Ontdek de online opleidingen op Soofos.

Grafisch Vormgever Opleiding

Word grafisch vormgever en leer hoe je van idee tot concept komt en hoe je de boodschap van jouw bedrijf kunt visualiseren. Leer het in de grafisch vormgever opleiding. 

995

Of betaal 4 × 249

Registreer
 • Duurt 6 maanden
 • 9,2 beoordeling
 • Incl. begeleiding
 • Incl. certificaat
In deze opleiding leer je alles over grafisch vormgeven
Leer efficient werken met Photoshop, Indesign en Illustrator in de grafisch vormgeven opleiding op soofos
Leer de belangrijkste principes van grafische vormgeving in deze complete opleiding

Dit ga je leren over grafisch ontwerpen 👨‍🎓

We beginnen met een introductie over grafisch vormgeving en de belangrijkste begrippen. Vervolgens leer je aan de hand van verschillende online cursussen hoe je dit inzet in de praktijk voor het ontwerpen van logo’s en huisstijlen, of infographics. Je kunt zelf bepalen in welk onderwerp jij je éxtra wilt verdiepen. 

Zo zit deze opleiding in elkaar

Nog meer weten over deze opleiding? Download de brochure en lees alles rustig door.

Online les van Belinda

Mijn naam is Belinda Kampf. Ik ben al jaren actief in de grafische sector en weet alles van de programma’s waarmee jij grafisch kunt ontwerpen.

Na lang zelf actief te zijn geweest als grafisch ontwerper geef ik nu voornamelijk les over alles wat met design te maken heeft. Ik heb veel ‘offline les’ gegeven en heb nu de belangrijkste kennis gebundeld in online cursussen. Met deze kennis kun je zelf snel aan de slag. Met behulp van video’s en oefenbestanden kun je op je eigen tempo leren door te doen.

Ik hoop ook jou enthousiast te krijgen en help je met veel plezier op weg in de grafische sector d.m.v. deze online opleiding.

Dit kun je na afloop van deze opleiding 💪

Eerst even kijken? Volg de gratis mini cursus een krijg een preview van de opleiding en instructeur.

Zo werkt een opleiding op Soofos 🚀

Een opleiding op Soofos werkt anders dan een online cursus. Aan de hand van zelfstudiematerialen, live-sessies en een afsluitende opdracht, word jij opgeleid tot een volwaardig expert op dit gebied. Haal je een voldoende op de eindopdracht? Dan ontvang je een certificaat waarmee je kunt aantonen dat je de stof beheerst.
Bekijk uitlegvideo

Stap 1 Aanmelden

Betaal de opleiding via jouw werkgever of maak gebruik van een opleidingsbudget. Betaal je zelf? Dan kun je ook kiezen voor gespreid betalen.

Stap 2 Begin met leren

Zodra de betaling verwerkt is kun je starten met de opleiding. Ga aan de slag met de zelfstudie materialen, neem deel aan een live sessie en stel vragen.

Stap 3 Maak de eindopracht

De eindopdracht is dé manier om te laten zien dat je de nieuwe kennis beheerst. Je levert deze in en de begeleider zal jouw eindopdracht beoordelen.

Stap 4 Behaal jouw certificaat

Behaal je een voldoende voor de eindopdracht? Dan krijg je een certificaat voor de opleiding waarmee je kunt aantonen dat je de skills beheerst.

995

Of betaal 4 × 249

Registreer
 • Duurt 6 maanden
 • 9,2 beoordeling
 • Incl. begeleiding
 • Incl. certificaat

Alle onderdelen van deze grafisch vormgeving opleiding

Nog meer weten over deze opleiding?

👉 Download de brochure en lees alles rustig door

👉 Volg de mini cursus en maak alvast kennis met je instructeur

In dit onderdeel van de complete opleiding leer je de basis van grafisch vormgeven

Introductie in grafisch vormgeven

Een introductie in de belangrijkste ideeën van grafisch vormgeven. Van een korte geschiedenis tot de toekomst van dit vak.

In dit onderdeel van de grafisch vormgeven opleiding op Soofos leer je alles over typografie, vorm en ruimte

Werken met typografie en kleur

Typografie, kleur, vorm en ruimte zijn belangrijke elementen van grafisch vormgeven. In dit onderdeel duiken we daar verder op in.

In dit onderdeel van de grafisch ontwerpen opleiding op soofos leer je alles over wat een goed concept is en hoe je voor jouw opdrachtgever de boodschap op een juiste manier kunt visualiseren

Conceptontwikkeling

Wat is een goed concept, wat wil een opdrachtgever en hoe ga je de gewenste boodschap juist communiceren? Dat komt aan bod in het onderdeel conceptontwikkeling. 

Leer de best practices op het gebied van lay-out en compositie tijdens de grafisch vormgeven opleiding op soofos

Werken met lay-out en compositie

Er zijn bepaalde richtlijnen en best practices als het aankomt op de layout en compositie van afbeeldingen. In dit onderdeel gaan we daar verder op in zodat jij zelf de beste composities kunt maken.

In de complete opleiding grafisch vormgeven leer je o.a. logos en huisstijlen ontwerpen

Logo's en huisstijlen ontwerpen

Leer hoe je tot nieuwe ideeën komt die leiden tot treffende en unieke logo’s. Ook leer je een brandbook maken waarin je precies vastlegt hoe het logo toegepast moet worden.

In de opleiding grafische vormgeving leer je hoe je door middel van infographics kunt communiceren

Infographics maken

Wat is er nou leuker dan jouw kennis in de praktijk inzetten? In dit onderdeel leer je hoe je zelf infographics kunt maken.

Tijdens de webinars kun je meekijken met een professional of vragen stellen

Bonus: Webinars

Regelmatig worden er live sessies gegeven over dit onderwerp door professionals in hun vakgebied. Hier kun je eventueel vragen stellen of wordt een bepaald onderwerp besproken.

995

Of betaal 4 × 249

Registreer
 • Duurt 6 maanden
 • 9,2 beoordeling
 • Incl. begeleiding
 • Incl. certificaat

Dit maakt deze opleiding zo uniek

Live sessies en feedback

Bij een opleiding zijn er meer mogelijkheden om vragen te stellen en om begeleiding te krijgen. Naast de online live sessies is er ook een groep waar je jouw vragen kunt stellen.

Krijg les van echte experts

Opleidingen gaan nog een stapje verder dan cursussen. Je krijgt les van alleen de allerbeste instructeurs. De instructeurs worden gecontroleerd op kwaliteit, ervaring en behaalde kwalificeringen.

Ga recht op jouw doel af

Aan de hand van opdrachten en videolessen leer je alles wat je moet weten. Je werkt stapsgewijs toe naar een eindopdracht waarmee je al je kennis in de praktijk gaat brengen. 

Projecten en ontwerpen van cursisten van deze opleiding

Klik op een van de voorbeelden hieronder om te zien wat cursisten hebben gemaakt tijdens deze opleiding.

Dit vinden cursisten van de opleiding

Veelgestelde vragen over deze opleiding

Grafische vormgeving is het creëren van visuele inhoud om een boodschap te communiceren via afbeeldingen, typografie, digitale uitingen en lay-out. Het doel van grafisch ontwerp is om een boodschap of idee effectief over te brengen op de doelgroep op een visueel aantrekkelijke manier.

Een grafisch vormgever verzorgt de grafische vormgeving van bijvoorbeeld logo’s, drukwerk zoals brochures en flyers of digitale uitingen zoals afbeeldingen voor social media en websites. Ook het onderzoeken van trends, uitwerken van een concept of huisstijl en het presenteren van een idee aan klanten horen bij de taken van een grafisch vormgever.

Bekijk hieronder de uitlegvideo over hoe een opleiding op Soofos werkt.
 

Deze opleiding duurt 6 maanden vanaf jouw startdatum. Binnen deze termijn dien je een voldoende voor de eindopdracht te halen om de opleiding succesvol af te ronden.

Mocht het door omstandigheden je toch niet lukken om de opleiding binnen 6 maanden af te ronden, dan kun je het best contact met ons opnemen via [email protected]. We zullen dan samen kijken naar de beste oplossing.

Als je direct betaald krijg je direct toegang. Je kunt ook kiezen voor een latere startdatum. Je ontvangt dan een mail met de mogelijkheid om eerder te starten als dat gewenst is.

Deze opleiding duurt 6 maanden. Het ligt grotendeels aan jezelf hoe snel je er doorheen gaat, en wanneer je er aan werkt. Houd er rekening mee dat je, naast het kijken van de video’s en het bijwonen van live-sessies, ook bezig bent het maken van de eindopdracht of -toets. Neem hier dus voldoende tijd voor.

De belangrijkste verschillen tussen opleidingen en cursussen zijn:

 1. De videolessen van een opleiding zijn gemaakt door de allerbeste instructeurs op Soofos, met relevante werkervaring of certificeringen. De opleidingen zijn dus van de hoogste kwaliteit.
 2. Tijdens de opleiding worden meerdere live sessies gegeven waar je aan deel kunt nemen.
 3. Een opleiding werkt toe naar een einddoel met een afrondende opdracht, waar je ook een speciaal certificaat voor behaald.
 4. Tijdens de opleiding heb je de mogelijkheid om feedback te krijgen van echte professionals in het vakgebied.
Zeker. Tijdens het afrekenen kan je de bedrijfsgegevens van jouw werkgever invullen. Je kunt direct zelf betalen en de kosten terugvragen bij je werkgever, of je kunt kiezen om op rekening te betalen. De factuur wordt dan direct naar jouw werkgever gestuurd. Je krijgt dan toegang zodra de betaling van jouw werkgever verwerkt is.

Er zijn verschillende mogelijkheden en subsidies beschikbaar. Helaas is vanaf 2024 het STAP-budget afgeschaft. Echter zijn er nog veel andere subsidies beschikbaar, die je ook voor de opleidingen bij Soofos kunt gebruiken. Zo zijn er mogelijkheden in samenwerking met het UWV, kun je gebruik maken van het omscholingsbudget in Rotterdam en zijn er andere budgetten beschikbaar. Dit is vaak afhankelijk van jouw eigen situatie.

Klik hier om een overzicht van beschikbare subsidies te bekijken.

We hebben een mini cursus beschikbaar voor deze opleiding. Op deze manier kan je kennismaken met de instructeur en alvast een voorproefje krijgen van de videolessen.

👉 Klik hier om je aan te melden voor de mini cursus

Wil jij meedoen aan de opleiding "Grafisch vormgeven" en dit leren:

Volg deze complete opleiding op Soofos

995

Of betaal 4 × 249

Registreer
 • Duurt 6 maanden
 • 9,2 beoordeling
 • Incl. begeleiding
 • Incl. certificaat

995

Of 4 × 249

Registreer
 • Duurt 6 maanden
 • 9,2 beoordeling
 • Incl. begeleiding
 • Incl. certificaat
Wil jij alvast een gratis preview van de opleiding en instructeur?
Ontvang gratis de mini cursus "Trends in Grafische Vormgeving"
Volg deze complete opleiding op Soofos
Meer weten over de opleiding?
Vraag de brochure aan 📘
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.