Online Cursus Photoshop CC 2021 – Het complete plaatje

Martijn · 14 Februari 2024
Met Photoshop kun je jouw foto's bewerken tot prachtige kunstwerken, klaar voor publicatie of drukwerk. In deze cursus leer je werken met zo'n beetje alle functies en gereedschappen van dit krachtige fotobewerkingsprogramma.
 • Beginner
 • 129 Lessen
 • 13u 36min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Snel en accuraat selecties kunnen maken in Photoshop
 • Afbeeldingen kunnen combineren met maskers en andere technieken
 • Volledig overzicht van alle beeldbewerking en grafisch ontwerp mogelijkheden met Photoshop
 • Vele creatieve Photoshop projecten zien waardoor je leert wat er allemaal mogelijk is met Photoshop

Cursus inhoud

Vouw uit
Hoofdstuk Inhoud
0% Voltooid 0/1 Stappen
1 van 2

Online cursus Photoshop

Leren wat je écht nodig hebt in Photoshop, met meer dan 130 praktijkgerichte oefeningen.

Altijd al willen leren hoe je foto’s bewerkt of grafisch ontwerpt in Photoshop? Van het aanpassen van kleuren tot het combineren van foto’s en werken met 3D-objecten. In deze cursus Photoshop komt alles aan bod dat het programma te bieden heeft. Het is de meest complete online cursus Photoshop op de markt. En het beste is: het hoeft niet moeilijk te zijn. Iedereen kan het leren!

Wat houdt de cursus in?

In deze cursus Photoshop ga je praktijkgericht aan de slag aan de hand van video’s en oefeningen. De nadruk ligt op efficiënt werken met vraagstukken uit de dagelijkse praktijk. Geen poespas, maar praktisch leren wat je écht nodig hebt en hoe dit het beste werkt. Hierdoor ga je binnen no-time van beginner naar gevorderde gebruiker. Je bouwt niet alleen kennis op van alle tools uit Photoshop, maar ook het inzicht van een echte beeldbewerker.

De lessen uit de cursus volg je geheel op eigen tempo. Geen spoedcursus, waarbij je het na één video allemaal moet kunnen, maar een complete cursus waarbij aandacht is voor alle benodigde aspecten.

Je krijgt bij deze cursus Photoshop meer dan 100 bestanden tot je beschikking, die allemaal gemaakt zijn door de trainer. Hij is buiten een ervaren instructeur ook een zeer capabele fotograaf, en je kan meteen aan de slag met praktijkvoorbeelden uit zijn eigen portfolio. Niet alleen saaie portretfoto´s of landschappen, maar volledige creatieve projecten waar je stap voor stap doorheen wordt geleid.

Wat is inbegrepen?

 • 13,5 uur aan video’s, verdeeld over 133 lessen.
 • Oefenbestanden bij elke les, exclusief gemaakt door de trainer.
 • Toegang tot een Creative Cloud Library met meer dan 100 oefenbestanden.
 • Cursus wordt actief bijgewerkt na updates van Photoshop

Wat leer je tijdens de online cursus photoshop?

De cursus Photoshop is opgedeeld in 14 hoofdstukken:

 1. Interface en opties
 2. Basishandelingen
 3. Bijsnijden
 4. Selecties
 5. Maskers
 6. Inhoud behouden
 7. Aanpassingslagen
 8. Transformaties
 9. Slimme objecten
 10. Tekst
 11. Vormen
 12. Penselen
 13. Laagstijlen
 14. Filters

Voor wie is de cursus Photoshop geschikt?

Omdat alle facetten van het programma aan bod komen, is deze cursus Photoshop voor zowel beginners als ervaren gebruikers geschikt.

Na deze cursus Photoshop kun je:

Objecten of personen uit een afbeelding isoleren
Afbeeldingen op een realistische manier met elkaar combineren
Ongewenste elementen uit afbeeldingen verwijderen
Kleur en belichting aanpassen
Algemene portretcorrecties uitvoeren
Werken met tekst en vormen
Digitaal schilderen met penselen
Filters op praktische en creatieve wijze toepassen
Je verkrijgt een volledig inzicht van het werken met lagen

Over de trainer

 • 4 keer beste opleider van Nederland, waaronder 2020
 • 12 jaar in het vak
 • Meer dan 400 uur content geproduceerd
 • Meer dan 34.000 cursisten gingen je voor
 • Actieve fotograaf en designer

Benodigdheden cursus Photoshop

Je hebt een laptop en Adobe Photoshop nodig, want je gaat met de oefenopdrachten daadwerkelijk werken met Photoshop. Voor een abonnement op Creative Cloud of Adobe Photoshop kun je terecht op de website van Adobe.

Disclaimer: Deze pagina bevat een affiliate link, dat wil zeggen dat als jij je aanmeldt via deze link, Soofos hier een kleine bijdrage voor ontvangt.

Over de instructeur

Martijn

74 Cursussen

Martijn is een expert als het aankomt op skills voor grafische vormgeving en videoproductie. Van Photoshop tot After Effects, in no-time leert hij je de kneepjes van het vak. Dankzij zijn leergierigheid en ondernemende geest weet hij ook alles over marketingtools als MailChimp, en webdesign met WordPress. Benieuwd naar alle cursussen van Martijn? Bekijk hier zijn aanbod.

Beoordelingen

4.7 Gemiddelde beoordeling

25 Beoordelingen

 • 5
  19
 • 4
  5
 • 3
  1
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. De cursus is duidelijk en begrijpelijk uitgelegd. Heb nu een veel breder inzicht in wat je allemaal in photoshop kunt.

 2. Ik heb veel geleerd van de cursus. Op mijn werk ben ik steeds meer bezig met photoshop dus deze cursus was voor mij heel erg interessant

 3. Zeer educatieve cursus. Fijn uitgelegd op een rustige en overzichtelijke manier. Alles werd haarfijn uitgelegd en ook werden belangrijke handelingen en shortcuts ed regelamtig herhaald. Ik heb best veel uit de cursus geleerd en overweeg nog een uitbreiding van deze cursus te gaan volgen.

  Een dikke duim voor Martijn

 4. Zeer uitgebreide cursus, mooi dat je er toegang tot houd want het is wel veel om te onthouden, zo kan je tijdens het fotoshoppen altijd weer even een deel terug kijken.

 5. Een vrij complete Photoshop cursus. De materie wordt over het algemeen helder uitgelegd.
  Hoofdstuk 3.3 croppen ontbreekt helaas en dus moet je de handige “waterpas” voor het rechttrekken van een afbeelding zelf ontdekken. Er is wel oefenmateriaal aanwezig van 3.3.
  Ook geen uitleg over de tools masker voor horizontale (of verticale) tekst.
  Wel veel uitleg over het combineren van afbeeldingen combineren tot een leuke compositie, maar weinig informatie over het oplossen van problemen, zoals het acceptabel maken van harde schaduwen in een foto.
  De behandeling van de 3D is er denk ik vooral vanwege het streven naar “compleetheid”, maar met name de laatste 2 lessen zijn lastig (en soms niet) te volgen. Dat komt ook door de slordige opbouw van deze video’s (veel foute muishandelingen) en het niet editen van de video zodat je niet afgeleid wordt. Het komt dan ook over alsof iemand de klok heeft horen luiden over 3D in Photoshop en mij “naar de klepel laat zoeken”.

 6. Alweer een TOP cursus van Martijn. Martijn kan op een aangename manier de leerstof goed uitleggen. Ik raad al zijn cursussen aan. TOP!

 7. Lang. Wel goed te volgen. Photoshop stopt met 3D helaas.

 8. Wat een fijne, toegankelijke cursus Photoshop. Er is meer dan genoeg diepgang en het samen doen van opdrachten heeft absoluut meerwaarde. Het aangeleverde beeldmateriaal is mooi en prettig om mee te werken. Het constant herhalen van de sneltoetsen vind ik een enorme plus, zo wordt het voor mij ook een automatisme.
  Als ik een minpuntje moest noemen, dan zijn het de versprekingen in hoofdstuk 13.1 Overvloeimodi zijn. Martijn corrigeert zichzelf netjes, maar ik raakte er toch een beetje de draad door kwijt. Dat dit het enige minpuntje is na 134 lessen zegt iets over de kwaliteit van deze cursus. Ik ben ontzettend tevreden. Bedankt Martijn!

Oorspronkelijke prijs was: €127.Huidige prijs is: €47.Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 635 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.