Hi! 👋 Wij zijn Anton & Joris

Toen wij naast onze studie begonnen met werken, kwamen we erachter dat we vooral veel theorie geleerd hadden. Praktische en actuele kennis en vaardigheden ontbraken, terwijl die wel nodig waren in ons werk. De opties waren cursussen van duizenden euro’s of uren aan onsamenhangende Youtube video’s. Snel de juiste praktische skills leren zat er niet in.

Dat moest toch anders kunnen? En dus zijn wij gaan bouwen aan een platform waar je eenvoudig van elkaar nieuwe vaardigheden en skills kan leren. Een plek waar niet alleen het leren van leuke en handige nieuwe skills, maar ook het delen ervan centraal staat.

We wisten dat we met een platform zoals Soofos veel mensen kunnen helpen. Een plek om je eigen kennis en skills te delen, en vooral ook een plek waar je nieuwe dingen kunt leren. Waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen. Voor jezelf, voor je bedrijf, voor je toekomst.

Een plek waar je op een toegankelijke manier van elkaar kan leren. Dat is waar Soofos voor staat. En we zijn trots dat we samen met jou het platform alsmaar groter en beter maken.

Anton & Joris
Founders Soofos

Van zolderkamer naar zandstrand

2015 is het jaar dat de geschiedenisboeken in gaat als ‘het jaar dat Soofos gestart is’. Studievrienden Joris & Anton besloten dat jaar dat het tijd was om een platform te maken waar praktische kennis beschikbaar kwam.

Na offertes te ontvangen van enkele tonnen om een custom build platform te maken, besloten ze om het zelf te doen. Het avontuur aan te gaan en zonder externe financieringen het gewoon te proberen. In de avonduurtjes, letterlijk op de zolderkamer 4 hoog in Amsterdam, werd er gewerkt aan het platform.

Na 2 jaar fulltime aan Soofos gewerkt te hebben met een team van ongeveer 4 mensen, hadden de heren weer behoefte aan meer avontuur. Amsterdam Zuid en Noord waren te klein geworden, de winter in Nederland leek wel erg koud.

Op zoek naar het avontuur werd de Fiat Panda 100hp ingepakt met schermen, koffers en spullen die we toen nog dachten nodig te hebben. Ruimte voor Rick en Joris om daar hun ellendig lange benen te plaatsen was er gelukkig ook nog net.

Drie maanden later was de conclusie dat dit goed voelde. We wilden dit meer, de vrijheid om te gaan en staan waar we wilden. Het werd dus tijd om het bedrijf om te bouwen naar een remote bedrijf, waar het team efficiënt kan werken aan de groei van Soofos – zonder afhankelijk te zijn van onze locatie.

Dit is gelukt, en nu staan we waar we nu staan. Dagelijks werken onze techneuten om het platform te verbeteren. Onze support werkt om de cursisten zo goed mogelijk te helpen en ondersteunen en onze ‘succesmanager’ staat klaar om alle instructeurs tips te geven om alles uit hun cursus te halen. Jaarlijks komen we minimaal 2 maanden samen om dit nog verder te verbeteren, om van elkaar te leren en inspiratie op te doen uit alle mogelijkheden.

Het heeft zich vertaald in een vrije cultuur, waar we veel waarde hechten aan je eigen ontwikkeling. Waar jij als persoon moet groeien, waar er genoeg ruimte moet zijn om jezelf te ontwikkelen.

We geloven erin dat het niet nodig is om meer dan 32 uur per week te werken, je moet tijd hebben voor je eigen ding. In die vier dagen, vinden we ook nog ruimte om een halve dag te spenderen aan je eigen ontwikkeling. Aan dingen die je zelf leuk of belangrijk vindt.

Het is ons gelukt om de vrijheid te krijgen die we zoeken, continu het avontuur te kunnen aangaan zonder dat ons werk hierdoor (negatief) beïnvloed wordt. We zijn flexibel en vrij, en focussen op authentiek leren van elkaar.

Op naar een prachtige toekomst waarin we kunnen doen wat we belangrijk vinden. Waar we Soofos hét bedrijf kunnen maken waarmee we anderen kunnen inspireren. Hét platform kunnen maken waar iedereen van elkaar kan blijven leren.

Wij zullen ons blijven inzetten om Leren van elkaar mogelijk te maken. En hopelijk met ons, jij ook!

Nog meer weten over ons?

Neem een kijkje in ons brand boek daar vertellen we je alles.

10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.