Marketing voor Introverte Ondernemers

OutoftheGrey · 22 Juli 2023
In deze videocursus leer je hoe je zichtbaarheid kunt creëren in de Aandachts-Economie. De tactieken en principes zijn speciaal toegespitst op bescheiden ondernemers en bevatten zowel online als offline marketing. Leer hoe je juist als 'niet-schreeuwerige ondernemer' toch kan winnen in marketing, zonder jezelf in de verzadigde Selfies en Social Media etalage te zetten.
 • 8 Lessen
 • 1 Toets
 • 51min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Jouw merk positioneren zonder te vloggen, live videos te doen en jezelf de hele tijd naar voren te schuiven.
 • Messcherp te zijn als het gaat om de marketingkeuzes die je de komende tijd in je bedrijf maakt.
 • Marketingprincipes om jouw bedrijf te laten groeien in de Aandachts-Economie.
 • Een waarde-ladder presenteren die opdrachten en klanten oplevert.

We ❤️ ondernemen. Maar… als ondernemer móet je ook marketer zijn. Voor de bescheiden en introverte ondernemers is dat niet altijd een feestje. Plus: marketing is steeds schreeuweriger geworden, in deze tijden van self-branding en aandacht-eisende Social Media. Soms voelt het alsof we bijna verplicht zijn eraan mee te doen. Heb jij dat ook?

“Ik was zó klaar met al die #girlboss glamour vlogging en sharing dat ik dacht: Het moet ook anders kunnen.”

Ikzelf wilde succesvol zijn met mijn bedrijf (meerdere labels, in mijn geval) zónder schreeuwerig te moeten zijn en zónder mezelf als uithangbord te moeten positioneren op Social Media. Dit was nogal tegen de stroom in, maar het kan dus wel! Ik heb geleerd van de beste marketeers en ondernemers en help nu ook andere ondernemers om dit voor zichzelf helder te krijgen.

Door authentieke, sterke ondernemers en hun marketing te bestuderen heb ik geleerd hoe je (online en offline) aan nieuwe klanten komt, op een niet-schreeuwerige manier. Nu heb ik een constante toestroom aan leads, en heb ik zelfs mijn zakelijke Social Media weg kunnen doen! Wát een rust.


 

Wat heb je aan deze cursus?

Boost je marketingkennis (en je zelfvertrouwen) met deze korte videocursus van Content Marketeer Nina van OutoftheGrey. Als jij de 5 Marketingprincipes geleerd hebt, wéét je dat je niet meer mee hoeft te doen met elke hype die voorbij komt.

 

Waarom is dit tegengeluid belangrijk?

We ❤️ ondernemen. Maar… als ondernemer móet je ook marketer zijn. Voor de bescheiden en introverte ondernemers is dat niet altijd een feestje. Plus: marketing is steeds schreeuweriger geworden, in deze tijden van self-branding en aandacht-eisende Social Media. Soms voelt het alsof we bijna verplicht zijn eraan mee te doen. Heb jij dat ook?

Deze korte maar krachtige videocursus geeft je 5 Marketingprincipes. Per Marketingprincipe leg ik theorie uit en geef ik je een step-by-step instructie om het toe te passen in jouw business. Jij kunt deze gelijk inzetten voor je eigen bedrijf en je GOED voelen over je Marketing. Het doel is jou messcherp te maken, als het gaat om de marketingkeuzes die je de komende tijd in je bedrijf gaat maken. Je leert hoe je als ondernemer zichtbaarheid creëert in de Aandachts-economie. Zie deze cursus als een stoomcursus Branding, Positionering en Marketing die eindelijk eens dieper gaat dan alleen: post zoveel mogelijk op Social Media.

 

Na de cursus weet jij:

– waarom jij beter de Patagonia dan de Primark kunt zijn!
– waarom je beter kunt inzetten op lage-interactie marketingtactieken
– hoe je het wint op inhoud in plaats van zelfpromotie
– waarom content op Facebook en Instagram zo kort meegaat
– wat het verschil is tussen Newsflash en Evergreen online marketing

Ook krijg je een kijkje achter de schermen van de Marketing achter mijn eigen bedrijf. Ik wil wat ik geleerd heb (en wat werkt) delen met zoveel mogelijk ondernemers, omdat ik het echt belachelijk vind hoe erg we mee worden gezogen in (social media) hypes. Er is bijna geen marketing advies voor introverten (of van introverten) en iedereen vertelt ons dat we ‘ons merk’ zijn. Er zijn steeds meer ondernemers die hier een beetje moe van worden en helemaal geen zin hebben om met hun kop overal op het internet rond te zwerven.

Als jij benieuwd bent naar Marketing die beter bij jou past, en je wil aan de slag met het versterken van jouw merk, neem dan deel aan deze videotraining.

🎬 video-tutorials
📖 tekst
📝 invul-oefeningen
🔊 podcasts

Over de instructeur

OutoftheGrey

3 Cursussen

OutoftheGrey helpt jou met Marketing, Content en productiviteit. En dingen nét even iets anders doen dan anderen, want zo zijn we zelf ook!🏄🏼‍♀️. Zo zijn we erg kritisch op de toegevoegde waarde van Social Media en op de heersende gedachte dat bedrijfsgroei altijd beter is. Op OutoftheGrey vind je artikelen over remote werken, minimalisme, economie en marketing. Instructeur Nina is Content Marketer met 6 jaar ervaring in de energie-cleantech branche. Daarnaast heeft ze een sportblog met meer dan 15000 visits per maand en geeft ze les op de Haagse Hogeschool over sociaal ondernemerschap.

Beoordelingen

4 Gemiddelde beoordeling

22 Beoordelingen

 • 5
  8
 • 4
  8
 • 3
  5
 • 2
  0
 • 1
  1
 1. Al is de cursus erg gericht op dienstverlening en dus minder toepasselijk of herkenbaar voor mij is, ben ik erg opgelucht, dat ik toch echt niet mee hoef te doen met al die social media hypes en content. Ik werk er al maanden aan om toch echt te gaan beginnen met social media content en adverteren. Ik heb zelfs abonnement op een pakket om makkelijk content te delen op social media (die ik nu gelijk ga opzeggen) omdat ik dacht dat ik er echt niet onderuit kon. Maar deed er tot nu toe toch niks mee, want het past echt totaal niet bij mij en dus zag ik er ook enorm tegenop. Dus dank je wel, ik ga het inderdaad echt anders doen!

 2. Heel fijne inhoud waar ik echt iets aan heb gehad, zeer toepasselijk voor mensen met een dienstenplatform. Zoals bijvoorbeeld coaching.

 3. Interessante cursus! Ik weet nog niet in hoeverre ik het ga en wil toepassen, omdat ik tot nu toe ervaren heb dat in de branche waarin ik werk Social Media de meest waardevolle manier is om potentiele nieuwe klanten te bereiken.

 4. Eindelijk een marketingcursus voor mensen die gaan voor inhoud en slow flow. Less = More! Goede uitleg en tips, veel aan gehad.

 5. OH wat fijn dat ik deze tegen kom, dit is echt een warm bad. Na alleen maar marketingadvies tegen te komen, die allemaal op elkaar lijken/elkaar nadoen om het succes van een paar na te bootsen. Dat voelde gewoon echt niet goed, en niet passend. Dit is dan zo’n opluchting en fijne herkenning, i’m not alone, en ja je kunt ondernemen, maar dan anders en dat is ok. Dank je wel voor deze fijne lessen!

 6. Marketing op een andere manier benaderd, verhelderend en verfrissend!

 7. Bondige cursus. In een uurtje tijd kun je al veel aan jouw mindset veranderen door jezelf niet als schreeuwerige verkoper te zien, maar als iemand die door middel van marketing anderen kan helpen. De cursus is logisch opgebouwd en bestaat uit zowel video’s, tekst en een paar opdrachten. Aan het einde deelt ze ook nog extra hulpbronnen, erg fijn!

 8. Super cursus. Niets mis mee om introvert te zijn. Verkopen doe je niet maar je zoekt mensen die hulp zoeken. En google je dat dan kom je heel veel informatie tegen. Bedankt weer wat geleerd.

27Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 158 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.