Wat is Canva en hoe werkt het?

Dat design belangrijk is voor bedrijven dat geloof je waarschijnlijk wel, maar wist je dat het er voor kan zorgen dat iemand je boodschap beter kan onthouden of zelfs slechter (in het geval van slecht design).

Daarom is het nodig om te werken met een tool, waarmee je jouw ideeën kan omzetten in mooie graphics, welk doeleinde je ook hebt.

Er bestaan natuurlijk grote DTP-programma’s, die loodzwaar zijn voor je PC of Mac, maar ook kleinere, online tools met enorme vuurkracht. Een van die online tools is Canva! Daarover meer in deze blog.

Wat is Canva?

Canva is een online designplatform waarmee je onder andere graphics kan maken voor sociale media, presentaties kan voorbereiden en huisstijlen kan ontwerpen!

Doordat de tool volledig online is kan je het flexibel inzetten op verschillende apparaten, zodat je altijd en overal bij je designs kan!

–> Probeer Canva Gratis

Wat kan je maken met Canva?

Graphics voor sociale media

Dit is waarvoor de meeste mensen Canva gebruiken. Dat is ook waar het heel nuttig is gebleken de afgelopen jaren.

Canva is een zeer nuttige tool om snel én veel kwalitatieve graphics te maken. Zo kan je in een dag werk genoeg content maken voor enkele weken of maanden!

Presentaties

Niet veel mensen weten dit over Canva, maar je kan in het programma ook slideshows en presentaties maken. Ideaal als je een keer geen PowerPoint wil gebruiken.

Doordat de tool online is kan je er altijd bij, zelfs als je niet op je eigen laptop aan het werk bent. Ideaal, toch?

Deze slideshows kan je prima gebruiken voor school of voor je online cursus. Je kan er vervolgens schermopnames van maken.

Logo’s en huisstijlen

Je kan een goed bedrijf zijn, maar als je huisstijl en je logo niet uitnodigend zijn, dan maakt het niet uit wat je doet.

In Canva kan je ook je logo designen, want dat is meer dan de moeite waard! Met de vele icoontjes en lettertypen kan je rustig aan de slag met het ontwerpen.

Daarvanuit kan je je huisstijl door ontwikkelen door kleuren en lettertypen ook voor je huisstijl te gebruiken. Hier lees je meer over het maken van je huisstijl.

CV’s, drukwerk en nog veel meer

Ook bestanden, zoals PDF’s en drukwerk kan je produceren met Canva. Dat kan zeer nuttig zijn voor je bedrijf, maar bijvoorbeeld ook voor je persoonlijk.

Denk je erover na om een nieuw cv te maken of wat reclame voor jezelf te maken? Dan is Canva daar een geschikte tool voor.

Hoe kan je starten met Canva?

Je kunt je gratis aanmelden bij Canva. Vervolgens kun je een van de vele templates van Canva kiezen. Je hebt dan gelijk de juiste formaten voor verschillende platformen én leuke ideeën voor nieuwe content.

Niet alleen maakt het je makkelijker om iets te maken, maar het kan je ook inspireren voor je eigen creaties.

Meer dan de moeite waard dus om eens een kijkje te nemen bij de vele templates.

–> Gebruik Canva gratis

Als je natuurlijk écht op een goede manier wilt gaan werken met Canva, hebben we op Soofos verschillende online cursussen beschikbaar. In de Canva Cursussen ontdek je hoe simpel (en leuk) grafisch vormgeven kan zijn. Je leert hoe je er mee kunt werken, je kunt gebruik maken van templates en nog veel meer.

Bekijk onze Canva Cursussen

Wat zijn alternatieven?

Er zijn verschillende alternatieven voor Canva. Op het gebied van design zijn er namelijk veel concurrenten, bijvoorbeeld al met de tools van Adobe en Affinity, maar dat zijn natuurlijk zwaardere programma’s.

Een directe tegenhanger en ook een online tool is Adobe Spark. Iets minder uitgebreid dan Canva, maar wel een nuttige tool voor iedereen die graag met de Creative Cloud werkt.

Start met leren over grafische vormgeving

Canva is heel nuttig voor mensen die zich bezig houden of willen gaan houden met grafische vormgeving. Maar over dat onderwerp is ook nog enorm veel te leren.

Daarom kunnen we je aanraden een kijkje te nemen bij onze cursus daarover, want zonder inzicht in grafische vormgeving heb je ook weinig aan tools zoals Canva.

Lees meer over de cursus grafische vormgeving.

Artikel uit de categorie:

Relevante onderwerpen:

Ontdek onze cursussen, gratis.

Ben je nog niet uitgeleerd? Maak kennis met onze instructeurs. Echte mensen die hun passies met jou delen. Maak een gratis account en begin direct.

Blijf op de hoogte​

We willen je graag inspireren om nog meer uit jezelf te halen. Kom op onze e-mail lijst om op de hoogte te blijven over online leren, nieuwe cursussen en toffe acties.
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.