Dit leer je in de cursus:
- Identificeer en onderscheid emoties en gevoelens bij kinderen om hun gedrag beter te begrijpen.
- Pas het 5-G Model toe om gedachten en gevoelens van je kind effectief te managen.
- Gebruik speelse en interactieve methoden om emotieregulatie en zelfreflectie bij kinderen te bevorderen.
- Ontwikkel strategieën voor cognitieve regulatie die leiden tot positieve gedragsveranderingen.
Cursus inhoud
Ontdek hoe je effectief kunt omgaan met de emoties van je kind
Wil jij leren hoe je beter kunt omgaan met de emoties van je kind? Emoties zijn een essentieel onderdeel van ons als mens en vooral bij kinderen zien we veel puurheid in hoe zij hun emoties uiten. Maar het begrijpen en begeleiden van deze emoties is niet altijd even makkelijk. Deze cursus biedt jou de kennis en vaardigheden om op een speelse en effectieve manier met je kind over emoties te praten, hun gedrag positief te beïnvloeden en samen een gelukkiger leven te leiden.
Wat zijn emoties bij kinderen?
Emoties zijn intense gevoelens die ons gedrag en denken sterk kunnen beïnvloeden. Bij kinderen zijn deze vaak nog ongefilterd en kunnen ze van het ene op het andere moment omslaan. In deze cursus leer je het verschil tussen emoties en gevoelens te herkennen en gebruik je het ‘Wiel van Emoties’ om deze beter te identificeren. Dit helpt je om op een dieper niveau te communiceren met je kind en echt te begrijpen wat er in hem of haar omgaat.
Waarom is het belangrijk om over kinderemoties te leren?
Het correct omgaan met emoties van kinderen legt de basis voor hun toekomstige emotionele en sociale ontwikkeling. Door je hierin te verdiepen, kun je je kind helpen zijn of haar emoties op een gezonde manier te uiten en te reguleren. Dit voorkomt gedragsproblemen op zowel korte als lange termijn en versterkt jullie relatie.
Weet jij niet hoe je op de emoties van je kind moet reageren?
Veel ouders ervaren onzekerheid over hoe ze het beste kunnen reageren op de soms heftige emoties van hun kind. Deze cursus geeft je praktische tools en technieken om hiermee om te gaan. Je leert hoe je gesprekken over emoties initieert, emoties samen met je kind verkent en conflicten oplost voordat ze escaleren.
Voor wie is deze cursus bedoeld?
Deze cursus is ideaal voor ouders, verzorgers en onderwijsprofessionals die direct met kinderen werken. Of je nu de ouder bent van een peuter of een schoolgaand kind, de inzichten en vaardigheden die je opdoet zijn breed toepasbaar en zullen je helpen om een ondersteunende omgeving voor je kind te creëren.
Korte, krachtige lessen die direct toepasbaar zijn
Door deel te nemen aan deze cursus geef je niet alleen jezelf, maar ook je kind de gereedschappen om beter met emoties om te gaan. De lessen zijn kort, krachtig, en ontworpen om direct praktisch toepasbaar te zijn in jullie dagelijks leven. Je krijgt toegang tot unieke materialen die nergens anders beschikbaar zijn, samen met de kans om te leren van experts op het gebied van kinderpsychologie en pedagogiek.
Laat deze kans niet liggen om de emotionele band met je kind te versterken en een gelukkiger, evenwichtiger thuisomgeving te creëren. Schrijf je nu in voor deze cursus en begin meteen met het maken van een positieve verandering in het leven van jou en je kind. Samen leren, samen groeien!
Over de instructeur
Mijn naam is Jay van Oosten en ik ben ruim 20 jaar werkzaam in de jeugdhulpverlening.
Ik ben een SKJ geregistreerde jeugdprofessional. De Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) is het beroepsregister voor professionals in de jeugdsector. SKJ ziet toe op kwaliteit, toetsing en scholing. Als je op hbo- of wo-niveau werkt in de jeugdhulpverlening en je hebt direct contact met kinderen en jeugd, dan heb je vrijwel altijd een SKJ-registratie nodig.
Ik voer dagelijks gesprekken met zowel ouders als kinderen. Ik ben begonnen als begeleider op een woongroep voor mensen met een verstandelijke beperking en ik heb daarna een aantal functies vervuld als jeugdhulpverlener binnen gezinnen. Inmiddels werk ik ruim 10 jaar als maatschappelijk werker op de basisschool. De hulpvragen die ik dagelijks krijg zijn heel divers. Denk hierbij aan het bieden van (opvoedings)ondersteuning aan ouders maar vooral ook het voeren van gesprekken met kinderen; faalangstbegeleiding, kinderen die moeten leren om voor zichzelf op te komen, kinderen die niet lekker in hun vel zitten, kinderen die externaliserend gedrag vertonen...you name it.
Erg uitdagend en boeiend werk. In het dagelijks leven zie ik veel ouders worstelen met allerlei (opvoed) vraagstukken. Vanuit deze gedachte heb ik mijn cursussen ontwikkeld.