Online Cursus PowerPoint

Martijn · 10 Januari 2024
In onze online cursus PowerPoint leer je niet alleen het programma van binnen en buiten kennen, maar leer je ook alles over wat nou een goede presentatie maakt, waar je geschikt beeldmateriaal kan bemachtigen, hoe je PowerPoint als krachtige grafische applicatie kan gebruiken voor illustratief werk en nog heel veel meer.
 • Beginner
 • 58 Lessen
 • 5u 14min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Alles over Microsoft PowerPoint.
 • De geheimen van presentaties kennen.
 • Leer PowerPoint kennen en gebruiken.
 • Aan de hand van videolessen en opdrachten.

Cursus inhoud

Vouw uit

Leer alles over PowerPoint in deze online cursus

PowerPoint is een programma dat deel uitmaakt van Microsoft office. PowerPoint is wereldwijd het meest gebruikte programma om presentaties mee te maken. Met PowerPoint kun je zelf gemakkelijk presentaties maken. Een presentatie bestaat uit dia’s die je zelf kunt opmaken. Het programma is een gebruiksvriendelijke applicatie met tal van mogelijkheden om jouw dia er precies zo uit te laten zien als jij wil. Zo kun je naast teksten en afbeeldingen ook werken met hyperlinks, voice memos, muziek en filmpjes. Meer over PowerPoint kan je vinden op de website van Microsoft. Deze cursus is geschikt voor alle recente versies van PowerPoint, zo kun je bijvoorbeeld met de 2013, 2016 én 365-versie van het programma werken.

Wat leer je in deze online cursus PowerPoint?

In onze online cursus PowerPoint behandelen we alle aspecten van PowerPoint. Daaronder vallen onder andere het aanmaken van dia’s, het invoegen van media en het kiezen van passende dia overgangen. Daarnaast besteden we ook aandacht aan wat nou een goede presentatie maakt. Je leert dus niet alleen hoe je een presentaties maakt, maar ook hoe je een goede presentatie geeft. Zelfs als beginnend gebruiker van PowerPoint kan je aan de slag. In de cursus ga je van het beginnen met PowerPoint tot het geven van mooie presentaties.

Verder laat ik je in deze online cursus PowerPoint zien wat je grafisch allemaal kunt doen met het programma, zodat je zelf verbluffende presentaties kan maken.

Welke onderwerpen worden er besproken in deze cursus?

 Hoe de interface van PowerPoint werkt;

De verschillende thema’s en templates die je kan gebruiken;

Het maken van dia’s en dia-modellen;

Op welke wijze je afbeeldingen kan inzetten;

Hoe je vormen, grafieken, SmartArt, illustratief werk en andere objecten kan maken en toevoegen;

Het animeren en instellen van dia-overgangen tussen slides;

Hoe je animaties kan maken in PowerPoint;

Op welke wijze je de PowerPoint offline en online kan presenteren.

Voor wie is deze online cursus bedoeld?

Deze e-learning is geschikt voor iedereen die wilt leren werken met Microsoft PowerPoint. Is het voor je beroep of studie nodig om presentaties te geven? Dan is deze cursus zeker geschikt voor jou, aangezien je niet alleen leert hoe je een degelijke presentatie in elkaar zet, maar ook hoe je deze opbouwt en welke manier van presenteren erbij past.

Welke voorkennis heb je nodig voor deze cursus?

Deze cursus is geschikt voor mensen die al kennis hebben van de programma’s van Microsoft, maar is ook als cursus PowerPoint voor beginners te volgen. Begin daarom vandaag nog met het maken van verbluffende presentaties met het programma van Microsoft.

Benieuwd hoe zo’n les eruit ziet? Bekijk dan de introductievideo bovenaan de pagina of klik op een van de gratis lessen in het cursusoverzicht. Mocht de cursus je toch tegenvallen, dan kan je tot veertien dagen na aankoop de cursus kosteloos retourneren.

Over de instructeur

Martijn

74 Cursussen

Martijn is een expert als het aankomt op skills voor grafische vormgeving en videoproductie. Van Photoshop tot After Effects, in no-time leert hij je de kneepjes van het vak. Dankzij zijn leergierigheid en ondernemende geest weet hij ook alles over marketingtools als MailChimp, en webdesign met WordPress. Benieuwd naar alle cursussen van Martijn? Bekijk hier zijn aanbod.

Beoordelingen

4.4 Gemiddelde beoordeling

55 Beoordelingen

 • 5
  27
 • 4
  24
 • 3
  3
 • 2
  1
 • 1
  0
 1. Hele duidelijke cursus, per stap het onderwerp goed uitgelegd. Het begin was vrij basaal niveau, maar dit bouwt op naar een beter niveau. Vooral veel geleerd van hoe de functies binnen powerpoint om Visuals te maken maar ook om je powerpoint er visueel aantrekkelijk uit te laten zien.

 2. Leuke korte cursus om te volgen. Hoewel een gebruiker van Powerpoint niet heel veel nieuws leert, is het wel heel goed om je geheugen op te frissen en opnieuw zaken te behandelen die je vrijwel nooit gebruikt. Bedankt voor deze verhelderende cursus Martijn

 3. Bij deze uitgebreide cursus heb ik veel nieuwe dingen geleerd. Ik wist niet dat er zoveel mogelijk was binnen een PowerPointpresentatie.

  Dank aan de instructeur.

 4. Ik werk met ipad, dus niet alle opties waren hiervoor aanwezig

 5. Weer een hele duidelijke, mooie cursus van Martijn.

 6. Zeer uitgebreide cursus over PowerPoint. Heel veel geleerd, ook over toepassingen die in andere Microsoft applicaties worden gebruikt.
  Rustig tempo, niet te lange hoofdstukken/delen waardoor je makkelijk kunt stoppen en hervatten.

75Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 470 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.