Aandacht voor verlies en rouw

Marjon · 2 Mei 2024
Heb je in je omgeving of op je werk te maken met mensen die een rouwproces doormaken? Of heb je zelf een ingrijpend verlies meegemaakt? In deze cursus leer je over de impact van verlies en rouw en wat ondersteunend kan zijn in een rouwproces.
 • Beginner
 • 8 Lessen
 • 1u 57min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Je leert over de betekenis van verlies en rouw en de mogelijke impact ervan op het leven.
 • Je leert op welke manieren rouw tot uiting kan komen.
 • Je maakt kennis met twee actuele modellen over rouw, zodat je rouwprocessen leert begrijpen.
 • Je krijgt enkele handreikingen voor het omgaan met verlies en rouw en je hebt zicht op (professionele) ondersteuning.

Een cursus over verlies en rouw

Vroeg of laat krijgen we allemaal te maken met verlies. Een ingrijpend verlies kan iemands leven volledig op zijn kop zetten. Het overlijden van een dierbare kan een overweldigend verlies zijn. Mensen kunnen ook rouwen na een scheiding, ontslag, een ziekte of beperking, een miskraam of om iets anders dat van betekenis was. Soms heeft een verlies (of een opeenstapeling van verliezen) zo’n impact dat de rouwende niet goed weet hoe ermee om te gaan.

De online cursus “Aandacht voor verlies en rouw” biedt een diepgaand begrip van verlies en rouw en helpt je om grip te krijgen op deze complexe processen. In deze cursus leer je wat verlies en rouw inhouden en wat mensen ervaren na een verlies. Je maakt kennis met verschillende vormen van verlies en de mogelijke impact ervan op het leven. Daarnaast ontwikkel je inzicht in de uitingen van rouw en leer je hoe je rouwenden beter begrijpt.

Wat heb je aan deze cursus?

Deze cursus biedt waardevolle kennis en inzichten die je helpen, zowel op persoonlijk vlak als in het ondersteunen van anderen. Door deel te nemen aan deze cursus:

 • Leer je over de betekenis van verlies en rouw en de mogelijke impact ervan op het leven.
 • Ontwikkel je inzicht in de diverse manieren waarop rouw tot uiting komt.
 • Maak je kennis met twee actuele modellen over rouw, zodat je rouwprocessen beter begrijpt.
 • Krijg je praktische handreikingen voor het omgaan met verlies en rouw.
 • Verwerf je inzicht in beschikbare (professionele) ondersteuning voor zowel jezelf als anderen.

Of je nu zelf te maken hebt met een verlieservaring of je wilt anderen ondersteunen in hun rouwproces, deze cursus biedt waardevolle tools en kennis die je kunt toepassen in de praktijk. Het begrijpen van verlies en rouw helpt om de impact ervan te verzachten en een bron van steun te zijn voor mensen die rouwen.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

De online cursus “Aandacht voor verlies en rouw” is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in het begrijpen van verlies en rouw, en die wil leren hoe ze effectief omgaan met deze processen, zowel op persoonlijk vlak als in de ondersteuning van anderen. Deze cursus is waardevol voor:

 • Mensen die zelf een verlieservaring hebben gehad en beter willen begrijpen wat ze doormaken.
 • Personen die beroepshalve betrokken zijn bij het begeleiden van mensen in rouw, zoals hulpverleners, therapeuten, counselors, coaches, maatschappelijk werkers en geestelijk verzorgers.
 • Vrijwilligers en professionals die werken in organisaties die te maken hebben met verlies en rouw, zoals hospices, ziekenhuizen, palliatieve zorgcentra, uitvaartdiensten en rouwcentra.
 • Iedereen die geïnteresseerd is in het vergroten van hun empathie en begrip voor verlies en rouw, ongeacht hun achtergrond of beroep.

Je hebt geen specifieke voorkennis nodig om aan deze cursus deel te nemen. De cursus is voor iedereen die geïnteresseerd is in het verkennen van dit belangrijke onderwerp.

Schrijf je vandaag nog in voor de online cursus “Aandacht voor Verlies en Rouw” en vergroot je inzicht en vaardigheden om effectief om te gaan met verlieservaringen en rouwprocessen.

Over de instructeur

Marjon

1 Cursus

Mijn naam is Marjon. Na jarenlang werkzaam te zijn geweest in het HBO als Docent SPH / Social Work en studentendecaan, heb ik begin 2021 mijn eigen praktijk voor rouwbegeleiding en coaching opgericht. Vanuit Praktijk ZiZ (Zelf-in-Zicht) ondersteun ik jongeren en volwassenen bij hun verlieservaring(en), rouwproces en/of andere persoonlijke omstandigheden.

Daarnaast blijf ik geïnteresseerd in het opleiden, trainen en begeleiden (bij de professionele en persoonlijke ontwikkeling) van anderen. Daarom verzorg ik trainingen en supervisie bij BGL & Partners, en draag ik graag mijn kennis over via online cursussen bij Soofos.

Voor meer info over wie ik ben en wat ik doe, zie: Coaching & Rouwbegeleiding Den Bosch | Praktijk ZiZ

Of volg me op Instagram, FaceBook en LinkedIn:

Insta: Praktijk ZiZ | Rouwbegeleiding (@marjon_praktijk_ziz) | Instagram

Facebook: Facebook

LinkedIn: (1) Marjon Huijbregts - de Koning | LinkedIn

Beoordelingen

5 Gemiddelde beoordeling

6 Beoordelingen

 • 5
  6
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Goed bruikbaar voor het helpen bij de rouwverwerking van een dierbare

 2. Ik vond het een hele prettige en informatieve cursus. Op een rustige manier geeft Marjon inzage in diverse aspecten van rouw en verlies. Heel nuttig voor iedereen die hiermee te maken heeft. Voor mij als professional ook heel bruikbaar. In korte tijd veel geleerd. Bedankt Marjon 😊.

 3. Marjon legt in deze cursus helder en duidelijk vele aspecten over verlies en rouw uit. De cursus is compleet en overzichtelijk. Mooie vormgeving. Een aanrader voor rouwenden, naasten en professionals.

 4. Duidelijke, informatieve en interessante cursus. Alles wordt op een prettige manier uitgelegd. Marjon is overduidelijk deskundig. Ik dacht al iets van verlies en rouw te weten, maar ik heb toch weer nieuwe dingen geleerd. Deze cursus zou ik iedereen aanraden, want zoals Marjon zegt ‘iedereen komt een keer verlies in het leven tegen’. Dus ook handig om dit preventief te gebruiken.

 5. Respectvol & levenswijs in alle aspecten van de lessen!

24,95Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 39 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.