Grip op stress en emoties met EFT (Emotional Freedom Techniques)

Leer online in je eigen tempo grip te krijgen op je emoties en stress door EFT (Emotional Freedom Techniques) bij jezelf toe te passen. Een zeer effectieve en snelle methode waarmee je rust krijgt in je hoofd en hart. Het effect merk je direct! Deze methode krijgt ook uit wetenschappelijke hoek steeds meer aandacht en het goede nieuws is dat de basis vrij eenvoudig te leren is. Je kunt een aantal lessen gratis inzien om een eerste indruk te krijgen.
 • 3 Hoofdstukken
 • 3 Lessen
 • 8min
 • Incl. Certificaat

Dit staat je te wachten:

 • Leer hoe stress en emoties worden opgeslagen in je brein en lichaam
 • Ervaar de kracht van Emotional Freedom Techniques
 • Leer hoe je EFT in je dagelijks leven kunt toepassen op een praktische manier
 • Krijg bonus tips & trics

Effectief ontstressen doe je met Emotional Freedom Techniques. Dé kracht van EFT is dat je het ook eenvoudig bij jezelf kunt toepassen. Je leert daarmee zelf invloed te hebben op je stress en emoties. Je bent geen slachtoffer van alles wat je overkomt, maar neemt zelf juist de regie! Eenvoudige klachten die met emoties en stress samenhangen los je hiermee zelf in korte tijd op. Deze techniek is geschikt om te combineren met andere soorten hulpverlening.

 

Wat kun je verwachten?

De mogelijkheden zijn eindeloos… beter slapen, minder angst, minder stress en makkelijker kunnen relativeren. Wat vaker je schouders ophalen in plaats van hoog in de boom te klimmen. Kortom: rust in je hoofd én hart. Zodra je de techniek beheerst kun je het toepassen in oneindig veel situaties.

Je leert de methode grondig kennen. Zo wordt EFT niet alleen een ‘trucje’ dat je leert toepassen. Als je begrijpt wat en waarom je iets doet, kom je verder. Niet elk issue leent zich even goed voor zelfhulp en in deze training leer je wat je wel, maar ook wat je niet zelf kunt doen. Er zijn bonus video’s met extra tips en tricks.

Voor de kenners: er zijn inmiddels vele varianten van EFT te vinden. Van mij leer je een combinatie van Gold Standard EFT en FasterEFT.

 

Reacties:

(uit de tijd dat deze cursus nog niet bij Soofos was ondergebracht):

“Ik heb zelden zoveel gekregen in een online training – erg waardevol!”

“Fijne rustige uitleg in de video’s.”

“Duidelijke, praktische voorbeelden.”

 

Wat vraagt het van je?

Deze training doe je geheel op eigen tempo en vraagt vanzelfsprekend enige zelfdiscipline. Een vrijblijvend kennismakingsgesprek vooraf is mogelijk en tussentijds kun je vragen stellen als iets niet duidelijk is. Het is ook mogelijk om je eigen sessie op te sturen naar mij en daar feedback op te krijgen. Je bent tevens welkom in een besloten Facebookgroep.

Deze cursus zonder persoonlijke begeleiding is minder geschikt voor mensen met ernstige psychiatrische problematiek of grote emotionele instabiliteit. Bij twijfel overleg je even. Tel 06 55908560 / e-mail [email protected]

Wil je ook begeleid worden tijdens een sessie, een stok achter de deur hebben of meer verdieping? Kies dan de training ‘Meer jezelf worden met EFT’ met twee consulten inbegrepen. dit kun je ook aansluitend nog doen met een aantrekkelijke korting, zodat je niet dubbel op betaalt.

Over de instructeur

Ik heb in een ver verleden verpleegkunde gestudeerd en werkte met veel plezier in de psychiatrie. Tot het me daar te spannend werd. Ik bleek niet bestand tegen de agressie-incidenten. Had ik toen Emotional Freedom Techniques gekend, dan was het misschien anders gelopen, maar ik koos voor een andere werkplek. In 2012 ben ik na het volgen van de nodige opleidingen gestart met Praktijk EFT-Aalten en heb ik inmiddels honderden mensen mogen helpen met uiteenlopende stressgerelateerde hulpvragen. Daarnaast ben ik mede-oprichter en momenteel voorzitter van Stichting EFT. Wie weet ben jij de volgende persoon die ontdekt dat er zoveel meer mogelijk is dan met alleen praten en pillen. Wil je zien hoe ik EFT ontdekte en horen wat het mij heeft gebracht? Kijk dan naar de gratis les genaamd: “Over Anita Eeltink”.

Beoordelingen en Recensies

4.5 Gemiddelde beoordeling

83 Ratings

 • 5
  46
 • 4
  30
 • 3
  6
 • 2
  1
 • 1
  0
 1. De cursus is helder beschreven, de video’s zijn duidelijk. Ik heb zelf het geleerde nog niet uitgebreid in de praktijk geoefend dus het effect ervan zal ik nog moeten ondervinden. Wél merkte ik tijdens de cursus met het ‘probleem’ wat ik tijdens de cursus ging aanpakken dat dit minder was aan het einde van de cursus.

 2. Deze cursus vond ik erg moeilijk.
  Maar ondanks dat vond ik deze cursus toch interessant en leerzaam om te volgen.

 3. ik vond de cursus duidelijk en interessant, maar het heeft mij niet echt geholpen

 4. Goede, heldere uitleg! Ik heb vroeger wel eens wat met EFT gedaan, maar was het kwijtgeraakt, dus deze cursus was een hele fijne opfrisser, en ik heb de oefeningen meteen op een acute situatie kunnen gebruiken. Dank!

 5. Fijne cursus om te volgen, duidelijk en rustig verteld en uitgelegd.
  Nog veel om te oefenen, maar het begin is gemaakt.
  Bedankt!

 6. Heldere, duidelijke uitleg.
  In een sneltreinvaart tips en handvaten.
  Dankjewel

 7. Heb de cursus als zeer positief beleefd. Wat ik ook erg prettig vond,
  was dat er in de documenten alles nog eens helder werd beschreven.

 8. Zelf ben ik iemand die moeilijk dingen kan loslaten. Tijdens deze cursus merkte ik dat de emotionele impact van situaties en gedachten veel minder werd. Ik raad deze cursus dan ook zeker aan!

 9. Per toeval bij deze cursus beland en ik ben enthousiast. Eerst was ik wat sceptisch.. Hoe kun je nu met tikken op je lijf je emoties reguleren..? Nou, het kan.

  Anita heeft een prettig stemgeluid. Ze is goed te volgen en legt de verschillende stappen prettig en duidelijk uit. Fijn dat er tekst is, een download, een filmpje en soms een audio fragment. Heel fijn ook dat je vragen kunt stellen en dat er niets wordt opgedrongen.

  Een aanrader!

 10. Ik begon er heel sceptisch aan…. maar ervaarde al gauw dat ik te maken had met een deskundige instructeur.
  kort duidelijk en zonder opsmuk; GEWooN GOED!

 11. Hele prettige duidelijke cursus ter kennismaking en start met EFT!
  Nu vooral veel oefenen en hier zelf de ruimte voor nemen!
  Heel erg bedankt!

 12. Deze cursus is duidelijk omschreven. De les is overzichtelijk met alle filmpjes. Er zijn genoeg voorbeelden om mee te oefenen op jezelf.

 13. Deze cursus heeft mij persoonlijk heel goed geholpen bij het vinden van rust. Met name de video waarin duidelijk werd dat veel meer mensen last hebben van ‘dingen laten gaan’, heeft mij inzicht gegeven dat ik niet de enige ben. In het begin vond ik het erg spannend! En ik geef toe: het tikken is in het begin erg raar. Naar mate van tijd gaat het vanzelf. Maar ik kan deze cursus heel goed aanraden voor iedereen die last heeft van stress of angst in bepaalde momenten. Het werkt direct.

 14. Alles is kort en krachtig behandeld. heel fijn om te volgen en meteen te oefenen. Ook fijn om alle informatie en tips erbij te krijgen over de EFT.

 15. Met mezelf afgesproken de dag zo te eindigen en met issues het tikken erbij te pakken om zo van de emotie ontladen te worden.
  Voor mezelf fijn maar ook voor de mensen om mij heen.

 16. Goede cursus, ook al deze een verkorte van de grotere. Het is dus mogelijk om oud zeer los te laten, hier moet wel aan gewerkt worden, het gaat niet in een dag.
  Ook al ben je wat ouder ; je kan altijd groeien,
  Dank voor jouw uitleg
  Johan

 17. EFT iets waar ik wat meer over wilde weten. Met deze online lessen raak je vlot, helder, kort en duidelijk meegezogen in de wereld van EFT.
  Anita laat je op een praktische en handzame manier zien wat er mogelijk is met EFT.

  S

 18. Fijn dat de modules kort en krachtig waren.
  Op deze manier kun je je aandacht er goed bij houden en wil je juist verder gaan met de oefenstof.
  Heldere uitleg van Anita!

 19. De techniek wordt duidelijk uitgelegd. Ook de handelingen en denkpatronen zijn helder verwoord en in beeld gebracht.

 20. Ik heb nooit van het EFT gehoord, dus daar was ik al nieuwsgierig naar. Toen ik eenmaal aan de cursus begon moest ik wel even denken hoe je het moest doen. Met het beeldmateriaal erbij maakte het makkelijk om toe te passen.
  Het maakte het nog beter door dingen hardop te zeggen, anders denken en anders omgaan met stress of bepaalde situaties.

  Bedankt voor deze leerzame cursus

 21. Mooie complete training van Anita, heel rustig uitgelegd. Uitvoering is nog even wennen maar zeker grensverleggende techniek voor mij!
  DANKJEWEL!

 22. Goede cursus, duidelijke uitleg. Niet helemaal mijn ding, desondanks veel geleerd over ontspanning die het kan brengen en van mening veranderd hierdoor.

 23. Leuke cursus, helder, goede basis voor EFT. Ik werk zelf als levenscoach en het lijkt me ook een prettige methode om bij cliënten te doen als ze hoog in hun spanning zitten, dus niet voor emotionele trauma’s. Helaas nog niet kunnen doen vanwege corona, wel op mijzelf geoefend en ben positief verras

 24. Beste Anita,
  Bedankt voor de cursus en jouw online betrokkenheid. De cursus is helder van opbouw, aandacht voor alle facetten en ook met een goed tempo. EFT is overal en makkelijk toe te passen. Nu ga ik me motiveren om het ook echt te gaan doen zodat ik er handigheid in krijg.

 25. Heel helder opgezet, heel helder uitgelegd, heel praktisch gemaakt; ik was eerst wat sceptisch, maar ik maakte me de techniek heel snel eigen én ik merkte absoluut effect! Bedankt Anita voor deze mooie, laagdrempelige, compacte basiscursus EFT !!

 26. Ik had ooit een mini-cursusje EFT voor kinderen gevolgd, en wilde hier graag meer over weten.
  Deze cursus was in 1e instantie meer gericht op het gebruik voor eigen problemen.
  De filmpjes waren duidelijk en maken dat ik het kloppen nu wel beter voor me zie.
  Wat ik jammer vind, is dat er zo weinig is dat ik na kan lezen; er waren alleen enkele downloadbare items als jpg bestand.
  Voor diegenen die zelf een probleem met EFT willen oplossen is het denk ik een prima cursus en is het wonderbaarlijk wat op zo’n simpele manier door jezelf kan worden opgelost!

 27. Duidelijke cursus. Punten die je inzicht geeft en tot keer punten kan brengen.

 28. De lessen zijn prettig om te volgen. Ook als je al wat ervaringen hebt met EFT. Het lukte mij voorheen niet om structuur aan te brengen in het “tikken”, ik raakte steeds afgeleid. Anita hield me goed bij de les. Een aanrader!

 29. Ik ben enorm gemotiveerd om hiermee aan de slag te gaan.
  Het was een rustige, duidelijke cursus, mooi gebracht.

 30. Het moet bij je passen, maar ik denk dat je hiermee veel kan reguleren. Cursus is goed opgebouwd. Soms wist ik alleen niet of ik de video moest indrukken of tekst moest lezen. En ik zou het tof hebben gevonden als er iets meer over het (fysiologisch?) proces van de effectiviteit en reden voor deze specifieke tikpatroon wordt gedeeld (voor de liefhebber)

 31. Heldere cursus.
  Fijn de herhalingsstappen.
  Duidelijke uitleg, zorgvuldige manier van werken.

 32. Hele fijne cursus met veel duidelijke filmpjes en uitleg. Ook worden de belangrijke punten regelmatig herhaald zodat je echt leert waar de tik punten zijn.

 33. Goede cursus alleen mag van mij soms sneller door de stof gaan, maar dit is persoonlijk.

 34. Beste online cursus dat ik heb gevolgd waarbij ik heb leren omgaan met mijn emoties, angst, vrees, stress. Een echte aanrader!!

 35. Rustige uitleg van de methode, goed volgbaar en uitvoerbaar. Ik mij er verder in verdiepen en uitproberen.

 36. Een praktische manier om weer terug te komen in een prettige balans,ik ga er de komende tijd mee aan de slag e n verwacht er baat bij te hebben.De cursus werd op een prettige manier gepresenteerd .Een gezonde groet,
  Luch.

 37. Na een aantal professionele persoonlijke consulten te hebben gehad, heb ik nu ook de online cursus gedaan.
  Voor mij heeft dat een zeer fijne toegevoegde waarde.
  Het was heel herkenbaar, maar ook voor de dagelijkse kleine dingen ben ik EFT gaan gebruiken.
  En wat een rust geeft dat met zich mee.
  Het toepassen van EFT ga ik in de toekomst blijven doen.
  En de APK ga ik niet vergeten!
  Dankjewel Anita, ik kom zeker terug!
  Groeten van Hester Busch

 38. Heel fijne online cursus. Voor mij was het een soort van introspectie
  de cursus hielp mij om me weer te ontdekken
  Veel nare ervaringen van vroeger kwamen naar boven: ik liet ze los…

 39. Beste Anita,

  Dank voor je training. De training heeft denk ik veel meer waarde als je op dat moment en issue speelt. Dat was bij mij niet het geval. Ik denk dan ook dat ik de inhoud van de training pas goed kan beoordelen als ik een issue heb. Dan ga ik je technieken ook zeker toepassen en kijken wat het doet.

  De training is toegankelijk, helder qua uitleg en goed te volgen, daar wil ik je in ieder geval complimenten voor geven.

 40. Ik ben hier heel blij van geworden! Ik zocht naar iets wat ik meteen kon gebruiken als ik paniek zou krijgen. Stress zou krijgen. Of zucht zou krijgen. Ik denk, of weet wel zeker dat dit mij gaat helpen!
  Heel erg bedankt hiervoor’

 41. Een interessante cursus die goed en duidelijk wordt uitgelegd middels filmpjes . Duidelijke en fijne uitleg over EFT.

 42. Een interessante cursus die goed en duidelijk wordt uitgelegd middels filmpjes en geschreven tekst. Volledig op eigen wijze en tempo te volgen.

 43. Beste Anita,

  Bedankt voor deze fijne cursus. Ik zal er in de toekomst een hoop profijt van gaan hebben. Ik blijf u ook volgen via Facebook!

  Met vriendelijke groet,
  Brenda

 44. Een fijne en heldere uitleg in deze cursus met veel praktische voorbeelden. Fijn!

 45. Door deze cursus heb ik geleerd om te accepteren, en om losaten!!!
  Wat een fijne gevoel.

 46. Ik waardeer het enorm dat Anita de vaardigheden van EFT zo helder en stapsgewijs uitlegt. Ik ben van plan nog veel te blijven oefenen de verschillende opties die geintroduceerd zijn uit te proberen. Ik heb wel eens eerder naar EFT gezocht, maar een groot verschil dat deze training geeft is dat je echt opzoek gaat naar je eigen stijl in EFT. De woorden en zinnen die bij jou passen. Ik zou het ook enorm interessant vinden een live consult met Anita te doen.

 47. Fijne cursus, welke stap voor stap is opgebouwd. Gelijk op mezelf toegepast met positief resultaat. Ben zeker van plan om hiermee verder te gaan.

 48. Ik had nooit eerder van EFT gehoord. Na de cursus gevolgd te hebben, heb ik zeer interessante dingen ontdekt. Bijzonder hoe het tikken je positief kan beïnvloeden. De video’s en de bijbehorende uitleg waren helder, heel fijn!

 49. Leuke cursus om eens mee te beginnen met EFT.Duidelijke uitleg en op een goed tempo.
  Uiteraard moet je dit veel gaan oefenen, dat heb je niet gedaan na 2 dgn. Ga zo door.

 50. het is erg makkelijk uitgelegd waardoor je goed alle stappen kan ondernemen

 51. Ik heb nu na deze cursus meer tips gekregen voor rust te creeren in mij leven en hoe met bepaalde dingen om te gaan zonder in de stress te schieten.Echt het heeft mij geholpen meer balans te vinden in mijn leven en te genieten van meer dingen zonder echt gelijk in paniek te geraken door te denken o maar dit moet nog en dat nog…nee het heeft mij geholpen meer tijd te bepalen en te brengen voor mezelf

 52. Ik vind de uitleg zeer duidelijk. Het mooie van deze cursus vind ik dat je het meteen thuis uit kunt proberen, en ik moet zeggen.. het werkt voor mij ook!
  Het heeft me ook nieuwsgierig gemaakt om nog meer informatie over EFT te weten te komen en dat ga ik ook zeker doen.

 53. Veel geleerd in deze cursus kan ik goed toepassen in mijn coachingpraktijk.
  Zelf ben ik businesscoach en reiscoach.
  Groet Annet

 54. Ik gebruikte de cursus om een paar ‘lesjes’ door te nemen aan het einde van een dag. De rest van de tijd hou ik me vrij veel bezig met het volgen van een intensievere cursus monteren met Adobe Premiere. Iets helemaal anders dus!
  Het leek in eerste instantie een beetje raar met al dat getik maar uiteindelijk zit ook in deze cursus een vorm van waarheid. Zoals de instructrice ook ergens vermeldt, als ik het me goed herinner, zijn er inderdaad wel meerdere wegen die naar Rome lopen en bijgevolg zijn er verschillende waarheden en verschillende methoden om een effect te kunnen bekomen. Ik ga deze cursus zeker nog toepassen in de toekomst omdat het veruit de eenvoudigste manier is die ik al ben tegengekomen. De kern is wel overal gelijk; er zit iets opgeslagen in een celherinnering en vandaar uit ga je dan werken. Waar The Journey (De Helende Reis) van Brandon Bays of Dianetics (onderdeel van Scientology) het moeten hebben van ellenlange gesprekken / reizen doorheen je lichaam met bij voorkeur een andere persoon die het gesprek / de innerlijke helende reis begeleidt, heb je hier met EFT een techniek in handen die zeer goed hanteerbaar is op jezelf en die vooral heel snel werkt en waarbij je dus individueel kan werken. (Behalve, zoals de instructrice aangeeft, ga je met ingewikkeldere issues best langs voor een consult.) Ik heb jarenlang een opleiding aurareading en aurahealing gevolgd en kom ook in deze cursus weer deeltjes tegen vanuit mijn praktijkervaringen. Zoals ik al zei hierboven, de waarheid ligt voor het grijpen in deeltjes en bovendien komt toch steeds die informatie bij je terecht waarvoor je zelf klaar bent om daarmee om te gaan. Niets gebeurt als bij toeval en dus ook niet de komst van deze cursus op mijn pad. Ik ben benieuwd wel wat EFT voor mij kan betekenen met ingewikkeldere issues in mijn leven, waar ik nog moet op verder oefenen. Ik ben benieuwd of ik gebruik zal maken van een persoonlijk consult. Ik heb ook nog een vraag voor de lesgeefster met betrekking tot hoe hiermee omgaan voor mensen die een (bi)polaire stoornis hebben bv. Of mensen die manisch depressief zijn? Want iedereen is wel eens verdrietig of geraakt door iets wat hem/haar wat laat herinneren maar hoe zit het dan met moodswings die buiten het bewustzijn plaatsvinden maar die bv. hormonaal aangestuurd zijn? Ik denk nu aan PMS (Pre Menstrual Syndrom) of PMDD (Pre Menstrual Depression Disorder) om maar wat te noemen. Hoe ga je dan, buiten momenten dus dat je rationeel in je lijf zit, om hiermee via EFT?
  Dank je wel in elk geval voor de ontspanning die ik heb genoten met het volgen van deze cursus en bedankt om deze gratis te plaatsen omwille van het Coronavirus. Het is een heel mooie bijdrage van jou!

 55. Leuk, leeraam. Leuke manier van lesgeven door de video’s met duidelijke uitleg en voorbeelden
  Ik ga er zeker veel meer mee doen

 56. Deze EFT-cursus prikkelde mijn nieuwsgierigheid. Ik was direct gefascineerd door de uitleg van Anita. Hoe de werking van de hersenen en vooral het onderbewuste deel invloed op je kunnen hebben. Met EFT kun je voor een issue snel een soort “reset” bereiken. De uitleg klonk eigenlijk heel logisch. Tamelijk nuchter als ik ben, maar met in het achterhoofd de logica dat het brein nog wel eens “ongefundeerd” een loopje met je kan nemen, ben ik met EFT aan de slag gegaan. Ik paste het toe op een klein issue waar ik wat onrustig van werd. En verdomd, ik merkte na een sessie echt verschil. Waar maakte ik mij daarvoor nou zo druk om? Het heeft mij erg geholpen om beter rondom dit issue te relativeren en de zaken weer wat in perspectief te plaatsen. Ik ben blij met deze ervaring en weet zeker dat ik in de toekomt weer met EFT aan de slag ga. Handig dat ik deze cursus er dan weer bij kan pakken. Ik vind het echt een aanrader!

 57. Op zoek naar hulp om grip te krijgen op mijn emoties en gedrag, kwam de cursus van Anita op mijn pad.
  Ik vind dat er mooie handvatten in staan, en ben er mee aan de slag.
  Zo ontdek ik weer, wat realiteit is, wat ik denk, wat ik voel maar voorál wie ik ben.
  Dankjewel Anita
  Warme groet Nina

 58. Anita is een goede collega EFT-behandelaar van mij. Ik ben echt blij met het werk dat zij heeft verzet met het ontwikkelen van deze uitstekende EFT-zelfhulpcursus. Want nu kan ik met een gerust hart mijn cliënten hier naartoe verwijzen. Dat scheelt mij kostbare tijd tijdens de consulten en bovendien hebben cursisten 24/7 toegang tot deze uitleg van Anita.

 59. Ik kende Anita al van een aantal consulten en dat heeft toen goed geholpen. Die paniekaanvallen heb ik niet meer. Toen ik hoorde dat ik deze cursus nu met korting kon doen, heb ik dat meteen gedaan. Ik gebruik het nu ook thuis weer vaker als ik ergens mee zit. Rustige en duidellijke uitleg!

79Levenslange toegang
Of
Volg deze en alle andere cursussen gratis met Soofos Plus (vanaf €12,50 p/m)
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+712 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 30 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag


Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account


Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les  in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.