Cursus Adobe After Effects – Starten met Animeren

Belinda Kampf · 28 Februari 2024
Leer in deze online cursus hoe je met Adobe After Effects zelf animaties maakt die bestaan uit video, tekst, logo's, grafische illustraties, geluid en geluidseffecten. Na de cursus kun je zelf animaties maken die geschikt zijn om te gebruiken op het internet of tijdens presentaties.
 • Beginner
 • 48 Lessen
 • 4u 27min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Starten met je eigen animatieprojecten.
 • Alle basiskennis van het animeren kennen.
 • Werken met vormen, solids, lagen en maskers.
 • Werken met verschillende soorten effecten.

Cursus inhoud

Vouw uit
Hoofdstuk Inhoud
0% Voltooid 0/1 Stappen

Leer Animeren in Adobe After Effects

Altijd al willen leren animeren? Heb je voor je nieuwe baan of functie kennis van animeren nodig? Dan is het hoog tijd dat je een cursus animeren in Adobe After Effects gaat volgen. Je begint bij het begin en hebt dus geen er eerdere ervaring voor nodig. In deze online cursus “Starten met Animeren” ga je aan het werk met het animatieprogramma Adobe After Effects. Deze cursus begint met het geven van de juiste voorkennis over het werken met de tool en met projecten. Leer werken met keyframes, transformaties en oriëntatiepunten en er gaat een hele nieuwe wereld open!

Je leert tevens gebruik te maken van maskers, filters en effecten om illustraties en beeld te manipuleren. De mogelijkheden met de effecten van After Effects zijn eindeloos. Niet voor niets wordt dit programma ook specifiek voor de kracht van de special effects gebruikt door veel professionals in filmwereld.

Benieuwd hoe de cursus in zijn werk gaat? Bekijk dan de gratis proefles in het cursusoverzicht of bekijk de introductievideo rechtsboven op deze pagina.

Wat kun je met Adobe After Effects?

Adobe After Effects is een toverdoos vol met mogelijkheden om te animeren en illustraties, video en afbeeldingen te bewerken. Het is echter ook een toverdoos vol gereedschappen, knoppen, filters, effecten, instellingen. Hoe ga je je weg vinden in dit uitgebreide programma?

Heb je nog geen Creative Cloud abonnement of Adobe After Effects? Bekijk dan hier de website van Adobe!

Doel van deze online cursus After Effects

Na het volgen van deze training ben je in staat om animaties te maken die gereed zijn om te publiceren op internet, computer, tablet en/of voor presentaties. Je kunt animaties maken die bestaan uit, een combinatie van, animatie, video, tekst, logo’s, grafische illustraties, geluid en geluidseffecten. Lees meer over de keuze tussen After Effects en Premiere Pro.

Voor wie is deze cursus animeren in After Effects bedoeld?

Je kunt deze cursus al volgen zonder specifieke voorkennis. Natuurlijk is algemene computerkennis en -vaardigheden wel een pre. We starten helemaal vanaf het begin.

Je werkt met aangeleverde bestanden die je kunt gebruiken om te oefenen. Maar natuurlijk zul je al vrij snel je eigen creaties willen gaan maken. In dat geval kan kennis van Adobe Illustrator en Adobe Photoshop een heel goede investering zijn.

Alleen al omdat deze naadloos met elkaar samenwerken en functies ondersteunen die het animeren in After Effects juist zo krachtig maakt. Dus wil je na deze cursus meer verdieping? Kijk dan ook eens naar mijn andere cursussen, zoals Adobe Illustrator en Adobe Photoshop.

Wat biedt deze cursus animeren in After Effects?

Leer stap voor stap animaties maken in Adobe After Effects.

Meer dan 40+ video’s en 4,5 uur aan videomateriaal.

Volledig Nederlandstalig gesproken.

24/7 toegang tot al het lesmateriaal.

Les van een ervaren instructrice op het gebied van design.

Inclusief oefenbestanden.

Disclaimer: Deze pagina bevat een affiliate link, dat wil zeggen dat als jij je aanmeldt via deze link, Soofos hier een kleine bijdrage voor ontvangt.

Begin vandaag nog met leren animeren!

Over de instructeur

Belinda Kampf

40 Cursussen

Mijn naam is Belinda Kampf. Ik ben al jaren actief in de grafische sector en weet alles van de programma’s waarmee jij grafisch kunt ontwerpen. Na lang zelf actief te zijn geweest als grafisch ontwerper geef ik nu voornamelijk les over alles wat met design te maken heeft. Na veel offline les gegeven te hebben, heb ik nu van de belangrijkste kennis gebundeld in online cursussen. Met deze kennis kun je zelf snel aan de slag. Met behulp van video's en oefenbestanden kun je op je eigen tempo leren door te doen. Ik hoop ook jou enthousiast te krijgen en help je met veel plezier op weg in de grafische sector.

Beoordelingen

4.5 Gemiddelde beoordeling

50 Beoordelingen

 • 5
  26
 • 4
  22
 • 3
  1
 • 2
  1
 • 1
  0
 1. ik had wat voorkennis, maar door deze cursus viel alles eindelijk op zijn plek.

 2. hele duidelijke, begrijpelijke uitleg.
  Top!

 3. Deze cursus heeft mij erg geholpen om de basics van het programma After Effects te begrijpen. Het was een fijne stem om naar te luisteren en ik heb veel geleerd in die paar uurtjes.

 4. Zeer goed uitgelegd door de lesgeefster. Echt een aanrader voor begiinners in after effects

 5. Handige cursus om kennis te maken met de tools in After Effects. Alles wordt duidelijk uitgelegd en je wordt uitgedaagd om zelf aan de slag te gaan met de mogelijkheden!

 6. Ik vond de cursus van Belinda erg duidelijk en goed te begrijpen voor een beginner. Ik had iets meer de diepte in gewild m.b.t. verschillende soorten animaties. Nu waren het 3 verschillende animaties door de hele cursus heen. Tussendoor iets meer tips over bestanden opslaan was fijn geweest. Nu was ik op het laatst allemaal bestanden kwijt omdat ik de projecten niet heb opgeslagen, terwijl ik dacht dat ze in de mappen zouden blijven staan. Al met al tevreden over wat ik in korte tijd heb kunnen leren.

 7. Heldere en duidelijke cursus. Af en toe wel lastig om bij de les te blijven door de wat monotone manier van praten 😉 maar zeker een aanrader

 8. Goede cursus. Nu kunnen we gaan experimenteren.

 9. Ik heb echt hele handige animatietips uit deze cursus gehaald. Zoals sneltoetsen en hoe je elementen kunt verzamelen bij het opslaan.
  Daar tegenover staat wel dat de ingesproken stem behoorlijk slaapverwekkend was en het lastig was je volledig te kunnen concentreren daardoor.

 10. Duidelijke en prettige uitleg van de mogelijkheden in Adobe After Effects, bomvol met goede tips en voorbeelden. Belinda is hierin zeer gestructureerd. Aanrader!

99Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 405 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.