Een snelcursus design met Canva

Liona & Elyn · 18 Januari 2024
Als personal brand of ondernemer heb je visuele content nodig. In deze korte cursus maak je kennis met de basisprincipes van sterk design en leer je werken met de ontwerptool Canva, een gratis tool waarmee je mooie designs kunt maken voor je merk.
 • Beginner
 • 8 Lessen
 • 34min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • De basisprincipes van design kennen en toepassen
 • Kennis maken met Canva.com en het dashboard
 • Met gemak het juiste sjabloon kiezen en het kunnen aanpassen
 • Tekst en afbeeldingen helemaal naar je hand zetten

Een snelcursus design met Canva

Speciaal voor ondernemers en personal brands hebben we bij P-Plan een praktijkgerichte mini-cursus ontwikkeld waarmee je aan het designen gaat. Volg deze korte, handige video’s en je bent in no-time op weg met het vormgeven van instagram posts, het  branden van je stories, het aanpassen van templates, of het ontwerpen van een creatief CV. De mogelijkheden van Canva zijn eindeloos!

Wat maakt design goed of slecht?

In deze cursus geven je de basisbeginselen van goed design. Je leert over de 8 principes van design, zoals uitlijning, hiërarchie en contrast. Na deze cursus kan je goed design onderscheiden en met deze principes in je achterhoofd, ontwerp jij binnenkort meesterwerken!

Gratis en online designen

Canva.com is een gratis, online designtool waarmee je snel op weg bent om social media posts te creëren, posters en flyers te designen, je eigen e-book vorm te geven, je CV creatief aan te pakken, je visitekaartje te stylen, uitnodigingen te maken en nog veel meer.

De lessen

Deze mini-cursus “Snelcursus design met Canva” zit boordevol tips, hacks en how-to’s om aan de slag te gaan met de handige online ontwerptool Canva. Dit zijn de lessen die we je aanbieden:

 1. De 8 basisprincipes van design
 2. Canva: Het dashboard leren kennen en gebruiken.
 3. Canva: Sjablonen en templates leren aanpassen.
 4. Canva: Hoe pas je tekst aan in Canva.
 5. Canva: Afbeeldingen gebruiken en aanpassen.
 6. Canva: Je eigen ontwerp maken.
 7. Canva: Je ontwerp downloaden.

Zin in meer?

Met Canva ga je aan de slag met het ontwerpen van je content, maar het is belangrijk dat je voordat je begint eerst een duidelijke visual brand creëert. Een visual brand, ofwel de visuele merkidentiteit, gaat over alles wat anderen van jouw brand gaan zien: het logo, de kleuren, typografie, foto’s en visuals. Dit is een belangrijk communicatiemiddel en als je dit goed inzet, komt jouw brand professioneel en krachtig voor de dag.

Wil je leren hoe je een mooie en krachtige visual brand creëert? Wij maakten speciaal voor jou de cursus visual branding, waar we aan de slag gaan met de psychologie achter grafisch design. Je leert je purpose, missie en waarden als brand of bedrijf te vertalen naar de juiste grafische elementen, kleuren, lettertypes,… Die elementen voeg je samen in een brandbook, wat jouw huisstijlgids zal worden. Op die manier zullen alle ontwerpen die je creëert in dezelfde lijn liggen en bouw je een sterk merk op.

“Door als ondernemer het designproces beter te begrijpen, ben je in staat een ijzersterk en uniek merk neer te zetten.”

De cursus Visual Branding is speciaal ontworpen voor ondernemers, personal brands, influencers en bedrijven die geen voorkennis hebben van grafisch design maar wel een fantastisch merk willen neerzetten.

👉 Ontdek alles over Visual Branding in de cursus Visual Branding Plan – Vertaal je Purpose naar Design

Over de instructeur

Liona & Elyn

2 Cursussen

Onze cursussen zijn ontstaan vanuit een wens om ondernemers en personal brands een kans te geven om budgetvriendelijk een mooie visual brand te creëren.

Liona is de oprichter van P-Plan, een personal branding coach en grafisch designer. Haar jarenlange ervaring met grafisch design en haar praktijkgerichte aanpak met personal brands zorgen ervoor dat deze cursus gegrond is in realistische voorbeelden en handige oefeningen om zelf aan de slag te gaan. Zij weet wat ondernemers en personal brands nodig hebben en hoe belangrijk communicatie is in de online wereld. Samen met jou gaat ze aan de slag om jouw visie en waarden te vertalen naar design.

Elyn is grafisch designer en heeft 8 jaar ervaring in marketing en communicatie. Ze werkt vooral samen met jonge ondernemers en coaches om hun visual brand aan te scherpen. Ze begrijpt als geen ander het belang van een sterke visual brand in deze visuele maatschappij, en begeleidt je met het ontwikkelingsproces van alle visual brand elementen.

Je kunt Liona's andere personal branding cursus ook op Soofos vinden! Hier vind je meer informatie: Creëer een succesvol Personal Branding Plan in 8 stappen

Beoordelingen

4.8 Gemiddelde beoordeling

29 Beoordelingen

 • 5
  24
 • 4
  4
 • 3
  1
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Goede cursus, makkelijk uitgelegd met voorbeelden.

 2. Zeer zinvol als je nieuw bent met Canva en de basisbeginselen duidelijk wilt hebben!

 3. Een duidelijke, maar inhoudelijke cursus.

 4. Ik vond het een leerzame cursus, alles werd duidelijk uitgelegd!

 5. Duidelijke eenvoudige korte uitleg hoe je canva basis vaardigheden kunt gebruiken!

 6. Super. Veel informatie en duidelijke uitleg. Hier kan ik heel veel mee.

GratisLevenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 511 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.