Hoe werkt Adobe XD (Adobe Experience Design)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Wat is Adobe XD?

Adobe heeft een nieuwe tool ontwikkeld speciaal voor UX designers. Adobe XD, ofwel Adobe Experience Design maakt het voor jou mogelijk om makkelijk en snel prototypes te maken van websites en apps.

Ondertussen is het volledige programma uitgekomen en kan je deze gratis downloaden.

Download Adobe XD voor Windows en Mac gratis

Adobe Experience Design CC is op dit moment dus gratis te downloaden. Je kan dus meteen aan de slag met het werken in het nieuwe designprogramma van Adobe.

Je kunt deze op adobe.com downloaden. Vervolgens kun je beginnen met het maken van je eigen wireframes en prototype designs.

Wat kun je allemaal doen met Adobe XD?

Het designprogramma van Adobe maakt het mogelijk om makkelijk en overzichtelijk je eigen prototypes te bouwen van apps en websites.

Je hebt hiervoor geen programmeerkennis nodig. Door slim gebruik te maken van Adobe XD kun je bijvoorbeeld bepaalde blokken op je website terug laten komen.

Door het blok vervolgens op één plek aan te passen kan deze gelijk op alle plekken van je app of website gewijzigd worden.

Je kunt onder andere vector en raster artwork maken en gebruiken om wireframes, scherm-layouts en interactieve prototypes te maken.

Naast een aantal bekende tools uit de Adobe Creative Cloud (Adobe CC) series zijn er ook een aantal speciaal voor Adobe XD ontwikkelde tools toegevoegd.

Voor wie is het nieuwe design programma bedoeld?

Adobe XD is bedoeld voor personen die websites en apps ontwerpen. Door slim gebruik te maken van Adobe Experience Design kun je het ontwerpproces enorm versnellen.

Het programma is echt puur gericht op het ontwerpen van wireframes, layouts en (interactieve) designs van websites en apps. Het helpt bij de ontwerpfase, en zorgt er voor dat je een goed voorstel kunt leveren.

Voordat developpers vervolgens alles uitwerken weet je al hoe de nieuwe applicatie of website er uit gaat zien!

Aan de slag met handige templates in Adobe XD

Je hoeft niet bang te zijn dat je alles vanaf nul hoeft op te bouwen.

Er zijn namelijk veel templates te vinden voor Adobe XD, waarmee jij kan experimenteren of op kan bouwen. Zo maak je binnen no-time een mooie website of applicatie. Een handige website hiervoor is XDGuru. Hier kan je voor veel verschillende soorten websites en applicaties een mooie template vinden. Wel zo handig!

Wees een van de eerste die goed kan werken met Adobe Experience Design!

Het programma van Adobe is nog nieuw.

Wel is het programma op dit moment gratis, dus haal er je voordeel uit! Toch is er een bepaalde leercurve die je hebt bij het programma.

Om deze leercurve te versnellen en ervoor te zorgen dat jij als een van de eerste met Adobe XD kunt werken, hebben we voor jou de online cursus Prototyping met Adobe Experience Design. Klik op de link om naar de cursuspagina te gaan en direct te starten met het leren over Adobe Experience Design.

Ga vandaag nog aan de slag met Adobe XD!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Artikel uit de categorie:

Ontdek onze cursussen, gratis.

Ben je nog niet uitgeleerd? Maak kennis met onze instructeurs. Echte mensen die hun passies met jou delen. Maak een gratis account en begin direct.

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 30 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag


Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account


Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les  in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.