Cursus Python: leren programmeren voor beginners

Thomas · 2 April 2024

Wil je al langer leren programmeren, maar aarzel je omdat het te moeilijk en wiskundig lijkt? Met deze cursus kan iedereen leren programmeren! We gaan aan de slag met Python, de populairste programmeertaal van dit moment.

 • 47 Lessen
 • 2u 52min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Leer de syntax van Python en installeer alle benodigde programma's (of gebruik Repl.it)
 • Het gebruik van conditionele logica (ALS-DAN statements) en functies
 • Leer toetsenbord input verwerken en door lijsten itereren
 • Gebruik Python om data uit en naar Excel en tekstbestanden te schrijven

Cursus inhoud

Vouw uit

“Of je nu de geheimen van het heelal wilt ontrafelen, of gewoon carrière wilt maken in de eenentwintigste eeuw, programmeren is een essentiële vaardigheid om te leren” ~ Steven Hawking

Kunstmatige Intelligentie, Big Data, Cloud… Alle toekomstige technologieën hebben één ding gemeen: ze zijn gebouwd met Python!

Op dit moment is Python (de taal die in Nederland uitgevonden werd) dé populairste programmeertaal van dit moment. En de populariteit van Python groeit nog steeds. Wanneer je Python leert, beheers je een programmeertaal die breed gebruikt wordt, en wanneer je Python kunt programmeren zul je merken dat het leren van een tweede programmeertaal nog makkelijker is.

Waarom zou je specifiek deze cursus Python volgen?

Programmeercursussen zijn vaak theoretisch van aard, en moeilijk te volgen. Deze cursus brengt daar verandering in. In deze online cursus leer je in elk hoofdstuk de basis van een onderwerp, en maak je aan het einde van de cursus samen met mij een opdracht. Tijdens deze cursus bouw je de volgende miniprojecten, waardoor je Python echt in de vingers krijgt;

 • Hoofdstuk 2: we bouwen een temperatuur converter van Celsius naar Fahrenheit
 • Hoofdstuk 3: we bouwen een script om het deurbeleid van een nachtclub te automatiseren
 • Hoofdstuk 4: we bouwen een script waarmee je een nickname genereert
 • Hoofdstuk 5: op basis van je leeftijd berekenen we je geboortejaar
 • Hoofdstuk 6: we laten de computer zelf een verhaal schrijven met Python
 • Hoofdstuk 7: we bouwen een applicatie waarmee je je favoriete films kunt opslaan
 • Hoofdstuk 8: we bouwen een script waarmee je repetitief werk in Excel kunt automatiseren

Waarom Python leren?

Wie besloten heeft zich te verdiepen in programmeren, wilt een taal gebruiken die breed gebruikt wordt en een niet al te steile leercurve heeft. Python is de populairste programmeertaal van dit moment, en ook een van de makkelijkste talen om te leren. Wie de basis van Python begrijpt zal merken hoe makkelijk het is om daarna een andere taal aan te leren.

Python wordt onder andere gebruikt om de back-end van (web)applicaties te bouwen. Je kunt er makkelijk mee verbinden met databases of API’s bouwen.

Python is de taal bij uitstek voor wie aan de slag wilt gaan als Data Science & ML Engineer. Met Python kun je namelijk makkelijk data analyseren en visualiseren.

Ook in de wereld van Artificiële Intelligentie neemt Python een prominente plaats in. Je kunt veel AI algoritmes gebruiken in Python, en je kunt ze natuurlijk ook zelf ontwikkelen.

De meeste van bovenstaande toepassingsgebieden vereisen wel nog enige specialisatie na het doorlopen van deze cursus. Maar deze Python cursus is een goede start!

Wat ben je na het doorlopen van deze cursus?

Na het doorlopen van deze cursus ben je een startende (junior) Python programmeur. Je kunt hobbymatig projecten bouwen en je kunt je verder verdiepen in Python om meer ervaring te krijgen. Wanneer je Python beheerst zul je merken dat je makkelijk banen aangeboden krijgt in de IT, maar vergis je niet; wie zijn brood wilt verdienen met programmeren is nog lang niet uitgeleerd. Mocht je van programmeren je baan willen maken dan is het raadzaam te solliciteren op een IT traineeship; traineeships zijn vaak op zoek naar junior programmeurs en bieden tal van doorgroeimogelijkheden.

Over de instructeur

Thomas

3 Cursussen

Als programmeur en innovation consultant was Thomas de afgelopen jaren betrokken bij toonaangevende innovatieprojecten bij de meest succesvolle bedrijven in de financiële sector, life sciences, telecom en de hightech industrie.

Door middel van baanbrekende technologieën zoals Robotics, Artificiële Intelligentie en Cloud stelde hij deze bedrijven in staat hun leidinggevende positie te behouden en te innoveren met nieuwe businessmodellen.

Overtuigd dat technologie voor iedereen beschikbaar moet zijn, stelt hij zijn kennis via Soofos ter beschikking aan jou, zodat jij in staat bent jouw doelen te bereiken door middel van de laatste technologische innovaties!

Beoordelingen

5 Gemiddelde beoordeling

11 Beoordelingen

 • 5
  11
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Fijne cursus, goede uitleg. Thomas gaf razendsnel antwoord als ik een vraag had, complimenten! Ik ga zeker verder met Python en met Soofos.

 2. Ik vond het een prima cursus. Duidelijke uitleg, ik vond het goed te volgen. Ik ga zeker meer cursussen volgen bij Soofos.

 3. Leuke leerzame cursus. Heeft goede lesopbouw.

 4. Ik heb de cursus met veel plezier afgerond. Het is allemaal goed te volgen, soms wat puzzelen maar dat hoort erbij naar mijn idee.
  Het is echt de moeite waard, en ik ga ook zeker verder met Python!

  Henk.

 5. heel helder uitgelegd, en duidelijke opdrachten!

 6. Hele duidelijke cursus: bedankt!
  Vond vooral het gedeelte lezen/schrijven van en naar Excel erg leuk en handig.

 7. Prachtige cursus voor wie wil beginnen programmeren met Python.
  Alles wordt stap voor stap uitgelegd aan de hand van korte filmpjes.
  Heb je een vraag, dan krijg je ook snel een duidelijk antwoord van de instructeur.
  Een echte aanrader!!!
  Ik kijk al uit naar het vervolg.

 8. Heel veel van opgestoken en heel duidelijk uitgelegd, Zeker een aanrader wanneer je Python wil leren.
  Korte video’s, geen overbodige theorie, je kan alles gelijk in de praktijk toepassen.

 9. Ik wou al lange tijd starten met het leren van een programmeertaal, maar het kwam er steeds niet van. Met deze cursus wordt python in ‘hapklare brokken’ aangeboden. De korte lessen zorgen ervoor dat je er snel doorheen gaat en met de opdrachten krijg je echt inzicht in het proces van programmeren. Ik kan deze cursus aan iedereen aanbevelen die zonder technische achtergrond wil starten met programmeren.

Oorspronkelijke prijs was: €99,95.Huidige prijs is: €49,50.Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 191 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.