Video’s bewerken: Premiere Pro vs After Effects

Als platform met online cursussen die voornamelijk bestaan uit video’s, raken we niet uitgepraat over het belang en de voordelen van video. Het is makkelijker om er een boodschap mee over te brengen, en makkelijker om er iets uit te leren. Bovendien is het leuker dan lange lappen tekst. 

Maar video speelt in veel meer markten een grote rol. Uit marketing is het niet meer weg te denken. Bedrijven van elk formaat hebben minstens één video online staan. En Adobe speelt daar slim op in, met hun tools voor videobewerking.

Kan iedereen videobewerking leren?

Ja! Dat het zo populair is geworden, betekent dat het maken van video’s ook een stuk toegankelijker is geworden. Voor een video van hoge kwaliteit heb je niet altijd een eigen crew en studio nodig. Met een online cursus maak je je wegwijs in je camera en de bijbehorende nabewerkingsprogramma’s.

Omdat steeds meer mensen zelf aan de slag gaan met het maken en bewerken van video’s, vinden wij het belangrijk om jullie te informeren over de beste tools om dat mee te doen. Daarom in deze blog, een battle tussen Premiere Pro en After Effects!

Welke tool gebruik je waar voor?

Met Premiere Pro kan je al veel. Je kan er videomontages mee maken, hele films maken, aanpassingen maken en effecten toevoegen. Deze aanpassingen en effecten zijn echter lastiger om met Premiere Pro toe te voegen dan met After Effects, waar het echt draait om effecten. 

Als het dus gaat om pure mediaproducties, kun je beter Premiere Pro gebruiken. Als de nadruk in de video’s of film op de effecten, overgangen en tekst ligt, kan je beter Adobe After Effects gebruiken. Laten we er even dieper induiken.

Wat is Adobe Premiere Pro?

Premiere Pro is een tool die gericht is op het monteren en bewerken van video. Het belangrijkste wat je met dit programma van Adobe kan doen is het maken van een video door clips achter elkaar te monteren. Dit kan voor veel doeleinden gebruikt worden, bijvoorbeeld voor films en muziekvideo, maar ook voor YouTube-video’s en in ons geval ook cursusvideo’s.

Ook kan je in Premiere Pro tot een bepaald niveau effecten toevoegen, maar ook tekst en overgangen behoren tot de mogelijkheden. In Premiere is het ook mogelijk om aanpassingen te maken in de kleuren en audio van een clip of film.

Wat kost Adobe Premiere Pro?

Premiere Pro is te verkrijgen op de website van Adobe. Je kan er voor kiezen om enkel dit programma te nemen, dan betaal je €24,19 per maand. Of je kunt het als onderdeel van het complete Creative Cloud abonnement nemen, dan betaal je €60,49 per maand. Het voordeel hiervan is wel dat je komt te beschikken over alle programma’s uit de CC, dus ook Photoshop, InDesign en Illustrator, maar ook After Effects!

Wat is Adobe After Effects?

After Effects is een tool gefocust op het aanbrengen van effecten. Deze effecten kunnen zo uitgebreid zijn als je zelf voor kan stellen. Waar Premiere meer gericht is op de timeline van de video, is After Effects beter in het maken van effecten, overgangen en meer. 

Wat kost Adobe After Effects?

After Effects is te verkrijgen op de website van Adobe. Je kunt er voor kiezen om enkel dit programma te nemen, dan betaal je €24,19 per maand. Of je kunt het als onderdeel van het complete Creative Cloud abonnement nemen, dan betaal je €60,49 per maand. Het voordeel hiervan is wel dat je komt te beschikken over alle programma’s uit de CC, dus ook Photoshop, InDesign en Illustrator, maar ook Premiere Pro!

Beide tools in combinatie gebruiken

De meeste videoproducties kunnen beide tools goed gebruiken. De ruwe aanpassingen maak je dan in Adobe Premiere Pro. Dit zijn bijvoorbeeld aanpassingen in de montage, audio en snelheid. De afwerking verzorg je in After Effects. Deze afwerking bestaat dan bijvoorbeeld uit effecten, titels, kleuraanpassingen en animaties. Zo gebruik je beide tools voor datgene waar ze goed in zijn. 

Met de recente toevoegingen van Adobe kun je beide tools zelfs tegelijk gebruiken. Zo kun je direct aanpassingen maken in After Effects als je bezig bent in Premiere Pro en andersom!

Aan de slag met videobewerking?

Cool! Op Soofos vind je talloze cursussen over videobewerking. Bekijk ons aanbod voor Premiere Pro cursussen en After Effects cursussen.

Artikel uit de categorie:

Relevante onderwerpen:

Ontdek onze cursussen, gratis.

Ben je nog niet uitgeleerd? Maak kennis met onze instructeurs. Echte mensen die hun passies met jou delen. Maak een gratis account en begin direct.

Blijf op de hoogte​

We willen je graag inspireren om nog meer uit jezelf te halen. Kom op onze e-mail lijst om op de hoogte te blijven over online leren, nieuwe cursussen en toffe acties.
Krijg de beste Learning & Development tips in jouw inbox
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.