Online Cursus Videomontage met Premiere Pro CC

Belinda Kampf · 28 Februari 2024
Leer alles over videomontage met Premiere Pro CC in deze cursus, zodat je zelf indrukwekkende montages kan maken. Ga aan de slag en maak zelf video's!
 • Beginner
 • 62 Lessen
 • 4u 34min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Alles over videomontage met Premiere Pro.
 • De geheimen van videoproductie kennen.
 • Leer Premiere Pro kennen en gebruiken.
 • Aan de hand van videolessen en opdrachten.

Cursus inhoud

Vouw uit

Leer alles over videomontage met Premiere Pro CC

De vraag naar video-producties is, in korte tijd, enorm gestegen en populair geworden. Adobe Premiere is een professioneel videobewerkingsprogramma met een grote ondersteuning voor diverse videoformaten. Het programma biedt een groot scala aan gereedschappen en functies om video en geluid te monteren. Om die reden wordt Premiere Pro CC dan ook gebruikt door veel professionals die zich bezighouden met media.

Heb je nog geen Creative Cloud abonnement of Adobe Premiere? Bekijk dan hier de website van Adobe!

Omschrijving van deze Premiere Pro cursus

In deze cursus leer jij alle videotechnieken die je nodig hebt om met Adobe Premiere Pro CC van Adobe goede videomontages te maken. Hierin leer je niet alleen werken met verschillende videoformaten en hoe monteren werkt, maar je leert ook meer over opnemen en videoproductie. Er komt dus veel meer aan bod in deze cursus dan enkel het monteren van de video’s. De storyboard en de workflow van videoproductie worden besproken in deze uitgebreide online cursus.

In deze videomontagecursus leer je:

Op een nieuwe manier werken met videomontage en Premiere Pro;

Hoe je effecten (special effects) en overgangen kan gebruiken in jouw montages;

De samenwerking tussen Adobe Premiere Pro CC en Adobe After Effects kennen;

Hoe je kan publiceren en exporteren, zodat de wereld jouw film kan zien.

Beschrijving van de hoofdstukken

Een nieuwe werkwijze aanleren voor Premiere

Je leert op welke wijze je snel en efficiënt, met gebruik van de bewerkingstools en de juiste workflow, een videomontage kunt maken. Dankzij de duidelijke tijdlijn hou je goed grip op de productie. Premiere Pro biedt ondersteuning aan alle videoformaten en je kunt deze met gemak bij elkaar in één project plaatsen. Ook al zijn de filmfragmenten met verschillende camera’s en instellingen ‘geschoten’. Dat maakt het werken met Premiere nog krachtiger.

Effecten en overgangen toepassen in de montage.

Ook biedt Premiere nog een scala aan opties en instellingen om videobeelden in elkaar over te laten vloeien. En je kunt gebruik maken van diverse kleurcorrecties om beelden op elkaar af te stemmen of juist te oversturen voor een creatief effect. Dankzij de animatie opties kun je tijdens de montage bewegingen in monteren als het in- en uitzoomen of pannen over een videofragment. Je kunt alsnog belichtingseffecten toevoegen, het witbalans herstellen en het beeld laten stabiliseren.

Optimale samenwerking tussen Premiere en After Effects.

Als je heel creatief (geanimeerde) tekst en graphics wilt toepassen in de video dan doe je er beter aan om de video te importeren in Adobe After Effects. Je kunt het videoproject vanuit Premiere Pro, met behoud van het originele Premiere-project doorsluizen naar After Effects, aldaar toevoegingen maken aan het project en weer terugkeren naar Premiere en verder werken aan de montage. Vooral als je tekst en illustraties wilt opnemen in de montage is dat een veelgebruikte werkmethode. Maar Premiere biedt ook ruime mogelijkheden en opties voor het plaatsen van teksten en aftitelingen.

Publiceren en exporteren

Het doel van de videoproductie is natuurlijk om deze te publiceren. Je leert hoe je de productie moet renderen en welk videoformaat en comprimeer-methode je hiervoor het beste kunt gebruiken. Dan is het nog maar een druk op de knop om jouw productie op het web te tonen of te delen via sociale media.

Voor wie is deze cursus geschikt?

Deze cursus is geschikt voor iedereen die zich met film of video bezighoudt of die meer wilt leren over videomontage. Met het programma Adobe Premiere Pro CC kan je veel meer dan alleen simpele huis-tuin-en-keukenvideo’s in elkaar zetten. Je leert werken met professionele methodes en leert het programma van binnen en buiten kennen. Dus wil je meer met video doen? Dan is deze cursus zeker geschikt voor jou!

Disclaimer: Deze pagina bevat een affiliate link, dat wil zeggen dat als jij je aanmeldt via deze link, Soofos hier een kleine bijdrage voor ontvangt.

Over de instructeur

Belinda Kampf

40 Cursussen

Mijn naam is Belinda Kampf. Ik ben al jaren actief in de grafische sector en weet alles van de programma’s waarmee jij grafisch kunt ontwerpen. Na lang zelf actief te zijn geweest als grafisch ontwerper geef ik nu voornamelijk les over alles wat met design te maken heeft. Na veel offline les gegeven te hebben, heb ik nu van de belangrijkste kennis gebundeld in online cursussen. Met deze kennis kun je zelf snel aan de slag. Met behulp van video's en oefenbestanden kun je op je eigen tempo leren door te doen. Ik hoop ook jou enthousiast te krijgen en help je met veel plezier op weg in de grafische sector.

Beoordelingen

4.6 Gemiddelde beoordeling

68 Beoordelingen

 • 5
  40
 • 4
  26
 • 3
  2
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Goede cursus met hele fijne en duidelijke uitleg. Veel van geleerd en nu zelf verder aan de slag met alles wat ik hier aan nieuwe kennis heb opgedaan.
  Ben je nieuw met Premiere Pro? Dan raad ik je zeker aan deze cursus te volgen!

 2. Hele fijne en duidelijke cursus.
  Ik heb er zeker wat aan gehad

 3. Geweldige uitleg. Veel informatie en zal veel moeten oefenen om alles onder de knie te krijgen. Thnx

 4. Goede cursus, legt alle beginners stappen rustig uit. Aanrader

 5. Fijne uitleg. Vooral als je bepaalde onderwerpen wat rustiger uitgelegd wilt krijgen.

 6. Het programma wordt op een rustige en zeer duidelijke manier uitgelegd. Er zijn een paar hobbeltjes te nemen met de voorbeeldbestanden (bijvoorbeeld omdat stills niet aanwezig blijken te zijn) en soms zijn er kleine verschillen in het werken met een Mac of Windows machine.
  De diepgang van deze cursus is meer dan voldoende voor een “normale” gebruiker en in elk geval voldoende om zelf verder te kunnen experimenteren met de enorme hoeveelheid in Premiere Pro aanwezige effecten. Kortom, ten zeerste aanbevolen.

 7. Het is een fijne cursus om de beginselen van Première onder de knie te krijgen. Fijn dat er oefenbestanden bij zitten, zodat je zelf mee kunt doen. Ik mis eigenlijk extra oefeningen, waarbij je zelfstandig moet monteren. Dit zou nog een toegevoegde waarde hebben. Zo kun je goed toetsen of je het geleerde ook in de praktijk kunt brengen. Daarnaast zijn de filmpjes gemaakt op een Apple laptop, hierdoor heten knoppen net anders. De cursus is echter wel goed te volgen op een Windows computer.

 8. Beste Belinda, ik ben er door, ik wil je wel bedanken voor een ietwat tragere, maar daar ben ik blij om, maar ook zeer duidelijke en overzichtelijke cursus. Ik had misschien nog iets meer willen leren over de speciale effecten, maar die zal ik gauw genoeg ontdekken, als ik met mijn eerste project van start ga. Ik denk ook al aan split screen fragmenten, daar ga ik bijvoorbeeld You Tube voor aanspreken. Groeten alleszins uit België, Marc D.

99Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 587 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.