken om je cursus te promoten

Bloggen, social media, YouTube en nu ook podcasts. Zet je cursus nog meer in het zonnetje met deze populaire vorm van content marketing.

6 augustus 2023

contentmarketing inspiratie 2023 soofos

Cursus verkopen? Hier is 7X inspiratie voor je contentmarketing in 2023 

Ga je in 2023 knallen met contentmarketing? Wij geven je inspiratie voor een goedgevulde contentplanning, het hele jaar door.

6 december 2022

10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.