Visual Branding Plan – Vertaal Je Purpose Naar Design

Liona & Elyn · 28 Februari 2024
Visual branding gaat over alles wat de wereld van je personal brand gaat zien. Het logo, de typografie en kleuren zijn daar belangrijke onderdelen van. Het visuele ontwerp van je merk bestaat uit visuele elementen die jouw identiteit goed weergeven.
 • Beginner
 • 17 Lessen
 • 2u 56min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Leer over alle belangrijke eigenschappen van een sterk merk.
 • Hoe je je purpose, waarden en visie kan vertalen in elementen zoals kleur, lettertypes en vormen.
 • Hoe je die elementen samenvoegt tot 1 visual brand en in welke toepassingen je dit kan gebruiken.
 • Hoe je een brandbook samenstelt met de ‘regels’ van je visual brand. Deze gebruik je als leidraad voor al je merk-uitingen.

Onderscheid jezelf met een sterke visual brand

Creëer je eigen visual branding plan als personal brand of ondernemer.

In deze online cursus krijg je de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan om je brand, purpose, missie en waarden te vertalen naar een krachtige, onderscheidende visual brand. Kleuren, typografie, vormen, beelden en alles wat je nodig hebt voor een visual brand komen in de cursus aan bod. Je leert bepaalde stilistische keuzes maken, gebaseerd op wat jij wil communiceren met je merk. We begeleiden je stap voor stap in de wereld van grafisch design, leggen je ‘design-termen’ uit en alles wat je moet weten om met een grafisch designer in gesprek te gaan, of zelf aan de slag te gaan met Canva.

Design-lessen voor beginners

Deze cursus is ontwikkeld voor ondernemers en personal brands die geen designers zijn, maar wel een ijzersterk merk willen uitbouwen. Door als ondernemer zelf betrokken te zijn bij het vormgeven van jouw visual brand en door het designproces beter te begrijpen, ben je in staat om een sterk en uniek merk neer te zetten. Jij weet namelijk als geen ander wat jouw brand zou moeten uitstralen!

Stap voor stap bouwen aan je visual brand

We starten helemaal bij het begin en leggen je gaandeweg alle stappen uit van het bouwen van een visual brand.

Stilistische keuzes leren maken

Door middel van videolessen, online cursusmateriaal en downloadables, ga je alles leren over visual branding. Je leert bepaalde stilistische keuzes te maken, gebaseerd op wat jij wil communiceren met je merk.

Je ‘Visual Brandbook’, een must-have!

Daarnaast krijg je praktijkopdrachten om mee aan de slag te gaan. Al je bevindingen, vat je samen in je visual brandbook.

In de cursus krijg je van ons een lege brandbook template, die jij tijdens de cursus stap voor stap gaat invullen met elementen die thuishoren in jouw brand. Dit brandbook blijft achteraf jouw leidraad voor al je communicatie-uitingen. Je kunt het ook meegeven als je samenwerkt met designers!

Over de instructeur

Liona & Elyn

2 Cursussen

Onze cursussen zijn ontstaan vanuit een wens om ondernemers en personal brands een kans te geven om budgetvriendelijk een mooie visual brand te creëren.

Liona is de oprichter van P-Plan, een personal branding coach en grafisch designer. Haar jarenlange ervaring met grafisch design en haar praktijkgerichte aanpak met personal brands zorgen ervoor dat deze cursus gegrond is in realistische voorbeelden en handige oefeningen om zelf aan de slag te gaan. Zij weet wat ondernemers en personal brands nodig hebben en hoe belangrijk communicatie is in de online wereld. Samen met jou gaat ze aan de slag om jouw visie en waarden te vertalen naar design.

Elyn is grafisch designer en heeft 8 jaar ervaring in marketing en communicatie. Ze werkt vooral samen met jonge ondernemers en coaches om hun visual brand aan te scherpen. Ze begrijpt als geen ander het belang van een sterke visual brand in deze visuele maatschappij, en begeleidt je met het ontwikkelingsproces van alle visual brand elementen.

Je kunt Liona's andere personal branding cursus ook op Soofos vinden! Hier vind je meer informatie: Creëer een succesvol Personal Branding Plan in 8 stappen

Beoordelingen

5 Gemiddelde beoordeling

4 Beoordelingen

 • 5
  4
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Een hele grondige cursus die je meeneemt in het opzetten van een goed gefundeerde huisstijl. De cursus komt goed overeen met wat er vooraf gezegd wordt. Ik kan verder met het bouwen aan mijn merk. Super bedankt dames!

Oorspronkelijke prijs was: €169,99.Huidige prijs is: €119,99.Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 52 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.