Gratis Cursus Lightroom 5 – 5 Essentiële Technieken

Peter van Veen · 28 Februari 2024
Ontdek 5 essentiële technieken waarmee je jouw foto's spectaculair kunt verbeteren en redden in deze gratis cursus Lightroom.
 • Beginner
 • 6 Lessen
 • 1u 15min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Gratis meer over Adobe Lightroom.
 • Kennismaken met fotobewerking in Lightroom.
 • Leer Lightroom kennen en gebruiken.
 • Begin gratis met deze cursus.

Wat kun je met Lightroom?

Lightroom is een fotobewerkingsprogramma van Adobe. Het is volledig gericht op het bewerken / redden van foto’s. Je kunt er ongelofelijk veel mee en zodra je weet hoe het programma werkt, heb je eigenlijk helemaal geen andere programma’s (zoals Photoshop) meer nodig! Lees hieronder meer over deze cursus over essentiële Lightroom-technieken.

Wat krijg je in deze gratis cursus Lightroom?

Lightroom is een heel uitgebreid programma. In deze gratis videocursus laat ik je vijf technieken zien die ik veel gebruik in mijn dagelijks leven als fotograaf. Met deze technieken kun je direct aan de slag. Daarnaast zal je zien dat jouw foto’s direct beter voor de dag komen! Ik ga je deze vijf Lightroom technieken laten zien:

Overbelichting aanpakken

Duotone en splittone

High Contrast Look en voor-instellingen gebruiken

Trefwoordpanelen benutten

Bewerkingen toepassen op meerdere foto’s

Aan het eind van de cursus heb ik ook nog een extra les toegevoegd. In deze extra les laat ik je zien hoe we stap-voor-stap een foto bewerken (van begin tot eind). Bij deze les krijg je ook het bronbestand, zodat je ook zelf aan de slag kan! Al met al krijg je dus een duidelijk en goede introductie tot de kracht van Lightroom. Heb je nog geen Lightroom? Bekijk dan hier de website van Adobe!

Wat leer je in deze gratis cursus Lightroom?

Na deze videoreeks heb je een goede indruk van het bewerken van foto’s, zodat ze er beter uitkomen te zien. Wil je echt heer en meester worden over jouw foto’s? Dan heb ik ook nog twee andere (overcomplete) online cursussen over fotobewerking met Lightroom. Bekijk mijn cursus over fotoprojecten met Lightroom.

Leren werken met Lightroom?

Bekijk de volledige cursus Lightroom hier!

Over de instructeur

Peter van Veen

12 Cursussen

Peter is in het dagelijks leven fotograaf en legt zijn accent op het schrijven over fotografie en het geven van workshops. Naast het uitvoeren van allerlei fotografie opdrachten, houdt hij zich ook bezig met personal development en internet marketing. Peter heeft zijn eigen website waar hij veel schrijft over fotograferen. Naast schrijven is kennis overdragen een van zijn passies. Peter haalt er veel voldoening uit om kennis over te dragen op een plezierig en zo begrijpelijke manier. Leer meer van Peter met zijn no-nonsense methode in een van zijn online fotografie cursussen.

Beoordelingen

4 Gemiddelde beoordeling

72 Beoordelingen

 • 5
  14
 • 4
  46
 • 3
  9
 • 2
  2
 • 1
  1
 1. Zeer handig en duidelijk uitgelegd 🤗

 2. Instructeur was duidelijk. Ik kon niet direct alles vinden. Maar ik kwam er daarna weer op terug en vond ‘t meteen. Dat vond k wel fijn.

 3. Duidelijke introductie voor het gebruik van Lightroom.

 4. Veel van opgestoken, beetje jammer dat in de cursus versie 5 wordt gebruikt; gebruikers interface met bijv. v11 (2021) is behoorlijk ( hoe zat dat ook alweer?: gegeven paard in …:)
  Ga zeker op SOOFOS verder kijken naar mijzelf beter leren omgaan met de programma’s.

 5. Ik heb veel geleerd mbt Lightroom, Peter legde heel duidelijk uit. De onderwerpen die behandeld zijn, kan ik in de praktijk toepassen.

 6. Dit zijn blijkbaar lessen uit eenvolledige cursus. Vroeger gaf Soofos je toegang tot proeflessen, waardoor je kon bepalen of het “klikte”; nu is de verwarrende naam “gratis cursus”, terwijl er slechts een paar aspecten van Lightroom verteld worden.
  De lessen zijn duidelijk, maar voor mij “klikt” het niet; m.a.w. ik ga de cursus niet aanschaffen. Ook al, omdat ik een veel nieuwere versie van Lightroom heb dan
  de hier gebruikte.

 7. Helemaal niet wat ik verwachtte van zo’n cursus. Geen nuttig uitleg.

 8. Voor mij was Lightroom helemaal nieuw, dus als opstart vond ik dit zinvolle informatie om te weten.
  Ik heb ook de online photoshop cursus gekocht, dus ik ben benieuwd hoe dat gaat!

GratisLevenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 1581 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.