Leer alles over gehechtheid met onze online cursussen

Ontdek de fascinerende wereld van gehechtheid en leer hoe je sterke relaties kunt opbouwen en onveilige gehechtheid kunt begrijpen en ondersteunen.

Uitgelicht

Wat is gehechtheid?

Gehechtheid is een belangrijk concept in de psychologie en heeft betrekking op de emotionele band die mensen ontwikkelen met anderen, vooral in de vroege kindertijd. Het begrijpen en ontwikkelen van gehechtheid is essentieel voor het opbouwen van gezonde relaties en het bevorderen van welzijn.

De gehechtheidstheorie

De gehechtheidstheorie, ontwikkeld door John Bowlby, is een baanbrekende theorie die ons helpt begrijpen hoe gehechtheid zich vormt en evolueert. Volgens deze theorie hebben mensen aangeboren behoeften om zich te hechten aan anderen, vooral aan hun verzorgers. Deze hechting vormt de basis voor ons vermogen om later in het leven gezonde relaties aan te gaan.

Veilige en onveilige gehechtheid

Gehechtheid kan worden onderverdeeld in verschillende stijlen, waarvan de twee belangrijkste veilige en onveilige gehechtheid zijn. Bij veilige gehechtheid voelen mensen zich comfortabel en veilig in hun relaties, terwijl bij onveilige gehechtheid mensen moeite hebben om vertrouwen en intimiteit op te bouwen.

Onveilige gehechtheid kan verder worden onderverdeeld in vermijdende gehechtheid, waarbij mensen afstandelijk en onverschillig zijn, en angstige gehechtheid, waarbij mensen zich zorgen maken over afwijzing en verlaten worden. Het begrijpen van deze gehechtheidsstijlen kan ons helpen om onze eigen relaties te verbeteren en anderen beter te begrijpen.

Leer gehechtheid begrijpen en ontwikkelen

Wil je meer leren over gehechtheid en hoe je gezonde relaties kunt opbouwen? Dan zijn de cursussen over gehechtheid op Soofos precies wat je nodig hebt!

Deze instructeurs geven les over Gehechtheid

10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

Liever een live gesprek? Plan een demo in →