Het Burn-out Herstelplan: Compleet én holistisch stappenplan bij burn-out

Compleet én holistisch stappenplan bij burn-out. Je gaat in deze leerzame cursus aan de slag op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Stap voor stap bouw je energie, vertrouwen en zelfinzicht op en werk je toe naar herstel.

 • Alle niveaus
 • 12 Lessen
 • 2u 44min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Een holistische aanpak van burn-out: Fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel
 • Leren luisteren naar je lichaam: Hoe vind je de uitknop? Assertieve communicatie en grenzen stellen met Rationeel Emotieve Therapie (RET)
 • Voeding en supplementen bij burn-out: Balanceren van neurotransmitters
 • Keuzes maken die bij je passen: Wat voor type ben je? Persoonlijkheidsonderzoek, waarden, passies en doelen stellen met NLP

Het Burn-out Herstelplan

Compleet én holistisch stappenplan bij burn-out

In 12 inspirerende, educatieve videolessen leer je hoe je op een effectieve, holistische wijze kunt herstellen van een burn-out.

Je gaat in deze leerzame cursus aan de slag op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Stap voor stap bouw je energie, vertrouwen en zelfinzicht op en werk je toe naar herstel.

Je krijgt diverse tools en hulpmiddelen aangereikt: leren voelen met mindfulness, assertieve communicatie met RET (rationeel emotieve therapie), orthomoleculaire voedingsadviezen bij burn-out en doelen stellen met NLP (neuro linguïstisch programmeren).

Door middel van deep learning en goede informatie over wat burn-out is, leer je te begrijpen wat er aan de hand is in je lichaam. Je leert hoe de stressresponse werkt en over het effect van langdurig verhoogde cortisolniveaus. Je leert te herkennen in welke fase van burn-out je zit en welk type burn-out je hebt. Heb jij vooral een fysieke, mentale, emotionele of spirituele burn-out?

Fysiek

Op de fysieke laag leer je over voeding en suppletie bij burn-out. In dit deel van de cursus leer je wat je nodig hebt om fysiek te kunnen herstellen van een burn-out. Om het (orthomoleculaire) suppletie-advies te kunnen personaliseren, ga je aan de slag met de NeuroQuickScan. Deze korte check maakt inzichtelijk hoe het gesteld is met vier primaire neurotransmitters in het brein: dopamine, acetylcholine serotonine en GABA.

Emotioneel

Op het emotionele niveau zijn het leren luisteren naar je lichaam, zelfliefde en grenzen voelen voorwaarden om te herstellen van een burn-out. Maar hoe vind je nu de ‘uit-knop’ en hoe kom je tot rust? Je krijgt tips over radical selfcare en mindfulness.

Mentaal

Op de mentale laag ga je uitgebreid aan de slag met RET, rationeel emotieve therapie – een vorm van psychotherapie waarbij verstand en gevoel een grote rol spelen. RET kan je enorm helpen bij het stellen van grenzen en assertieve communicatie. Met behulp van een zelfhulpformulier leer je lastige situaties te analyseren en effectiever aan te pakken. Je leert ‘denkfouten’ en beperkende overtuigingen op te sporen om vervolgens een gezonde mindset aan te nemen.

Spiritueel

In het laatste deel van de cursus – de spirituele laag – ga je aan de slag met een uitgebreide persoonlijkheidstest, waarden, passies en purpose. Weten wie je bent, wat je belangrijk vindt en waar je energie van krijgt is cruciaal om het vuurtje weer te laten branden en keuzes te maken die bij je passen. Je leert bovendien hoe je effectief doelen kunt stellen met behulp van NLP, Neuro Liguistisch Programmeren.

Voor wie is de online cursus Het Burn-out Herstelplan?

Deze training is ideaal voor iedereen die te maken heeft met een burn-out, langdurige stress, overspannenheid, of een bore-out. Het is een toegankelijke oplossing voor als je je overweldigd voelt door werkstress of uitputting. Deze cursus biedt praktische hulpmiddelen en strategieën om met deze uitdagingen om te gaan en streeft naar het herstellen van balans en welzijn in je leven.

Wat krijg je allemaal?

 • Compleet stappenplan bij burn-out en logische cursusopbouw
 • Holistische aanpak, met oog voor diverse aspecten van een burn-out
 • 12 goed gestructureerde, leerzame videolessen.
 • Les van een ervaren en erkend orthomoleculair therapeut en life coach.
 • Uitgebreid naslagwerk met zelfhulpformulieren (Rationeel Emotieve Therapie RET) vragenlijsten (o.a. de Jungiaanse Persoonlijkheidstypen Test), opdrachten, tips en adviezen.
 • PDF versie van het boek Boost Your Mood, ontdek het geheim van een oergezonde levensstijl

Jouw online teacher drs. Evelyn Prinsen

Mijn naam is Evelyn Prinsen (1976). Ik heb een achtergrond in orthomoleculaire geneeskunde, life coaching en de klinische Psycho Neuro Immunologie. Sociale Wetenschappen (VU) is waar ik in afstudeerde, en ik heb sinds 2007 een bloeiende praktijk in Amsterdam.

Inmiddels heb ik ook al twee boeken geschreven: Spiritualiteit werkt in de dertigersdip (2009) en Boost Your Mood, ontdek het geheim van een oergezonde levensstijl (2014). Sinds 2023 maak ik online cursussen over holistische gezondheid.

Dus, wil jij jouw vuurtje weer laten branden en keuzes maken die bij je passen? Begin dan vandaag nog met deze cursus!

Over de instructeur

Hallo! Leuk dat je op mijn profiel kijkt!

Mijn naam is Evelyn Prinsen (1976). Ik ben Life Coach, Orthomoleculair Therapeut en Human Design Specialist. Het is mijn passie om jou op weg te helpen naar een gezond en een gelukkig leven.

Ruim 15 jaar ervaring als coach en therapeut
Auteur van twee boeken
Praktisch en resultaat gericht

Ik hou ook enorm van leren en ontwikkelen. Ik heb werkelijk stapels diploma's behaald: van een wetenschappelijke studies tot spirituele ontwikkeling.

Na ruim 15 jaar ervaring in het begeleiden van mensen in mijn praktijk Boost Your Mood is het nu tijd mijn inzichten te bundelen in praktische, leerzame en leuke cursussen!

In 2009 verscheen mijn eerste boek Spiritualiteit werkt in de dertigersdip. In 2014 verscheen mijn tweede boek Boost Your Mood, ontdek het geheim van een oergezonde levensstijl.

Tot slot, ik ben getrouwd en woon samen met met mijn man, twee zonen en twee katten in de gezellige Rivierenbuurt in Amsterdam.

Beoordelingen

5 Gemiddelde beoordeling

3 Beoordelingen

 • 5
  3
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Echt een eye-opener deze cursus en wat een prettige stem om naar te luisteren. Ik vond het heel boeiend en ga meteen door naar je volgende cursus “Ontdek je life purpose met Human Design”
  Hartelijk bedankt!!

 2. Een heel mooi programma van Evelyn. Ze neemt je stop voor stap mee en geeft veel handvatten om burn-out aan te pakken. Bedankt!
  Gr. Yoshi

Oorspronkelijke prijs was: €69.Huidige prijs is: €41,40.Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 14 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.