Wat is de Creative Cloud van Adobe?

De programma’s van Adobe zijn ondertussen onmisbaar geworden voor iedereen die werkt in design of ontwerp. Ze individueel aanschaffen kan flink wat kosten, maar daar heeft Adobe gelukkig wat op gevonden: Adobe Creative Cloud.

De Creative Cloud van Adobe is een collectie van de belangrijkste apps van Adobe. De CC wordt in de wereld van design gezien als een van de belangrijke steunpilaren van ontwerpers en designers. Met de Creative Cloud kan je namelijk gebruik maken van vrijwel alle toonaangevende applicaties van Adobe. Hieronder vallen onder andere Photoshop, Illustrator en InDesign.

In dit artikel leer je alles wat je moet weten over dit pakket voor creatieve alleskunners.

Wat is Adobe Creative Cloud?

Adobe Creative Cloud is een softwarepakket van Adobe Systems dat bestaat uit verschillende toepassingen die ontworpen zijn om creatieve professionals te helpen bij het creëren van digitale inhoud, zoals afbeeldingen, video’s, animaties en websites. Het pakket omvat populaire programma’s zoals Photoshop, Illustrator, Premiere Pro, After Effects, InDesign, en vele andere. Het is een abonnementsservice die gebruikers toegang geeft tot de nieuwste versies van de software en cloudopslag voor hun projecten.

Hoe start je met de Creative Cloud?

Om gebruik te maken van dit magische pakket, heb je een abonnement bij Adobe nodig. Gelukkig kan je een gratis proefversie starten waarmee je het 30 dagen kan uitproberen. Als CC je bevalt kan je daarna  overstappen op een betaald abonnement met een langere looptijd. Voor bedrijven, particulieren en studenten/scholieren bestaan er daarnaast nog aparte oplossingen/aanbiedingen.

Hoeveel kost een Adobe Creative Cloud pakket?

Je schaft Adobe Creative Cloud aan voor €36,29 per maand. Daarmee heb je je toegang tot meer dan 20 applicaties van Creative Cloud. Er is een gratis proefperiode van 30 dagen.

De applicaties van Substance 3D zijn niet bij dit pakket inbegrepen.

Welke voordelen krijg je als student?

Een Creative Cloud pakket is best prijzig, dit komt doordat het de applicaties er in echt op professioneel niveau zitten en van toonaangevende kwaliteit zijn. Als student wordt er van je verwacht dat je weet hoe je er mee werkt. Daarom heeft Adobe speciale aanbiedingen die het mogelijk maken voor studenten om met de programma’s te werken. Ook kan je op sommige andere websites ook goedkoper de apps kopen en ze wel legitiem gebruiken. Adobe CC voor studenten, echt een aanrader!

Wat zijn de belangrijkste applicaties van de CC?

Binnen het CC abonnement van Adobe mag je dus gebruik maken van alle applicaties van Adobe. Het bedrijf heeft enkele van de belangrijkste programma’s binnen de designwereld ontwikkeld. Welke dat zijn?

Photoshop

Waarschijnlijk ben je al bekend met de meeste programma’s, in ieder geval van naam. ‘Iets Photoshopppen’ is een normaal begrip in de volksmond geworden. De mogelijkheden voor het bewerken van beelden en foto’s lijken onuitputtelijk. Het is tegenwoordig bijna een verplichting om Photoshop te kunnen gebruiken, zeker binnen de design- en ontwerpwereld.

InDesign

Waar Photoshop de nadruk legt op het bewerken van afbeeldingen binnen het ontwerpen, heeft InDesign de belangrijkste rol binnen het ontwerpen van publicaties zoals tijdschriften, webpagina’s en andere online publicaties gekregen. In de wereld van het online publiceren is het gebruik van InDesign bijna een ‘must’ geworden. Ook voor InDesign hebben we een uitgebreide opleiding beschikbaar.

Lightroom

Voor het bewerken van afbeeldingen bestaat Photoshop dus. Maar voor de nabewerking van foto’s heeft Adobe binnen het CC abonnement nog een andere grote naam geproduceerd. Met Lightroom (volg hier de gratis cursus Lightroom) heeft het namelijk een programma gemaakt dat volledig gefocust is op de fotografiekant van de wereld van afbeeldingen.

Illustrator

Illustrator is een fijne applicatie waar je geen afbeeldingen en foto’s mee bewerkt, maar je illustreert er zelf afbeeldingen en illustraties mee. Het is dus voor de mensen die zelf willen creëren en hun creativiteit ergens in moeten stoppen. Met het Illustrator programma van Adobe sta je zelf aan de oorsprong van de afbeeldingen. Wil je een creatieve carrière?

Ga aan de slag met de programma’s van de Creative Cloud!

Zeker als creatief persoon mogen deze programma’s niet ontbreken op jouw desktop of tablet. Wil je weten welk programma van Adobe het best aansluit bij je creatieve wensen? Check dan dit artikel met de verschillen tussen Photoshop, InDesign en Illustrator.

Artikel uit de categorie:

Relevante onderwerpen:

Ontdek onze cursussen, gratis.

Ben je nog niet uitgeleerd? Maak kennis met onze instructeurs. Echte mensen die hun passies met jou delen. Maak een gratis account en begin direct.

Blijf op de hoogte​

We willen je graag inspireren om nog meer uit jezelf te halen. Kom op onze e-mail lijst om op de hoogte te blijven over online leren, nieuwe cursussen en toffe acties.
Krijg de beste Learning & Development tips in jouw inbox
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.