Een betere relatie met je kind

Jessica van der Spek · 13 December 2021
In deze cursus leer je in enkele eenvoudige stappen hoe je zélf de relatie met je kind kunt verbeteren, zodat jullie nóg meer van elkaar kunnen genieten.
 • 6 Lessen
 • 45min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Kies de juiste opvang, voor de beste hechting.
 • Maak meer aandacht voor elkaar.
 • Zorg voor rust, reinheid en regelmaat (ja, echt).
 • Kies de juiste opvoedstijl.

Als je naar deze cursus kijkt, ben je vast al een ‘goed genoege’ ouder, maar misschien ben je op zoek naar meer. Naar iets meer écht contact met je kind, naar iets meer rust in de opvoeding, naar minder conflicten en meer harmonie. In deze cursus leer je in enkele eenvoudige stappen hoe je dit zélf kunt aanpakken. Als je bereid bent kritisch naar jezelf te kijken, echt op zoek wilt gaan naar verbeterpunten en echt veranderingen wilt doorvoeren, kun je met deze cursus een heel eind komen.

De cursus start met informatie over de juiste opvang van baby’s en peuters. Daarna komen tips aan bod die bij kinderen van alle leeftijden goed werken: van echte aandacht voor elkaar tot een passende opvoedstijl en van een gezonde leefstijl tot een goede manier van omgaan met negatief gedrag. Ook komt aan bod wat je vooral niet moet doen. En dat kan soms best even slikken zijn!

De cursus is bedoeld voor ouders die het thuis allemaal nog nét iets beter willen laten lopen. Het is geen therapie. Als je op zoek bent naar therapeutische begeleiding voor één of meerdere gezinsleden, neem dan contact op met je huisarts, de huisartsondersteuner, het wijkteam of een orthopedagoog. Kies voor je kind én voor jezelf!

Over de instructeur

Jessica is orthopedagoog-generalist en gespecialiseerd in het werken met hoogbegaafde kinderen. In haar praktijk Adviesbureau Hoogbegaafdheid Pluspunt onderzoekt en begeleidt ze al ruim twaalf jaar zogenaamde 'dubbel bijzondere' kinderen en hun ouders. Bij dubbel bijzondere kinderen is er sprake van hoogbegaafdheid én een leer- of ontwikkelingsprobleem zoals ADHD, autisme, dyslexie, dyscalculie of faalangst. Naast het werk in de praktijk schrijft ze boeken voor ouders en leerkrachten én voor de kinderen zelf.

Beoordelingen

4.2 Gemiddelde beoordeling

13 Beoordelingen

 • 5
  5
 • 4
  6
 • 3
  2
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Goed om alles weer eens te horen. Besef dat ik nog wel een aantal puntjes heb, die beter kunnen.

 2. Fijne cursus. Heb veel opgeschreven waar ik mee aan de slag ga.

 3. Ze geeft goeie punten, die voor mij eigenlijk al als vanzelfsprekend waren. Maar erg interessant om het zo van een ander te horen. Handige opfris cursus.

 4. Echt leuk om alle punten een keer na te gaan , ook als oppasoma !
  Zo waar allemaal !

 5. Prima cursus. Aantal punten opgeschreven waar ik mee aan de slag wil.

 6. ik was het persoonlijk bij sommige puntjes niet eens over opvang maar dit mss omdat ik zelf voor onthaalouder aan het leren ben. En mijn kinderen ook elke dag naar een onthaalouder zijn geweest. Soms hebben mensen door omstandigheden niet de keuze om de kinderen maar een paar dagen per week naar de opvang te laten gaan
  Voor de rest vond ik het wel heel interessant

 7. Deze cursus heeft me laten zien dat ik bepaalde punten verkeerd heb aangepakt.ik zal heel hard mijn best doen om werking te brengen aan verbeter punten.morgen al begin ik met een dag schema voor de kids.ik dank jullie heel hartelijk voor de wijze informatie.

 8. Fijne duidelijke cursus. Veel tools voor in de praktijk

 9. Ik heb er aandachtig naar geluisterd en heb ook zeker kritisch naar mijzelf als ouder gekeken. Ik ga het zeker in de praktijk toevoegen

Oorspronkelijke prijs was: €19.Huidige prijs is: €9.Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 51 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.