De cursus in het kort:

Jouw merk positioneren zonder te vloggen, live videos te doen en jezelf de hele tijd naar voren te schuiven.
Messcherp te zijn als het gaat om de marketingkeuzes die je de komende tijd in je bedrijf maakt.
Marketingprincipes om jouw bedrijf te laten groeien in de Aandachts-Economie.
Een waarde-ladder presenteren die opdrachten en klanten oplevert.

We ❤️ ondernemen. Maar… als ondernemer móet je ook marketer zijn. Voor de bescheiden en introverte ondernemers is dat niet altijd een feestje. Plus: marketing is steeds schreeuweriger geworden, in deze tijden van self-branding en aandacht-eisende Social Media. Soms voelt het alsof we bijna verplicht zijn eraan mee te doen. Heb jij dat ook?

“Ik was zó klaar met al die #girlboss glamour vlogging en sharing dat ik dacht: Het moet ook anders kunnen.”

Ikzelf wilde succesvol zijn met mijn bedrijf (meerdere labels, in mijn geval) zónder schreeuwerig te moeten zijn en zónder mezelf als uithangbord te moeten positioneren op Social Media. Dit was nogal tegen de stroom in, maar het kan dus wel! Ik heb geleerd van de beste marketeers en ondernemers en help nu ook andere ondernemers om dit voor zichzelf helder te krijgen.

Door authentieke, sterke ondernemers en hun marketing te bestuderen heb ik geleerd hoe je (online en offline) aan nieuwe klanten komt, op een niet-schreeuwerige manier. Nu heb ik een constante toestroom aan leads, en heb ik zelfs mijn zakelijke Social Media weg kunnen doen! Wát een rust.


 

Wat heb je aan deze cursus?

Boost je marketingkennis (en je zelfvertrouwen) met deze korte videocursus van Content Marketeer Nina van OutoftheGrey. Als jij de 5 Marketingprincipes geleerd hebt, wéét je dat je niet meer mee hoeft te doen met elke hype die voorbij komt.

 

Waarom is dit tegengeluid belangrijk?

We ❤️ ondernemen. Maar… als ondernemer móet je ook marketer zijn. Voor de bescheiden en introverte ondernemers is dat niet altijd een feestje. Plus: marketing is steeds schreeuweriger geworden, in deze tijden van self-branding en aandacht-eisende Social Media. Soms voelt het alsof we bijna verplicht zijn eraan mee te doen. Heb jij dat ook?

Deze korte maar krachtige videocursus geeft je 5 Marketingprincipes. Per Marketingprincipe leg ik theorie uit en geef ik je een step-by-step instructie om het toe te passen in jouw business. Jij kunt deze gelijk inzetten voor je eigen bedrijf en je GOED voelen over je Marketing. Het doel is jou messcherp te maken, als het gaat om de marketingkeuzes die je de komende tijd in je bedrijf gaat maken. Je leert hoe je als ondernemer zichtbaarheid creëert in de Aandachts-economie. Zie deze cursus als een stoomcursus Branding, Positionering en Marketing die eindelijk eens dieper gaat dan alleen: post zoveel mogelijk op Social Media.

 

Na de cursus weet jij:

– waarom jij beter de Patagonia dan de Primark kunt zijn!
– waarom je beter kunt inzetten op lage-interactie marketingtactieken
– hoe je het wint op inhoud in plaats van zelfpromotie
– waarom content op Facebook en Instagram zo kort meegaat
– wat het verschil is tussen Newsflash en Evergreen online marketing

Ook krijg je een kijkje achter de schermen van de Marketing achter mijn eigen bedrijf. Ik wil wat ik geleerd heb (en wat werkt) delen met zoveel mogelijk ondernemers, omdat ik het echt belachelijk vind hoe erg we mee worden gezogen in (social media) hypes. Er is bijna geen marketing advies voor introverten (of van introverten) en iedereen vertelt ons dat we ‘ons merk’ zijn. Er zijn steeds meer ondernemers die hier een beetje moe van worden en helemaal geen zin hebben om met hun kop overal op het internet rond te zwerven.

Als jij benieuwd bent naar Marketing die beter bij jou past, en je wil aan de slag met het versterken van jouw merk, neem dan deel aan deze videotraining.

🎬 video-tutorials
📖 tekst
📝 invul-oefeningen
🔊 podcasts

Leer onbeperkt met Soofos Plus

Deze cursus is gratis te volgen door abonnees van Soofos Plus.
 • Toegang tot deze én honderden andere Nederlandse cursussen
 • Blijf jezelf ontwikkelen en leer nieuwe vaardigheden
 • Leer onbeperkt voor €19 p/m (maandelijks opzegbaar)
Direct aanmelden
soofos plus cursussen op laptop

Over de Instructeur

Profielfoto

OutoftheGrey

OutoftheGrey helpt jou met Marketing, Content, SEO, en minimalistisch ondernemen. En dingen nét even iets anders doen dan anderen, want zo zijn we zelf ook!🏄🏼‍♀️. Het online platform OutoftheGrey biedt content, tools en cursussen rondom die onderwerpen. Instructeur Nina is Content Marketer met 5 jaar ervaring in de energie-cleantech branche. Ze adviseert ondernemers en startups, heeft meerdere bedrijven opgezet en en geeft lezingen over ondernemerschap. www.outofthegrey.nl

Bekijk meer cursussen van OutoftheGrey →

Cursusoverzicht

Intro
Zichtbaarheid in de Aandachts-economie 00:07:00
Module 1
1 📘 Zet in op lage-interactie marketingtactieken 00:07:00
Module 2
2 🎨 Win het met inhoud 00:08:00
Module 3
3 🗨️ Minimaliseer de ruis 00:08:00
Module 4
4 🤝 Herformuleer jouw definitie van Marketing 00:09:00
Invul-oefening module 4 00:01:00
Module 5
5 👩‍👧‍👧 Weet wat mensen zoeken… en wees er dan voor hen 00:10:00
🛠️ Extra: OutoftheGrey Tools en links 00:00:00
Outro: 5P’s 00:01:00

Reviews

3.9

3.9
14 beoordelingen
 • 5 Sterren6
 • 4 Sterren3
 • 3 Sterren4
 • 2 Sterren0
 • 1 Sterren1
 1. Interessante cursus voor mindset en praktische tips

  5

  Bondige cursus. In een uurtje tijd kun je al veel aan jouw mindset veranderen door jezelf niet als schreeuwerige verkoper te zien, maar als iemand die door middel van marketing anderen kan helpen. De cursus is logisch opgebouwd en bestaat uit zowel video’s, tekst en een paar opdrachten. Aan het einde deelt ze ook nog extra hulpbronnen, erg fijn!

 2. top

  4

  Veel van deze cursus geleerd

 3. marketing voor introverten.

  4

  Super cursus. Niets mis mee om introvert te zijn. Verkopen doe je niet maar je zoekt mensen die hulp zoeken. En google je dat dan kom je heel veel informatie tegen. Bedankt weer wat geleerd.

 4. Duidelijke cursus

  3

  De cursus past wel bij mij en is duidelijk. Ik vind de cursus alleen heel weinig ingaan op inhoud en meer voor verkoop van de andere opleidingen om te laten zien hoe het dan moet. Dat vind ik heel jammer.

 5. Mooi!

  5

  Duidelijke cursus waarin ik me erg kon vinden, waardevolle inhoud!

 6. Originele invalshoek

  3

  Als introverte ondernemer die ook nooit weet hoe ik mezelf kan “verkopen” was ik getriggerd door deze cursus. En de oplossing lijkt simpel. Het hoeft niet. Alleen nu is de vraag…welke content heb ik te bieden, ben ik wel de juist ondernemer voor wat ik doe? Maar daar is vast ook een cursus voor!

 7. Aan de oppervlakte

  3

  Leuk om te bekijken, maar cursus gaat nergens de diepte in.

 8. Valt heel erg tegen

  1

  Cursus inhoud valt tegen

 9. Geweldig, simpel doeltreffend en verhelderend

  5

  Wat fijn is deze versie over markering. Heeft me echt goed gedaan, gelijk wat ruis op mijn social media kanalen opgelost 🙂

 10. Marketing zonder te schreeuwen

  5

  Soms word ik gek van social media waar je wordt geleefd door de likes, maar ja, ik heb het nodig voor mijn blog en bedrijf. Althans, dat dacht ik. Deze cursus laat zien dat ik goed zonder kan en beter kan doen waar ik echt goed in ben: waardevolle blogs schrijven en mensen helpen te vinden wat ze zoeken.

 11. 5

  Out of the Grey draait jouw gedachten over marketing in goed te begrijpen stappen 180 graden om. Als jij altijd dacht dat marketing niets voor jou was, dan raad ik je zeker aan om deze cursus te volgen. Ik kan niet wachten om de geleerde lessen in praktijk te brengen dankzij de waardevolle oefeningen. Echt een aanrader!

 12. Aanrader

  5

  Interessante cursus, zeker voor introverte ondernemers. Het laat je goed nadenken over de mogelijkheden om marketing anders toe te passen dan dat je bent gewend. Een aanrader dus!

© 2020 - Soofos B.V.