Maak professionele publicaties met InDesign

In deze overcomplete opleiding InDesign leer je alles over het ontwerpen van brochures, flyers, magazines en digitale publicaties.

€795

Of betaal 4x €199

Registreer

Kosteloos met STAP-budget

Registreer met STAP
leer je eigen drukwerk maken met indesign
maak de mooiste publicaties met indesign
Leer alles over InDesign in dit complete online leertraject

Dit ga je leren 👨‍🎓

Eerst beginnen we met de basis van InDesign. Hoe stel je je werkruimte in en welke tools zijn er? Hoe denk je als een grafisch ontwerper? Al snel gaan we door naar geavanceerdere onderwerpen. Met de leuke praktische opdrachten ga je o.a. aan de slag met het maken van volledige brochure die na afloop meteen naar de drukker zou kunnen.

Zo zit deze opleiding in elkaar

Krijg les van Martijn van Weeghel

Martijn is een expert als het aankomt op skills voor grafische vormgeving en videoproductie, hij verzorgt al 13 jaar trainingen over een breed scala van software pakketten, waaronder uiteraard ook Adobe InDesign.

Negen jaar geleden begon hij als één van de eerste Nederlandse opleiders met online onderwijs. Daarmee werkt hij aan zijn eigen creatieve projecten en helpt hij cursisten met specifieke vraagstukken op weg.

Van InDesign tot After Effects, in no-time leert hij je de kneepjes van het vak. Dankzij zijn leergierigheid en ondernemende geest weet hij ook alles van de andere Adobe programma’s, waar hij door de jaren heen al meer dan 60 cursussen over ontwikkelde.

Dit kun je na afloop van deze opleiding 💪

Zo werkt het registreren met STAP 🚀

Vanaf 2022 maakt de Nederlandse overheid het STAP budget beschikbaar. Hiermee heb jij een budget van €1000,- beschikbaar om nieuwe skills te leren. Lees hier meer over STAP & Soofos.

Stap 1 Registreren

Registreer je voor de opleiding door het formulier in te vullen. Vervolgens ontvang je een bevestiging.

Stap 2 Bevestig jouw aanmelding

Wij zetten de aanvraag binnen 2 werkdagen door. Bevestig jouw aanvraag bij het UWV.

Stap 3 Begin met leren

Jij kunt je nu focussen op het volgen van de opleiding. Het UWV handelt de betaling af en jij kunt snel beginnen.

Stap 4 Behaal jouw certificaat

Zodra je de opleiding afrondt ontvang je het certificaat - en belangrijker, jij hebt een berg nieuwe kennis opgedaan!

Dit zijn alle onderdelen

De basics

Leer alles over de interface en de diverse instellingen van InDesign. Ook maak je een begin met het leren denken als een ontwerper.

Leer je ontwerpen tot leven brengen in dynamische layouts die het ook van de lezer trekken.

Documenten beheren

Leer je ontwerpen tot leven brengen in dynamische lay-outs die het ook van de lezer trekken.

Leer alles over het maken en ontwerpen van vormlagen en tekst, en leer deze standaardiseren in een huisstijl.

Werken met vormen en tekst

Leer alles over het maken en ontwerpen van vormlagen en tekst, en leer deze standaardiseren in een huisstijl.

Leer alles over het werken met afbeeldingen, van hoe je deze voor verschillende doeleinden gebruikt tot resolutiecriteria en het gebruik van stock-beelden.

Werken met afbeeldingen

Leer alles over het werken met afbeeldingen, van hoe je deze voor verschillende doeleinden gebruikt tot resolutiecriteria en het gebruik van stock-beelden.

Leer alles over het werken met video in InDesign, en hoe je deze effectief kan gebruiken in digitale publicaties.

Werken met video en andere media

Leer alles over het werken met video in InDesign, en hoe je deze effectief kan gebruiken in digitale publicaties.

Werken met Creative Cloud libraries

Leer hoe je een huisstijl samenstelt en beheert met Creative Cloud libraries.

InDesign is nauw vervlochten met andere Adobe programma’s als Photoshop en Illustrator. Leer hoe deze programma’s samenwerken.

Integraties met Creative Cloud

InDesign is nauw vervlochten met andere Adobe programma’s als Photoshop en Illustrator. Leer hoe deze programma’s samenwerken. 

Export en publicatie

Leer je layouts exporteren voor drukwerk van professionele kwaliteit, of voor digitale publicatie met Publish Online.  

Meld je aan voor de live sessies en verdiep je in een van de onderwerpen, of stel al je vragen live

Bonus: Live-sessies

Tijdens de opleiding zijn er meerdere interactieve live sessies over de verschillende onderdelen. Duik verder de diepte in en stel al jouw vragen live!

€795

Of betaal 4x €199

Registreer

Kosteloos met STAP-budget

Registreer met STAP

Dit maakt deze opleiding zo uniek

Live sessies en feedback

Bij een opleiding zijn er meer mogelijkheden om vragen te stellen en om begeleiding te krijgen. Naast de online live sessies is er ook een groep waar je jouw vragen kunt stellen.

Krijg les van echte experts

Opleidingen gaan nog een stapje verder dan cursussen. Je krijgt les van alleen de allerbeste instructeurs. De instructeurs worden gecontroleerd op kwaliteit, ervaring en behaalde kwalificeringen.

Ga recht op jouw doel af

Aan de hand van opdrachten en videolessen leer je alles wat je moet weten. Je werkt stapsgewijs toe naar een eindopdracht waarmee je al je kennis in de praktijk gaat brengen. 

Veelgestelde vragen

Het STAP-budget is een subsidie van de overheid die je kan inzetten om cursussen en trainingen te volgen. Het is maximaal €1000 per persoon per jaar. Meer informatie hier over vind je op: stap-budget.nl.

Deze opleiding duurt 6 maanden vanaf jouw startdatum. Binnen deze termijn dien je een voldoende voor de eindopdracht te halen om de opleiding succesvol af te ronden.

Mocht het door omstandigheden je toch niet lukken om de opleiding binnen 6 maanden af te ronden, dan kun je het best contact met ons opnemen via [email protected] We zullen dan samen kijken naar de beste oplossing.

💡 Tip: Ben je in tijdnood? Probeer je dan echt te richten op de eindopdracht. De eindopdracht is verplicht en moet voldoende worden afgesloten om de opleiding succesvol te kunnen afronden. 

📣 Let op! Lukt het je niet om de opleiding succesvol af te ronden, dan kan dit gevolgen hebben voor jouw STAP uitkering en is het mogelijk dat je het bedrag aan STAP moet terugbetalen.

Is jouw STAP-budget toegekend, maar wil je eerder of later starten? Neem dan eerst contact met ons op (via [email protected]) om te bespreken of dit mogelijk is.

Vervolgens dien je zelf bij het UWV een nieuwe startdatum door te geven, en een schermafbeelding hiervan naar ons te sturen.

Ben je al gestart met de opleiding, of is de startdatum al geweest? Dan is het niet meer mogelijk om dit te verzetten.

Deze opleiding duurt 6 maanden. Het ligt grotendeels aan jezelf hoe snel je er doorheen gaat, en wanneer je er aan werkt.

Houd er rekening mee dat je, naast het kijken van de video’s en het bijwonen van live-sessies, ook bezig bent het maken van de eindopdracht of -toets. Neem hier dus voldoende de tijd voor.

Als je ervoor kiest de opleiding met het STAP-budget te volgen dan betaalt de overheid namens jou maximaal €1000,-. Is de opleiding minder dan €1000,-? Dan hoef jij dus niets meer te betalen. Bij een bedrag hoger dan €1000,- wordt een eigen bijdrage van jou verwacht. Hier ontvang je in dat geval een aparte factuur voor die je kunt voldoen zodra het STAP budget aan je is toegekend.

Heb je bepaalde software nodig voor jouw opleiding? Dan dien je hier zelf voor te zorgen. Dit zit niet bij de opleiding inbegrepen.

De voorwaarde vanuit STAP is dat je tenminste 80% van de lessen volgt.

📣 Let op! Lukt het je niet om de opleiding succesvol af te ronden, dan kan dit gevolgen hebben voor jouw STAP uitkering en is het mogelijk dat je het bedrag aan STAP moet terugbetalen.

Er is een aantal belangrijke verschillen met losse online cursussen op Soofos:

  1. De videolessen van een opleiding zijn gemaakt door de allerbeste instructeurs op Soofos, met relevante werkervaring of certificeringen. De opleidingen zijn dus van de hoogste kwaliteit.
  2. Tijdens de opleiding worden meermaals live sessies gegeven waar je aan deel kunt nemen.
  3. Een opleiding werkt toe naar een einddoel met een afrondende opdracht, waar je ook een speciaal certificaat voor krijgt.
  4. Tijdens de opleiding heb je de mogelijkheid om feedback te krijgen van echte professionals in het vakgebied.

Wij zullen je aanvraag doorgeven bij het UWV. Jij kunt deze vervolgens op de dag dat het budget wordt verdeeld bevestigen met jouw DigiD.

Je kunt eventueel ook zelf direct naar het UWV gaan en daar de aanvraag voortzetten met de bevestigingsmail die je van ons hebt ontvangen.

Als jouw aanvraag is goedgekeurd door het UWV, krijg je op de startdatum die in jouw aanmeldbewijs staat toegang tot de opleiding. Je vindt deze als je bent ingelogd op Soofos, bij het tabblad ‘Opleidingen’.

Wil jij meedoen aan de opleiding InDesign en dit leren:

€795

Of betaal 4x €199

Registreer

Kosteloos met STAP-budget

Registreer met STAP

€795

Of 4x €199

Registreer

Kosteloos met STAP-budget

Registreer met STAP
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 40 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.
Vul je gegevens in en ga direct aan de slag

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.
Login op jouw account

Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

Liever een live gesprek? Plan een demo in →