Cursussen Over Burn Outs

Leer hoe je stress kunt voorkomen en herstellen met onze burn-out cursussen. Ontdek symptomen, preventie en behandeling voor een gezonde balans.

Gerelateerd

Assertiviteit Astrologie Autisme Breintraining Coachen Concentratie Dieet Emoties Faalangst Levensstijl Lichaam Loopbaan Mindset Relaties Smartphone Stoelyoga Stress Zwangerschap Toon alle
 • Mindfulness bij adhd of autisme

  84
  1
  14

  Ontdek het effect van mindfulness op ADHD en autisme. Deze cursus helpt je bij het vinden van dagelijkse rust, het voorkomen van overprikkeling en het verminderen van stress.

 • Stress management: Tools voor het verminderen van stress en burn-out klachten

  Oorspronkelijke prijs was: €57.Huidige prijs is: €37.
  2
  15

  Deze cursus biedt effectieve technieken om stress en burn-out te beheersen, inclusief ademhalingsoefeningen en koudetraining. Verbeter je mentale en fysieke gezondheid.

 • AandachtsModel: Breng balans in werk en privé!

  Oorspronkelijke prijs was: €27,50.Huidige prijs is: €7,50.
  1
  8

  Ontdek in deze training over het AandachtsModel de strategieën en vaardigheden die je nodig hebt om bewuste keuzes te maken, je omgeving te begrijpen en zelfkennis te vergroten op het gebied van aandacht en concentratie.

 • Stress management – Introductie tot zelfzorgtechnieken

  Oorspronkelijke prijs was: €57.Huidige prijs is: €37.
  4
  16

  Zelf afrekenen met stress? Leer hoe je zelfzorgtechnieken kunt toepassen en ervaar innerlijke rust en meer energie. Grijp deze kans om jezelf te herontdekken en te genieten van een leven met minder stress en meer voldoening!

 • Stoelyoga Relax & Restore – Pilates & Yoga mix in 3 minuten

  57
  4
  31

  Pijnlijke schouders? Je bovenrug is gemaakt om in alle richtingen te bewegen. Deze zeven korte video's van 3 tot 4 min helpen je de spierspanning verminderen door simpele bewegingen. Krijg meer grip op pijnlijke spieren in je schouders, rug en nek.

 • Het Burn-out Herstelplan: Compleet én holistisch stappenplan bij burn-out

  69
  3
  17

  Compleet én holistisch stappenplan bij burn-out. Je gaat in deze leerzame cursus aan de slag op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Stap voor stap bouw je energie, vertrouwen en zelfinzicht op en werk je toe naar herstel.

 • Breng meer Flow in je leven!

  Oorspronkelijke prijs was: €19,95.Huidige prijs is: €14,95.
  4
  18

  Ik neem je mee in Flow via drie stappen en ik laat je ervaren hoe je daar zelf mee aan de slag kunt. Ik laat je voelen dat we alles in huis hebben om onze stroom van flow te activeren en zo een lichter en vrijer leven te leiden.

 • Cursus Human Design! Ontdek je life purpose met Human Design.

  59
  5
  47

  Wil jij op een duurzame wijze richting geven aan je leven? Heb je een sterk ‘missie-gevoel’? En wil je leven vanuit authenticiteit en passie? Volg dan nu de Online Cursus Ontdek je Life Purpose met Human Design!

 • Burn-out preventie cursus

  79
  3
  28

  Maak jij je zorgen dat je richting burn-out gaat, ervaar jij continu spanning of stress en wil je hier nu wat aan doen? Dan is dit een cursus voor jou. In drie stappen ga ik je leren hoe je een burn-out kunt voorkomen!

 • Online cursus Zelfheling; De stress de baas en kom in je kracht staan!

  Oorspronkelijke prijs was: €80.Huidige prijs is: €39.
  0
  13

  In deze Online cursus Zelfheling krijg je tools aangereikt om stress te verminderen waardoor je je snel weer beter voelt en weer in je kracht kunt komen te staan. We werken o.a. met de meridianen, de ademhaling en we gaan Mindful wandelen.

 • Gids naar je Ware Zelf

  Oorspronkelijke prijs was: €50.Huidige prijs is: €30.
  3
  42

  Leer je Ware Zelf kennen en ervaren. Kom in je eigen kracht staan. Kijk met andere ogen naar het leven. Is dat je wens? Dan is deze cursus een must voor jou! Je krijgt lessen, tools en meditaties die jou naar je ware Zelf brengen.

 • Herstel van een Burn-out

  Oorspronkelijke prijs was: €399.Huidige prijs is: €149.
  4
  29

  In deze cursus: "Herstel van een Burn-out", ga ik jou helpen om van een burn-out af te komen met videolessen, tips en opdrachten.

Wat is een burn-out?

Een burn-out is een toestand van fysieke, emotionele en mentale uitputting veroorzaakt door langdurige en intense stress. Het manifesteert zich door een gevoel van leegte, vermoeidheid en een gebrek aan motivatie. Mensen met een burn-out voelen zich vaak overweldigd en niet in staat om aan hun dagelijkse verplichtingen te voldoen.

Iedereen kan het slachtoffer worden van burn-out, maar vooral mensen die werken in veeleisende banen of leven in een stressvolle omgeving zijn vatbaar. Een cursus burn-out preventie is daarom bedoeld voor iedereen die wil leren hoe om te gaan met stress op een gezonde manier. Het is bijzonder nuttig voor professionals, studenten, zorgverleners en eigenlijk iedereen die zijn welzijn wil verbeteren.

Burn-out preventie: voorkom werkgerelateerde stress

Het voorkomen van burn-out is belangrijk omdat het niet alleen de kwaliteit van leven verbetert, maar ook de productiviteit en tevredenheid in zowel het werk- als privéleven verhoogt. Het leren herkennen van de symptomen en het begrijpen van de oorzaken kan helpen bij het nemen van proactieve maatregelen om burn-out te voorkomen.

Werkgerelateerde stress kan leiden tot een burn-out, een uitputtingssyndroom dat zowel fysieke als mentale symptomen veroorzaakt. Gelukkig zijn er effectieve cursussen beschikbaar op Soofos die je kunnen helpen bij het voorkomen van een burn-out.

Symptomen van burn-out: herken de signalen op tijd

Het is belangrijk om de symptomen van een burn-out tijdig te herkennen, zodat je actie kunt ondernemen voordat het te laat is. Cursussen op Soofos bieden inzicht in de verschillende signalen die kunnen wijzen op een burn-out, zoals vermoeidheid, prikkelbaarheid en een verminderde concentratie. Door deze signalen te herkennen, kun je tijdig ingrijpen en voorkomen dat je in een burn-out terechtkomt.

Behandeling van burn-out: leer hoe je kunt herstellen

Als je al te maken hebt met een burn-out, is het belangrijk om te leren hoe je kunt herstellen. De behandeling van een burn-out omvat vaak het aanpassen van je levensstijl, het verminderen van stress en het opbouwen van veerkracht. Op Soofos kun je cursussen volgen die je stap voor stap begeleiden bij het herstelproces. Leer hoe je weer balans kunt vinden in je leven en hoe je je energie en motivatie kunt terugwinnen.

Start nu met een cursus op Soofos Plus

Wil je meer leren over burn-out preventie, de symptomen herkennen of werken aan je herstel? Start dan vandaag nog met een cursus op Soofos. Met een abonnement op Soofos Plus kun je deze cursussen zelfs gratis volgen. Neem de regie over je eigen welzijn en investeer in jezelf. Kies voor een gezonde en evenwichtige levensstijl en voorkom of herstel van een burn-out.

Deze instructeurs geven les over Burn-out

Blogs over Burn-out

burn-out

Burn-out en bore-out, en de rol van persoonlijke ontwikkeling

Steeds meer mensen ervaren een burn-out of bore-out, of zelfs een combinatie van de twee. In dit artikel leggen we het verschil uit.

21 maart 2024

10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.