Budget Photoshoppen met GIMP!

Wat is budget Photoshoppen met GIMP?

We kennen allemaal wel het programma van Adobe: Photoshop, sommige van ons hebben er al (vaker) mee gewerkt. Met Adobe Photoshop kan je foto’s professioneel bewerken en prachtige originele creaties maken. Maar ja, elk voordeel heeft een nadeel natuurlijk. Het gebruiken van Adobe Photoshop komt natuurlijk met een prijskaartje. Voor het gebruik van 12 maanden ben je al zo’n €290,17 kwijt voor een abonnement. GIMP (GNU Image Manipulation Program) kan hier een goede optie zijn als je hetzelfde wilt doen als dat je in Adobe Photoshop doet maar geen budget hebt voor zo’n duur programma. Vandaag gaan we het hebben over dit design programma en kijken we of dit wellicht interessant voor je is.

Massaal overstappen naar GIMP?

GIMP is een erg handige gratis tool die door iedereen te gebruiken is! Als beginner is het ontzettend leuk om de wereld van het creatief bewerken te ontdekken. Zonder vervelende reclame kan jij je lekker uitleven. Echter is er wel een kanttekeningen aan dit programma. Er zijn natuurlijk ook andere alternatieven te vinden!

Mocht je beginnend zijn dan kan de lay-out een tikkeltje ingewikkeld en onoverzichtelijk zijn. Daarom is het fijn als je iemand hebt, die rustig met je door het programma loopt en die aan je uitleg wat voor functies er allemaal zijn. Hoe je deze effectief kan inzetten om tot een gewenst resultaat te komen.

Of iedereen nu daadwerkelijk overstapt op GIMP is twijfelachtig. Er zouden ongetwijfeld mensen zijn, die voornamelijk Adobe Photoshop gebruikten voor de basis functionaliteiten, die zijn overgestapt. Logisch want ze besparen daar aanzienlijk geld mee. Echter ligt bij de professionals, Adobe Photoshop (nog steeds) de voorkeur.

Online cursus

Wij hebben op Soofos een speciale online cursus over GIMP om jou te helpen! In deze beginnerscursus wordt je stap voor stap door het programma geleid met behulp van het bekijken van korte video’s en het maken van kleine intuïtieve opdrachten. Hierdoor leer je de basis van het programma GIMP. Bijna alle gereedschappen worden besproken. Er worden ook diverse handelingen uitgebreid uitgelegd. Op deze manier kun jij het maximale uit het progamma te halen! Ben je al een wat meer ervaren gebruiker van GIMP? Houd de website in de gaten! Er is namelijk een vervolg in de maak van de GIMP beginnerscursus. Dit vervolg zal dieper ingaan op de verschillende functionaliteiten van GIMP. Het vervolg op de online cursus staat gepland op januari/februari van 2019.

Is GIMP wat voor mij?

Om te bepalen of GIMP iets voor jou is moet je dus nagaan wat jij allemaal met het programma wilt gaan doen. Wat verwacht jij van het programma? Met GIMP kan je bijzonder veel dingen doen met je afbeelding. Zo kun je de afbeelding schalen/verkleinen/vergroten, bijsnijden, roteren, kleurweergave/helderheid aanpassen, meten van bepaalde hoeken en retoucheren. GIMP werkt in principe vrijwel op alle systemen zowel als op Windows en macOS en neemt slechts 20 tot 30 MB aan ruimte in beslag op je computer. Je kunt je creatie opslaan als verschillende soorten bestandsformaten. Ben jij echter vaak (professioneel) bezig met het bewerken van verschillende afbeeldingen? Dan is het investeren in een programma als Adobe Photoshop wellicht een verstandige keuze. In veel vacatures zie je dan tegenwoordig ook terugkomen dat het beheersen van Adobe Photoshop een pré is.

Sluit je aan bij de actieve community

Het is leuk om te weten dat de kerncode van het programma volledig open is. Dit betekent dat vrijwel iedereen aanpassingen kan aanbrengen. Dit resulteert er in dat er een groot aanbod is aan verschillende soorten plug-ins en scripts, ook deze zijn gewoon gratis te downloaden.

Ervaar de mogelijkheden die GIMP jou kan bieden!

Artikel uit de categorie:

Relevante onderwerpen:

Ontdek onze cursussen, gratis.

Ben je nog niet uitgeleerd? Maak kennis met onze instructeurs. Echte mensen die hun passies met jou delen. Maak een gratis account en begin direct.

Blijf op de hoogte​

We willen je graag inspireren om nog meer uit jezelf te halen. Kom op onze e-mail lijst om op de hoogte te blijven over online leren, nieuwe cursussen en toffe acties.
Krijg de beste Learning & Development tips in jouw inbox
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.