Onbekende, maar leuke design programma’s

Nina Westland
  | 
31 maart 2020

De meestgebruikte design programma’s zijn die van Adobe. Zo zijn Adobe Photoshop en Adobe Illustrator onmisbaar bij het maken en bewerken van je eigen afbeeldingen.

Toch zijn er ook een aantal nieuwe en onbekendere design programma’s die erg leuk zijn. Deze design programma’s zijn vaak gericht op een specifieke tak van design, zoals 3D-design of web development.

Leuke design programma’s, om mee aan de slag te gaan!

SketchUp Make voor 3D-tekeningen

SketchUp Make is een gratis modelleerprogramma. Als jij snel zelf 3D-tekening wilt maken is dit een uitstekend programma om mee te beginnen.

Zolang je het niet voor commerciële doeleinden gebruikt, kun je het gratis downloaden op de website van SketchUp.

Door SketchUp kun je zelf in relatief korte tijd gedetailleerde en realistische 3D-tekeningen maken. Deze kun je bijvoorbeeld gebruiken voor 3D-printers of het ontwerpen van jouw huis.

Als je meer wilt weten over hoe je het programma moet gebruiken, kun je de online cursus 3D-modelleren met SketchUp make volgen op Soofos.

Adobe Fuse samen met Photoshop voor 3D karakters

Als je zelf 3D-modellen wilt maken is Adobe Fuse samen met Photoshop beter geschikt voor je.

Met Adobe Fuse kun je zelf een persoon modelleren, aanpassen en bepaalde kledingstukken geven. Deze kun je vervolgens makkelijk in Photoshop gebruiken bij je eigen creaties.

In tegenstelling tot SketchUp is Fuse dus echt bedoeld om personen te ontwerpen. SketchUp is meer bedoeld voor objecten.

Via de online cursus Maak 3D karakters met Adobe Fuse en Photoshop leer je alles over het design programma. Na het volgen van de cursus kun je je eigen modellen maken en gebruiken in Photoshop.

Adobe Experience Design voor prototypes van websites en apps

Naast het ontwerpen van objecten en personen kun je ook een website of app ontwerpen.

Adobe heeft een nieuw design programma, Adobe Experience Design, waarmee je zelf makkelijk je eigen prototype van een website of app kunt ontwerpen. Let wel op dat het echt puur om het ontwerpen ervan gaat.

Het uiteindelijk ontwikkelen van de website zal een developer moeten doen. Met het programma kun je snel webpagina’s ontwerpen en de functionaliteit van de site uitwerken, voordat je dure developers inhuurt. Ook Adobe Experience Design is gratis te downloaden (klik hier om het te downloaden).

Om alles uit Adobe Experience Design te halen hebben wij hier ook een online cursus over beschikbaar. Na afloop kun jij beginnen met het ontwerpen van je eigen website.

Welk design programma is voor jou geschikt?

Dat hangt er van af waar jij naar op zoek bent.

Heb je nog niet zo veel ervaring met design programma’s? Dan kun je het beste starten met Photoshop. Heb je al wat ervaring met ontwerpen of ben je Photoshop ontgroeid? Kijk dan eens bij onze design cursussen.

Artikel uit de categorie:
Design

0 Reacties op "Onbekende, maar leuke design programma's"

  Geef een reactie op dit artikel

  Leer onbeperkt met Soofos Plus

  • Onbeperkte toegang tot 200+ Nederlandse cursussen
  • Probeer 7 dagen volledig gratis
  • Maandabonnement vanaf €19 per maand
  Probeer 7 dagen gratis Meer informatie over Soofos Plus
  soofos plus cursussen op laptop
  © 2020 - Soofos B.V.