Stel je eens voor je hebt een bedrijf zonder logo, zonder visite kaartje en zonder website. Dat kan je je tegenwoordig bijna niet voorstellen. Design is gewoon een must voor elk bedrijf dat wilt uitstralen wie ze echt zijn. Daar heb je namelijk een logo voor nodig en daar heb je ook een bepaalde huisstijl voor nodig. Om daar toe te komen heb je programma’s nodig. Grote kans dat deze programma’s van Adobe zijn. Adobe Photoshop, Illustrator en Indesign zijn Adobe’s meest bekende tools en hebben veel overlap met elkaar.

 

Waarom design en DTP erg belangrijk is

Design zegt veel over je bedrijf. Een design dat niet aansluit op de waarden, missie en visie van het bedrijf is enorm verwarrend voor een potentiële klant. Ook is DTP steeds belangrijker geworden door de opkomst van content als marketingstrategie. DTP is Desktop Publishing, en is het maken, bewerken en opmaken van documenten voor tijdschriften, boeken en internetpublicaties. Deze publicaties zijn vaak van hoge kwaliteit en dus heel waardevol. Belangrijk dus dat het design, ontwerp en DTP goed gedaan wordt.

 

Waarmee doe je dit?

Dit doen de meeste publishers en ontwerpers met de programma’s van Adobe. Deze programma’s zijn Photoshop, Illustrator en Indesign. Deze programma’s lijken veel op elkaar, maar zijn ook heel goed individueel te gebruiken voor een selecte taak. Vandaag laten we je zien waarvoor je de programma’s het beste kan gebruiken.

 

Adobe Photoshop

Dit is wereldwijd het bekendste fotobewerkingsprogramma. Photoshop heeft zich in de laatste jaren ongelofelijk ontwikkeld en wordt overal gebruikt. Het bewerken van afbeeldingen is vooral voor bedrijven nuttig, omdat je bepaalde afbeeldingen nét wat overtuigender kan maken of je kan ongewenste onderdelen verwijderen. Ook kan je het gebruiken om afbeeldingen samen te voegen en nog veel meer.

 

De belangrijkste taken die je met Photoshop kan uitvoeren:

– Bewerken van foto’s, illustraties en 3D-afbeeldingen

– Ontwerpen van websites en applicaties

– Video’s bewerken en animaties maken

 

Adobe Illustrator

Kenners van Adobe zijn bekend met Illustrator en weten waar de kracht van dit programma ligt. De kracht van Illustrator ligt namelijk bij het maken van, je raad het al, illustraties. Maar het programma is voor veel meer te gebruiken dan alleen het maken van illustraties. Het programma leent zich ook uitstekend voor het maken van logo’s, infographics en typografie.

 

De belangrijkste taken die je met Illustrator kan uivoeren:

– Logo’s en pictogrammen ontwerpen

– Illustraties en tekeningen maken

– Typografie ontwerpen

 

Adobe InDesign

Tot slot is er nog het echte DTP werk, hiervoor gebruik je Adobe InDesign. InDesign is bekend geworden dankzij de vele opties die het programma heeft om prachtig drukwerk te maken. Echt gericht op het maken en publiceren van documenten, is het creëren van content echt iets waar InDesign sterk in is.

 

De belangrijkste taken die je met InDesign kan uitvoeren:

– Lay-out en paginaontwerp

– Documenten en digitale media creëren

– Drukwerk maken en publiceren.

 

Welke kan je dus het beste gebruiken?

Dat hangt veelal af van de taak die je hebt. Voor het maken van professionele publicaties is InDesign namelijk het beste. Voor het ontwerpen van afbeeldingen en webdesign is Photoshop uiteindelijk de beste keuze. Tot slot kan je Illustrator gebruiken om logo’s te ontwerpen en illustraties te maken.

 

Ga aan de slag met de programma’s van Adobe en creëer!

27 november 2018

0 Reacties op "Photoshop, Illustrator en InDesign - Welke heb je nodig?"

Geef een reactie op dit artikel

top
  © 2018 Soofos B.V.