Cursus Zwangerschap, babytijd en ouderschap

Kleine Zaken · 8 Juli 2024
Op zoek naar een zwangerschapscursus? Denk eens verder dan een bevalcursus. Veel ouders geven aan dat ze beter voorbereid hadden willen zijn op de babytijd. Deze cursus bundelt de belangrijkste onderwerpen voor een ontspannen babytijd.
 • Alle niveaus
 • 20 Lessen
 • 1 Toets
 • 6u 51min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Leer je baby beter begrijpen
 • Zorg voor ontspanning in het gezin door te bepalen wat je belangrijk vindt (en wat niet)
 • Ontdek hoe jij verandert
 • Leer hoe je met je baby kan communiceren. En meer...

Cursus zwangerschap, babytijd en ouderschap

Een zwangerschapscursus die verder kijkt dan de bevalling!

Op zoek naar een zwangerschapscursus die verder gaat dan alleen de bevalling? Veel ouders willen zich beter voorbereiden op de babytijd. Onze cursus biedt diepgaande inzichten en praktische handvatten voor een ontspannen babytijd. Met een duur van ongeveer 5 uur, verdeeld over 17 lessen en een toets, zorgen we dat je klaar bent voor wat er echt toe doet na de bevalling.

Wetenschappelijk onderbouwd en praktisch toepasbaar

Veel ouders geven aan dat ze, achteraf gezien, meer hadden willen weten over de babytijd. Met deze cursus leer je niet alleen over de zorg voor je baby, maar ook over de ontwikkeling als ouder en de impact op je relaties en dagelijks leven.

Leer je baby begrijpen

Deze cursus gaat verder dan de basiszorg voor een baby. Je leert je baby begrijpen, een gezinsplan opstellen en je voorbereiden op je rol als ouder. We richten ons niet op basale vaardigheden zoals het verschonen van een luier, maar op diepere inzichten zoals communicatie met je baby, de ontwikkeling van je kind, en de veranderingen in jezelf en je relaties.

Een cursus voor aanstaande ouders

De cursus is bedoeld voor aanstaande ouders en nieuwe ouders die bewust willen omgaan met hun ouderschap. Als je je wilt voorbereiden op meer dan alleen de bevalling en actief wilt nadenken over de babytijd, dan is deze cursus perfect voor jou.

Professionele én persoonlijke ervaringen van een verpleegkundige en een arts die ook ouder zijn

Wat onze cursus uniek maakt, is de combinatie van professionele en persoonlijke ervaringen van de instructeurs, Lori (arts) en Tatum (neonatologie verpleegkundige). De cursus omvat een breed scala aan onderwerpen, waaronder de ontwikkelingspsychologie, en biedt praktische tools zoals ‘Gelijkspel’ voor gelijkwaardig ouderschap. Verwacht een dynamische mix van video’s, quizzen, werkbladen en een bonus e-book over baby’s en slapen.

Foto van instructeurs Lori en Tatum van Kleine Zaken die een cursus op Soofos geven over ouderschap

Doe mee en bereid je goed voor op de babytijd en het ouderschap!

Laat deze kans niet voorbijgaan om je grondig voor te bereiden op de babytijd en het ouderschap. Schrijf je nu in en sluit je aan bij de enthousiaste (aanstaande) ouders die je voorgingen in deze unieke en verrijkende ervaring. Jouw reis naar een ontspannen en bewust ouderschap begint hier!

Over de instructeur

Kleine Zaken

3 Cursussen

Kleine Zaken geeft cursussen aan ouders en aanstaand ouders. Met brede ervaring en expertise stippen we juist die zaken aan, die helpen om op een fijne manier aan het ouderschap te beginnen. Wij putten uit onze jarenlange ervaring als arts en IC neonatologie verpleegkundige, en ook uit onder andere de (kinder-) psychologie. Daarnaast hebben we zelf ook beide kinderen en hebben we met veel verschillende nieuwe gezinnen gewerkt. Veel van onze cursussen zijn dus ook erg geschikt om al tijdens de zwangerschap te volgen.

Het is onze missie om ouders en kinderen een stevige basis te geven, vol zelfvertrouwen en vertrouwen in elkaar. Daarbij is ieder gezinslid belangrijk, zowel kind als ouders.

Ook voor ouders die bewust vanuit gelijkwaardig ouderschap aan de babytijd willen beginnen, is de 'Cursus over de babytijd' uitermate geschikt. Ieder vult dit op een eigen manier in, maar vooraf bespreken hoe je het aan wil pakken, heeft al vele gezinnen geholpen.

Ga er ook samen voor zitten en leer over je kind, jezelf en wat er gaat veranderen als je (samen) ouders wordt!

 

Beoordelingen

5 Gemiddelde beoordeling

6 Beoordelingen

 • 5
  6
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Zeer volledig en interessant! Alles waar je mee te maken kan/gaat hebben wordt besproken.

 2. Heel interessant! Mooie opbouw ook van de verschillende onderwerpen.

 3. De eerste 1000 dagen na de geboorte van Mosy voelde als een wervelwind. Deze cursus voelde voor ons beiden als een redder in deze zware tijd.

  Met name doordat we wisten wat er op ons af ging komen, konden wij er ons mentaal makkelijk doorheen slaan. Het gaf een houvast die je niet snel kunt vinden bij je eigen ouders (die toch echt in een andere generatie zijn opgegroeid) of bij het consultatiebureau. Ik zou deze cursus dan 100% aanraden aan iedere (aanstaande) ouder.

 4. Duidelijke informatie waar ik veel aan gehad heb. Geeft een duidelijk beeld van wat er komt kijken bij een aanstaande zwangerschap. Het heeft mij vooral geleerd om de signalen van het kind waar te nemen en dan vooral wat betreft van hetgeen je hoort, ziet en ruikt. Echt een aanrader. Ik kan mij voorstellen dat je als aanstaande ouder, net als ik, veel vragen hebt. Deze cursus is een must om je gedegen voor te bereiden op een toekomst met een kind; het voorkomt teleurstellingen. Op deze manier kun je uiteindelijk meer gaan genieten van je kind.

 5. Goede voorbereiding, ik zou het andere ouders zeker aanraden! Ze gaan in op verschillende thema´s, en ook de diepte in. Ik vond vooral de opdrachten met mijn partner fijn om te doen. Om samen alvast stil te staan bij wat er komen gaat.

Oorspronkelijke prijs was: €112,50.Huidige prijs is: €81.Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 15 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.