Mindfulness bij adhd of autisme

Lisa · 13 Mei 2024
Ontdek het effect van mindfulness op ADHD en autisme. Deze cursus helpt je bij het vinden van dagelijkse rust, het voorkomen van overprikkeling en het verminderen van stress.
 • Alle niveaus
 • 27 Lessen
 • 3u 43min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Mindfulness-technieken gebruiken om dagelijkse rust te vinden, speciaal afgestemd op ADHD en autisme.
 • Overprikkeling voorkomen en er beter mee omgaan.
 • Ontdek methoden om een gelukkiger leven met minder stress te leiden door mindfulness.
 • Integreer mindfulness soepel in je routine, specifiek voor het ondersteunen van welzijn bij ADHD en autisme.

Cursus inhoud

Vouw uit
Hoofdstuk Inhoud
0% Voltooid 0/1 Stappen

Wil jij leren hoe je mindfulness effectief inzet bij ADHD of autisme?

Als je autisme of ADHD hebt, kan het leven soms aanvoelen als een constante storm van gedachten en prikkels. Het kan uitdagend zijn om hiermee om te gaan. Wat als er een manier is om meer rust en helderheid te vinden? Dat is precies wat deze cursus jou biedt: een praktische en toegankelijke manier om mindfulness te gebruiken als een krachtig hulpmiddel in jouw dagelijks leven.

Wat is mindfulness, en hoe helpt het bij ADHD en autisme?

Mindfulness is het bewust aanwezig zijn in het huidige moment, zonder oordeel. Voor mensen met ADHD of autisme kan het beoefenen van mindfulness helpen om minder overweldigd te raken door gedachten of externe prikkels. Het leert je om afstand te nemen van de chaos in je hoofd en om je aandacht te richten op wat er nu gebeurt. Dit kan je helpen om beter om te gaan met stress, overprikkeling te verminderen en jouw concentratie te verbeteren.

Specifieke voordelen van mindfulness bij ADHD voor jou

Ontdek hoe mindfulness specifiek kan helpen bij ADHD en autisme:

Meer overzicht en beter alles kunnen overzien: Mindfulness helpt je om gedachten en situaties helder te zien, waardoor je beter kunt plannen en organiseren.
Meer energie en minder stress: Door regelmatige mindfulnesspraktijk zul je merken dat je energieniveau verbetert en je stressniveau vermindert.
Minder gevoel van chaos en sneller overprikkeling voorkomen: Je leert signalen van overprikkeling vroegtijdig herkennen en hierop anticiperen, wat leidt tot een kalmer leven.
Bewustwording van gevoelens: Je wordt vaardiger in het herkennen van je eigen emoties en hoe je hierop kunt reageren zonder overweldigd te raken.
Keuzes maken die bij je passen: Mindfulness verscherpt je intuïtie en helpt je beslissingen te nemen die jouw welzijn bevorderen.
Een verbeterd sociaal netwerk: Door beter je grenzen te kennen en te communiceren, bouw je gezondere relaties op.
Beter grenzen herkennen: Je leert jouw eigen limieten kennen en respecteren, wat essentieel is voor je mentale gezondheid en algemeen welzijn.

Hoe maakt deze cursus mindfulness voor ADHD en Autisme leuk en toegankelijk?

In deze cursus leer je op een leuke en ontspannen manier mindfulness te beoefenen. Je wordt uitgerust met meditaties en oefeningen die je op elk gewenst moment kunt uitvoeren, waardoor je leert te observeren wat er in en om jou gebeurt. Hierdoor ben je beter in staat aanwezig te zijn in het moment, wat essentieel is voor effectieve mindfulness.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze cursus is niet alleen ideaal voor iedereen met autisme, ADHD, of voor wie zich herkent in deze ervaringen, maar ook voor mensen die simpelweg hun welzijn willen verbeteren en op zoek zijn naar effectieve manieren om stress te beheersen. Het maakt niet uit of je nieuw bent met mindfulness of al enige ervaring hebt; deze cursus biedt waardevolle inzichten en praktische oefeningen die voor elk niveau geschikt zijn.

Wil jij..

 • Beter omgaan met drukte en veel gedachten in je hoofd?
 • Meer in je gevoel komen?
 • Beter omgaan met overprikkeling?
 • Overprikkeling voorkomen?
 • Meer helderheid en overzicht?
 • Minder stress?
 • Een rustiger zenuwstelsel?

Na het volgen van deze cursus heb je niet alleen de basis van mindfulness onder de knie, maar weet je ook hoe je dit blijvend in je leven kunt integreren. Je zult merken dat je minder last hebt van overprikkeling, meer energie hebt en beter om kunt gaan met de dagelijkse uitdagingen die autisme en ADHD met zich meebrengen.

Ben je klaar om deze vaardigheden in je leven te verwelkomen en elke dag met meer rust en energie te starten? Schrijf je vandaag nog in en zet de eerste stap naar een evenwichtiger leven.

Over de instructeur

Lisa

1 Cursus

Ik ben Lisa,

Mindfulness is mijn leven. Het is niet meer zo dat ik het alleen doe als ik op mijn kussentje zit. Ik leef het. Het zit compleet verweven in mijn manier van leven. Dat ging niet zo maar. Daar is zo’n 18 jaar oefening aan vooraf gegaan. Ik weet wat mindfulness kan brengen en dat wens ik ook voor anderen.

En autisme, en adhd? Ruim 15 jaar heb ik gewerkt met mensen met een autisme en/of adhd diagnose. O.a. voor het Leo Kannerhuis en Jados. Ik voel me geroepen me tot deze groep te richten. Waarom? Omdat ik zie dat deze groep nog veel te vaak weg wordt gezet als ‘anders’, of dat er ‘iets mis is’. Dat knaagt aan mijn gevoel van gelijkwaardigheid. In mijn ogen zijn we in de kern allemaal gelijk. We zijn allemaal mens. Mijn missie is dan ook om iedereen met een diagnose autisme en/of adhd te laten voelen en te ervaren dat ze goed zijn zoals ze zijn. En dat uniek zijn een talent is, een kracht. Door mindfulness hoop ik wat zachtheid te brengen in het leven van velen. En vooral ook een mooie manier te brengen om om te gaan met de hobbels in het leven.

→ Wil je meer weten? Volg ook mijn podcast!

Beoordelingen

4 Gemiddelde beoordeling

1 Beoordelingen

 • 5
  0
 • 4
  1
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Interessante cursus, fijne stem om naar te luisteren. Echter vind ik de cursus niet speciaal voor mensen met ADHD en/of Autisme. Het is toepasbaar voor iedereen.

84Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 11 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.