Adobe XD Cursussen

Leer alles over UX design met een Adobe XD cursus op Soofos. Ontwerp interactieve ontwerpen voor websites, apps en digitale producten. Schrijf je nu in!

  • Online Cursus Adobe Experience Design (XD)

    5
    21
    171

    Let op! Adobe XD is enkel nog voor bestaande gebruikers te gebruiken. Adobe heeft het prototyping programma Figma overgenomen en deze zal Adobe XD moeten gaan vervangen. Op dit moment is Adobe XD niet meer beschikbaar voor nieuwe gebruikers.

Wat is Adobe XD?

Adobe heeft een nieuwe tool ontwikkeld speciaal voor UX designers. Adobe XD, ofwel Adobe Experience Design maakt het voor jou mogelijk om makkelijk en snel prototypes te maken van websites en apps.

Ondertussen is het programma in ‘development mode’. Dit betekent dat er niet wordt geïnvesteerd in de ontwikkeling of het leveren van nieuwe functies binnen het Adobe XD. Uiteindelijk zal Adobe XD dus ook uitgefaseerd worden.

Wat kun je allemaal doen met Adobe XD?

Het designprogramma van Adobe maakt het mogelijk om makkelijk en overzichtelijk je eigen prototypes te bouwen van apps en websites. Je hebt hiervoor geen programmeerkennis nodig. Door slim gebruik te maken van Adobe XD kun je bijvoorbeeld bepaalde blokken op je website terug laten komen.

Door het blok vervolgens op één plek aan te passen kan deze gelijk op alle plekken van je app of website gewijzigd worden. Je kunt onder andere vector en raster artwork maken en gebruiken om wireframes, scherm-layouts en interactieve prototypes te maken.

Naast een aantal bekende tools uit de Adobe Creative Cloud (Adobe CC) series zijn er ook een aantal speciaal voor Adobe XD ontwikkelde tools toegevoegd.

Leer professioneel ontwerpen met Adobe XD

Wil je graag leren hoe je professionele ontwerpen kunt maken met Adobe XD? Dan ben je bij Soofos aan het juiste adres! Wij bieden verschillende cursussen aan die je helpen om de ins en outs van Adobe XD onder de knie te krijgen. Of je nu een beginner bent of al enige ervaring hebt, onze cursussen zijn geschikt voor iedereen.

Voor wie is het nieuwe design programma bedoeld?

Adobe XD is bedoeld voor personen die websites en apps ontwerpen. Door slim gebruik te maken van Adobe Experience Design kun je het ontwerpproces enorm versnellen. Het programma is echt puur gericht op het ontwerpen van wireframes, layouts en (interactieve) designs van websites en apps. Het helpt bij de ontwerpfase, en zorgt er voor dat je een goed voorstel kunt leveren. Voordat developpers vervolgens alles uitwerken weet je al hoe de nieuwe applicatie of website er uit gaat zien!

Start vandaag nog met een Adobe XD cursus op Soofos

Wil jij je vaardigheden op het gebied van interaction design verbeteren? Of wil je graag leren hoe je professionele ontwerpen kunt maken met Adobe XD? Start dan vandaag nog met een cursus op Soofos! Met een abonnement op Soofos Plus kun je onze cursussen gratis volgen. Wacht niet langer en ontdek de mogelijkheden van Adobe XD bij Soofos!

Deze instructeurs geven les over Adobe XD

Blogs over Adobe XD

Maak het ontwerp van een website in Adobe XD

Hoe werkt Adobe XD (Adobe Experience Design)

Wat is Adobe XD? Adobe heeft een nieuwe tool ontwikkeld speciaal voor UX designers. Adobe XD, ofwel Adobe Experience Design maakt het voor jou mogelijk…

6 februari 2017

10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.