Adobe heeft een nieuwe tool ontwikkeld speciaal voor UX designers. Adobe XD, ofwel Adobe Experience Design maakt het voor jou mogelijk om makkelijk en snel prototypes te maken van websites en apps. Het volledige programma is nog in beta fase, maar wel al te downloaden.

 

Download de Beta van Adobe XD voor Windows en Mac gratis

Adobe Experience Design CC is op dit moment nog niet uit de testfase. Wel is er al een beta beschikbaar gesteld, waar je al kunt werken met het nieuwe design programma. Je kunt deze op adobe.com downloaden. Vervolgens kun je beginnen met het maken van je eigen wireframes en prototype designs

 

Wat kun je allemaal doen met Adobe XD

Het design programma van Adobe maakt het mogelijk om makkelijk en overzichtelijk je eigen prototypes te bouwen van apps en websites. Je hebt hiervoor geen programmeer kennis nodig. Door slim gebruik te maken van Adobe XD kun je bijvoorbeeld bepaalde blokken op je website terug laten komen. Door het blok vervolgens op één plek aan te passen kan deze gelijk op alle plekken van je app of website gewijzigd worden. Je kunt o.a. vector en raster artwork maken en gebruiken om wireframes, schermlayouts en interactieve prototypes te maken. Naast een aantal bekende tools uit de Adobe Creative Cloud series zijn er ook een aantal speciaal voor Adobe XD ontwikkelde tools toegevoegd.

 

Voor wie is het nieuwe design programma bedoeld?

Adobe XD is bedoeld voor personen die websites en apps ontwerpen. Door slim gebruik te maken van Adobe Experience Design kun je het ontwerpproces enorm versnellen. Het programma is echt puur gericht op het ontwerpen van wireframes, layouts en (interactieve) designs van websites en apps. Het helpt bij de ontwerpfase, en zorgt er voor dat je een goed voorstel kunt leveren. Voordat developpers vervolgens alles uitwerken weet je al hoe de nieuwe applicatie of website er uit gaat zien!

 

Ben een van de eerste die goed kan werken met Adobe Experience Design!

Het programma van Adobe is nog vrij nieuw. Op dit moment is alleen nog maar de Beta te downloaden, de officiele release moet nog komen. Wel is het programma op dit moment gratis nog, dus haal er je voordeel uit! Toch is er een bepaalde leercurve die je hebt bij het programma. Om deze leercurve te versnellen en er voor te zorgen dat jij als een van de eerste met Adobe XD kunt werken hebben we voor jou de online cursus Prototyping met Adobe Experience Design. Klik hieronder om naar de cursus pagina te gaan en direct te starten met Adobe Experience Design.

 

27 november 2018

0 Reacties op "Hoe werkt Adobe XD (Adobe Experience Design)"

Geef een reactie op dit artikel

  © 2019 Soofos B.V.