De cursus in het kort:

Leer hoe stress en emoties worden opgeslagen in je brein en lichaam
Ervaar de kracht van Emotional Freedom Techniques
Leer hoe je EFT in je dagelijks leven kunt toepassen op een praktische manier
Krijg bonus tips & trics

Dé kracht van EFT (Emotional Freedom Techniques) is dat je het ook eenvoudig bij jezelf kunt toepassen. Je leert daarmee zelf invloed te hebben op je stress en emoties. Je bent geen slachtoffer van alles wat je overkomt, maar neemt zelf juist de regie! Eenvoudige klachten die met emoties en stress samenhangen los je hiermee zelf in korte tijd op. Deze techniek is geschikt om te combineren met andere soorten hulpverlening.

 

Wat kun je verwachten?

De mogelijkheden zijn eindeloos… beter slapen, minder angst, minder stress en makkelijker kunnen relativeren. Wat vaker je schouders ophalen in plaats van hoog in de boom te klimmen. Kortom: rust in je hoofd én hart. Zodra je de techniek beheerst kun je het toepassen in oneindig veel situaties.

Je leert de methode grondig kennen. Zo wordt EFT niet alleen een ‘trucje’ dat je leert toepassen. Als je begrijpt wat en waarom je iets doet, kom je verder. Niet elk issue leent zich even goed voor zelfhulp en in deze training leer je wat je wel, maar ook wat je niet zelf kunt doen. Er zijn bonus video’s met extra tips en tricks.

Voor de kenners: er zijn inmiddels vele varianten van EFT te vinden. Van mij leer je een combinatie van Gold Standard EFT en FasterEFT.

 

Reacties:

(uit de tijd dat deze cursus nog niet bij Soofos was ondergebracht):

“Ik heb zelden zoveel gekregen in een online training – erg waardevol!”

“Fijne rustige uitleg in de video’s.”

“Duidelijke, praktische voorbeelden.”

 

Wat vraagt het van je?

Deze training doe je geheel op eigen tempo en vraagt vanzelfsprekend enige zelfdiscipline. Een vrijblijvend kennismakingsgesprek vooraf is mogelijk en tussentijds kun je vragen stellen als iets niet duidelijk is. Het is ook mogelijk om je eigen sessie op te sturen naar mij en daar feedback op te krijgen. Je bent tevens welkom in een besloten Facebookgroep.

Deze cursus zonder persoonlijke begeleiding is minder geschikt voor mensen met ernstige psychiatrische problematiek of grote emotionele instabiliteit. Bij twijfel overleg je even. Tel 06 55908560 / e-mail anitaeeltink@eft-aalten.nl

Wil je ook begeleid worden tijdens een sessie, een stok achter de deur hebben of meer verdieping? Kies dan de training ‘Meer jezelf worden met EFT’ met twee consulten inbegrepen.

Leer onbeperkt met Soofos Plus

Deze cursus is gratis te volgen door abonnees van Soofos Plus.
 • Toegang tot deze én 200+ andere Nederlandse cursussen
 • Blijf jezelf ontwikkelen en leer nieuwe vaardigheden
 • Leer onbeperkt voor €19 p/m (maandelijks opzegbaar)
Direct aanmelden
soofos plus cursussen op laptop

Over de Instructeur

Profielfoto

Anita Eeltink

Ik heb in een ver verleden verpleegkunde gestudeerd en werkte met veel plezier in de psychiatrie. Tot het me daar te spannend werd. Ik bleek niet bestand tegen de agressie-incidenten. Had ik toen Emotional Freedom Techniques gekend, dan was het misschien anders gelopen, maar ik koos voor een andere werkplek. In 2012 ben ik na het volgen van de nodige opleidingen gestart met Praktijk EFT-Aalten en heb ik inmiddels honderden mensen mogen helpen met uiteenlopende stressgerelateerde hulpvragen. Daarnaast ben ik mede-oprichter en momenteel voorzitter van Stichting EFT. Wie weet ben jij de volgende persoon die ontdekt dat er zoveel meer mogelijk is dan met alleen praten en pillen. Wil je zien hoe ik EFT ontdekte en horen wat het mij heeft gebracht? Kijk dan naar de gratis les genaamd: “Over Anita Eeltink”.

Bekijk meer cursussen van Anita Eeltink →

Cursusoverzicht

Introductie
Als ik blijf kijken…PROEFLES 00:02:00
Over Anita EeltinkPROEFLES 00:03:30
Extra contactmogelijkheden n.a.v. coronacrisisPROEFLES 00:00:00
Wat heb je nodig?PROEFLES 00:00:40
Voor jouw veiligheidPROEFLES 00:00:20
Emotional Freedom Techniques
Waarom EFT?PROEFLES 00:10:00
Introductie – Hoe ga ik EFT leren?PROEFLES 00:03:00
Positief verleden tijd 00:04:00
Voorbeeld sessie – zonder uitleg 00:08:00
Werkblad 00:02:00
Vooraf: Happy Memory 00:03:30
Stap 1: Nulmeting 00:15:00
Stap 2: Waar moet ik tikken? 00:05:00
Stap 3: Welke zinnen zeg ik erbij? 00:15:00
Stap 4: Even ontspannen en ‘eruit’ 00:03:00
Stap 5: Wat is er veranderd? 00:07:00
Stap 6: Afronden 00:07:00
Oefenen! (met de meedoevideo en de zelfhulpassistent) 00:30:00
Wat doe je zelf en wat vooral niet? 00:02:00
Waar begin je? 00:03:00
Optioneel: krijg feedback op je sessie en stuur me je video 00:00:00
Manieren om EFT in te zetten 00:03:00
Tips & trics
3 Valkuilen (en tips om ze te vermijden) 00:04:00
Nog iets over die woorden die je erbij uitspreekt 00:00:00
De meerwaarde van samenPROEFLES 00:05:00
Bonus 1: Oordelen loslaten 00:05:00
Bonus 2: Associëren met emoties 00:03:00
Bonus 3: Loslaten wat niet van jou is 00:03:00
Bonus 4: Doen versus zijn 00:03:00

Reviews

4.8

4.8
13 beoordelingen
 • 5 Sterren11
 • 4 Sterren2
 • 3 Sterren0
 • 2 Sterren0
 • 1 Sterren0
 1. Heel duidelijke en praktische cursus

  5

  Ik vind de uitleg zeer duidelijk. Het mooie van deze cursus vind ik dat je het meteen thuis uit kunt proberen, en ik moet zeggen.. het werkt voor mij ook!
  Het heeft me ook nieuwsgierig gemaakt om nog meer informatie over EFT te weten te komen en dat ga ik ook zeker doen.

 2. Goede en heldere cursus

  5

  Veel geleerd in deze cursus kan ik goed toepassen in mijn coachingpraktijk.
  Zelf ben ik businesscoach en reiscoach.
  Groet Annet

 3. Ontspanningsmoment aan het einde van een dag tijdens de lockdown van ons landje (Coronacrisis...)

  4

  Ik gebruikte de cursus om een paar ‘lesjes’ door te nemen aan het einde van een dag. De rest van de tijd hou ik me vrij veel bezig met het volgen van een intensievere cursus monteren met Adobe Premiere. Iets helemaal anders dus!
  Het leek in eerste instantie een beetje raar met al dat getik maar uiteindelijk zit ook in deze cursus een vorm van waarheid. Zoals de instructrice ook ergens vermeldt, als ik het me goed herinner, zijn er inderdaad wel meerdere wegen die naar Rome lopen en bijgevolg zijn er verschillende waarheden en verschillende methoden om een effect te kunnen bekomen. Ik ga deze cursus zeker nog toepassen in de toekomst omdat het veruit de eenvoudigste manier is die ik al ben tegengekomen. De kern is wel overal gelijk; er zit iets opgeslagen in een celherinnering en vandaar uit ga je dan werken. Waar The Journey (De Helende Reis) van Brandon Bays of Dianetics (onderdeel van Scientology) het moeten hebben van ellenlange gesprekken / reizen doorheen je lichaam met bij voorkeur een andere persoon die het gesprek / de innerlijke helende reis begeleidt, heb je hier met EFT een techniek in handen die zeer goed hanteerbaar is op jezelf en die vooral heel snel werkt en waarbij je dus individueel kan werken. (Behalve, zoals de instructrice aangeeft, ga je met ingewikkeldere issues best langs voor een consult.) Ik heb jarenlang een opleiding aurareading en aurahealing gevolgd en kom ook in deze cursus weer deeltjes tegen vanuit mijn praktijkervaringen. Zoals ik al zei hierboven, de waarheid ligt voor het grijpen in deeltjes en bovendien komt toch steeds die informatie bij je terecht waarvoor je zelf klaar bent om daarmee om te gaan. Niets gebeurt als bij toeval en dus ook niet de komst van deze cursus op mijn pad. Ik ben benieuwd wel wat EFT voor mij kan betekenen met ingewikkeldere issues in mijn leven, waar ik nog moet op verder oefenen. Ik ben benieuwd of ik gebruik zal maken van een persoonlijk consult. Ik heb ook nog een vraag voor de lesgeefster met betrekking tot hoe hiermee omgaan voor mensen die een (bi)polaire stoornis hebben bv. Of mensen die manisch depressief zijn? Want iedereen is wel eens verdrietig of geraakt door iets wat hem/haar wat laat herinneren maar hoe zit het dan met moodswings die buiten het bewustzijn plaatsvinden maar die bv. hormonaal aangestuurd zijn? Ik denk nu aan PMS (Pre Menstrual Syndrom) of PMDD (Pre Menstrual Depression Disorder) om maar wat te noemen. Hoe ga je dan, buiten momenten dus dat je rationeel in je lijf zit, om hiermee via EFT?
  Dank je wel in elk geval voor de ontspanning die ik heb genoten met het volgen van deze cursus en bedankt om deze gratis te plaatsen omwille van het Coronavirus. Het is een heel mooie bijdrage van jou!

 4. Grip opnstress met eft

  4

  Leuk, leeraam. Leuke manier van lesgeven door de video’s met duidelijke uitleg en voorbeelden
  Ik ga er zeker veel meer mee doen

 5. Helder en duidelijke uitleg

  5

  Ik vond het aangenaam om naar Anita te luisteren, de lessen waren helder en duidelijk.

 6. Fijn dat ik met EFT zélf een bezorgdheid of stressmoment snel kan verminderen of wegnemen

  5

  Deze EFT-cursus prikkelde mijn nieuwsgierigheid. Ik was direct gefascineerd door de uitleg van Anita. Hoe de werking van de hersenen en vooral het onderbewuste deel invloed op je kunnen hebben. Met EFT kun je voor een issue snel een soort “reset” bereiken. De uitleg klonk eigenlijk heel logisch. Tamelijk nuchter als ik ben, maar met in het achterhoofd de logica dat het brein nog wel eens “ongefundeerd” een loopje met je kan nemen, ben ik met EFT aan de slag gegaan. Ik paste het toe op een klein issue waar ik wat onrustig van werd. En verdomd, ik merkte na een sessie echt verschil. Waar maakte ik mij daarvoor nou zo druk om? Het heeft mij erg geholpen om beter rondom dit issue te relativeren en de zaken weer wat in perspectief te plaatsen. Ik ben blij met deze ervaring en weet zeker dat ik in de toekomt weer met EFT aan de slag ga. Handig dat ik deze cursus er dan weer bij kan pakken. Ik vind het echt een aanrader!

 7. 5

  Erg duidelijke uitleg en makkelijk te volgen. Handig dat je gewoon
  thuis er aan de slag mee kan!

 8. 5

  Duidelijke uitleg en direct toe te passen!

 9. 5

  Op zoek naar hulp om grip te krijgen op mijn emoties en gedrag, kwam de cursus van Anita op mijn pad.
  Ik vind dat er mooie handvatten in staan, en ben er mee aan de slag.
  Zo ontdek ik weer, wat realiteit is, wat ik denk, wat ik voel maar voorál wie ik ben.
  Dankjewel Anita

 10. 5

  Anita is een goede collega EFT-behandelaar van mij. Ik ben echt blij met het werk dat zij heeft verzet met het ontwikkelen van deze uitstekende EFT-zelfhulpcursus. Want nu kan ik met een gerust hart mijn cliënten hier naartoe verwijzen. Dat scheelt mij kostbare tijd tijdens de consulten en bovendien hebben cursisten 24/7 toegang tot deze uitleg van Anita.

 11. EFT werkt super!

  5

  Ik kende Anita al van een aantal consulten en dat heeft toen goed geholpen. Die paniekaanvallen heb ik niet meer. Toen ik hoorde dat ik deze cursus nu met korting kon doen, heb ik dat meteen gedaan. Ik gebruik het nu ook thuis weer vaker als ik ergens mee zit. Rustige en duidellijke uitleg!

© 2020 - Soofos B.V.