Online Cursus Adobe Experience Design (XD)

Belinda Kampf · 13 September 2023

Let op! Adobe XD is enkel nog voor bestaande gebruikers te gebruiken. Adobe heeft het prototyping programma Figma overgenomen en deze zal Adobe XD moeten gaan vervangen. Op dit moment is Adobe XD niet meer beschikbaar voor nieuwe gebruikers.

 • 38 Lessen
 • 2u 38min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Alles over Adobe Experience Design.
 • De geheimen van prototyping kennen.
 • Leer Adobe XD kennen en gebruiken.
 • Aan de hand van videolessen en opdrachten.

Cursus inhoud

Vouw uit

Let op! Figma vervangt Adobe XD 

Adobe XD is enkel nog voor bestaande gebruikers te gebruiken. Adobe heeft het prototyping programma Figma overgenomen en deze zal Adobe XD moeten gaan vervangen. Op dit moment is Adobe XD niet meer beschikbaar voor nieuwe gebruikers.

Wat kun je met Adobe Experience Design?

Met Adobe Experience Design kun je snel prototypes ontwerpen van websites en webapplicaties. Het programma stelt je eenvoudig in staat om snel digitale interactieve producties te ontwerpen, die je direct kunt testen op een smartphone of tablet. Daarnaast biedt Adobe met dit programma online publicatie aan, zodat je de productie kunt delen en laten testen door wie je maar wilt. Zijn jij en de klant tevreden met het ontwerp? Dan kan de productie daardoor sneller en efficiënter gerealiseerd worden door de uiteindelijke ontwikkelaar van de website of webapplicatie.

 

Creëren zonder kennis van code

 

Wat leer je in deze online cursus?

Het vormgeven en ontwerpen van applicaties en websites behoort tot één van de ontwerpopdrachten die je als grafisch ontwerper graag uitvoert voor je klant. Maar voor het ontwikkelen van een website of webapplicatie, heb je kennis nodig van CMS’en, HTML, CSS en JavaScript. Daarnaast zal je voor het maken van een native-applicatie (bijvoorbeeld voor op Android of iOS) toch echt goed moeten kunnen programmeren. Er zijn grafisch vormgevers die dit kunnen, maar het onderhouden van deze kennis en vaardigheden is niet voor iedereen weggelegd. Dankzij Adobe Experience Design is gebrek aan kennis op het gebied van code of programmeren geen belemmering meer.

 

In deze cursus leer je o.a. het volgende:

Alle opties en instellingen van het programma kennen

De beginselen en regels van web- en applicatiedesign

Het vormgeven en opmaken van teksten, vlakken en afbeeldingen

Vormen en lijnen kunt tekenen en vormgeven

De verschillende manieren waarop je afbeeldingen kunt plaatsen

Hoe je een ontwerp interactief kunt maken

Online je ontwerp testen

In deze online cursus leer je op je eigen tempo het programma kennen zodat je zelf interactieve producties kunt ontwerpen. Je krijgt les van Belinda Kampf, zij heeft al meer dan 30 jaar ervaring in de grafische sector. Aan de hand van 39 videolessen en oefeningen leer je stap voor stap het hele programma kennen. Benieuwd hoe een les eruit ziet en wat Adobe Experience Design precies inhoudt? Bekijk dan de proefles bovenaan de pagina of volg een van de gratis lessen in het cursusoverzicht.

 

Voor wie is de online cursus?

Ben je ontwerper of vormgever en heb je geen verstand van HTML-code en alle overige technische kennis die je nodig hebt om websites en webapplicaties’s te maken? Maar spreekt het vormgeven en ontwerpen van websites en webapplicaties’s je wel aan? Dan is Adobe Experience Design echt een programma voor jou.

 

Wat biedt de cursus Adobe Experience Design

Leer wanneer het jouw uitkomt

Maak gemakkelijk interactieve prototypes van websites

39 videolessen

Inclusief oefenbestanden

Volledig in het Nederlands

Is de cursus toch niks voor jou? Binnen 14 dagen krijg je gewoon je geld terug

 

Disclaimer: Dit artikel bevat een affiliate link. Dat wil zeggen dat als jij je aanmeldt via deze link, Soofos hier een kleine bijdrage voor ontvangt.

Over de instructeur

Belinda Kampf

42 Cursussen

Mijn naam is Belinda Kampf. Ik ben al jaren actief in de grafische sector en weet alles van de programma’s waarmee jij grafisch kunt ontwerpen. Na lang zelf actief te zijn geweest als grafisch ontwerper geef ik nu voornamelijk les over alles wat met design te maken heeft. Na veel offline les gegeven te hebben, heb ik nu van de belangrijkste kennis gebundeld in online cursussen. Met deze kennis kun je zelf snel aan de slag. Met behulp van video's en oefenbestanden kun je op je eigen tempo leren door te doen. Ik hoop ook jou enthousiast te krijgen en help je met veel plezier op weg in de grafische sector.

Beoordelingen

4.4 Gemiddelde beoordeling

21 Beoordelingen

 • 5
  9
 • 4
  11
 • 3
  1
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Super fijn uitgelegd. Alleen jammer dat er sinds deze cursus al een aantal dingen veranderd zijn in het programma en dit nog niet meegenomen is in de cursus

 2. De cursus was duidelijk en goed gestructureerd, maar sommige onderdelen leken een beetje verouderd.

 3. Ik vond de cursus heel duidelijk en straightforward.

 4. Onlangs begonnen met opleiding webdesign en daarbij worden wireframes gevraagd, met deze duidelijke uitleg kan ik hiermee aan de slag.

 5. Duidelijk en fijne instructies. Kan meteen toegepast worden in het programma. Zeker een aanrader!

 6. Na het doorlopen van deze cursus kan ik het programma gebruiken en toepassen.
  Prima cursus!

 7. Meer inzicht gekregen in Adobe XD, fijne en heldere uitleg!

 8. Een heldere en stap-voor-stap uitleg. Er worden meerdere opties gegeven van dezelfde opties. Ook de sneltoetsen worden besproken en continu herhaald.

 9. Onwijs fijne en duidelijke uitleg. Jammer dat de cursus niet up to date is.

 10. Helder, duidelijk, rustig uitgelegt. Jammer dat Xd al weer een stuk verder is in ontwikkeling. Bijvoorbeeld voor het grid. binnenkort een nieuwe cursus?

 11. Heel duidelijk uitgelegd. Mijn versie ziet er wel iets anders uit, waarschijnlijk is deze cursus al iets ouder. Maar in grote lijnen is het prima te volgen en kun je in een middag heel wat opsteken van Adobe XD.

 12. kan nu meteen beginnen na uitleg van Belinda. TOP cursus.

5Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 168 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.