Cursus Verwen je Voeten

Met deze tips verminder jij pijnlijke voeten, beweeg weer soepel en vrij. Met deze cursus voor je voeten verdwijnen je klachten als sneeuw voor de zon.
 • 16 Lessen
 • 1u 46min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Alles over gezonde voeten.
 • Aan de hand van videolessen en oefeningen.

Waarom zijn je voeten zo belangrijk?

Door het dragen van smalle schoenen krijg je pijnlijke voeten, ze worden stijf en slap. Alle botjes in je voeten worden samengedrukt in je schoenen waardoor ze niet meer onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen. Daardoor worden de spieren in je voeten lui en het bindweefsel stram.

Door de stijve en luie voeten moet je lichaam ergens anders harder werken. Je lichaam is daar niet voor gemaakt en er ontstaat overbelasting door deze overbelasting ontstaan er weer voetklachten zoals bijvoorbeeld hielspoor. Kortom: pijnlijke voeten!

 

Wat ga je leren in deze cursus?

Hoe ernstig is het eigenlijk om een doorgezakte voet te hebben? Moet je het doorzakken van de voet ècht altijd willen voorkomen? Wat is de ‘juiste’ stand van je voeten? Waarom zorgen schoenen voor pijnlijke voeten? Het antwoord op onder andere deze vragen krijg je in mijn cursus! Je ontvangt een werkboek met nuttige informatie met daarnaast een heel aantal video’s zodat jij je voeten soepel en sterk kan maken.

 

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Klachten ervaart tijdens het bewegen met de voeten.

Last hebt van pijnlijke voeten, maar is ook geschikt indien je geen last hebt van je voeten.

Al veel geprobeerd hebt, maar niemand heeft nog naar je voeten gekeken.

Inziet dat het tijd wordt dat je zelf iets gaat doen.

Twijfel je of je dit wel kunt met je klacht? Mail mij gerust op: [email protected]

In deze online cursus zul je wel wat moeten veranderen aan je leven of jezelf. Dit is de juiste instelling om weer soepele en sterke voeten krijgen. Het is niet veel, maar wel wat. Zo doorgaan heeft geen zin, anders was je er wel vanaf toch? Wil je van je klachten afkomen dan is het tijd dat je verantwoordelijkheid neemt naar jezelf.

 

Waarom heb ik deze cursus voor jou gemaakt?

Ik krijg in mijn praktijk veel klachten te horen die met de voeten te maken hebben. Het mooiste voorbeeld is de dame met schouderklachten, heeft er al jaren last van, niks helpt. Ik kijk naar haar voeten en zie dat haar grote teen niet op de grond staat, er zit een litteken onder, ontstaan toen ze 6 jaar oud was. Nadat ik het litteken heb losgemaakt beweegt ze gelijk heel anders. Toen ze binnenkwam kon ze haar bovenrug niet naar rechts draaien, na het losmaken van het litteken wel! Twee weken later zie ik haar weer en haar klachten zijn weg. Nu na vier maanden zijn ze nog steeds niet terug, ze is nog nooit zolang zonder klachten geweest.

Als je niet op beide voeten staat, geeft dat een signaal naar je brein dat het niet veilig is en je gaat compenseren. Als je voeten niet soepel bewegen, ga je weer ergens anders compenseren, met elke stap die je zet. Dat is waarom ik deze cursus heb gemaakt, om je bewust te laten worden van je voeten, om deze soepel en sterk te maken en zo te houden. Zodat je klachten verminderd voorkomen!

Over de instructeur

Ik ben fysiotherapeut en yogadocent. Het combineren hiervan vind ik ontzettend leuk en uitdagend. In mijn yogalessen kan ik mensen goed begeleiden en in mijn eigen praktijk neem ik mijn clienten mee in de body-mind connectie. Daarnaast hou ik van puzzelen en ben ik altijd opzoek naar de echte oorzaak van klachten. Vaak kan je zelf al heel veel doen om klachten te verminderen.

Beoordelingen

4.9 Gemiddelde beoordeling

8 Beoordelingen

 • 5
  7
 • 4
  1
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Duidelijke cursus waar ik veel aan heb gehad. Een fijne aanvulling voor mijn kennis als yogadocent.
  Helder en leuke presentatie

 2. Mijn voeten zijn heel dankbaar. Door het volgen van deze cursus kan ik gerichter werken met oefeningen speciaal gericht om de voeten te versterken. Heel rustig en duidelijk uitgelegd. Bedankt Manja(‘-‘)

 3. Het wordt duidelijk uitgelegd, goede waardevolle tips en oefeningen.

 4. Alle tips die ik in de cursus heb geleerd zijn erg doeltreffend.

 5. Heel leerzaam met duidelijke uitleg. Ga zeker vaker oefeningen doen uit deze cursus.

 6. Mooie duidelijke cursus. De video’s met de oefeningen zijn goed zichtbaar, en ook de oefeningen doen terwijl je de video’s bekijkt, gaat uitstekend.

 7. Heldere uitleg van eenvoudige oefeningen die de conditie en beweeglijkheid van de voeten verbeteren. Ze vertelt ook waarom je bepaalde dingen moet doen. Rustige uitleg, geen franje, erg fijn. Dank!

 8. Ik vond deze cursus waardevol en ga zeker deze oefeningen dagelijks uitproberen.

  Bedankt voor deze tips en handvatten.

25Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 76 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.