Photoshop alternatieven, welke kan je proberen?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

De beste fotobewerkingsprogramma’s zijn vrij prijzig. Het programma Adobe Photoshop is geen uitzondering op die regel. Er zijn gelukkig alternatieven voor Photoshop die óf minder kosten of niks kosten. We helpen je graag bij het maken van keuzes en dat is vandaag niet anders! Bij Soofos staat leren voorop. Vandaag dus echt goede, (en enkele gratis) Photoshop alternatieven. Laten we meteen beginnen.

Wat heeft een vervanger van Photoshop nodig?

Photoshop is natuurlijk niet alleen een fotobewerker. Je kan er namelijk ook volledig vanaf nul een afbeelding opbouwen. Het programma heeft veel tools waardoor het veelzijdig ingezet kan worden. Een succesvol alternatief moet dus van goede huize komen om te kunnen concurreren. De programma’s die we hebben gevonden voor je, zijn niet alleen veelzijdig, maar ook gratis. Win-winsituatie? Wij denken van wel. In onze ogen zijn dit goede Photoshop alternatieven.

Welke Photoshop alternatieven zijn er?

De alternatieven hebben we dus gekozen op basis van de mogelijkheden die je hebt met Photoshop. De alternatieven hebben tools die concurreren met de tools van Photoshop.

Het zijn dus geen één-op-één kopieën van het programma. De programma’s die we hebben geselecteerd zijn:

  1. Krita (gratis);
  2. PhotoScape (gratis);
  3. GIMP (gratis);
  4. Affinity Photo (eenmalige betaling).

1. Krita (gratis)

De eerste van de drie Photoshop alternatieven is Krita. Deze vervanger kan net als Photoshop bestaande afbeeldingen bewerken én nieuwe afbeeldingen maken. De meest gebruikelijke bestandsformaten (RAW, PNG, etc.) voor afbeeldingen kunnen gebruikt worden in dit programma. De belangrijkste functies van Photoshop zit ook in Krita en dat maakt het programma een prima gratis alternatief voor Photoshop. Leuk om te weten dat er een grote community achter Krita zit met veel kennis!

2. PhotoScape (gratis)

Naast Krita is er ook nog PhotoScape. Dit is een leuk en makkelijk programma dat een uitstekend alternatief is voor Photoshop. Het is een lichtgewichte substituut voor het programma van Adobe en is dan ook zeker geschikt voor mensen die weinig tot geen ervaring hebben met fotobewerking. Uiteraard is dit alternatief gratis. Met PhotoScape maak je mooie afbeeldingen én kan je met veel verschillende fotobestanden werken.

3. GIMP (gratis)

Naast de bovenstaande programma’s is er nog een gratis alternatief waar wij groot fan van zijn. GIMP beschikt namelijk net als Photoshop over een uitgebreide set tools. GIMP is over het algemeen ook bekender dan de eerder vernoemde programma’s en dat is niet geheel zonder reden! De tools doen niet onder voor Photoshop en het programma is gratis. Daarbij moet je wel uitkijken, want het programma is al iets specialistischer dan de meeste gratis alternatieven. Daarom is er online veel informatie te vinden over de mogelijkheden. Waaronder onze online cursus GIMP. Een aanrader voor mensen die niet bereid zijn een Creative Cloud abonnement van Adobe af te sluiten.

4. Affinity Photo (eenmalige betaling)

Photoshop is natuurlijk een programma van Adobe. Affinity is een tegenhanger van Adobe en heeft dus voor veel Adobe tools een alternatief. Het alternatief voor Photoshop draagt de naam Affinity Photo.

Eigenlijk beschikt het over alle functionaliteiten die Photoshop ook heeft, alleen is de manier van aanschaffen anders.

De programma’s van Adobe neem je doorgaans af door middel van een abonnement, waar je bij Affinity Photo met een eenmalige betaling klaar bent.

Sinds kort hebben we ook onze eerste cursus over Affinity Photo op Soofos! Check hier de cursus over Affinity Photo.

Bespaar op Photoshop en ga aan de slag met een van deze fotobewerkingstools!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Artikel uit de categorie:

Ontdek onze cursussen, gratis.

Ben je nog niet uitgeleerd? Maak kennis met onze instructeurs. Echte mensen die hun passies met jou delen. Maak een gratis account en begin direct.

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 30 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag


Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account


Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les  in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.