Cursussen Over Autisme

Ontdek de complexe wereld van autisme en verbreed je begrip en vaardigheden met betrekking tot dit spectrum. Of je nu een ouder, leraar, zorgverlener of gewoon geïnteresseerd bent, een online cursus biedt waardevolle inzichten en strategieën. Begin vandaag nog met leren.

 • Mindfulness bij adhd of autisme

  Oorspronkelijke prijs was: €124.Huidige prijs is: €69.
  1
  14

  Ontdek het effect van mindfulness op ADHD en autisme. Deze cursus helpt je bij het vinden van dagelijkse rust, het voorkomen van overprikkeling en het verminderen van stress.

 • Een goede hechting, ook bij autisme!

  29
  18
  53

  In deze training leer je zélf de hechting van je kind met autisme te versterken. Ontwikkel een nog betere band met je kind!

Cursus Omgaan met Autisme

Leer effectieve manieren om ondersteuning en begrip te bieden aan mensen met autisme. Onze cursus behandelt diverse benaderingen en communicatietechnieken die helpen bij het opbouwen van sterke, positieve relaties. Verkrijg praktische tips en tools om de levenskwaliteit van mensen met autisme te verbeteren.

Wat is Autisme?

Autisme, of het autismespectrumstoornis (ASS), is een complexe ontwikkelingsstoornis die invloed heeft op hoe een persoon communiceert en interacteert met anderen. Het manifesteert zich in diverse vormen en gradaties en elk individu met autisme heeft een unieke set van sterke punten en uitdagingen.

Hoe Herken Je Autisme - Wat Zijn de Kenmerken

Autisme kan zich uiten door verschillende kenmerken en gedragingen. Leer de vroege tekenen en symptomen van autisme te herkennen, zoals beperkte interesse in sociale interacties, repetitief gedrag en uitdagingen in communicatie. Het vroegtijdig identificeren van autisme kan cruciaal zijn voor het bieden van de juiste ondersteuning en interventies.

Strategieën voor Effectieve Communicatie

Ontdek strategieën om effectiever te communiceren met mensen die op het autistische spectrum zitten. Dit omvat het aanpassen van taal, het gebruik van visuele hulpmiddelen en het verzekeren van een duidelijke, consistente structuur in de omgeving. Verbeterde communicatie kan leiden tot betere wederzijds begrip en samenwerking.

Inclusie en Ondersteuning in het Onderwijs

Bespreek de principes van inclusief onderwijs en hoe je een ondersteunende leeromgeving kunt creëren voor studenten met autisme. Van individuele onderwijsplannen tot aanpassingen in de klas, leer hoe je de educatieve ervaring voor iedereen kunt optimaliseren.

Begin met een Online Cursus over Autisme

Vergroot je kennis en vaardigheden over autisme door je in te schrijven voor onze online cursus. Of je nu een meer begripvolle ouder, leraar of vriend wilt zijn, een cursus biedt de essentiële informatie en inzichten die je nodig hebt om positieve veranderingen te bewerkstelligen.

Deze instructeurs geven les over Autisme

10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.