logo soofos opleidingen

Word Grafisch Vormgever

Word grafisch vormgever en leer hoe je van idee tot concept komt en hoe je de boodschap van jouw bedrijf kunt visualiseren. Lees verder en ontdek hoe je tijdens deze online opleiding álles leert over grafische vormgeving.

€995

Of betaal 4x €249

Registreer

Kosteloos met STAP-budget

Registreer met STAP
In dit traject leer je alles over grafisch vormgeven
Leer efficient werken met Photoshop, Indesign en Illustrator in het grafisch vormgeven traject op soofos
Leer werken met de belangrijkste Adobe programma's in dit grafisch vormgeven traject dat je met je stap budget kunt volgen

Dit ga je leren 👨‍🎓

We beginnen met een introductie over grafisch vormgeving en de belangrijkste begrippen. Vervolgens leer je aan de hand van verschillende online cursussen hoe je dit inzet in de praktijk voor het ontwerpen van logo’s en huisstijlen, of infographics. Je kunt zelf bepalen in welk onderwerp jij je éxtra wilt verdiepen. 

Zo zit deze opleiding in elkaar

Profielfoto Belinda Kampf, online instructeur op Soofos voor cursussen over grafische vormgeving
Video afspelen over Profielfoto Belinda Kampf, online instructeur op Soofos voor cursussen over grafische vormgeving

Online les van Belinda

Mijn naam is Belinda Kampf. Ik ben al jaren actief in de grafische sector en weet alles van de programma’s waarmee jij grafisch kunt ontwerpen.

Na lang zelf actief te zijn geweest als grafisch ontwerper geef ik nu voornamelijk les over alles wat met design te maken heeft. Ik heb veel ‘offline les’ gegeven en heb nu de belangrijkste kennis gebundeld in online cursussen. Met deze kennis kun je zelf snel aan de slag. Met behulp van video’s en oefenbestanden kun je op je eigen tempo leren door te doen.

Ik hoop ook jou enthousiast te krijgen en help je met veel plezier op weg in de grafische sector d.m.v. deze online opleiding.

Dit kun je na afloop van deze opleiding 💪

Zo werkt het registreren met STAP 🚀

Vanaf 2022 maakt de Nederlandse overheid het STAP budget beschikbaar. Hiermee heb jij een budget van €1000,- beschikbaar om nieuwe skills te leren. Lees hier meer over STAP & Soofos.

Stap 1 Registreren

Registreer je voor de opleiding door het formulier in te vullen. Vervolgens ontvang je een bevestiging.

Stap 2 Bevestig jouw aanmelding

Wij zetten de aanvraag binnen 2 werkdagen door. Bevestig jouw aanvraag bij het UWV.

Stap 3 Begin met leren

Jij kunt je nu focussen op het volgen van de opleiding. Het UWV handelt de betaling af en jij kunt snel beginnen.

Stap 4 Behaal jouw certificaat

Zodra je de opleiding afrondt ontvang je het certificaat - en belangrijker, jij hebt een berg nieuwe kennis opgedaan!

Alle onderdelen van deze training

In dit onderdeel leer je de basis van grafisch vormgeven

Introductie in grafisch vormgeven

Een introductie in de belangrijkste ideeën van grafisch vormgeven. Van een korte geschiedenis tot de toekomst van dit vak.

In dit onderdeel van het grafisch vormgeven traject op Soofos leer je alles over typografie, vorm en ruimte

Werken met typografie en kleur

Typografie, kleur, vorm en ruimte zijn belangrijke elementen van grafisch vormgeven. In dit onderdeel duiken we daar verder op in.

In dit onderdeel van het grafisch ontwerpen traject op soofos leer je alles over wat een goed concept is en hoe je voor jouw opdrachtgever de boodschap op een juiste manier kunt visualiseren

Conceptontwikkeling

Wat is een goed concept, wat wil een opdrachtgever en hoe ga je de gewenste boodschap juist communiceren? Dat komt aan bod in het onderdeel conceptontwikkeling. 

Leer de best practices op het gebied van lay-out en compositie tijdens het grafisch vormgeven traject op soofos

Werken met lay-out en compositie

Er zijn bepaalde richtlijnen en best practices als het aankomt op de layout en compositie van afbeeldingen. In dit onderdeel gaan we daar verder op in zodat jij zelf de beste composities kunt maken.

In dit onderdeel leer je wat er allemaal komt kijken bij het ontwerpen van een logo of huisstijl

Logo's en huisstijlen ontwerpen

Leer hoe je tot nieuwe ideeën komt die leiden tot treffende en unieke logo’s. Ook leer je een brandbook maken waarin je precies vastlegt hoe het logo toegepast moet worden.

In dit onderdeel leer je hoe je effectief kunt communiceren met infographics

Infographics maken

Wat is er nou leuker dan jouw kennis in de praktijk inzetten? In dit onderdeel leer je hoe je zelf infographics kunt maken.

Tijdens de webinars kun je meekijken met een professional of vragen stellen

Bonus: Webinars

Regelmatig worden er live sessies gegeven over dit onderwerp door professionals in hun vakgebied. Hier kun je eventueel vragen stellen of wordt een bepaald onderwerp besproken.

€995

Of betaal 4x €249

Registreer

Kosteloos met STAP-budget

Registreer met STAP

Dit maakt deze opleiding zo uniek

Live sessies en feedback

Bij een opleiding zijn er meer mogelijkheden om vragen te stellen en om begeleiding te krijgen. Naast de online live sessies is er ook een groep waar je jouw vragen kunt stellen.

Krijg les van echte experts

Opleidingen gaan nog een stapje verder dan cursussen. Je krijgt les van alleen de allerbeste instructeurs. De instructeurs worden gecontroleerd op kwaliteit, ervaring en behaalde kwalificeringen.

Ga recht op jouw doel af

Aan de hand van opdrachten en videolessen leer je alles wat je moet weten. Je werkt stapsgewijs toe naar een eindopdracht waarmee je al je kennis in de praktijk gaat brengen. 

Dit vinden cursisten van de opleiding

Veelgestelde vragen over deze opleiding

Grafische vormgeving is het creëren van visuele inhoud om een boodschap te communiceren via afbeeldingen, typografie, digitale uitingen en lay-out. Het doel van grafisch ontwerp is om een boodschap of idee effectief over te brengen op de doelgroep op een visueel aantrekkelijke manier.

Een grafisch vormgever verzorgt de grafische vormgeving van bijvoorbeeld logo’s, drukwerk zoals brochures en flyers of digitale uitingen zoals afbeeldingen voor social media en websites. Ook het onderzoeken van trends, uitwerken van een concept of huisstijl en het presenteren van een idee aan klanten horen bij de taken van een grafisch vormgever.

Het STAP-budget is een subsidie van de overheid die je kan inzetten om cursussen en trainingen te volgen. Het is maximaal €1000 per persoon per jaar. Meer informatie hier over vind je op: stap-budget.nl.

Deze opleiding duurt 6 maanden vanaf jouw startdatum. Binnen deze termijn dien je een voldoende voor de eindopdracht te halen om de opleiding succesvol af te ronden.

Mocht het door omstandigheden je toch niet lukken om de opleiding binnen 6 maanden af te ronden, dan kun je het best contact met ons opnemen via [email protected] We zullen dan samen kijken naar de beste oplossing.

💡 Tip: Ben je in tijdnood? Probeer je dan echt te richten op de eindopdracht. De eindopdracht is verplicht en moet voldoende worden afgesloten om de opleiding succesvol te kunnen afronden. 

📣 Let op! Lukt het je niet om de opleiding succesvol af te ronden, dan kan dit gevolgen hebben voor jouw STAP uitkering en is het mogelijk dat je het bedrag aan STAP moet terugbetalen.

Is jouw STAP-budget toegekend, maar wil je eerder of later starten? Neem dan eerst contact met ons op (via [email protected]) om te bespreken of dit mogelijk is.

Vervolgens dien je zelf bij het UWV een nieuwe startdatum door te geven, en een schermafbeelding hiervan naar ons te sturen.

Ben je al gestart met de opleiding, of is de startdatum al geweest? Dan is het niet meer mogelijk om dit te verzetten.

Deze opleiding duurt 6 maanden. Het ligt grotendeels aan jezelf hoe snel je er doorheen gaat, en wanneer je er aan werkt.

Houd er rekening mee dat je, naast het kijken van de video’s en het bijwonen van live-sessies, ook bezig bent het maken van de eindopdracht of -toets. Neem hier dus voldoende de tijd voor.

Als je ervoor kiest de opleiding met het STAP-budget te volgen dan betaalt de overheid namens jou maximaal €1000,-. Is de opleiding minder dan €1000,-? Dan hoef jij dus niets meer te betalen. Bij een bedrag hoger dan €1000,- wordt een eigen bijdrage van jou verwacht. Hier ontvang je in dat geval een aparte factuur voor die je kunt voldoen zodra het STAP budget aan je is toegekend.

Heb je bepaalde software nodig voor jouw opleiding? Dan dien je hier zelf voor te zorgen. Dit zit niet bij de opleiding inbegrepen.

De voorwaarde vanuit STAP is dat je tenminste 80% van de lessen volgt.

📣 Let op! Lukt het je niet om de opleiding succesvol af te ronden, dan kan dit gevolgen hebben voor jouw STAP uitkering en is het mogelijk dat je het bedrag aan STAP moet terugbetalen.

Er is een aantal belangrijke verschillen met losse online cursussen op Soofos:

  1. De videolessen van een opleiding zijn gemaakt door de allerbeste instructeurs op Soofos, met relevante werkervaring of certificeringen. De opleidingen zijn dus van de hoogste kwaliteit.
  2. Tijdens de opleiding worden meermaals live sessies gegeven waar je aan deel kunt nemen.
  3. Een opleiding werkt toe naar een einddoel met een afrondende opdracht, waar je ook een speciaal certificaat voor krijgt.
  4. Tijdens de opleiding heb je de mogelijkheid om feedback te krijgen van echte professionals in het vakgebied.

Wij zullen je aanvraag doorgeven bij het UWV. Jij kunt deze vervolgens op de dag dat het budget wordt verdeeld bevestigen met jouw DigiD.

Je kunt eventueel ook zelf direct naar het UWV gaan en daar de aanvraag voortzetten met de bevestigingsmail die je van ons hebt ontvangen.

Als jouw aanvraag is goedgekeurd door het UWV, krijg je op de startdatum die in jouw aanmeldbewijs staat toegang tot de opleiding. Je vindt deze als je bent ingelogd op Soofos, bij het tabblad ‘Opleidingen’.

Wil jij meedoen aan de opleiding "Grafisch vormgeven" en dit leren:

€995

Of betaal 4x €249

Registreer

Kosteloos met STAP-budget

Registreer met STAP

€995

Of 4x €249

Registreer

Kosteloos met STAP-budget

Registreer met STAP
Meer weten over het traject?
Vraag de brochure aan 📘
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 40 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.
Vul je gegevens in en ga direct aan de slag

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.
Login op jouw account

Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

Liever een live gesprek? Plan een demo in →