Wat is de beste manier om thuisstudie te doen?

Rick de Bie
  | 
10 december 2020

Het leven wordt alsmaar drukker, en de druk wordt alsmaar groter. De baas verwacht niet alleen veel van ons tijdens werktijden, maar ook daarnaast. De balans tussen werk en privé vervaagt beetje bij beetje en langzamer hand moeten we thuis dingen doen waarvan je verwacht ze op het werk te mogen/moeten doen. Zoals nieuwe vaardigheden leren.

Vandaag gaan we het onder andere hebben over thuisstudie, hoe het zijn plek heeft gevonden, hoe je er het meeste uithaalt en welke onderwerpen zich uitstekend lenen voor thuisstudie.

Op het werk is geen tijd meer over.

En helaas betekent het gebrek aan tijd dat we thuis bepaalde dingen moeten gaan leren, om beter te worden in het werk dat we doen of gaan doen. Thuisstudie is meer en meer de belangrijkste manier om jezelf te ontwikkelen geworden. Uit het perspectief van de werkgever niet vreemd, want je kan gewoon werken tijdens werkuren en leren doe je maar in je eigen tijd.

Waarom zou je een thuisstudie volgen?

De kans dat je nadat je aan het werk bent gegaan nog terug de schoolbanken ingaat, is vrij klein. Thuis leren biedt een flexibel en naar eigen wens in te richten traject dat je kan volgen om alsnog bij te leren. Het kan je bijvoorbeeld dat extra zetje geven richting die promotie, of kan je helpen meer te betekenen voor je klanten!

Hoe haal je het meeste uit je thuisstudie?

Het is belangrijk dat je de tijd om te leren optimaal benut. En daar zijn bepaalde manieren voor. Normaal gesproken leer je niet thuis, maar leer je in een omgeving die daarvoor gemaakt is. Het is dus belangrijk thuis een goede omgeving te creëren die het mogelijk maakt te leren. Dit betekent dat je ruimte moet hebben voor een plek waar je geïnspireerd en gefocust kan werken met weinig afleiding. Hier vind je meer nuttige tips over effectief studeren.

Wat zijn onze beste thuisstudie?

Uiteraard richten wij ons op cursussen, dus wat wij aanraden zijn dan ook online cursussen, omdat deze gemakkelijk overal te kijken zijn, en gepaard komen met verdiepende opdrachten. Zo leer je snel in je eigen tijd een nieuwe skill. We raden wél aan eerst een gratis cursus te proberen, zodat je kan aanvoelen of het volgen van een online cursus bij je past. Je kunt dit 7 dagen volledig gratis proberen met Soofos Plus.

1. Online Cursus Photoshop

Photoshop is enorm populair. Het wordt vrijwel overal gebruikt, of zou in ieder geval overal gebruikt moeten worden. Het is voor iemand in het marketing- of designveld een vaardigheid die je eigenlijk niet mag missen. Er zijn ook vele varianten van de magische tool van Adobe, dus let goed op dat je de juiste cursus matched met de variant die hebt of waartoe je toegang hebt. Bekijk hier eens alle verschillende Photoshop-cursussen.

2. Online Cursus Excel

Elk bedrijf maakt er op een of andere manier gebruik van: Excel. Alle programma’s van Microsoft zijn bekend, maar Excel is eigenlijk onmisbaar. Deze cursus is enorm geschikt voor mensen die langzamerhand meer met data en gegevens willen gaan doen. In alle functies binnen het bedrijf is Excel handig, zoals voor het verzamelen van werknemersgegevens, klantdata of omzetgegevens. Met deze online cursus Excel kan ook jij excelleren. 🙂

3. Online Cursus WordPress

Niet iedereen heeft als doel om binnen het bedrijf te groeien. Het kan namelijk ook zijn dat je besloten hebt om voor jezelf te beginnen. Daar heb je al helemaal veel kennis voor nodig en, niet te vergeten, een website. Voor iedereen die dat wilt, is de online cursus WordPress meer dan geschikt. Deze kan zelfs enorm nuttig zijn voor marketeers die de website van het bedrijf willen verbeteren of aan willen passen.

Ga aan de slag met een van onze populaire thuisstudies!

Artikel uit de categorie:
Tips

0 Reacties op "Wat is de beste manier om thuisstudie te doen?"

  Geef een reactie op dit artikel

  Leer onbeperkt met Soofos Plus

  • Onbeperkte toegang tot honderden Nederlandse cursussen
  • Probeer 7 dagen volledig gratis
  • Maandabonnement vanaf €19 per maand
  Probeer gratis Meer informatie over Soofos Plus
  soofos plus cursussen op laptop
  Gemaakt met in NL © 2021 - Soofos B.V.