Cursussen Over Gehechtheid

Ontdek de fascinerende wereld van gehechtheid en leer hoe je sterke relaties kunt opbouwen en onveilige gehechtheid kunt begrijpen en ondersteunen.

Gerelateerd

Autisme Coachen Communicatie Emoties Faalangst kinderen Levensstijl Ouderschap Relaties Rouwverwerking Zelfvertrouwen Zwangerschap Toon alle
 • Zelfvertrouwen en weerbaarheid bij kinderen

  Oorspronkelijke prijs was: €49,95.Huidige prijs is: €39,95.
  1
  7

  Ontdek hoe je zelfvertrouwen en weerbaarheid bij je kind kunt versterken. Deze cursus biedt praktische strategieën voor ouders van kinderen tussen 3 en 14 jaar.

 • Speelcursus voor ouders: Leer de speeltaal van je kind!

  47
  0
  9

  Door bepaalde technieken rond samen spelen toe te passen, kan je via samen spelen een steviger contact opbouwen met je kind en kan je jouw kind leren begrijpen via de taal van het spelen.

 • Je kind begeleiden bij rouw

  19,99
  0
  5

  Deze cursus biedt ouders inzichten en praktische tools om hun kind te begeleiden bij het rouwproces na het verlies van een dierbare. Inclusief interactieve opdrachten en oefeningen die helpen bij het verwerken van emoties.

 • Weerbaarheid en sociale vaardigheden van je kind vergroten

  49
  0
  3

  Deze cursus helpt ouders om hun kinderen te ondersteunen in het ontwikkelen van sociale weerbaarheid en vaardigheden. Leer over zelfexpressie, conflictoplossing, grenzen stellen en veilig social media gebruik.

 • Omgaan met emoties van kinderen

  39,99
  1
  8

  Praktische technieken voor het omgaan met kinderemoties, inclusief het herkennen van gevoelens, het toepassen van het 5-G Model en het gebruik van speelse methoden voor emotionele groei en zelfregulatie.

 • Hechting tijdens de zwangerschap

  19
  1
  10

  Ben je zwanger? Gefeliciteerd! Ook nu al kun je contact maken met je kind. De hechting tussen jullie en je baby start zelfs al tijdens de zwangerschap. Ontdek wat er nu al gaande is.

 • Alles over baby´s en huilen

  Oorspronkelijke prijs was: €19.Huidige prijs is: €12,50.
  1
  9

  Wil je jouw baby en zijn of haar behoeften beter begrijpen? Schrijf je in voor deze cursus en begin met het opbouwen van een liefdevolle en responsieve relatie met je kind.

 • Cursus Zwangerschap, babytijd en ouderschap

  Oorspronkelijke prijs was: €112,50.Huidige prijs is: €49.
  6
  16

  Op zoek naar een zwangerschapscursus? Denk eens verder dan een bevalcursus. Veel ouders geven aan dat ze beter voorbereid hadden willen zijn op de babytijd. Deze cursus bundelt de belangrijkste onderwerpen voor een ontspannen babytijd.

 • Aandacht voor verlies en rouw

  24,95
  6
  42

  Heb je in je omgeving of op je werk te maken met mensen die een rouwproces doormaken? Of heb je zelf een ingrijpend verlies meegemaakt? In deze cursus leer je over de impact van verlies en rouw en wat ondersteunend kan zijn in een rouwproces.

 • Beter contact met een kind met een trauma

  Oorspronkelijke prijs was: €55.Huidige prijs is: €49,95.
  2
  15

  Wil jij jouw contact met een kind waarbij onveilige hechting of een trauma in de weg staat, verbeteren? Dan is deze cursus echt iets voor jou!

 • Een goede hechting, ook bij autisme!

  29
  18
  53

  In deze training leer je zélf de hechting van je kind met autisme te versterken. Ontwikkel een nog betere band met je kind!

Wat is gehechtheid?

Gehechtheid is een belangrijk concept in de psychologie en heeft betrekking op de emotionele band die mensen ontwikkelen met anderen, vooral in de vroege kindertijd. Het begrijpen en ontwikkelen van gehechtheid is essentieel voor het opbouwen van gezonde relaties en het bevorderen van welzijn.

De gehechtheidstheorie

De gehechtheidstheorie, ontwikkeld door John Bowlby, is een baanbrekende theorie die ons helpt begrijpen hoe gehechtheid zich vormt en evolueert. Volgens deze theorie hebben mensen aangeboren behoeften om zich te hechten aan anderen, vooral aan hun verzorgers. Deze hechting vormt de basis voor ons vermogen om later in het leven gezonde relaties aan te gaan.

Veilige en onveilige gehechtheid

Gehechtheid kan worden onderverdeeld in verschillende stijlen, waarvan de twee belangrijkste veilige en onveilige gehechtheid zijn. Bij veilige gehechtheid voelen mensen zich comfortabel en veilig in hun relaties, terwijl bij onveilige gehechtheid mensen moeite hebben om vertrouwen en intimiteit op te bouwen.

Onveilige gehechtheid kan verder worden onderverdeeld in vermijdende gehechtheid, waarbij mensen afstandelijk en onverschillig zijn, en angstige gehechtheid, waarbij mensen zich zorgen maken over afwijzing en verlaten worden. Het begrijpen van deze gehechtheidsstijlen kan ons helpen om onze eigen relaties te verbeteren en anderen beter te begrijpen.

Leer gehechtheid begrijpen en ontwikkelen

Wil je meer leren over gehechtheid en hoe je gezonde relaties kunt opbouwen? Dan zijn de cursussen over gehechtheid op Soofos precies wat je nodig hebt!

Deze instructeurs geven les over Gehechtheid

Blogs over Gehechtheid

kleine zaken

Zwanger? Met alleen een bevallingscursus ben je er niet. Dit is waarom…

Goed voorbereid op je bevalling zijn is natuurlijk geweldig, maar de periode daarna is ook super belangrijk! Kleine Zaken helpt je daarbij.

23 april 2024

praktijk ziz

Waar of niet waar? Vijf clichés rondom verlies en rouw 

Ga je het gesprek aan met iemand die met verlies en rouw te maken heeft? Dit is hoe je een goed gesprek voert, zonder clichés.

28 maart 2024

10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.